Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
57997
View
652
Reply

Kuching, Sarawak - Part 5

[Copy link]

Author: syue86       Show all posts   Read mode

Post time 9-4-2014 10:22 AM | Show all posts
Ala kek lapis mmg xthn lama ke? Sbb ramai dh yg order ni...hmmmm
Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2014 12:07 PM | Show all posts
yg saya beli pun boley tahan 3-4 hari walaupun simpan dalam peti ais. lepas tu xberapa sedap dah
Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2014 01:27 PM | Show all posts
ermmm...kalau gitu kensel nak beli bebyk...slmt duit aku...
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2014 05:40 PM | Show all posts
dee556 posted on 8-4-2014 08:05 PM
nyr..............kek kalau commercially produce memang kurang tahan.
sebaliknya kalau homemade ba ...

kak dee. betul saya setuju tu.
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2014 05:42 PM | Show all posts
lurve82 posted on 9-4-2014 10:22 AM
Ala kek lapis mmg xthn lama ke? Sbb ramai dh yg order ni...hmmmm

ramai yang order takpa la, diaorang nak rasa belikan aje. tapi kena cepat bagi pada mereka, makan cepat jgn simpan lama.. esp kalau chesee mmg tak tahan la. you beli waktu nak  balik la.. kalau boleh beli dan pack tak payah order awal awal.
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2014 05:42 PM | Show all posts
tapi kek buah alhamdulilah leh tahan lama sikit dr kek biasa..
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2014 05:43 PM | Show all posts
about the packaging. Mira dan Dayang Saleha packaging cantik presentable la. dorang bungkus ,ada beg nama kedai. Tapi dari Zaharah takda....
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2014 05:45 PM | Show all posts
saya nak repeat lagi ke sarawak. tak puas sebb tak dapat pergi Salikin
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2014 05:49 PM | Show all posts
kalau u all budget travel. i suggest tak payah dok hotel mahal mahal. hotel budget near main bazaar pun cukup selesa. Contoh : Singgahsana , Riverside Inn, Onestar Lodge , Mandarin , Furama lodge likely hotel ni semau nampak ok. dekat dgn main bazaar.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-4-2014 09:14 AM | Show all posts
nyr posted on 7-4-2014 02:37 PM
hi, kalau you tanya saya mana 1 sedap, saya pun tak tahu hihih, untuk puas kan hati sendri u pergi ...

kek saya beli bulan feb tu
elok lagi dlm fridge
makan sikit2 sbb sedap

oh, berkiranye org tu
sewa kereta ke van?
saya aritu viva
kena saman, akak tu yg bayarkan
tak berkira pun
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-4-2014 09:14 AM | Show all posts
nyr posted on 10-4-2014 05:49 PM
kalau u all budget travel. i suggest tak payah dok hotel mahal mahal. hotel budget near main bazaar  ...

tune hotel pun murah
tp jgn amik twin bed
sbb xde tingkap
Reply

Use magic Report

Post time 13-4-2014 03:58 PM | Show all posts
ain dah book tiket ke kuching bulan disember ni... salah satu itinerary adalah pasar serikin... ingat nak cari transport + driver sepanjang kat sana... ada sape2 kat forum ni yg boleh suggest transport+driver yang bagus....
Reply

Use magic Report

Post time 13-4-2014 07:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Salam semua..nih nak tanyer la kan sebab first time nak jejak sarawak..
1. Sarawak cultural village tu rm60 kan? Berbaloi ker rm60 tuh? Apa lagi yang best kt dlm tuh?sl
2.kt kuching ada sopt mkn seafood yg sedap n harga berpatutan? Nak juga try seafood kat sana
Reply

Use magic Report

Post time 14-4-2014 10:36 AM | Show all posts
9 days....again......
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-4-2014 08:58 AM | Show all posts
lurve82 posted on 9-4-2014 01:27 PM
ermmm...kalau gitu kensel nak beli bebyk...slmt duit aku...

kalau saya, tak koser nak amik order and kirim-kiriman
sbbnye nanti klu tak kena rasa ke ape, msti ade tak puas hati
uhhuhu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-4-2014 08:59 AM | Show all posts
Dark_Vampire posted on 14-4-2014 10:36 AM
9 days....again......

hoit, g lagi ke?
jeleeessss
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-4-2014 09:01 AM | Show all posts
agashi posted on 13-4-2014 07:55 PM
Salam semua..nih nak tanyer la kan sebab first time nak jejak sarawak..
1. Sarawak cultural village ...

salam..

1. klu student, warga emas, kanak2 n sarawakian murah sket tiket tu.
for me, klu 1st time pergi sana..kena la melawat sana.
nak berbaloi jgn tertinggal show die.
but for me, Taman Mini Malaysia Ayer Keroh lg berbaloi2 kot.

2. nak seafood, bley g Topspot. ok jugak.
tapi ikut gak, klu die nak charge kite mahal (sbb bukan org tmptan) terkena gak mahal
mcm saya hari tu
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2014 11:30 AM | Show all posts
syue86 posted on 15-4-2014 09:01 AM
salam..

1. klu student, warga emas, kanak2 n sarawakian murah sket tiket tu.

makan kedai mana? bukit mata?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-4-2014 11:39 AM | Show all posts
WSY8724 posted on 15-4-2014 11:30 AM
makan kedai mana? bukit mata?

ades..hilang ingatan jap
kedai yg paling panjanggggg kat situ
mkn 5 dish je pun
2 org rm90
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2014 12:08 PM | Show all posts
syue86 posted on 15-4-2014 08:58 AM
kalau saya, tak koser nak amik order and kirim-kiriman
sbbnye nanti klu tak kena rasa ke ape, mst ...

yg kirimnya mak, kakak2 dan abg2 aku...
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2014 12:38 PM | Show all posts
syue86 posted on 15-4-2014 08:58 AM
kalau saya, tak koser nak amik order and kirim-kiriman
sbbnye nanti klu tak kena rasa ke ape, mst ...

klu dilayan ngan order diorang mau sekargooo dark bawak balikkk
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2014 02:36 PM | Show all posts
syue86 posted on 15-4-2014 11:39 AM
ades..hilang ingatan jap
kedai yg paling panjanggggg kat situ
mkn 5 dish je pun

Betullah tu.. bukit mata.. kalau org luar mmg diorg tekan habis2 sbb dia yg ada sijil halal terang...

sy dlu berbuka kat situ 8 org pun baru 130++ je..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-4-2014 02:48 PM | Show all posts
lurve82 posted on 15-4-2014 12:08 PM
yg kirimnya mak, kakak2 dan abg2 aku...

oh..parah tu..
beli la utk mereka
tak pun beli satu perasa then kerat2
tp klu yg asli, better beli banyak2
yg tu even dikomersialkan pun, diorg jaga kualiti kek yg perasa asli tu
td sy baru hbskan kek tu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-4-2014 02:49 PM | Show all posts
WSY8724 posted on 15-4-2014 02:36 PM
Betullah tu.. bukit mata.. kalau org luar mmg diorg tekan habis2 sbb dia yg ada sijil halal terang ...

duk asik igt kedai tu nama ABC
hehehe..yeke?
sedeyh la cm ni
dh agak dh kena tekan
tgk meja lain dekat 10 org
3 keping rm50 je diorg keluarkan

nak kata amik lobster byk
tak pun
amik 2 ekor jek
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-4-2014 02:50 PM | Show all posts
Dark_Vampire posted on 15-4-2014 12:38 PM
klu dilayan ngan order diorang mau sekargooo dark bawak balikkk

kannnnnn?
sbb tu mls nk bgtau sesape klu g bcuti
bgtau family jek
kalau tak..mau kempis poket dulukan duit sendiri nk beli brg diorg
maklumlah kirim air liuq ja
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.049274s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list