Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
21808
View
165
Reply

CNI -- Everything abt CNI

[Copy link]

Author: badai007       Show all posts   Read mode

Post time 26-6-2004 04:00 PM | Show all posts
Rugi tak jadi ahli
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2004 03:01 AM | Show all posts
apesal CNI senyap jer these days??? kat kch nie macam takder hapenning jer.....
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2004 01:12 AM | Show all posts
CNI akan masuk papan pertama BSKL pada Januari 2005...kepada ahli CNI yang sudah mencapai pengurus agensi ke atas akan entitled to get share blocks....

untuk yang mencapai agency manager..anda akan dapat 10 blocks...of coz..u need to labur 10 thousand la...but this 10 thousand boleh anda dapat melalui banl loan..and banks kenot reject loan application ini...dats a gerenti...

yang berpangkat delima,muatiara bla bla bla..of coz lebih dari 10 blocks la.. MDAM get 200 blocks ma..so..this is a great news ler...

another news....pada 2005..iaitu era globalisation...ahli ahli cni dari boleh sign up ahli baru tanpa melihat kewarganegaraan..which means,..ahli ahli dari m'sia can get ppl from indon..UK..US..etc...so..if ur not in malaysia....oso can get downline baru ler.....
Reply

Use magic Report

budin81 This user has been deleted
Post time 5-8-2004 10:37 AM | Show all posts

Melayu Perlukan Identiti Sendiri Dalam MLM: SURECO IS THE BEST

Kekuatan Sureco (DIN 012-9031011)

MISI MEMBINA HYPERMARKET - Keahlian sureco pd masa ini berjumlah 190,000. apabila cukup 200,000 kita akan buka koperasi untuk mengumpul modal dan seterusnya membuka hypermarket. Tesco pun buat cam nih

MEMPUNYAI LADANG - ada ladang cendawan, cenkudu, menternak spirulina, menanam anggur....90% bahan mentah kita yang hasilkan sendiri.

KILANG SENDIRI- kesemua barang kita, syarikat kita yang keluarkan. baru beli Kompleks Herba Terbesar Di Asia Pasifik. GMP standard. harga 12 juta. 1 sen pn tak berhutang

R&D - diketuai oleh FROF DR SIR MURGENI SAMERIN (Melayu Jawa)

TANDA HALAL - Jakim memberi pengesahan halal kpd kesemua produk kami No. Siri (H-08-336).

7 AHLI LEMBAGA PENGARAH MELAYU BUMIPUTRA ISLAM - Brape banyak la syarikat org melayu kat luar tuh...org melayu ni tau jadi kuli jer kat company bukan islam...DAH LAMA DAH.........

Call jer aku. kita borak panjang 012-9031011 DIN

Sistem Education kami: 7 Step

1-Business Preview (Setiap Rabu)

2-Sure Success System. 9am-6pm (Setiap Ahad)

3- Lawatan ke ladang, kilang dan R&D (sebulan Sekali)

4- Sales Manager Course.2 hari 1 malam (dua kali Setahun)

5- Personality Program (2 bulan Sekali)

6 - Team Builiding Course- 3 hari 2 malam (2 kali Setahun)

7. Recreation Day (Mengikut Keperluan)
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2004 01:18 AM | Show all posts
Originally posted by budin81 at 2004-8-5 10:37 AM:
Kekuatan Sureco (DIN 012-9031011)

MISI MEMBINA HYPERMARKET - Keahlian sureco pd masa ini berjumlah 190,000. apabila cukup 200,000 kita akan buka koperasi untuk mengumpul modal dan seterusnya mem ...


its a good thing ur in some MLM...but one ting u have to consider...identiti orang melayu? tidakkah ini berciri perkauman? tidakkah ini menggalakkan perpecahan kaum?
Reply

Use magic Report

zal_cool This user has been deleted
Post time 10-8-2004 11:16 AM | Show all posts
x der cni autodownline ke?
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2004 02:55 AM | Show all posts
Originally posted by zal_cool at 2004-8-10 11:16 AM:
x der cni autodownline ke?



no..coz kalau auto online....then..apakah usaha?...infact...auto downline adalah lebih berciri piramid...
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2004 04:27 PM | Show all posts
Apa khabar semua?????? Harap semua masih luar biasa baik. Lama tak join kat board ni. A bit busy. Tengah packing barang. Mungkin beberapa bulan lagi nak pindah rumah. So, packing slowly. Tentang autodownline, bukan tak boleh buat. Ada beberapa  orang yang dah buat. You can search kat yahoo search tapi saya tengok, semuanya tak up to date. Macam tak ada apa-apa ajer. Dulu, saya ada join satu company yang besarlah jugak (tak perlu sebut nama) melalui autodownline. Wah, ramainya downline di bawah saya. Ada 155 orang tapi co. ni kena downlinenya cabang yang seimbang. So, bonus pun tak seberapa. Anyway, kalau nak buat CNI seriously, kita kenalah tahu tentang dunia CNI, tengan produknya, tentang plannya dan itu bermakna kita kenalah attend kelasnya (walaupun sekali sekala). Kalau dah join melalui autodownlin, rasanya macam tak lengkap pulak. Itu pandangan peribadi saya. Tak tahulah buat yang lain-lain. Maaf kalau ianya tak betul.

Anyway, teruskan usaha.

"Hidup ini adalah seperti papan pencatat markah pertandingan. Saingan Anda dalam pertandingan itu adalah waktu. Bila anda berasa ragu-ragu untuk bertindak, atau serba sangsi untuk berbuat sesuatu, bertindaklah segera, maka kesempatan untuk memperolehi markah bagi anda akan hilang ditelan zaman. Ini kerana saingan anda itu tidak pernah menaruh belas kasihan atau kemaafan terhadap sesuatu secara nyata.

Mungkin anda mempunyai alasan yang munasabah sebagai alasan sebelum ini sehingga anda kurang berjaya mencapai kemajuan dalamhidup ini. Namun anggapan itu telah usang. Anda perlu memegang dan memiliki kunci istimewa yang boleh membuka pintu ke arah hidup yang penuh harta dan kekayaan yang melimpah. Kunci istimewa itu tidak kelihatan, tetapi besar sekali kuasanya! Ia merupakan satu hak istimewa bagi anda untuk menciptakannya dalam pemikiran anda sendiri, satu hasrat yang berkobar-kobar ke arah mencapai bentuk kekayaan yang tertentu. Apabila anda tidak menggunakan kunci itu, maka anda harus membayar kerugian untuknya. Pembayaran ganti ruginya itu adalah kegagalan! Sebaliknya anda akan menerima ganjaran yang luar biasa besarnya jika anda menggunakan kunci istimewa itu. Ganjaran itu ialah perasaan puas yang disebabkan oleh kita telah berjaya menakluki diri kita sendiri dan telah berjaya memaksa kehidupan ini untuk membayar upah kepada diri diri sesuai dengan apa yang kita inginkan"

(dipetik dari buku Think and Grow Rich-Napoleon Hill)
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2004 03:54 PM | Show all posts
Originally posted by harleena at 2004-8-11 04:27 PM:
Apa khabar semua?????? Harap semua masih luar biasa baik. Lama tak join kat board ni. A bit busy. Tengah packing barang. Mungkin beberapa bulan lagi nak pindah rumah. So, packing slowly. Tentang au ...



buku napoleon hill version english is better...coz the translated version ada lari sikit meaning...
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2004 05:14 PM | Show all posts
Oh, ye ke meaning ada lari sikit? :stp: Kalau ada yang version english, kongsilah. Nak tengok kat mana larinya. Saya tak jumpa yang english punya sebab saya pinjam kat National Library. Mungkin dah kena pinjam dengan orang lain. anyway, thanks for the comment.
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2004 02:31 PM | Show all posts
Originally posted by harleena at 2004-8-12 05:14 PM:
Oh, ye ke meaning ada lari sikit? :stp: Kalau ada yang version english, kongsilah. Nak tengok kat mana larinya. Saya tak jumpa yang english punya sebab saya pinjam kat National Library. Mungkin dah ...



the english version..no longer in the market...i suggest you go for anthony robbins...get "unlimited power"...
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2004 08:25 AM | Show all posts
Buat ahli-ahli CNI atau sesiapa yang berminat. Hari ni saya nak cerita tentang minyak enjin MOTOBEST CNI yang betul-betul BEST. Baru-baru ni diadakan satu demostrasi berkenaan MOTOBEST di DC Sungai Petani dimana kereta proton wira dipandu sejauh 44km tanpa minyak enjin......??? Tanpa minyak enjin?:stp: Betul....... eksperiment telah dijalankan dengan kehadiran seorang mekanik cycle & carriage. Mula-mula, minyak enjin di keluarkan dari kereta proton wira. Setelah itu, dimasukkan minyak MOTOBEST CNI. enjin dihidupkan dan dibairkan running lebih kurang 10-15 minit. Lepas tu, mekanik mengeluarkan semula minyak tersebut sehingga habis dan bermulalah perjalanan dari DC Setapak melalui high way sejauh lebihkurang 44 km dengan kelajuan 110 dan kekadang 140km. tanpa ada apa-apa masalah.

Sesiapa nak mendapatkan cd tentang demostrasi ini, boleh dapatkan dari saya.

Sebenarnya, cabaran ini adalah yang kedua dilakukan. Yang pertaman pernah dilakukan di Ipoh (ada dalam ruangan komersiah Nanyang Siang Pau). Dalam demostrasi tersebut, minyak enjin asal di dalam enjin digantikan sepenuhnya dengan CNI MOTOBEST yang kemudian disalirkan 100% dari penuras minyak kereta. Kereta tanpa setitis minyak enjin ini kemudian dipandu kira-kira 50km oleh dua orang wakil daripada kumpulan juruteknik untuk membuktikan kehebatan minyak tersebut.
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2004 08:30 AM | Show all posts
Minyak Enjin MOTOBEST mempunyai metal treatment dengan penghapus geseran yang diperkuatkan dengan agen anti-lusuh khas untuk mencegah kelusuhan logam dan memberikan perlindungan maksimum; perlindungan 5 kali lebih tinggi berbanding dengan minyak biasa sepanjang waktu enjin dihidup dan dipanaskan.

Ia juga mengandungi additives dengan 8 agen yangluar biasa hebat dan berkesan untuk mencegah pembentukan karbon, asid sulfurik, minyak kotor, kanji dan pengoksidaan minyak enjin di samping mengekalkan kelikatan minyak enjin.

Ia adalah minyak sintetik bermutu tinggi untuk mengurangkan pembentukan karbon dan pengoksidaan minyak motor, memastikan minyak ini bertahan sekurang-kurangnya 10,000 km.

Ciri-ciri istimewa:
- meminimumkan kelusuhan enjin semasa enjin dihidupkan; memberikan perlindungan optima terhadap kelusuhan enjin
- Bertahan selama 10,000 berbanding 5,000 oleh minyak enjin berkelikatan biasa.
- Meningkatkan prestasi dan kuasa enjin
- Hayat khidmat yang lebih panjang, 10,000 km untuk setiap penukaran minyak enjin
- Memastikan kelicinan, kerendahan suhu dan kesenyapan enjin yang lebih.
- Mencegah hakisan dalam enjin
- Memastikan kebersihan dan kecekapan enjin.
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2004 04:57 PM | Show all posts
ANDA memang luarbiasa...

demo tersebut juga telah diadakan di kuching earlier this year...bagi orang sarawak..the demo was done sama macam diceritakan oleh harleena..cuma di drive dari kch to serian ulang alik..tanpa motor oil...
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2004 03:53 PM | Show all posts
Warga CNI seluruh Malaysia, jom kita berhimpun kat Bukit Jalil pada 19hb September ni semperna Ulangtahun CNI ke-15. Masuk adalah percuma. Dapatkan passport di stokis yang terdekat.

Istimewanya malam itu adalah konsert Siti Norhaliza serta beberapa artis lain dan hadiah utama cabutan bertuah adalah Gen2 sumbangan Siti Nurhaliza. Stadium Bukit Jalil akan digegarkan dengan helikopter yang akan menurunkan intan-intan jutawan baru dari seluruh Malaysia...........
:pompom::pompom::pompom:
Reply

Use magic Report

miau This user has been deleted
Post time 7-9-2004 02:53 PM | Show all posts
Originally posted by harleena at 6-9-2004 03:53 PM:
Warga CNI seluruh Malaysia, jom kita berhimpun kat Bukit Jalil pada 19hb September ni semperna Ulangtahun CNI ke-15. Masuk adalah percuma. Dapatkan passport di stokis yang terdekat.

Istimewanya  ...


yer..kita jumpa di sana!! mana tahu ada rezeki kan... kalau pakai t-shirt cni, akan ditambah  wang sebanyak rm10,000!!! wow!! jgn lupa pakai t-shirt cni ok!! mana tau, menang cabutan bertuah tu.. dapat gen2..dapat duit lagi....saper yg berminat nak join cni,..pm miau key... miau di melaka

[ Last edited by miau on 7-9-2004 at 02:55 PM ]
Reply

Use magic Report

King_Rizl This user has been deleted
Post time 8-9-2004 03:16 PM | Show all posts
Miau,
Selamat datang ke board ni especially topic CNI. Sentiasa luar biasa baik.lol
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2004 03:19 PM | Show all posts
:hatdown: Selamat datang ke topik CNI, Miau. Jenguk-jenguklah selalu kat sini.
Reply

Use magic Report

miau This user has been deleted
Post time 9-9-2004 11:49 AM | Show all posts
thak you semua... i org baru di sini...di CNI juga...
so, i nak tanya, apa product CNI yg sesuai utk mata?..mata i makin lama makin rabun pulak.... any suggestion?
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2004 04:49 PM | Show all posts
Miau,
Produk yang elok Miau amalkan utk mata ialah Royal Gingko CNI. Untuk kesihatan yang maksimum, amalkan Family Health System.

Apa itu Ginkgo?
Ginkgo ataupun nama saintifiknya Ginkgo Biloba merupakan pokok yang tertua di dunia dimana ianya telah ujud semenjak 1000 tahun yang lalu. Ianya juga dikenali sebagai pokok panjang usia di mana ianya boleh hidup sehingga 1000 tahun. Berasal dari negar China di bawa masuk ke negara Jepun oleh pendita Tao untuk dijadikan peneduhan kuil. Pada ketika tentera bersekutu meledakkan bom atom di Hiroshima, Jepun, tidak ada makhluk yang selamat kecuali pohon ginkgo. Ia amat resistant/tahan terhadap serangan serangga, bakteria, virus, pencemaran dan penuaan.

Kandungan Royal Ginkgo CNI
1. Daun Ginkgo
2. Royal Jelly.

Kebaikan
1. masalah urat saraf
2. kecederaan di kepala
3. masalah kardiovaskular
4. paras kolestrol yang tinggi
5. angin ahmar
6. masalah penglihatan mata
7. sengal-sengal sendi
8. asma
9 buasir
10. ulser perut
11. masalah buah pinggang
12. alahan

Testimoni dari Pn Jawahil bte Sha'ari yang menggunakan produk Royal Gingko
     Nama saya ialah Jawahil bte Sha'ari dari singapura. Sejak 15 tahun yang lalu, telinga kanan saya mula bermasalah. Pada mulanya, ada bunyi yang berdesing-desing di sebelah dalam. Selepas beberapa lama, telinga tersebut mula berdarah, dan hal ini menjejaskan sama sekali pendengaran saya. Pada ketika yang sama, mata saya pula menjadi kabur, lalu menganggu kerja-kerja harian. Saya berasa amat risau tentang kesihatan saya. Pada bulan Ogos 2003, atas saranan rakan, saya mencuba CNI Royal Gingko yang dapat meningkatkan peredaran darah ke bahagian telinga dan mata. Dengan azam yangkuat, saya telah menghabiskan 2botol Royal ginkgo dalam masa sebulan. Sejak pengambilan produk CNI yang luar biasa ini, masalah-masalah kesihatan saya beransur-ansur menjadi pulih.Kini, telinga saya tidak lagi berdesing atau mengalami pendarahan, dan penglihatan pun kembali jelas. CNI Royal ginkgo telah memberikan kehidupan yang baru kepada saya.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.073605s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list