Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
35418
View
15
Reply

NAZA ria tukar toyota engine, ok tak??

[Copy link]

Author: ivanxlim       Show all posts   Read mode

Author
Post time 31-5-2014 05:05 PM | Show all posts |Read mode
saya mempunyai kia carnival 2003, enjin telah jam, oleh itu, ingin nak tanya sesiapa abang sini pernah experience naza kia tukar engine toyota ??? cost??

Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2014 10:26 AM | Show all posts
penah bersembang dgn owner ni kt worksyop. Dia tukar kpd enjin toyota ... katanye mmg lg best & more power.
katanye kos rm6.5k ... tapi x pasti plak sama ada all-in atau enjin shj.

yg pasti bukan enjin je kena tukar, tp drive shaft pun tukar gak sbb yg asal tu tak mampu nak bawak enjin toyota tu.
Ada gak yg tukar kpd enjin nissan 2.5 v6.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2014 06:31 PM | Show all posts
Kebetulan jiran ada juga cadang2 nak tukar injin naza tu?
Kedai mana yang ada jual? Ada contact no.?
  Ada orang cakap enjin toyota mark X. Last edited by mattzzx on 4-6-2014 12:17 PM

Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2014 08:35 PM | Show all posts
Sembang ngan sorang mekanik ari tuh. Dia tak galakkan sangat tuko enjin nih sebab walaupun dah tukar enjin mounting lain, masalah enjin mounting akan terjadi berulang-ulang kali sampai owner rasa nak tukar balik pada enjin yang asal.
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2014 05:22 PM | Show all posts
Armoury posted on 8-6-2014 08:35 PM
Sembang ngan sorang mekanik ari tuh. Dia tak galakkan sangat tuko enjin nih sebab walaupun dah tukar ...

Tapi kalau dah enjin asal dah teruk benar, dah banyak kali overhaul......?

Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2014 08:11 PM | Show all posts
mattzzx posted on 9-6-2014 05:22 PM
Tapi kalau dah enjin asal dah teruk benar, dah banyak kali overhaul......?

Bukan sebab enjin teruk tapi enjin mounting memanjang buat hal...
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2014 09:19 AM | Show all posts
mattzzx posted on 3-6-2014 06:31 PM
Kebetulan jiran ada juga cadang2 nak tukar injin naza tu?
Kedai mana yang ada jual? Ada contact no ...

nak tukar enjin ni kena cari workshop yg mmg mahir buat kerja2 conversion ni.
nak cari enjin tu satu hal, pastu workmanship pun satu hal gak.

cuba tengok link tu ... ada byk naza ria dh tukar enjin.
Tapi sy x penah deal atau tau pun pasal workshop tu.
Cuma utk share info je...

more info - naza ria tukar enjin



Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2014 10:18 AM | Show all posts
kalau buat betul2, sepatutnya takde masalah mounting...
mounting selalu rosak tu sebab pasang tak betul...kena betul2 tapak tu ngam dgn breket enjin..
tak boleh senget sikit pun....masa masukkan shaft skru tu...sepatutnya senang, kalau ketat tu tak ngamla tu  
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2014 02:47 PM | Show all posts
waksir posted on 10-6-2014 09:19 AM
nak tukar enjin ni kena cari workshop yg mmg mahir buat kerja2 conversion ni.
nak cari enjin tu s ...

Terima kasih di atas info yang sangat berguna....

Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2014 02:49 PM | Show all posts
Armoury posted on 9-6-2014 08:11 PM
Bukan sebab enjin teruk tapi enjin mounting memanjang buat hal...

Ooo.....mounting pun masalah lah yaa...

Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2014 07:00 PM | Show all posts
mattzzx posted on 10-6-2014 02:49 PM
Ooo.....mounting pun masalah lah yaa...

Yep. Macam waksir ngan zulka kata, kena cari worksyop yang betul2 mahir buat conversion nih.
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2014 12:43 PM | Show all posts
Armoury posted on 10-6-2014 07:00 PM
Yep. Macam waksir ngan zulka kata, kena cari worksyop yang betul2 mahir buat conversion nih.

Nak tau workshop yg betul2 pakar tu yang sukarnya....
Ada sesiapa yg tau mana nak cari...

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-2-2015 08:49 AM From the mobile phone | Show all posts
engine sudah ditukar ke toyota,memang puas hati, tetapi masalah lain juga timbul. macam absorber ,spring. mau banyak wang repair sampai boleh,  pergi beli sebiji ria yang tahun sama

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2015 05:35 PM | Show all posts
Assalammualaikum & Salam Sejahtera.

Alhamdullilah saya kini telah buka kedai tayar di Sentul, kepada sahabat-sahabat nak cari tayar murah-murah, overhoul, masalah aircond, sila kunjungi kedai saya. Enjin Naza Ria overhoul dalam RM5000 jer, kalau nak tanam liner, InshaAllah saya boleh uruskan.

PB Maju Automotif
780 Jln sentul KL.
(berhampiran farmasi Health Lane)

InshaAllah harga kita boleh bincang, yang penting saya boleh membantu dan berniaga secara halal.

Apa-apa hal call nombor nombor tetap saya 0166585716. WhatApp pun dah boleh. No 0196264572 dah tak guna yer.

Tq
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2016 10:36 PM From the mobile phone | Show all posts
kamalqr replied at 8-12-2015 05:35 PM
Assalammualaikum & Salam Sejahtera.

Alhamdullilah saya kini telah buka kedai tayar di Sentul, kep ...

Skrg ni dah tukar belum?
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2018 08:46 PM | Show all posts
ivanxlim replied at 13-2-2015 08:49 AM
engine sudah ditukar ke toyota,memang puas hati, tetapi masalah lain juga timbul. macam absorber ,sp ...

so naza ria bos masih pakai ke?

apa masalah lain ye yang timbul lepas convert tu?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.088226s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list