Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
57398
View
652
Reply

Kuching, Sarawak - Part 5

[Copy link]

Author: syue86       Show all posts   Read mode

Post time 15-4-2014 04:39 PM | Show all posts
syue86 posted on 15-4-2014 02:48 PM
oh..parah tu..
beli la utk mereka
tak pun beli satu perasa then kerat2

heheh...kwn2 mmg xde yg kirim apa2...cuma family je la..adoiyai...beli je la...lpas tu masuk fridge...cepat la 2 mggu lg...penat dah keje...nak jln2...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-4-2014 04:43 PM | Show all posts
lurve82 posted on 15-4-2014 04:39 PM
heheh...kwn2 mmg xde yg kirim apa2...cuma family je la..adoiyai...beli je la...lpas tu masuk fridg ...

memang penat nak tggu masa g berjalan2
nak2 yg dah beli tiket macam setahun awal tu
sy paham..hehe

bley bertahan kek tu
tp jgn asik keluar masuk fridge la
sy ms dpt terus potong siap2
pastu bahagi2ka ke beberapa portion
bila nak, ngap satu portion je dulu
so tak la berkulat

tp ade gak terbeli kek yg dah tersedia kulat
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2014 04:49 PM | Show all posts
syue86 posted on 15-4-2014 04:43 PM
memang penat nak tggu masa g berjalan2
nak2 yg dah beli tiket macam setahun awal tu
sy paham..he ...

euwww...jgn la dpt kek yg berkulat...

sy beli tix bln 2 hr tu...xmo la beli smpi sethn...pengsan nk tggu...blik dr srwk beli tix utk ke phuket plak...jahanam poket...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-4-2014 04:54 PM | Show all posts
lurve82 posted on 15-4-2014 04:49 PM
euwww...jgn la dpt kek yg berkulat...

sy beli tix bln 2 hr tu...xmo la beli smpi sethn...peng ...

kikikiki
itew biasa..
sy balik dr sarawak februari
shopping ade la dekat rm500 gak habis
balik beli tiket utk tahun depan ke korea
lepas tu ade plak promo ke Busan
dah pegi Busan 2 minggu lepas
hasilnye - kena pose smpai hujung tahun 2014

kek tu amik kat rak kedai tu
nyesal plak tak mintak kek yg baru
nnt request kek baru ye
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2014 11:32 PM From the mobile phone | Show all posts
syue86 posted on 15-4-2014 09:01 AM
salam..

1. klu student, warga emas, kanak2 n sarawakian murah sket tiket tu.

Terima kasih atas info...
Alamak no 2 tuh..harap xder la charge mahal sgt.saya dh google topspot nih..nampak gmbar2 dlm blog mcm best jer food nyer
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-4-2014 09:19 AM | Show all posts
agashi posted on 15-4-2014 11:32 PM
Terima kasih atas info...
Alamak no 2 tuh..harap xder la charge mahal sgt.saya dh google topspot  ...

mmg best
rambang gak mata
wpn sy bukan peminat seafood sgt
tp nanti jgn lupa order air buah
fresh kat sana!
sedap
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2014 02:32 PM | Show all posts
syue86 posted on 15-4-2014 04:54 PM
kikikiki
itew biasa..
sy balik dr sarawak februari

ok....request kek yg baru...suh dorg hantar ke hotel pun blh kan...

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-4-2014 02:36 PM | Show all posts
lurve82 posted on 16-4-2014 02:32 PM
ok....request kek yg baru...suh dorg hantar ke hotel pun blh kan...

ah
mcm sy buat kt kedai dayang salhah tu
request kek baru n suh anto kat hotel
nanti die tak kol pun kate kek dh smpai
terus tanye receptionist je
bawak g opis sekali ramai cakap kek yg murah tu sedap
pastu bila rasa sndiri, mmg lain dr tester kat kedai
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2014 02:39 PM | Show all posts
syue86 posted on 16-4-2014 02:36 PM
ah
mcm sy buat kt kedai dayang salhah tu
request kek baru n suh anto kat hotel

ok...xsabarnye..,.sy naik mas...harap2 ok...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-4-2014 02:43 PM | Show all posts
lurve82 posted on 16-4-2014 02:39 PM
ok...xsabarnye..,.sy naik mas...harap2 ok...

MAS ok sesgt
abaikan kes terpencil t
yg penting layanan tip top tu confirm dapat
klu yg tambang murah ni, layanan pun 'murah'
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2014 08:14 PM | Show all posts
nyr posted on 7-4-2014 02:37 PM
hi, kalau you tanya saya mana 1 sedap, saya pun tak tahu hihih, untuk puas kan hati sendri u pergi ...

hai nyr.....akak baru balik dr kuching.....percutian yg menyeronokan sbb akak dapat pergi ke tiga tempat.....kuching-miri-brunei....walaupun perjalanan yg singkat....cuma yg x bestnya ,akak x dpt beli t shirt kat anak2 ...kek lapis akak beli kat mira ja....try gak kat dayang salhah tapi kek dia agak kering....jadi beli kat mira ja ..tu pun beli sikit...bila dh balik nyesal lak x beli lebih, nak bagi org pun x boleh....
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2014 08:23 PM | Show all posts
agashi posted on 13-4-2014 07:55 PM
Salam semua..nih nak tanyer la kan sebab first time nak jejak sarawak..
1. Sarawak cultural village ...

salam.....akak pegi ari tu dok homestay kat satok....rumah sangat selesa tapi agak menyeramkan....kita minta dis. tiket kat tuan umah dpt la 45 ringgit seorg...budak tetap kena 30 ringgit tapi untung kalu ada student pass...murah sesangat...kalu nak lihat rumah kaum2 di sana boleh la pergi tapi x da la menarik sangat....tapi show memang puas hati....
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2014 08:46 PM | Show all posts
syue86 posted on 15-4-2014 02:49 PM
duk asik igt kedai tu nama ABC
hehehe..yeke?
sedeyh la cm ni

hai syue....akak  n geng lepas ambik keta kat airport ( sampai dah mlm) terus ke topsport....mula dok cari gak gerai mana nak pi....bila negok....semua tokei cina....terus akak cakap pi kedai ABC....walaupun x banyak pilihan.....kita org kena rm 200 lebih ...4 org bayar sorg  rm60.. ( x termasuk air ).... lauk yg ambik 1 ekor lobster $60 , ikan kerapu yg bintik merah tu $80, siput pahat ?, ikan kerisi yg saiz besar  ?, keropok tiram $18, sayur midin 2 jenis masakan...haha akak pun x tau nak cakap mahai atau x sbb yg lain cakap murah....tapi sbb share x la rasa sangat....tapi yg ruginya ,keropok tiram tu memang x makan sbb berminyak dan ikan yg paling mahai tu x abis makan sbb masakan tu x kena ngan selera kita org ...bagi akak masakan kat abc tu biasa2 ja...
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2014 08:58 PM | Show all posts
alhamdulillah dah selamat pulang dr percutian ke sarawak.....t.kasih pada dee dan syue....harap dapatpergi ke kuching lagi....sbb banyak tempat x pegi...  ....lain kali kena pegi ngan geng cik kiah...baru best pi sopink...tempat2 makan seperti coc,bimmer ,rj penyet dan topsport dah cuba...roti mayonis di COC memang sedap....sotong penyet  di rj penyet dan mee pok special di bimmer ...besttt....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-4-2014 09:10 AM | Show all posts
jojo67 posted on 19-4-2014 08:46 PM
hai syue....akak  n geng lepas ambik keta kat airport ( sampai dah mlm) terus ke topsport....mula  ...

mmg kurang sket mskan die
myb sbb kite belah sini dh biasa dgn mskan ala thai
keropok tiram tu pun xsampai suku kitorg mkn aritu
pastu bg kat kwn punye fmly, tserempak kat area topspot tu
kikikiki

pepahat tu kitog msk kari ke apetah
terseksa nk hbskan
ahahaha

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-4-2014 09:12 AM | Show all posts
jojo67 posted on 19-4-2014 08:58 PM
alhamdulillah dah selamat pulang dr percutian ke sarawak.....t.kasih pada dee dan syue....harap dapa ...

mee pok tu ape?
syue pun rs nk pegi lg
sbb mcm byk tak try mknan (yeke?)

roti mayonis COC tu mmg mabeles!
aritu tak try manok pansuh..
trgat2 smpai skg
rempah bubur pedas tu pun xjumpe
sedih
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2014 10:06 AM | Show all posts
syue86 posted on 21-4-2014 09:12 AM
mee pok tu ape?
syue pun rs nk pegi lg
sbb mcm byk tak try mknan (yeke?)

rempah bubur pedas byk jual kat dalam pasar satok tuh...

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-4-2014 10:52 AM | Show all posts
Mas916 posted on 21-4-2014 10:06 AM
rempah bubur pedas byk jual kat dalam pasar satok tuh...

tau tp aritu sume dh hbs dijual
kena dtg time pose bru byk kot
huhu
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2014 02:29 PM | Show all posts
xsmp 48 jam g nak ke kuching la...la...la...
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2014 10:07 PM | Show all posts
syue86 posted on 21-4-2014 09:12 AM
mee pok tu ape?
syue pun rs nk pegi lg
sbb mcm byk tak try mknan (yeke?)

mee pok tu mcm mee kolok gak tapi lebar sikit....akak makan kat bimmer memang sedap...minta mee pok sepecial ada sup ngan seketui tulang....haiii bila sebut bab makan ni mcm nak ja terbang ke kuching.....x puas merasa makan sana....kwn yg pegi sekali ngan akak dpt merasa laksa sarawak kat mom laksa dan dia cakap sedap ....tapi yg akak mkn kat COC kurang sedap..ayam pansuh  ngan umai memang x sempat merasa ...haha bila la dpt pi lagi ni...x da geng....
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2014 10:21 PM | Show all posts
syue86 posted on 21-4-2014 09:10 AM
mmg kurang sket mskan die
myb sbb kite belah sini dh biasa dgn mskan ala thai
keropok tiram tu p ...

a'a....akak rasa kalu masakan sea food ni elok la masak sendiri baru sedap...lobster yg kita org ambik sekor tu pun depa terlebih masak dan isi dia rasa liat sikit...siap anak akak yg makan banyak dan sebut tu ketam....haha...kita org x teringat langsung nk bawa balik baki makanan tu....rasa rugi pulak dah la mahaiii....ooo pepahat tu masak kari kan...akak ngan sorg adik tu yg abiskan....jenuh la gak....yg ikan masak taucu ka apa ka memang x leh masuk tekak sbb masin...cuma bila dah balik sini,akak rasa macam x jumpa pulak nasi ngan lauk pauk sarawak ni....tapi sampai la akak dok terasa kesedapan sotong penyet di rj ayam penyet....
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2014 10:29 PM | Show all posts
syue86 posted on 21-4-2014 09:12 AM
mee pok tu ape?
syue pun rs nk pegi lg
sbb mcm byk tak try mknan (yeke?)

roti mayonis tu memang best tapi kita ambik yg sardin ja sbb seorg drp kita org x makan daging, kalu x mesti lagi sedap kan...teringat akak kisah kat coc ni ...akak nak minta password wifi coc...siap kena tunggu tokeh  dia yg isi sendiri....pisang chis pun x sempat merasa...
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2014 10:35 PM | Show all posts
syue86 posted on 21-4-2014 10:52 AM
tau tp aritu sume dh hbs dijual
kena dtg time pose bru byk kot
huhu

huhu...sebelum pi sarawak akak dah siap list  brg nak beli....sayangnya ada yg x dapat...t shirt kuching, pes laksa sarawak ngan bubur pedas....gara2 kesuntukan masa dan waktu yg salah....lagi satu kat waterfront tu apa yg dok terbayang kat akak x sama ngan apa yg akak lihat
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2014 07:18 AM | Show all posts
kpd kwn2 yg nak beli kek lapis, nasihat saya ialah beli apa yang ada di kedai. masa packing/bayar di kaunter, check elok2 apa yg kita beli ialah apa yg masuk kotak. bukan drg nak tipu ke apa tp sebab org ramai, mistakes do happen. pernah terjadi apa yg dibeli bukan apa yg didapat dan ada pula yg dah berbau atau mcm mula nak berkulat.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-4-2014 08:55 AM | Show all posts
jojo67 posted on 21-4-2014 10:07 PM
mee pok tu mcm mee kolok gak tapi lebar sikit....akak makan kat bimmer memang sedap...minta mee po ...

syue makan mee kolok special kat serapi corner
die serve cam tu la
ade sup tulang n sambal kicap peberet syue
dapnyeeeee...

yg kt COC tu ade sup tulang tp liat
mtk die tlg potongkan
die pulangkan balik tnpa buat ape2

jom kak, kite g lagi
ahahaha
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.052010s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list