Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
58045
View
652
Reply

Kuching, Sarawak - Part 5

[Copy link]

Author: syue86       Show all posts   Read mode

Post time 24-4-2014 10:43 AM | Show all posts
syue86 posted on 24-4-2014 09:00 AM
ye lah
kekdg penat tu mguasai gak kak
owh..ade kedai ke bazar nm tmpt tu

haha...sbb tu bila akak negok kat waterfront tu x da apa pun...jumpa gerai makan dan juai brg hiasan dan t shirt ( mahai gak )....akak beli rantai tangan 2 kat anak2.. nampak  1 kumpulan anak2 muda dok menyanyi...sedap gak suara depa....jln situ kejap ja sbb depa kata kedai dah tutup kul 7 malam....esok petang tu pi ambik kek kat mira...masuk gak kat dayang salhah( terjumpa sbb pi solat kat masjid/surau   kat situ)...rupanya belakang masjid tu ja....tapi akak x beli...sbb rasa kek mira lagi sedap sbb kek nya lembab  tapi kek dayang salhah kering sikit( ni ikut cita rasa akak k) lepas tu nak pi jln india  naik keta....rupanyakalu naik bot lagi dekat...dah sampai kat jln india....kedai semua dah tutup...
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2014 10:52 AM | Show all posts
syue86 posted on 24-4-2014 08:53 AM
tak sedap sgt kat kg gerisik tu
tp bley la buat lapik perut
and duduk2 tepi foodcourt tu

ooo kat kg gerisik tu ka...akak ada lalu x singgah kat situ sbb nak pi makan kat rj ayam penyet...tapi syue perasan tak yg air minuman kat kuching ni x manis sangat cam kat semenanjung??
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2014 10:56 AM | Show all posts
OrangKita posted on 23-4-2014 10:02 AM
ooo..yeke syue..kena pertimbangkn dulu arr...

kalu mlm apa yg bole wat kat kuching...sela ...

pegi la taman sahabat...tempat yg cantik...akak tak sempat pegi, sorg drp geng akak pi sbb kwn dia mai ambik( org s'wak ) ...cantik dan malam pun buka dan disinari lampu2...
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2014 11:02 AM | Show all posts
syue86 posted on 24-4-2014 08:56 AM
alaaaa...
xmasuk pun bakery
kena repeat ni

jom...jom kita pi lagi....akak x dpt tengok org utan....sedih tau...tu tempat yg akak nak gi sangat bawa anak yg bongsu....serikin pun x pi....hem...memang kena pi lagi ni....kena pi bulan  okt ni( musim lobster banyak    ) ....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-4-2014 11:12 AM | Show all posts
lurve82 posted on 24-4-2014 09:58 AM
redah jgn xredah...harap2 cuaca baik la...

aritu pun ms pegi
hujan gak pepagi
pastu petang pun sama
tp redah je

pegi serikin panas terik
nages
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-4-2014 11:14 AM | Show all posts
jojo67 posted on 24-4-2014 10:43 AM
haha...sbb tu bila akak negok kat waterfront tu x da apa pun...jumpa gerai makan dan juai brg hias ...

adeh..tak pe t repeat lagi
mmg sedap2 suara diorg
tp ade gak yg kelakar duk nyanyi Áfrika, Afrikaaaaa""
tgelak2 org duk tgk
ade yg busker dtg satu koir
nice gak

kek tu masing2 pnye citarasa
janji jgn kena kek berkulat
ahaha
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-4-2014 11:16 AM | Show all posts
jojo67 posted on 24-4-2014 10:52 AM
ooo kat kg gerisik tu ka...akak ada lalu x singgah kat situ sbb nak pi makan kat rj ayam penyet... ...

haah
tp xberapa sedap sgt
mmg xmanis sgt
wpn syue duk tala minum air 3 layer hari2
just nice je manis die
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-4-2014 11:18 AM | Show all posts
jojo67 posted on 24-4-2014 11:02 AM
jom...jom kita pi lagi....akak x dpt tengok org utan....sedih tau...tu tempat yg akak nak  ...

pegi time deepavali
syok gak cuti lama
ahahaha

aiseh..syue lama gak tgk org utan tu
sbb smpai terawal dlm pukul 1 lbih
duk lepak2 baca nama2 diorg tu
tgk 2 ekor dh duk main2
Seduku ngan anak laki die
mmg lamaaa diorg ada smpai tmpt tu nk tutup
diorg duk main2 lg
siap ikut kitorg jalan nk balik
ranger tu tpaksa tahan diorg tak kasi ikut
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2014 11:23 AM | Show all posts
syue86 posted on 24-4-2014 11:16 AM
haah
tp xberapa sedap sgt
mmg xmanis sgt

haha....mungkin gula sana mahai sikit ....tapi ok...akak jenis x minum manis...akak try air jagung kat damai tu ....depa pakai jagung fresh...haha..lagi satu teh c.....rupanya campor kopi....lepas minum, malam x boleh tidoo....tapi akak pi miri air depa manis2....mcm kat semenanjung...
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2014 11:29 AM | Show all posts
syue86 posted on 24-4-2014 11:18 AM
pegi time deepavali
syok gak cuti lama
ahahaha

bestnya........huhu kalu x boleh hangkut depa bawa balik...akak pi mini zoo  buaya di miri dan bagi minum susu kat sun bear di situ pun ....sampai la dok teringat ank beruang tu...comei sesangat...anak siap nk bawak balik lagi...tu dia belum negok org utan lagi...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-4-2014 11:48 AM | Show all posts
jojo67 posted on 24-4-2014 11:23 AM
haha....mungkin gula sana mahai sikit ....tapi ok...akak jenis x minum manis...akak try air jagung ...

ah teh c tu campur kopi
klu the c special (atau org sini pggil 3 layer) ade taruk gula perang/melaka sekali
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-4-2014 11:49 AM | Show all posts
jojo67 posted on 24-4-2014 11:29 AM
bestnya........huhu kalu x boleh hangkut depa bawa balik...akak pi mini zoo  buaya di miri da ...

hahhaha..nanti hbs la kena byr luggage excess
dh la aritu dh blebih berat
nyampah tol!
bestnye sunbear!
teringin nak bg anak harimau minum susu gak
impian dah lama tu
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2014 11:50 AM | Show all posts
salam..

kt serawak ade tak tempat2 yg sejuk2 mcm kundasang sabah atau cameron highland?

and aku ni bakal bawak 3 org warga emas... baby 6 bulan ngan 1 1/2 thn... huhu... bole cadangkan tempat2 yg diorg boleh relaks2..... sbb aku ade la browse pasal serawak ni... most of the attarction places towards nature adventure.. kene jalan banyak2... masuk utan kuar utan...

thank you in advance Last edited by True-X on 24-4-2014 11:53 AM

Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2014 11:58 AM | Show all posts
Mas916 posted on 21-3-2014 10:44 AM
kalau yg ni dia bg diskaun kalau dok byk mlm..

012-8090165- faizal.

ade tak website ke... teringin nak nengok gambo2 homestay beliyau

tq

update*... yg ni kan website nyer.. aku try google tadi... sori kl silap

http://heritagehomestaykuching.blogspot.com/ Last edited by True-X on 24-4-2014 12:02 PM

Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2014 11:58 AM | Show all posts
syue86 posted on 24-4-2014 11:48 AM
ah teh c tu campur kopi
klu the c special (atau org sini pggil 3 layer) ade taruk gula perang/m ...

akak pun x tau rupanya kopi.... dok oder teh o ais limau ja feberet akak...ooo x berani nak cuba2 takut x leh minum...air buah pun x try....huhu
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2014 12:00 PM | Show all posts
jojo67 posted on 24-4-2014 10:29 AM
insyaAllah cuaca elok tu....doa aje moga dipermudahkan percutian lurve tu .....akak pun masa pi sa ...

sy rasa sy xpegi SVC kot sbb bwk baby kecik...ok ke klu bwk ke SVC yg ada tengkorak tu??

Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2014 12:01 PM | Show all posts
syue86 posted on 24-4-2014 11:12 AM
aritu pun ms pegi
hujan gak pepagi
pastu petang pun sama

harap sy g serikin pun panas la jgk...tp klu hujan pun ok je...redah je la kan...
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2014 12:06 PM | Show all posts
True-X posted on 24-4-2014 11:58 AM
ade tak website ke... teringin nak nengok gambo2 homestay beliyau

tq

betulah tuh...

Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2014 12:07 PM | Show all posts
syue86 posted on 24-4-2014 11:49 AM
hahhaha..nanti hbs la kena byr luggage excess
dh la aritu dh blebih berat
nyampah tol!

akak pula  ada extra 2 kg dr 20 kg tu...sbb x banyak sopink....terubuk tu pun beli  12 ekoq dan kek tu cuma7 ketui...gara2 takut x boleh nak hangkut sbb x boleh nak harap sikecik tu tolong bawakkan....dah balik sini nyesal....geng2 akak yg dr kl tu depa siap bawak extra beg yg paling besaq ,utk muat 3 org punya brg2 sopink...siap lenggang kangkong masa balik....
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2014 12:15 PM | Show all posts
lurve82 posted on 24-4-2014 12:00 PM
sy rasa sy xpegi SVC kot sbb bwk baby kecik...ok ke klu bwk ke SVC yg ada tengkorak tu??

tengkorak tu cuma ada satu ja...tu pun x perasan kalu kita x dongak kat atas....ada kat umah asal puak bidayuh kalu x silap....lurve pi bawak anak2 kecik ke?...bagi akak la ya....x da la yg best sangat kat SVC tu kecuali show yg menghiburkan....kat situ cuma ada rumah2 kaum2 di s'wak ja tu pun x banyak....cuba tanya syue sbb dia ada pi kat satu umah panjang yg memang dihuni oleh salah satu kaum di s'wak....baru best negok sendiri kehidupan depa yg sebenaq...pantai damai kat depan svc tu pun biasa2 ja...bagi akak la...
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2014 12:28 PM | Show all posts
True-X posted on 24-4-2014 11:50 AM
salam..

kt serawak ade tak tempat2 yg sejuk2 mcm kundasang sabah atau cameron highland?

salam....
kat kuching memang banyak tempat yg menarik...tapi tempat yg sejuk akak x tau... kalu bawak wargaemas ni memang susah sikit sbb kena banyak berjln kat semua tempat....svc memang x leh gi sbb kena panjat tangga di semua rumah kecuali umah cina ja..akak ni pun sakit lutut....gagah juga naik( alang2 dh bayaq mahai)....bako park pun x leh pi kena panjat gak kecuali nak tengok pemandangan kat tepi pantai ngan atas bot ja.( tupun akak gagah gak naik bukit dekat 1-2 km nk tengok monyet hidung besaq).tapi x berbaloi sbb mahai kalu x merasai keindahannya...
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2014 02:26 PM | Show all posts
jojo67 posted on 24-4-2014 12:15 PM
tengkorak tu cuma ada satu ja...tu pun x perasan kalu kita x dongak kat atas....ada kat umah asal  ...

yeke kak satu...yg sy tgk gmbr menimbun tu kat mana ye...yg katanya kuburan...tp 1 pun hubby sy xnak la dia ckp...xper la..sy pun ok je...just pegi pasar serikin je la...klu anak2 dh besar ok la nak bwk...xpe...next time leh pegi lg...
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2014 08:46 PM | Show all posts
lurve82 posted on 24-4-2014 02:26 PM
yeke kak satu...yg sy tgk gmbr menimbun tu kat mana ye...yg katanya kuburan...tp 1 pun hubby sy xn ...

haha...betui tu boleh gi banyak kali lagi....yg penting makanan dia best....sbb jarang jumpa kat semenanjung....cuba jgn x cuba....akak ni dok teringat2... tempat makan yg x sempat nk pi ngan tempat yg nak melawat tu....kalu pi lagi sekali nak pi ngan somi dan anak2 lak....jgn lupa pi tengok org utan mesti ank2 suka... yg  tengkorak banyak tu mungkin kat gua niah miri kut....akak pegi ari tu tapi cuma masuk 1 gua ja sbb ank akak deman dan kaki akak sakit...x larat dah nk panjat sbb gua kedua tu gelap dan licin dan kena panjat tangga yg tinggi utk sampai ke gua yg terakhir dan yg paling cantik permandangannya....tengkorak tu dlm gua yg pertama kalu x silap akak sbb kat situ ada kuburan ....selamat bercuti lurve....
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2014 10:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Kepenatan ptg td g svc pengsan dibuat nyer wlupon kmi muda2...separuh nyawa nk abiskan ...Tapi die punya show bessttttt coci2 mate clear terus. ...
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2014 08:17 AM | Show all posts
jojo67 posted on 24-4-2014 08:46 PM
haha...betui tu boleh gi banyak kali lagi....yg penting makanan dia best....sbb jarang jumpa kat ...

itu la tips nye kak...lain kali leh ar merengek2 kat hubby ckp xpuas lg g srwk...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.064078s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list