Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
104143
View
150
Reply

dlm dilema!!!! honda city vs toyota vios??

[Copy link]

Author: Husna       Show all posts   Read mode

Post time 13-7-2014 06:00 PM | Show all posts
beli honda je..honda the power of dreamzzz
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-7-2014 02:38 PM | Show all posts
iey_iyda posted on 13-7-2014 04:31 PM
hehe.. tahniah.. hopefully dapat kereta before raya..

tula harap2 dpt la sebelum raya..semangat nk balik raya
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-7-2014 02:39 PM | Show all posts
blazzard posted on 13-7-2014 03:18 PM
city ker vios??

amik city
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2014 08:25 PM | Show all posts
alamak....nak follow tuan tanah la.....
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2014 07:42 AM | Show all posts
assalamualaikum...
xpela tertinggal bus pun..nak cerita jgk...
sy amik CT bln 2 awal thn baru nie...
keseluruhannye amat2 berpuas ati huhu...mmg xmenyesal ler...
balik raya last 2 week mmg best giler...
LPT highway...sy mmg xduduk lane kira langsung..
meter 160 rase mcm 110 mase sy pakai persona before nih..mmg xgoyah langsung..
main2 jer..tgh meter ehh..dah 160...mmg stabil beb..

maaf la....pandangan peribadi sy je eh.....vios nie...tgk rupa pun dah kalah jauh hikhik...
vios leh gang gang almera punye rupa...camne la designer dia leh wat rupa camtu...adoiiii..
testimoni ketahanan ...tokki sy pakai civic n ct yg lama xpernah ada major poblem...
Tapi yang xtahan time penukaran gear..huhu...mmg smooth giler...xterasa langsung...
even time kite terpaksa brek tiba2 and nak catch up balik pun..xber jam2 mcm persona aku dulu...]
sgt2 cpt n naik tiada masalah naik bukit lagi...dulu persona bila dah brek je tgh2 bukit tu..alamak nye..mmg kena potong gan lori la jwbnye...bile tekan kuat je..minyak da abis half huhu...

nway.. PUASATI..that all
maaf andai ade yg terasa ke ape..tu pendapat peribadi aku yg xtahu pape nie jer...hihi
selamat ari raya semua..maaf yer.. )
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-8-2014 08:46 AM | Show all posts
IntanBaiduri posted on 7-8-2014 07:42 AM
assalamualaikum...
xpela tertinggal bus pun..nak cerita jgk...
sy amik CT bln 2 awal thn baru nie. ...

ni pendapat yg bagus dr owner yg pakai honda city.. terima kasih byk2 sebab bg komen dan pendapat yg bernas..
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2014 09:43 AM | Show all posts
SoReLLa posted on 18-6-2014 04:08 PM
Sy dah beli CT v spec. So far sgt puashati.  CVT ok sehingga x terasa gear btukar. Engine senyap. X  ...

This is what i want to hear...tak sabar nak beli...dah survey Almera, Vios & City, mmg dah terpaut sgt dah dgn City spec V tu..nak tanya betulke audio system, bloetooth etc tu nk kena pakai iphone, baru boleh pakai gps etc? maklumla, spec V semua touch2 termasuk aircond..brp interest rate masa awak beli ni?
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2014 09:47 AM | Show all posts
missayeen posted on 5-7-2014 12:02 AM
Kalau sip duit tapi nak kereta besar,bonet besar..beli je nissan almera fullspec.letak bodykit.xla n ...

Saya dah compare boot space 3 kereta city (536 L), Almera (490L), Vios (506L) sebab saya mmg mencari nk boot yg plg besar...
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2014 03:17 PM | Show all posts
cmf_marshmallow posted on 7-8-2014 09:43 AM
This is what i want to hear...tak sabar nak beli...dah survey Almera, Vios & City, mmg dah terpaut ...

bkn nk tgk gps kena pakai iphone..mmg xde gps pon. kena g kedai accessories buat bypass ape sume baru bley install gps & reverse camera.
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2014 02:12 PM | Show all posts
mofisa posted on 7-8-2014 03:17 PM
bkn nk tgk gps kena pakai iphone..mmg xde gps pon. kena g kedai accessories buat bypass ape sume b ...

aah mmg takde gps tapi boleh connect HDMI thru iphone, so apa yg boleh dpt bila dah connect HDMI tu? maaplerr kita mmg buta bab2 ni, kt rumah tv pon takde ..uhuk
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2014 02:53 PM | Show all posts
cmf_marshmallow posted on 8-8-2014 02:12 PM
aah mmg takde gps tapi boleh connect HDMI thru iphone, so apa yg boleh dpt bila dah connect HDMI t ...

bila dah connect tu pilih HDMI kat menu..mirror mcm biase la. huhuhu..
try tgk cni.. http://www.youtube.com/watch?v=79yhqVGEG9g

Last edited by mofisa on 8-8-2014 02:54 PM

Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2014 07:15 PM | Show all posts
Of course lah Honda City 2014!
Tgk link video ni, dorang buat comparison antara Honda City, Toyota Vios dgn Nissan Almera.
Forever Honda City.

http://www.youtube.com/watch?v=S ... 0vERBgEI-7qQaWFsPjX
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2014 09:58 PM | Show all posts
sy dlm proses akhir nk beli vios baru..loan semua dh lulus,dh bayar booking fee rm500,downpayment ja belum&sign agreement ..sekarang ni dalam dilema sbb bila google tntg vios x ada satupun yg puashati..bnyk yg sy google mslh vios br ni trmasuk d fb rasmi toyota&forum rasmi..patutka sy cancel amik vios ni,rabu br2 ni SA ada tel utk confirmkan,sy ckp ok confirm sbb ms tu blm bc lg tntg vios problem ni..&ms rabu br ni dia cakap dia nk buat payment dulu rm1k utk insurans kereta sy..blh ka dia bayar insuran sdgkn kereta blm daftar&kluar lg..patut x sy trskn@cancel..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-8-2014 02:11 PM | Show all posts
soulgarden posted on 9-8-2014 07:15 PM
Of course lah Honda City 2014!
Tgk link video ni, dorang buat comparison antara Honda City, Toyota  ...

bgus!!! sebab share link utk bantu org2 baru mcm saya yg pening nk pilih kereta
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2014 11:47 PM | Show all posts
Husna posted on 14-7-2014 02:39 PM
amik city

ct baru mmg sgtt cantikkk

Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2014 11:48 PM | Show all posts
IntanBaiduri posted on 7-8-2014 07:42 AM
assalamualaikum...
xpela tertinggal bus pun..nak cerita jgk...
sy amik CT bln 2 awal thn baru nie. ...

woooo..iols sebagai pengguna vios agak terasa ngan komen uols
tp iols tetap rasakan model vios yg iols bli version 2012 cantik n sporty.ekkekekeke

tp apa pun mmg tk dpt di nafikan, city model baru sgt cantikk..terasa cm nk tukar je ke city tp buat rugi jer sbb cc n harga lebih kurang je..

Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2014 01:23 AM From the mobile phone | Show all posts
flarengirl posted on 10-8-2014 11:48 PM
woooo..iols sebagai pengguna vios agak terasa ngan komen uols
tp iols tetap rasakan model vios  ...

Awak beli vios br ok x?jimat mnyk x?
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2014 07:08 PM | Show all posts
ungu_violet191 posted on 11-8-2014 01:23 AM
Awak beli vios br ok x?jimat mnyk x?

tgk cara guna gk kot sbbnya kalau kt hway iols tekan mmg tak jimat minyak la..

Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2014 07:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Bila bc ramai yg complaint pasal rooftop vios bunyi cam atap zink bila hujan,engine mounting problem dan fc..husband i srh beli ja vios sbb kdg2 kereta ikut luck jugak..kalau x ok mesti toyota dh buat recall..mmg dlm dilemma ni..
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2014 11:25 AM | Show all posts
dari segi style mmg Honda laa.. kualiti pun bagus... cuma maintenance agak tinggi jugaklaa... tension tul kalu setiap kali dah nak buat maintenance berkala... dah lah setiap 5000km... tak dan nak simpan duit, terpaksa kuar lagi utk maintenance....
tapi, dengar citer, maintenance utk Toyota... rendah sket dari Honda... dan komen dari member2 pakai Toyota... kalau diaorang tukar keter pun... diaorang tetap akan tukar model dari Toyota jugak
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.091366s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list