Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
5813
View
106
Reply

[Tempatan] Setakat ada RM1 juta bukan lagi dianggap jutawan

[Copy link]

Author: R2D2    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 5-5-2014 12:08 AM From the mobile phone | Show all posts
bambimo posted on 4-5-2014 08:22 PM
Masa iols darjah 4..masa ada sorang mamat tu menang rancangn morejutaria...dia pilih rm 1 juta inste ...

Aku pun ingat. org jengka. Masa tu dia bujang lagi
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 5-5-2014 12:02 AM From the mobile phone | Show all posts
naina posted on 4-5-2014 11:25 PM
pakcik makcik kt kg nun klu jual sume tanah2,ladang2 depa tah2 jutawan jugak
aku setakat ni xpernah ...

ada ..  org kg aku yg kita tgk biasa2 je pakcik dan makcik tu. pi jual tanah dia ... dpt 3 juta. tp dengarnya dia pi rolling duit tu buat beli tanah kat pahang. dpt la lg luas. kg aku kat klang. rega tanah mmg le jgn dipertikai mahalnya.
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2014 11:59 PM From the mobile phone | Show all posts
RED 666 posted on 4-5-2014 11:10 PM
rancangan more jutaria tu awal 90an, umo dia menang kita anggap lah sekitar tengah hingga akhir 20 ...

caanot be awal 90an la red. ms kejadian tu iols skolah lagi. thn 90an iols dah kerja. hbs la ... membongkar kekertuan sendiri ni. hihihi
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2014 11:43 PM | Show all posts
tobby posted on 4-5-2014 09:48 PM
last2 dia buka kedai letrik & hidup biasa2 jer kan...  pernah terbaca dlm mastika majalah tahyul t ...

Sib baik dia bkn melayu tipikal yg berabih duit beli keta turbo tapi duduk rumah flat
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2014 11:25 PM | Show all posts
pakcik makcik kt kg nun klu jual sume tanah2,ladang2 depa tah2 jutawan jugak
aku setakat ni xpernah berangan lg jd jutawan sbb taw kemampuan diri
dan bersyukur dgn apa yg ada kekdahnya skng ni
asal hdup bahagia bebas hutang.
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2014 11:17 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2014 11:13 PM | Show all posts
teringat pulak cerita drama pemanduku jutawan.
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2014 11:10 PM | Show all posts
pittjie posted on 4-5-2014 10:56 PM
eh rasanya dia menang tu di thn 70an. atau awal 80an. ms tu pun umur dia dah 20an kan? x lama lp ...

rancangan more jutaria tu awal 90an, umo dia menang kita anggap lah sekitar tengah hingga akhir 20an, jadi samerin tu umo dia paling tua pun awal 50an
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2014 11:08 PM From the mobile phone | Show all posts
cmf_rambutan posted on 4-5-2014 11:05 PM
lori tangki petroleum tu musim pertama punya ka musim samerin punya aku taktau... tp kalau lori it ...

capiloton dah bg fakta kat atas tu butan. kita salah lor. tp mmg mcm ingat ... pernah ada perkataan lori tangki tu.
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2014 11:06 PM From the mobile phone | Show all posts
lavakesurau posted on 4-5-2014 11:04 PM
Lu jadi tak kawin dgn wa..?

Jutawan 3 kali lipat..

ko dtg le jumpa mak aku va. tanya elok2. ok kata mak aku .., ok la. nehi kata mak aku ... nehi la. tp mak aku tak nilai org pd duit juta2 tau va.
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2014 11:05 PM | Show all posts
pittjie posted on 4-5-2014 10:59 PM
hahaha ko lg terror la. ko mesti dah ujud jgk time tu kan. hihihihi

lori tangki petroleum tu musim pertama punya ka musim samerin punya aku taktau... tp kalau lori itulah kalau kat final;
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2014 11:04 PM From the mobile phone | Show all posts
capiloton posted on 4-5-2014 11:01 PM
dia pilih SAMERIN.. sempena nama dia..
boleh google kisah dia..


wahahaha iols salah ek? ya la ... sijil simpanan premium ek? eh @cmf_rambutan ... salah la lori tangki tu. tp mmg ingat dia guna huruf dr nama dia. dan mmg tinggal sikit je kotak yg x berhuruf yg dia kena teka.  
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2014 11:04 PM From the mobile phone | Show all posts
pittjie posted on 4-5-2014 10:56 PM
eh rasanya dia menang tu di thn 70an. atau awal 80an. ms tu pun umur dia dah 20an kan? x lama lp ...

Lu jadi tak kawin dgn wa..?

Jutawan 3 kali lipat..



Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2014 11:01 PM | Show all posts
pittjie posted on 4-5-2014 10:38 PM
iols ingat lg dia pilih huruf ngikut namanya. dan perkattan yang tersembunyi tu aku x brapa ingat, ...

dia pilih SAMERIN.. sempena nama dia..
boleh google kisah dia..

ayat yang dia teka betul tu..
Sijil Simpanan Premium..

cuba bayangkan berapa banyak perkataan yg di pilih tu semua nya dah highlight..

keburukan jadi jutawan segera dan popular..
segala mak nenek keturunan mengaku saudara..
nak pinjam duit..

Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2014 11:01 PM From the mobile phone | Show all posts
bambimo posted on 4-5-2014 10:58 PM
Hihihi iols plak fefeling belasan tahun lg..hihihi

hihihihi. walau pun iols pun pepiling masih belasan dan rasa benda tu baru few yrs ago, iols congak2 balik dgn gigih tau. hihihihi
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2014 10:59 PM From the mobile phone | Show all posts
cmf_rambutan posted on 4-5-2014 10:54 PM
lori tangki petroleum..

hahaha ko lg terror la. ko mesti dah ujud jgk time tu kan. hihihihi
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2014 10:59 PM | Show all posts
lasagnaklcc posted on 4-5-2014 10:54 PM
Awat skrg dah takde game show yg mcm quiz2 ni ek?

skang zaman internet.. tak perlu marketing kuiz2 lagi.... dulu kalau tekaria punya kuiz untuk penonton di rumah... sampai selori poskat sampai... pastu ada retis duduk atas tu lambung2 tangkap.. dpt menang... skang peraduan lebih pada buat duit.. suruh sms.. siap caj 50 sen.. baper banyak untung dah kalau puluh ribu ratus ribu org antar... rega hadiah baper persen jerk dari tu
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2014 10:58 PM From the mobile phone | Show all posts
pittjie posted on 4-5-2014 10:56 PM
eh rasanya dia menang tu di thn 70an. atau awal 80an. ms tu pun umur dia dah 20an kan? x lama lp ...

Hihihi iols plak fefeling belasan tahun lg..hihihi
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2014 10:57 PM | Show all posts
hanakikan posted on 4-5-2014 09:20 PM
Buat bisnes ke. Ke masuk mlm? Share la uols

bisnes sundiri..
MLM tak minat..

Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2014 10:56 PM From the mobile phone | Show all posts
bambimo posted on 4-5-2014 10:52 PM
40 tahun dh skrng umurnya..kihkih blum brcucu lg kot...


eh rasanya dia menang tu di thn 70an. atau awal 80an. ms tu pun umur dia dah 20an kan? x lama lps dia menang tu bapak dia kawinkan dia tau. so dia kawin dah lbh kurang 30 thn. x mustahil kalau dah bercucu tau nork.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list