Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
9959
View
76
Reply

KIA RIO

[Copy link]

Author: emelia1509       Show all posts   Read mode

Post time 29-11-2017 03:37 PM | Show all posts
Edited by palmolive at 29-11-2017 05:35 PM

hyundai elantra baru ni macam menarik jek


dah macam BMW pun ada
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-11-2017 04:34 PM From the mobile phone | Show all posts
palmolive replied at 29-11-2017 03:37 PM
hyundai elantra baru ni macam menarik jek

Merecik okehhh..Turbo lagik..Harga 130+k x silap..
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2017 04:49 PM | Show all posts
emelia1509 replied at 28-11-2017 05:50 PM
rio baru ni orang kata ala2 polo design..
tapi kalau uols nak keta yg performance superb i tak re ...

betul...
banyak kepada polo design...
abis apa kereta yang u nak rekomenkan?

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-11-2017 04:57 PM From the mobile phone | Show all posts
mattzzx replied at 29-11-2017 04:49 PM
betul...
banyak kepada polo design...
abis apa kereta yang u nak rekomenkan?

now u prefer performance kan..sebab tu i x suggest this rio...

bajet berapa untuk keta u nak beli tu..if range below 90k banyak je choice from toyota, honda n mazda..

tp rio ni mmg ok je bg iols sbb iols xde la nak lelaju mane..naik bukit tukar je manual..iols relax je naik genting n cameron tu walaupun rasa berat mak aiii..haha..tetap nak mempertahankan my rio gitu...
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2017 05:03 PM | Show all posts

yee..perfomance..

budget antara 90 -110k..memang banyak pilihan antara toyota,honda,mazda...
rasa nak beli yang conti tapi bila memikirkan kos maintenance atau second value tu membuatkan tak jadi...

i tau u memang peminat setia K... respect kat u...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-11-2017 05:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by emelia1509 at 2-12-2017 12:38 AM

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-11-2017 05:14 PM From the mobile phone | Show all posts
mattzzx replied at 29-11-2017 05:03 PM
yee..perfomance..

budget antara 90 -110k..memang banyak pilihan antara toyota,honda,mazda...

honda dan toyota masih ada second value..
mazda, kia, hyundai xde for sure..
if u duduk kl kena cari keta yg jimat petrol..
ambik honda civic pun ok, 1.8cc..petrol jimat..
tapi vios or city full spec lagik better kot..maintanance pun ok..

Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2017 05:24 PM | Show all posts
Edited by palmolive at 29-11-2017 05:28 PM
emelia1509 replied at 29-11-2017 04:34 PM
Merecik okehhh..Turbo lagik..Harga 130+k x silap..

dia punya tork lagi tinggi dari jetta, honda civic turbo 1.5...265Nm pada RPM 1500 - 2500...gila ahh..
on the road dalam 138k kot...(campur insurans)
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2017 05:28 PM | Show all posts
mattzzx replied at 29-11-2017 05:03 PM
yee..perfomance..

budget antara 90 -110k..memang banyak pilihan antara toyota,honda,mazda...

amik honda city hybrid la...range dalam 90k...bateri hybrid waranti dlm 8 tahun...
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2017 05:33 PM | Show all posts


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-11-2017 05:36 PM From the mobile phone | Show all posts
palmolive replied at 29-11-2017 05:24 PM
dia punya tork lagi tinggi dari jetta, honda civic turbo 1.5...265Nm pada RPM 1500 - 2500...gila a ...

Memang superb kan..Tapi harga merecikkk jugak...
Orang yang takut 2nd value takde jangan pandang la hyundai ni kan..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-11-2017 05:37 PM From the mobile phone | Show all posts
palmolive replied at 29-11-2017 05:28 PM
amik honda city hybrid la...range dalam 90k...bateri hybrid waranti dlm 8 tahun...

yes..yang ni pun pilihan yang baik..
sebelum 8 tahun jual la..sbb nak beli bateri tu mahal la kan..
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2017 05:39 PM | Show all posts
emelia1509 replied at 29-11-2017 05:36 PM
Memang superb kan..Tapi harga merecikkk jugak...
Orang yang takut 2nd value takde jangan pandang  ...

tula..nak beli jenama rare ni kena pikir panjang..walhal kt negara dorang sndiri pun hyundai ni mcm proton jek..
kt luar negara lagi laku berbanding honda (sumber Roda Pusing)

pendek kata beli untuk simpan dh la..
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2017 05:40 PM | Show all posts
emelia1509 replied at 29-11-2017 05:37 PM
yes..yang ni pun pilihan yang baik..
sebelum 8 tahun jual la..sbb nak beli bateri tu mahal la kan ...

katanyer harga bateri dia dlm RM5k lebih jek..lgi murah banding hyundai ionic
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-11-2017 05:43 PM From the mobile phone | Show all posts
palmolive replied at 29-11-2017 05:39 PM
tula..nak beli jenama rare ni kena pikir panjang..walhal kt negara dorang sndiri pun hyundai ni mc ...

Tapi kebanyakkan ummah dok tanya jimat petrol ke x, ada 2nd value ke x..
So tepuk dada tanya selera..

Tapi rio tu pasang potent booster berdesup jugak okehhh...Tetap nak membongak ni walaupun..Haha..
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2017 05:47 PM | Show all posts
emelia1509 replied at 29-11-2017 05:43 PM
Tapi kebanyakkan ummah dok tanya jimat petrol ke x, ada 2nd value ke x..
So tepuk dada tanya sele ...

rio bukan dicipta utk sport/pemanduan angresif..kan kereta family tu...
nak sport kena ada turbo bg kuasa tambahan..

dulu masa rio baru launching people argue about 4 speed gear..
last2 myvi baru keluar pun 4 speed gear...
kemonnn
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-11-2017 05:52 PM From the mobile phone | Show all posts
palmolive replied at 29-11-2017 05:47 PM
rio bukan dicipta utk sport/pemanduan angresif..kan kereta family tu...
nak sport kena ada turbo  ...

tp myvi ringan kan, engine vvti gitu...vios punye kan..x terlawan la rio kan nak kejar myvi..raja highway okehhhh..

tapi rio hatchback sporty look gitu..fefeeling la conti car gitu walaupun..haha
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2017 10:04 AM | Show all posts
emelia1509 replied at 29-11-2017 05:52 PM
tp myvi ringan kan, engine vvti gitu...vios punye kan..x terlawan la rio kan nak kejar myvi..raja  ...

rio ni utk pemanduan santai...
nak sport baik angkat stinger
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2017 10:49 AM | Show all posts
emelia1509 replied at 29-11-2017 05:14 PM
honda dan toyota masih ada second value..
mazda, kia, hyundai xde for sure..
if u duduk kl kena ...



terima kasih diatas saranan dan cadangan itu...
nanti i ambik kira semua faktor...
tapi civic rasa sedikit besar...
mazda pun tak ada second value?

Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2017 10:50 AM | Show all posts
palmolive replied at 29-11-2017 05:28 PM
amik honda city hybrid la...range dalam 90k...bateri hybrid waranti dlm 8 tahun...

cuma kalau yang hybrid ni masa nak tukar bateri setelah habis waranty...mahal sangat...


Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.077199s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list