Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
59322
View
239
Reply

MEMANAH WARISAN / SUNNAH MEMANAH / MEMANAH TRADISIONAL (MALAY ARCHERY)

[Copy link]

Author: HangPC2       Show all posts   Read mode

Post time 21-5-2014 04:58 AM | Show all posts
Acong posted on 20-5-2014 01:13 AM
ini sunnah nabi........ apasal tak buat?

sekoq2 sibuk nak kawen 4

NABI tak pernah membebankan umat umatnya...........dan kalau tak silap pernah bersabda.....kalau tak berdaya mengikuti sunnah2 nya yang banyak........satu pun memadai.......

So nko ada pilihan sebenarnya ACONG....

Boleh aku sambung lagi?




Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2014 04:58 AM | Show all posts
scorpionkiki posted on 20-5-2014 10:46 AM
Kalau iklan kat TV tu, Tak Habis iklan Dah flat....hu hu hu

Hehe....klu yg mcm tu suruh self service je lah
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2014 05:05 AM | Show all posts
kalau batang zakar panjang seinci, faraj yang dalam jangan diduga

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2014 05:31 AM | Show all posts
HangPC2 posted on 20-5-2014 02:27 PM
Pak Cik Kopiah tuh Di Pakai Busur Moden Compound Bow

Ooo gitu, dia upgrade skit, sesuai dgn kemajuan.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2014 06:22 AM | Show all posts
komen2 tak relevan dgn topik

takde ke rules kasi infract
apa la MOD tido ka

tradisional pun mahal gak kos nak beli equip. semua nin
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2014 06:29 AM | Show all posts


BOLEH X JANGAN MELUCAH!!!
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2014 06:33 AM | Show all posts


SILA BUAT KOMEN RELEVAN DGN ISI YG TUAN TANAH DAH POSTKAN YE.. NK CAKAP PASAL HAL SENGGAMA MASING2 SILA SIMPAN JE JAH, X KOSER NAK BACA MAK2 ORG KOMEN MCM NI. SEKIAN MAKLUM
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2014 06:37 AM From the mobile phone | Show all posts
Orange1 posted on 20-5-2014 01:49 AM
Ntah aku pun tak phm lelaki melayu ni kxtxyy kecik jah sibuk nak kawin 4, siksa anak dara org jah. ...

Mcm ni pun kena potong kredit jugak? Sentap gila lelaki melayu yg report tu.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2014 06:39 AM | Show all posts
leh ler dihantar jadi wakil negara utk sukan memanah ... olimpik karang
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2014 06:39 AM | Show all posts


releven ke dgn topik? Tak kan?
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2014 06:43 AM | Show all posts
Biasalah CI kadang2 dlm berdiskusi forumers sentuh isu lain skit2 lps tu kembali ke pangkal jalan, bukan benda baru. Tapi tak kesahlah kredit kat forum je pun cuma terkejut tiba2 dpt notis kena potong kat thread ni.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2014 06:50 AM | Show all posts

agak2 laaa kan? thread pasal memanah nk cite mende bukan2? banyak pon thread yg leh komen sepatutnya kan? Mende mcm ni pon nk kene kami gak sound? nasiblaaa kan sbb I tgh round dalam bod ni masa ni
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2014 07:01 AM | Show all posts
Walaupun topic perbincangan psl memanah tp skop perbincangan blh diperluaskan lg. Mmglah thread ni berkaitan dgn memanah, lps tu ada persoalan kenapa memanah yg juga salah satu sunnah tak dipraktiskan oleh ummah kita compare to berpoligami yg lebih mendpt sambutan, sebab tu ada sedikit perbincangan yg menyentuh tentang isu yg dikatakan melucah tu. Sebenarnya sesuatu topic tu boleh berkembang, kena bukak minda je, no offence.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2014 08:11 AM | Show all posts
alinone78 posted on 20-5-2014 01:59 AM
3 minit j?
Mau kena pelangkung tau!!!!!



melayan komen dia tu... patut ignore je
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2014 08:12 AM | Show all posts
Orange1 posted on 21-5-2014 07:01 AM
Walaupun topic perbincangan psl memanah tp skop perbincangan blh diperluaskan lg. Mmglah thread ni b ...



perlu ke nk berkxtx bagai kak ooii?
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2014 11:26 AM | Show all posts
yipun_78 posted on 21-5-2014 08:12 AM
perlu ke nk berkxtx bagai kak ooii?

Ok hakak yip, lain kali sebut scientific name gitu.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2014 11:30 AM | Show all posts
Orange1 posted on 21-5-2014 11:26 AM
Ok hakak yip, lain kali sebut scientific name gitu.

kat CI sebut batang pensel aja la kak oi.... sume org paham
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2014 11:31 AM | Show all posts
atira posted on 21-5-2014 11:30 AM
kat CI sebut batang pensel aja la kak oi.... sume org paham

Ok noted.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2014 12:08 PM | Show all posts
Orange1 posted on 21-5-2014 11:31 AM
Ok noted.



terima kasih kerana memahami aaahhh tu Tira dah bagi
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2014 12:15 PM | Show all posts
yipun_78 posted on 21-5-2014 12:08 PM
terima kasih kerana memahami aaahhh  tu Tira dah bagi

Sama, jasamu dikenang tira.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.100879s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list