Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
9937
View
76
Reply

KIA RIO

[Copy link]

Author: emelia1509    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 4-1-2015 08:51 AM From the mobile phone | Show all posts
Cookie.Monster replied at 14-12-2014 10:41 AM
takde gps eh?

Yg baru bulan ni dah Ada GPS.I'm worried psai maintenance ja..btoi ke mahal ?tp teruja la tgk Rio ni
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2015 10:28 AM | Show all posts
minahsenget replied at 4-1-2015 08:51 AM
Yg baru bulan ni dah Ada GPS.I'm worried psai maintenance ja..btoi ke mahal ?tp teruja la tgk Rio  ...

dulu aku penah pakai kia picanto ...
pd aku maintenance keta kia ni sama je dgn keta jepun/msia.
kalau beli spare part ori mmg mahal. Atau kalau gi servis kt authorized SC pun mmg mahal gak. Mane2 brand keta jepun pun camtu gak.
Kalau nk spare part murah, bleh beli yg OEM je & repair kt workshop luar.
di bandar2 utama skarang ni dh melambak ada parts keta2 korea ni.


Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2015 11:03 AM From the mobile phone | Show all posts
waksir replied at 4-1-2015 10:28 AM
dulu aku penah pakai kia picanto ...
pd aku maintenance keta kia ni sama je dgn keta jepun/msia.
...

Oh gitu..I dah book iriz tp mcm byk prob jer may be new production.so now dok belek2 Nak p mama bfore gst ni
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2017 08:10 PM | Show all posts
waksir replied at 4-1-2015 10:28 AM
dulu aku penah pakai kia picanto ...
pd aku maintenance keta kia ni sama je dgn keta jepun/msia.
...

So berbaloi ke tak kalau saya beli Kia rio ni bang?

Reply

Use magic Report

Post time 25-10-2017 01:46 PM | Show all posts
Sidchan replied at 24-10-2017 08:10 PM
So berbaloi ke tak kalau saya beli Kia rio ni bang?

kia skrg ada kia value 5
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2017 12:33 AM | Show all posts

Kia Value 5 tu apa bang? Maaf lah saya tengah survey kereta lagi tapi macam berminat dengan design dia
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2017 01:08 PM | Show all posts

guaranteed future value after 5 years

but trade-in only with kia brand
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2017 02:15 AM | Show all posts
palmolive replied at 14-11-2017 01:08 PM
guaranteed future value after 5 years

but trade-in only with kia brand

Terbaik juga kalau after 5 years pun value tinggi lagi, kena dapatkan details kat Kia ni, thanks
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2017 05:02 PM | Show all posts
betul ke orang cakap yang kereta buatan korea banyak makan minyak dan spare partnya mahal?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-11-2017 05:07 PM From the mobile phone | Show all posts
mattzzx replied at 28-11-2017 05:02 PM
betul ke orang cakap yang kereta buatan korea banyak makan minyak dan spare partnya mahal?

Memang ya pun..Minyak memang lebih sket..
Spare part k car gile mahal..Tapi terpulang minat masing2..
Iols tetap bangga memiliki k car..Hehe
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2017 05:10 PM | Show all posts
emelia1509 replied at 28-11-2017 05:07 PM
Memang ya pun..Minyak memang lebih sket..
Spare part k car gile mahal..Tapi terpulang minat masin ...

u pakai model apa? dah brapa lama?
ada masalah sepanjang u pakai?

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-11-2017 05:19 PM From the mobile phone | Show all posts
mattzzx replied at 28-11-2017 05:10 PM
u pakai model apa? dah brapa lama?
ada masalah sepanjang u pakai?

Kia rio 2014 n sportage 2016...
So far puas hati..Service mahal la jugak..
5 tahun petrol average 30k based on normal drive..
My family ada 2 orang pakai cerato, so far ok je..
Tapi rio performance mmg x berapa nak umphhh..cc pun 1.3+ je..Body berat rim17, so redha je la..Nak berlumba beli myvi la..Haha..
Sportage pun petrol pengsan jugak..
Travelling banyak better go for honda n toyata, nissan lagi jimat..
Iols beli sebab jatuh cinta design..
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2017 05:26 PM | Show all posts
emelia1509 replied at 28-11-2017 05:19 PM
Kia rio 2014 n sportage 2016...
So far puas hati..Service mahal la jugak..
5 tahun petrol averag ...



ooo kiranya u dan family memang pengemar setia kereta korea lah...
betul tu, itu semua atas minat kita, biar lah orang nak cakap apa pun kan...
betul lah, rio pun dah cantik designnya...nampak moden..

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-11-2017 05:30 PM From the mobile phone | Show all posts
mattzzx replied at 28-11-2017 05:26 PM
ooo kiranya u dan family memang pengemar setia kereta korea lah...
betul tu, itu semua atas m ...

rio iols model lama..hehe..yang baru tu design dah lain..

balik raya ada 7 bijik kia sahaja kat umah my mom..performance biasa je tp design tu kot yg weols semua terjebak kia ni..

yes, ikut apa yang kite suka..ikut orang susahlah kan..



Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2017 05:34 PM | Show all posts
emelia1509 replied at 28-11-2017 05:30 PM
rio iols model lama..hehe..yang baru tu design dah lain..

balik raya ada 7 bijik kia sahaja kat ...

sepatutnya pihak kia kena bagi family u anugerah, yelah 7 biji tu, bukan skit...
terbaik lah u ...

yeee....usah pedulikan orang nak cakap...
tepuk dada tanya selera lah kan....

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-11-2017 05:37 PM From the mobile phone | Show all posts
mattzzx replied at 28-11-2017 05:34 PM
sepatutnya pihak kia kena bagi family u anugerah, yelah 7 biji tu, bukan skit...
terbaik lah u .. ...

haha..how i wish kansss...tapi dulu2 penah upload kat kia fb, dapat tq wishes je pun..
gigih weols posing reramai dengan k car..

tapi drive kia memang best..ala2 conti car gitu..fefeeling gitu..haha
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2017 05:39 PM | Show all posts
emelia1509 replied at 28-11-2017 05:37 PM
haha..how i wish kansss...tapi dulu2 penah upload kat kia fb, dapat tq wishes je pun..
gigih weo ...

tak apa lah, janji u puashati pakai kereta K...
best lah kalau bawak rasa macam conti tu...teringin gak nak try..

rio baru ni design nampak macam conti skit...

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-11-2017 05:50 PM From the mobile phone | Show all posts
mattzzx replied at 28-11-2017 05:39 PM
tak apa lah, janji u puashati pakai kereta K...
best lah kalau bawak rasa macam conti tu...tering ...

rio baru ni orang kata ala2 polo design..
tapi kalau uols nak keta yg performance superb i tak recommend la rio ni..memang x bape umphhh..haha..



Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2017 10:06 AM | Show all posts
kalau dari dulu drive kia, parents pun drive kia....memang susah nk tukar ke jenama lain...
tapi kalau tak pernah pakai kia, tiba2 pakai kia.....memang tak lama la pakai...
kia ni 2 benda yg aku suka...comfort dan senyap...
lain2 tu menangis la........
pendek kata pada aku...penggemar kia ni org yg berkemampuan dari segi maintenance sahaja......
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-11-2017 12:30 PM From the mobile phone | Show all posts
zulka replied at 29-11-2017 10:06 AM
kalau dari dulu drive kia, parents pun drive kia....memang susah nk tukar ke jenama lain...
tapi ka ...

ye betul..engine memang senyap sangat..mula2 beli rio dulu siap lupe jap dah start ke belum..haha..

tapi maintanance memang sakit sket la..
but so proud to be kia family walaupun orang kondem memacam..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.084916s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list