Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
149872
View
2047
Reply

All about KANSAI and CHUGOKU area, JEPUN (OSAKA,KYOTO,HIROSHIMA etc..)PART 2

[Copy link]

Author: miyoma       Show all posts   Read mode

Post time 10-7-2014 11:16 AM | Show all posts
azradiza posted on 10-7-2014 11:02 AM
eemmm.. hari aku nak pegi tu, flight KUL-KIX dari sini petang, sampai sane mlm ... tapi boleh tido ...

aahh boleh. nak pi sapporo boleh naik LCC mcm jetstar atau peach airline. peach lagi fames sbb lagi murah,td check peach ada promo,osaka-sapporo one way 4890 yen...tp klau malas nak tukar terminal, naik jetstar,sbb jetstar kat same terminal dgn AA arrival-departure..nak tukar terminal,ada forummer dah bgtau kat post atas2 ni
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-7-2014 01:47 AM | Show all posts
azradiza posted on 10-7-2014 09:17 AM
me nak compare dengan kengkawan yg dah penah naik AAX ... i know airlines lain mmg jauh lagik maha ...

pernah dapat below 700 KIX..tpi klo below 800 still ok lagi kot..tpi persan gak yg mas wat promosi ritu..memang murah..
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2014 05:20 AM | Show all posts
Kalau ke selatan Hiroshima boleh singgah ke jambatan Iwakuni. Kalau autumn sangat cantik.







Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2014 11:00 AM | Show all posts
insyaAllah ke Hiroshima nx yr....tompek pe yg must visit selain dome ngan tori gate tu eh...and further down kt fukuoka ada pe tempat yg harusss pi..meh share...
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2014 06:55 PM | Show all posts
IDMJ posted on 12-7-2014 11:00 AM
insyaAllah ke Hiroshima nx yr....tompek pe yg must visit selain dome ngan tori gate tu eh...and furt ...

Kalau around Hiroshima, yg pemesnya Peace Park, Miyajima, Iwakuni, Mazda Museum. Kat Peace Park tuh ada la mcm2nya, bukan dome jer. Then, ada gak Fukuyama Castle, Hiroshima Castle, Shukkeien Garden, Machiya Street. Boleh jln2 kat downtown dia gak.
Kat Miyajima tuh, selain torii tuh ada gak Mount Misen & Momijidani Park.
Hiroshima byk specialized gardens. Ada Sera Fuji En (Wisteria Park), Sera Yuri En (Lily Garden), Sera Kogen Farm, Kozan Lavender Hill, Kamu no Sato Rokutan, Sera Kozan Fureai no Sato. Tp specialized gardens nih semer susah ah sikit nk pegi. Kalu sewa kereta baru best nk tour semer nih.

Fukuoka tuh pintu masuk ke Kyushu, personally kite lg suka Oita (Beppu, Yufuin, etc) & Nagasaki antara prefecture2 kt Kyushu tuh. Kat Fukuoka salu kite jimba2 ngan konsert jer klu nk ulang balik ke sana. Fukuoka nih modern & funky city. Architecture dia menarik. Yg pemes kat Fukuoka nih Momochi seaside area, Canal City, Ohori Park. Kat seaside area tuh la ada Momochi Seaside Park, Yahoo! Dome, Fukuoka Tower, Marizon. Fukuoka nih pemes ngan stall food dia, so local tourists ramai pegi sana utk mkn.

Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2014 09:03 PM From the mobile phone | Show all posts
ada ke private tour dengan harga berpatutan?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-7-2014 01:02 AM | Show all posts
Kittie posted on 12-7-2014 06:55 PM
Kalau around Hiroshima, yg pemesnya Peace Park, Miyajima, Iwakuni, Mazda Museum. Kat Peace Park tu ...

personally suka oita kenapa ya?kurang skit sal2 kyushu ni..macam menarik je

Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2014 01:03 AM | Show all posts
Salam Ramdhan..Pengumuman bg sapa2 yg ada bercadang nak singgah makan di Camphora Restaurant Kyoto University bila di Kyoto nanti, sijil halalnya telah ditarik balik dan mereka dah tak menjual halal chicken steak lagi. Harap maklum.

From Kyoto Muslim Association (KMA)

Camphora Restaurant at Kyoto University stopped offerring Halal Chicken Steak.

Since they didn't meet our conditions, Halal certificate has been withdrawn as of 14 June, 2014.

Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2014 01:31 AM | Show all posts
miyoma posted on 13-7-2014 01:02 AM
personally suka oita kenapa ya?kurang skit sal2 kyushu ni..macam menarik je

Sbb kite lg suka sightseeing yg nature or lama. Dlm byk2 region kite plg suka Kansai, Hokkaido, Shikoku & Kyushu. Tahun nih byk pegi countrysides, so I'm becoming more appreciative towards the unsung places.

Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2014 06:13 AM | Show all posts
ok..bantal tido jepun yg keras tu mana nk dapek
Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2014 07:06 AM | Show all posts
IDMJ posted on 14-7-2014 06:13 AM
ok..bantal tido jepun yg keras tu mana nk dapek

Soba Gara Makura?








Dia mcm2 bentuk. Kat department stores mcm Tokyu Hands atau Takashimaya ada.
Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2014 09:11 PM | Show all posts
IDMJ posted on 14-7-2014 06:13 AM
ok..bantal tido jepun yg keras tu mana nk dapek

suka ke bantal tu? aiya tak selesanya bantal keras dia..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-7-2014 01:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Kittie posted on 13-7-2014 01:31 AM
Sbb kite lg suka sightseeing yg nature or lama. Dlm byk2 region kite plg suka Kansai, Hokkaido, Sh ...

Ok..plan nak pergi kyushu..tu nak tanya apa yg menarik di sana..yg tahu city fames fukuoka ngan nagasaki je.
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2014 03:42 PM | Show all posts
sukitena posted on 14-7-2014 09:11 PM
suka ke bantal tu? aiya tak selesanya bantal keras dia..

haah ske...sbb slalu sakit kepala tido ngan buku hardcover..hihi..might as well beli bantal keras..taka s'pore xde ke?
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2014 04:05 PM | Show all posts
Kittie posted on 12-7-2014 06:55 PM
Kalau around Hiroshima, yg pemesnya Peace Park, Miyajima, Iwakuni, Mazda Museum. Kat Peace Park tu ...

wahh..bagusla Kittie ni...byk jgk tempak bley pi kat southern part ni eh...pasni nk gugel2..tq
1 lagi..i read somewhere bout kawasaki city..tp tu mcm more to museum..and bukan plant tour like toyota..know anything bout kawasaki plant tour tak anybody?
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2014 04:06 PM | Show all posts
miyoma posted on 15-7-2014 01:17 PM
Ok..plan nak pergi kyushu..tu nak tanya apa yg menarik di sana..yg tahu city fames fukuoka ngan na ...

miyo pi kyushu plan nk pi mana...nk gak curik2 idea org kot2 berkenan..haha
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2014 04:22 PM | Show all posts
boleh anyone rekemen ryokan kat gion yg palingggggggggggggg senang nak reach fr tren stn dan bley jenjln kat area kiyomizu..etc
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2014 05:33 PM | Show all posts
iga ueno...worth it ke ninja show ngan museum tu..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-7-2014 07:21 PM | Show all posts
IDMJ posted on 15-7-2014 04:06 PM
miyo pi kyushu plan nk pi mana...nk gak curik2 idea org kot2 berkenan..haha

tak tahu lagi plan nak pergi man..yg konfemnya akan jejak ke pulau kyushu la..lgipon trip bulan 11 ni..kena wat reaserch btol2 nak pergi ke mana..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-7-2014 07:23 PM | Show all posts
IDMJ posted on 15-7-2014 05:33 PM
iga ueno...worth it ke ninja show ngan museum tu..

pernah bca blog orang yg pergi ke tempat ni..mcam tak berapa menepati citarasa miyo..baik pergi koya-san...org ckp cantik kat sana..
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2014 08:36 PM | Show all posts
miyoma posted on 15-7-2014 01:17 PM
Ok..plan nak pergi kyushu..tu nak tanya apa yg menarik di sana..yg tahu city fames fukuoka ngan na ...

Ooo... Kat Oita leh pegi Yufuin & Beppu. Kat Nagasaki mcm Hiroshima ada Peace Park. Boleh naik Mount Inasa. Mount Inasa salah satu best night view kat Jepun selain Mount Hakodate & Mount Rokko. Huis Ten Bosch pun kite suka gak, hari tuh gi situ layan tulip. Boleh pegi Dejima gak. Then ada Glover Garden. Ada Sofukuji. Kalau rajin boleh gi Gunkanjima (Hashima Island). Lokasi dlm citer Skyfall inspired by Gunkanjima nih, derang recreated pakai CGI supaya sama ngan pulau nih sbb nk sewa satu pulau lama2 mahal, tourist attraction kan, exterior footage Skyfall tuh still ambek pulau yg asal, suma bab action flick kena pakai CGI nk recreated balik pulau tuh. Video klip nih lak buat direct kat situ



Kat Kumamoto yg pemes ngan maskot Kumamon dia tuh ada Kumamoto Castle, Suizenji Koen, Hosokawa Residence. Kat Miyazaki boleh pegi Aoshima. Yakushima kat Kagoshima pun World Heritage Site gak tp susah nk pegi, tp cantik tempat dia utk nature enthusiast.
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2014 08:40 PM | Show all posts
IDMJ posted on 15-7-2014 05:33 PM
iga ueno...worth it ke ninja show ngan museum tu..

Iga nih mmg pasal ninja ah, sbb asal usul ninja dr situ. Kalau org yg minat nk tahu pasal ninja boleh la pegi situ, budak2 salunya suka sbb ada demonstrasi semer.

Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2014 09:05 PM | Show all posts
IDMJ posted on 15-7-2014 04:05 PM
wahh..bagusla Kittie ni...byk jgk tempak bley pi kat southern part ni eh...pasni nk gugel2..tq :lo ...

Kawasaki tuh ada dua jenis, satu yg pasal motor kenderaan tuh semer. Nih kat Kawasaki Good Times World. Dia mcm showcase/muzium. Kawasaki dh tak open plant tuk tour lps ada nih. Satu lg jenis tour lak industrial tour. Nih kat city Kawasaki itself.

Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2014 09:48 PM | Show all posts
IDMJ posted on 15-7-2014 04:22 PM
boleh anyone rekemen ryokan kat gion yg palingggggggggggggg senang nak reach fr tren stn dan bley je ...

Murah ke sedang2 ke mahal? Kalau murah, Shimizu 5 mins dr Kyoto Station, Matsubaya 10 mins dr Kyoto Station. Kalau sedang2, Hirashin 5mins dr Shijo Station. Nishiyama 5mins dr Kyoto Shiyakshomae Station. Klu yg bebetul kt Gion tuh mahal la. Gion Shinmonso 5mins dr Shijo Station @ Gion-shijo Station. Hatanaka 10mins dr Keihan Shijo Station/Hankyu Kawaramachi Station. Karaku 10mins dr Gion-shijo Station. Tp kena tgk tarikh la sbb semer nih yg the best dlm kelas masing2.

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-7-2014 10:33 PM | Show all posts
Kittie posted on 15-7-2014 08:36 PM
Ooo... Kat Oita leh pegi Yufuin & Beppu. Kat Nagasaki mcm Hiroshima ada Peace Park. Boleh naik Mou ...

bnyk gak tempat menarik kat kysuhu ni..akan mengexplore sebaik mungkin..tpi pergi bawak family..mungkin terbatas dekat situ.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.051557s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list