Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
423358
View
2489
Reply

Nilai maruah saya lebih tinggi Norjuma Habib

   Close [Copy link]

Author: yipun_78       Show all posts   Read mode

Author
Post time 6-6-2014 07:28 AM | Show all posts |Read mode
Nilai maruah saya lebih tinggi Norjuma Habib

Oleh: SUZIANA NONA
Tarikh: 20 Mei 2014

13][url=http://nona.karangkraf.com/pentas-fesyen/selebriti/nilai-maruah-saya-lebih-tinggi-norjuma-habib-1.282072#]13


Selain ketinggian intelek, sifat pemurah tidak pernah luntur dari jiwa Norjuma Habib Mohamed. Barangkali itulah yang membuatkan rezeki beliau pernah putus kerana kesenangan yang dimiliki sentiasa dikongsi bersama.

Saya tidak pernah mentakrifkan diri saya sebagai sangat bahagia. Saya gembira atau tidak, itu bukanlah sesuatu yang perlu ditunjuk-tunjuk. Bahagia bukanlah satu jenama dan istilah untuk dipasarkan. Saya juga tidak mahu menjadi orang yang zahirnya nampak bahagia, namun jiwa belum tentu tenang, ujarnya berterus-terang.

Mengakui bahawa dirinya amat kemelayuan meskipun punya darah kacukan, membuat wanita anggun ini tidak betah berlibur lama-lama di luar negara. Sebenarnya saya seorang yang suka duduk di rumah. Saya lebih senang bersantai, biasanya berehat sambil baca akhbar. Kalau ke luar negara, paling lama pun saya enjoy tiga hari sahaja dan kemudian sudah resah ingin pulang.

Peristiwa kehilangan pesawat MH370 juga mengejutkan diri ini. Sudah lama saya tidak menangis, tapi pabila mengikuti berita itu, saya tidak semena-mena mengalirkan air mata. Ia mengingatkan saya bahawa kehidupan ini sangat fragile, kita tidak akan tahu bila dan bagaimana akan meninggalkan orang yang tersayang, cerita Norjuma.

Sambungnya lagi, beliau juga bukanlah seorang yang mudah menghamburkan air mata sesuka hati. Kita selalu menganggap hati lebih tenang pabila menangis. Tapi saya tidak! Saya jarang terikut-ikut dengan emosi, malah kiranya terpaksa menangis, saya akan diserang sakit kepala, ujar beliau yang menyifatkan dirinya sebagai berhati kering, lebih-lebih lagi terhadap insan bernama lelaki.

Mungkin tidak ramai yang menyangka bahawa gaya ringkas Norjuma tetap kekal meskipun ketika menjelang Syawal. Beliau hanya mula membeli baju raya pada waktu last minute. Pakaian kurung kapas daripada jenis ready to wear menjadi pilihan utama. Saya tidak selesa menyarungkan baju sifon setiap masa. Saya akan rasa rimas. Akhirnya, baju kurung cotton juga yang paling selesa untuk dipakai ketika menjenguk saudara mara, katanya sambil melemparkan senyuman

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-6-2014 07:29 AM | Show all posts


sekarang Juma dah x pakai gelaran Datin ni, apakah?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-6-2014 07:31 AM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2014 07:57 AM | Show all posts
bila cerainya
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2014 08:01 AM From the mobile phone | Show all posts
X tahu lak bila dh x de datinnya
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2014 08:49 AM | Show all posts
finally Juma akur...moga bahagia Ju.
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2014 09:18 AM | Show all posts
takkan dah cerai kot?
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2014 09:56 AM | Show all posts
dok mencari aku, tang mana cerita pasal maruah juma ni tinggi nilainya. kot ada cerita..xde pun.
selalunya kalau tajuk besar dihighlightkan..mesti akan diterangkan dlm artikel. kan? ke aku salah?
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2014 09:59 AM | Show all posts
Satu Lagi teka teki.... Susahkan nak jwp soklan begini.
Semuga Juma tabah....
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2014 10:14 AM | Show all posts
boypren lama dia kat UIA tu, Aizuddin Chong mmg sayanggg sgt kat dia ni dulu
takpelah, tu sume cinta monyet
sume org penah lalui fasa tu
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2014 11:01 AM | Show all posts
aik,da cerai ke?btw,bukan dia ada anak ke..
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2014 12:01 PM | Show all posts
ujar beliau yang menyifatkan dirinya sebagai berhati kering, lebih-lebih lagi terhadap insan bernama lelaki.


apa kaedah kalau ada suami, tapi ckp pasal lelaki macam quote dia atas..
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2014 12:10 PM | Show all posts
eh, da single balik?
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2014 12:24 PM | Show all posts
yipun_78 posted on 6-6-2014 07:29 AM
sekarang Juma dah x pakai gelaran Datin ni, apakah?

beliau yang menyifatkan dirinya sebagai berhati kering, lebih-lebih lagi terhadap insan bernama lelaki.


read between the lines, kak.
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2014 12:26 PM From the mobile phone | Show all posts
yipun_78 posted on 6-6-2014 07:29 AM
sekarang Juma dah x pakai gelaran Datin ni, apakah?

Tak payah datin da kaka ... Pengiran Isteri sedang menanti.   
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-6-2014 01:02 PM | Show all posts
LuLu^Lost posted on 6-6-2014 09:56 AM
dok mencari aku, tang mana cerita pasal maruah juma ni tinggi nilainya. kot ada cerita..xde pun.
se ...



tu laaa kaka dok baca line by line, pon x jumpa tapi title artikel mak ooiii
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-6-2014 01:03 PM | Show all posts
revolusi_30 posted on 6-6-2014 12:26 PM
Tak payah datin da kaka ... Pengiran Isteri sedang menanti.


tu laaa betullaaa apa yg digosipkan dulu ek... dgr rumour gak dia ke Brunei ngan private jet...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-6-2014 01:03 PM | Show all posts
maxgamer82 posted on 6-6-2014 11:01 AM
aik,da cerai ke?btw,bukan dia ada anak ke..



ada anak pon tetap leh bercerai kan dearie?
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2014 01:20 PM From the mobile phone | Show all posts
yipun_78 posted on 6-6-2014 01:03 PM
tu laaa betullaaa apa yg digosipkan dulu ek... dgr rumour gak dia ke Brunei ngan private jet...  ...


Adijuma yg sendu tu lagi.  Sendu2 pun leh gi NYC bagai utk fashion show.  burgati sheol lagi.   Aha.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-6-2014 01:22 PM | Show all posts
revolusi_30 posted on 6-6-2014 01:20 PM
Adijuma yg sendu tu lagi.  Sendu2 pun leh gi NYC bagai utk fashion show.  burgati sheol lagi.    ...



so betullaaaa kan? kalo ngan ex laki dia x puas ati sebab berjimba ngan pompuan lain, boleh ke dia kontrol SB nya berjimba
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2014 02:34 PM | Show all posts
yipun_78 posted on 6-6-2014 01:03 PM
ada anak pon tetap leh bercerai kan dearie?

tapi x pernah expose anak..well,what u can expect...typical

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-6-2014 02:37 PM | Show all posts
maxgamer82 posted on 6-6-2014 02:34 PM
tapi x pernah expose anak..well,what u can expect...typical



katanya cerai dan anak bawah jagaan ex laki...
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2014 03:59 PM | Show all posts
dah jodoh x panjang nak wat mcm mana....lawa pun xda maknya bila at the end of the day diceraikan juga...
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2014 04:00 PM | Show all posts
xda maknanya..taipo error.....
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2014 02:24 PM | Show all posts
ligat dgn Aidijuma skang..
tgk business Aidijuma mcm oke.. setiap kali sales penuh gak concept Store AJ

tabah lah.. nanti kalo kawen lain mesti semua org nak tahu kan
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.060400s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list