Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
25651
View
98
Reply

Seronok Tak Menjadi Gadis Berupa Paras Matang Di Usia Muda Remaja?!

[Copy link]

Author: RED 666       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 12-4-2014 06:50 PM | Show all posts
asurya posted on 12-4-2014 06:32 PM
muka dia mcm Catherine Zeta Jonesla

dah cerai dah pun budak ni, muka saja matang tapi pemikiran masih kebudak2kan macam umo dia 13 skang ni



Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2014 09:10 PM From the mobile phone | Show all posts
suka muka muda..x nk matang2..perangai matang x pe hehe
Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2014 10:16 PM | Show all posts
hanna88 posted on 12-4-2014 09:10 PM
suka muka muda..x nk matang2..perangai matang x pe hehe

perangai matang baguslah, dh bulih kawen
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-4-2014 11:40 AM | Show all posts
hanna88 posted on 12-4-2014 09:10 PM
suka muka muda..x nk matang2..perangai matang x pe hehe

tapi kalau muka muda sgt, lagi2 kalau bertubuh kecil, org akan anggap macam bebudak je dan tak ambik serius kewujudan kau, serta kurang dihormati

lainlah kalau muka matang macam nelydia, org sentiasa akan pandang tinggi, beri lebih perhatian dan lebih dihormati sehingga dipanggil 'kak'

kalau muka matang macam makcik2 macam annahita skang ni jadi bahan kutukan je lah
Reply

Use magic Report

Post time 13-4-2014 02:57 PM From the mobile phone | Show all posts
RED 666 posted on 9-4-2014 01:52 PM
bukankah menjadi satu kebanggaan ke dianggap matang pada usia yg muda lagi2 mempunyai wajah cantik ...


setuju..rata2 umah mulaysia suka sangat muka kanak2 rebina..macam nora dannish bagi aku tak lawa pun..,aku lagi suka muka yg jenis matang...sebab bagi aku muka matang nampak elegan..macam taylor swift..


aku senridik pun tak tau aku dikegorikan muka matang ke tak sebab ada setengah orang panggil aku adik ada yg panggil kak..mungkin sebab aku pendek..tapi kalau muka memamg nampak jenis matured sebab muka aku jenis panjang..honestly aku suka je orang panggil aku akak..


tapi jenis muka matang ni ikut jugak kalau muka matang kurus badan petite..boleh la nak bangga tapi kalo muka matang badan macam tong gas..mekap tebal macam makcik tuh lain cerita laa Last edited by aijinmisaki on 13-4-2014 03:16 PM

Reply

Use magic Report

Post time 14-4-2014 06:12 PM | Show all posts
RED 666 posted on 13-4-2014 11:40 AM
tapi kalau muka muda sgt, lagi2 kalau bertubuh kecil, org akan anggap macam bebudak je dan tak amb ...

tau takper....saya ni boleh dikatakan muka mcm budak skolah, cousin siap pernah tanya kau ni sekarang sekolah tingkatan berapa dah?? sedihnyerrr..padahal saya nak masuk 23, universiti pun dah nak abis. sabo je leee

yang dianggap macam budak2 tu betul jugakkk. orang kurang respect/selalu dibuli/sakat (which is always - even with my close friends pun). sometimes saya nak sgt ubah penampilan jadi dewasa sikit ker, tapi boyfriend saya kata you dont have to change anything..just be yourself. boyfriend saya ni plak matang2 sikit muka dia, mcm umur 30an padahal baru 25..perangai pun mcm abang2, saya ni macam budak2 sikit..which is, maybe that's the reason why people always treating me like kids..muka budak2, perangai x matang2

p/s: macam mana nak jadi matang?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-4-2014 09:25 PM | Show all posts
keladi_merah posted on 14-4-2014 06:12 PM
tau takper....saya ni boleh dikatakan muka mcm budak skolah, cousin siap pernah tanya kau ni sekar ...

cuba dressing dan bersolek macam nelydia atau diana danielle mesti nampak matang
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2014 12:08 AM | Show all posts
RED 666 posted on 14-4-2014 09:25 PM
cuba dressing dan bersolek macam nelydia atau diana danielle mesti nampak matang

tulah. saya try ubah cara pakaian.. pakai skirt and blouse..kalau tak, dulu pakai tshirt ngan seluar jer..mcm budak sekolah. bf kata takpayah ubah penampilan..just be who you are. tapi biakpi kite la kan kekekeke

one thing, saya memang tak suka make up..cuma baru2 ni jela baru nak berjinak2 kot.
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2014 03:48 AM | Show all posts
aijinmisaki posted on 13-4-2014 02:57 PM
setuju..rata2 umah mulaysia suka sangat muka kanak2 rebina..macam nora dannish bagi aku tak lawa ...

aku setuju dgn hang.
ada beza muka tua dgn muka matang.
pompuan skrg suka sgt fesyan kawaii.
dah ropa budak-budak aku tgk.
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2014 04:00 PM | Show all posts
Ai dulu di sebabkan tinggi, dan pakai spek ala2 cover satu muka orang ingat tua dari umo. Ada ke patut, baru tingkatan 1, orang dok ingat tingkatan 5??? KO ade???
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2014 04:01 PM | Show all posts
Tapi skang ni, umo dah pertengah 30-an, orang dok ingat 2o-an lagi..jiwa kenala sentiasa muda, tak gitu..
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2014 05:34 PM | Show all posts
tak best, lagi best kalau muka muda tapi matang. aku rasa muka aku nampak tua dari usia je haha
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2014 11:25 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku dlu selalu dianggap cmni. So pada usia aku msa tu aku rsa best la pasal org dewasa layan aku cam setaraf.hang out dgn doranv kat tmpt2 best. Tp tak best bila orang panggil aku akak atau org kata ' nampak matured'= nampak tua.

Tpi seperkara yg pasti,fizikal nmpak matured pn tp otak masih budak2 so tindakan dan perbualan masih mcm stok budak2.

Skrg nI adik aku pn cm tu. Psl dia bergaya cm org dh masuk.universiti tp pemikiran dia masih ditakuk budak sekolah.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-4-2014 12:52 PM | Show all posts
tipuware posted on 22-4-2014 11:25 AM
Aku dlu selalu dianggap cmni. So pada usia aku msa tu aku rsa best la pasal org dewasa layan aku cam ...

memang best kalau umo masih bebudak tapi dilayan org dewasa setaraf atau sebaya diorang

tgk macam nelydia dan diana danielle tu, diorang kawan dgn org dewasa, dah lah rupa matang, penampilan dan pembawakan diri dia pun matang jugak  
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2014 01:06 PM | Show all posts
aku pulak mmg muka matang and tinggi..masa aku form 2..org igt aku da umo 18thn..sampai ade mamat yg duk bujang area uma aku ikut aku blk and jmpa mak aku sbb nk pinang aku weyh..

Bila mak aku ckp umo aku bru 14thn..terbeliak biji mata dia x caya..dia igtkan aku da abes skolah..sbb slalu nmpk aku g kedai ptg2.. Last edited by tanak-balik on 24-4-2014 01:08 PM

Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2014 01:07 PM | Show all posts
skg ni umo aku da nak 3posen..tp org igt aku bwh 25 pulak klau aku x bermekap..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-4-2014 05:44 PM | Show all posts
tanak-balik posted on 24-4-2014 01:07 PM
skg ni umo aku da nak 3posen..tp org igt aku bwh 25 pulak klau aku x bermekap..

aku penah jumpa awek umo 12 tapi rupa macam dah 16, 17 tahun, tapi tak ngorat ler sebab mak dia ada kat sebelah masa tu, borak2 skjap je, terliur jugak aku tgk



Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2014 11:36 AM | Show all posts
RED 666 posted on 24-4-2014 05:44 PM
aku penah jumpa awek umo 12 tapi rupa macam dah 16, 17 tahun, tapi tak ngorat ler sebab mak dia ad ...

ade pro and cont pmpuan muka matang ni..dlu aku suke sbb bole pakai cm org besar..nmpk mcm org da kerja..huhu
skg ni suke nk nmpk muda pulak..beli bju ala2 budak kolej...tp muka menten kut
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2014 11:37 AM | Show all posts
RED 666 posted on 24-4-2014 05:44 PM
aku penah jumpa awek umo 12 tapi rupa macam dah 16, 17 tahun, tapi tak ngorat ler sebab mak dia ad ...

bahaya pulak klu umo 12thn ko nk ngorat gak..silap aribulan kena parang lak..
Reply

Use magic Report

Post time 27-4-2014 01:20 AM | Show all posts
muka matang kalu pandai jaga kulit,jaga body mmg akan nmpk gorgeous sgt.
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2014 10:55 AM | Show all posts
Peserta Ratu Cantik semua muka matang..barulah elegan.  Tak penah la pulak aku tgk ada ratu yg muka baby face. Tapi aku suka je kalau Nampak muda at least 5 tahun dari usia ke.hehe.
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2014 01:00 PM | Show all posts
menatang posted on 27-4-2014 01:20 AM
muka matang kalu pandai jaga kulit,jaga body mmg akan nmpk gorgeous sgt.

betul..setuju ngn ko..klu muka matang kena jaga kulit and body..klu x..mmg nmpk kertu ngn muka baragas..lebeh dr usia pulak..
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2014 04:57 PM From the mobile phone | Show all posts
midori888 posted on 11-4-2014 08:24 AM
dari pemerhatian aku, org kalu muka cepat matang nanti bila umur dia meningkat 35 above, muka dia st ...

Aku setuju.Cth maya Karin.muka dia maintain early 30s gitu kan.
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2014 04:21 PM | Show all posts
rupa matang ni aku rasa ada pengaruh dari bentuk badan juga kot..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-6-2014 07:08 PM | Show all posts
muka amoi nyanyi lagu malaysia chabor ni muka matang gak padahal umo baru 17 tahun!

http://www.youtube.com/watch?v=79uuj5hXsOg

lagi satu aku perasan memang amoi cepat nampak matang di usia remaja berbanding gadis melayu sebab diorang cepat membesar tinggi

tapi bila sama2 di usia lewat belasan dan 20an nampak sama2 sesuai dgn usia je

Last edited by RED 666 on 11-6-2014 07:12 PM

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.051709s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list