Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
195488
View
2479
Reply

All about KANSAI and CHUGOKU area, JEPUN (OSAKA,KYOTO,HIROSHIMA etc..)PART 2

 Close [Copy link]

Author: miyoma       Show all posts   Read mode

Post time 4-8-2017 11:20 AM | Show all posts
masz83 replied at 4-8-2017 09:44 AM
oh kalau gitu better dok tempat sama je la sbb susah plak nk berkemas dgn ank2 ni kan... mana2 tem ...

Betul tu tak kira kat area mana pun yang penting cari tempat tinggal yang dekat dengan train station.  Tak perlu nak cari betul2 dekat tengah2 bandar pun.  Lagi pun kalau lokasinya betul2 dekat tengah2 bandar ratenya akan jadi mahal sedikit.
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2017 11:31 AM | Show all posts
masz83 replied at 4-8-2017 09:47 AM
Ni rought iti kitorang... belum lg susun tempat2 nak pergi tetiap hari... Nara nak pergi sbb saja ka ...


Ya kalau untuk budak2 boleh beli Eco Card harga dalam 300JPY.  Lagi pun banyak tempat yang free entrence utk budak2 so guna Eco Card dah cukup.  Card ni boleh beli kat mesin di subway station.  Ok je itinerary tu hanya kena ingat bab Nagoya ia dah daerah lain kiranya atas lagi dari Kyoto.
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2017 10:47 PM | Show all posts
Artemesiaa replied at 4-8-2017 11:31 AM
Ya kalau untuk budak2 boleh beli Eco Card harga dalam 300JPY.  Lagi pun banyak tempat yang free  ...

tq art... cumanya nk tanya... tix utk usj ni  better beli kt sini ke or boleh je beli kt sana ek? kalau dulu disneyland masz beli kt kedai disney diorang kt sana... utk usj ada jual gak ke ek kt sana camtu? kalau boleh taknak la beratur lelama nk beli tix... n lg satu kalau nk rent pocket wifi, kt msia ni kt ne ek? ada google kt h.i.s malaysia ni leh rent rm15 per day. ok tak rate tu ye?

Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2017 10:39 AM | Show all posts
masz83 replied at 10-8-2017 10:47 PM
tq art... cumanya nk tanya... tix utk usj ni  better beli kt sini ke or boleh je beli kt sana ek?  ...

Boleh je kalau nak beli kat sana sama je macam taman2 tema yang lain tapi kalau beli kat entrence ramai orang lambat le sikit nak masuk.  Selain tu boleh je beli sesiap kat sini.  Ada je travel agency yang jadi agent untuk jual ticket tu kat sini, harga pun sama je.  Ok je kalau nak sewa pocket wifi yg RM15 tu boleh guna up to 5 org.  Boleh book online nanti boleh collect sama ada kat klia atau kat klia2 dua terminal tu ada je kaunter dia org.  Kalau selak page2 depat ada je infonya kalau tak silap.






Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2017 12:17 PM | Show all posts
Mai youlls join saye di DAFABET! x yah DEPOSIT! Kasi lu FREE RM48 pulak tu~ Alahai jom la main skrg!




Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2017 08:40 AM | Show all posts
Artemesiaa replied at 11-8-2017 10:39 AM
Boleh je kalau nak beli kat sana sama je macam taman2 tema yang lain tapi kalau beli kat entrence  ...

Nak tanya pocket wifi ni sewa dekat malaysia tapi boleh guna masa dekat Jepun?
Saya ingt kne sewa yang dekat Jepun je...
Boleh ye sewa Malaysia punya?

Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2017 11:12 AM | Show all posts
MissN-ny replied at 15-8-2017 08:40 AM
Nak tanya pocket wifi ni sewa dekat malaysia tapi boleh guna masa dekat Jepun?
Saya ingt kne sewa ...

Ya dah boleh sewa dari sini sekarang ni.  Bukan utk gi Jepun ja nak guna utk gi ke negara2 lain pun boleh.  5 orang boleh share pocket wifi yang sama. Boleh collect dari airport klia atau klia2.  
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2017 05:54 PM | Show all posts
nak tanya sket....agak2 nya berapa banyak duit yg perlu bawak utk trip ke jepun dalam  2 minggu x termasuk flight tiket & penginapan ?? location osaka-kyoto-tokyo....100k yen cukup ke?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-8-2017 12:54 PM | Show all posts
MissN-ny replied at 15-8-2017 08:40 AM
Nak tanya pocket wifi ni sewa dekat malaysia tapi boleh guna masa dekat Jepun?
Saya ingt kne sewa ...

saya dah guna perkhidmatan ini..memang memudahkan kita bila di sana
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-8-2017 12:55 PM | Show all posts
skystrike replied at 15-8-2017 05:54 PM
nak tanya sket....agak2 nya berapa banyak duit yg perlu bawak utk trip ke jepun dalam  2 minggu x te ...

kalau sy dah cukup.
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2017 11:13 AM | Show all posts
Salam all,
saya tgh plan untuk ke Shirakawago guna Takayama-Hokuriku Area Tourist Pass
pass ni berharga 14000yen valid 5 hari
pass ni termasuk perkhidmatan bus ke Shirakawago, and kena buat reservation
nak tanya kalau buat reservation di kaunter Nohi bus sehari sebelum, ada high chance dapat  reserve bus tak?
estimate time pegi is hujung bulan jan, time ni waktu peak ke?
Reply

Use magic Report

Post time 21-8-2017 03:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Hi all, I'm planning to go to osaka berdua end of feb or awal bulan 3 next year. Dah baca thread ni dari awal tapi ya rabbi still pening pasal line train dengan segala jenis pass yang ada

I nak pergi 4 days 3 nights, so plannya
Day 1 sampai sana tengahhari so jalan2 je whole day
Day 2 ambik amazing pass 1 day tengok attractions
Day 3 masuk usj
Day 4 balik

Should I take amazing pass tu 1 day or 2 days? Planning to take 1 day punya je but nanti nak ke usj pun kena naik train kan? So I dah pening. I risau pasal transportation kat sana sebab macam complicated gila trainnya. Anyone can guide please?
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2017 11:46 AM | Show all posts
mizzy replied at 21-8-2017 03:34 PM
Hi all, I'm planning to go to osaka berdua end of feb or awal bulan 3 next year. Dah baca thread ni  ...

Elok ambik 2 days pass lagi senang dah boleh guna dari airpport nanti.  Part transport tak perlu risau lebih kurang macam kat KL je, kat sana ada subway (cam LRT/MRT kat sini), Jr Line (cam komuter tapi cepat dan on time dari yg kat sini).  Selain tu ada Harukka speed train dan bullet train (kalau jalan2 dlm CBD je tak perlu naik train ni).  Just alet signboard dia je dan kalau rasa tak pasti di setiap station ada tourist info kaunter/kiosk boleh tanya arah kat situ.  Petugas station pun rajin je bantu dan kadang2 apa tourist officer yg jaga kat train station dia orang ni pun rajin je tolong tujukan arah dan tahu berbahasa inggeris.





Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2017 11:50 AM | Show all posts
Rlyna_ replied at 18-8-2017 11:13 AM
Salam all,
saya tgh plan untuk ke Shirakawago guna Takayama-Hokuriku Area Tourist Pass
pass ni be ...

Apa2 untuk perjalanan jauh elok le book awal2 paling lambat sehari sebelum dan paling awal sebulan sebelum.  Kat sana hari2 ramai je orang travel so elok le book awal.  
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2017 09:31 AM | Show all posts
Artemesiaa replied at 22-8-2017 11:50 AM
Apa2 untuk perjalanan jauh elok le book awal2 paling lambat sehari sebelum dan paling awal sebulan ...

Thanks Art,
So rasanya memang book Nohi bus terus masa beli Pass ni(1 bulan awal)
Kawan ada bgtau that time snow tengah bertimbun, harap kami tak facing any train delay.

Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2017 10:46 AM | Show all posts
Rlyna_ replied at 23-8-2017 09:31 AM
Thanks Art,
So rasanya memang book Nohi bus terus masa beli Pass ni(1 bulan awal)
Kawan ada bgta ...

Harap2 cuaca cantik le masa tu kalau ada heavy snow memang boleh menganggu rancangan perjalanan.  Just check selalu weather forcast bila dah nak dekat kesana nanti.
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2017 04:37 PM | Show all posts
Ada sesiapa pernah try Vitti Lodge ke?
Tempat yang budak Malaysia buat hal tu?
Tgk ada apartment, ingt nk try sewa...
Tp tanya die reply lambat pulak...
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2017 12:17 PM | Show all posts
cendana_am replied at 26-5-2014 02:58 PM
kena simpan duit lagi..nak gi sapporo pulak

Best tau gi sapporo....saya duduk di APPA hotel senang sgt nak ke mana2
Jangan lupa ke Ottaru...pekan ni ramai sgt org tua...
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2017 12:17 PM | Show all posts
MissN-ny replied at 23-8-2017 04:37 PM
Ada sesiapa pernah try Vitti Lodge ke?
Tempat yang budak Malaysia buat hal tu?
Tgk ada apartment,  ...

Saya ada call satu malam harga semasa rm250.00.
untuk tahun depan lom buka booking lagi.
Reply

Use magic Report

Post time 30-8-2017 11:23 AM | Show all posts
ainunaina replied at 24-8-2017 12:17 PM
Saya ada call satu malam harga semasa rm250.00.
untuk tahun depan lom buka booking lagi.

Ohhhh macam murah jugak ya... tapi tu harga untuk bilik family ke?
Vitti ni ada apartment utuk family?
Atau bilik yang attached bathroom?
Try cari gambar bilik dalam FB Vitti tu tak ada...
Dah watsapp tapi katanya nnt reply...
sampai sekarang diam je...

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.088077s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list