JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
139847
View
1975
Reply

AIR ASIA - PART 9

[Copy link]

Author: owen81       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 8-6-2014 09:32 PM From the mobile phone | Show all posts
MissNigga posted on 8-6-2014 09:11 PM
iols masih konpius ... AA Big ni apa erk....
iols dah ada ID AA Big nie ... so, kalo beli tiket, j ...


Big Card nie prepaid card tapi Air Asia punya. Mcm I dulu, once jadi ahli big, automatik dia bagi kad nie tapi I perasan kalau member baru tak dapat kad nie terus. Last edited by owen81 on 8-6-2014 10:35 PM

Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2014 09:47 PM | Show all posts
owen81 posted on 8-6-2014 09:32 PM
Big Card nie debit card tapi Air Asia punya. Mcm I dulu, once jadi ahli big, automatik dia bagi ka ...


oo yer ker ...
kalo iols purchased tix pakai CIMB punya CC, at the same time masuk AA Big punya ID... iols akan dapat point tak erk?

Last edited by owen81 on 8-6-2014 10:18 PM

Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2014 10:10 PM From the mobile phone | Show all posts
nk tanya.. kt klia2 ada byk machine kiosk tu leh print boarding pass x? kalau dh siap2 check in kt umah tp xde printer? kat sana takde kiosk tuk reprint boarding pass aje? kene p kaunter?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-6-2014 10:18 PM | Show all posts
MissNigga posted on 8-6-2014 09:47 PM
oo yer ker ...
kalo iols purchased tix pakai CIMB punya CC, at the same time masuk AA Big puny ...

Dapat juga cuma yg Big Card nie takde la charge RM4 or RM8 tuh. Then kalau you shopping kat luar guna Big Card tuh dapatla points lagi.
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2014 10:22 PM | Show all posts
owen81 posted on 8-6-2014 10:18 PM
Dapat juga cuma yg Big Card nie takde la charge RM4 or RM8 tuh. Then kalau you shopping kat luar g ...


owh...okie.. now iols paham ...

maksudnya.. iols cuma dpt point kalo purchased on line sajorkkk
walau pun tak dok card, tapi still leh dpt point ... janji masukkan AA big punya ID tue

selama ni .. tak pernah utilize ID AA big tue... ruginya.... dah bnyk dah AA tix iols purhcase ...


Last edited by owen81 on 8-6-2014 10:31 PM

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-6-2014 10:31 PM | Show all posts
MissNigga posted on 8-6-2014 10:22 PM
owh...okie.. now iols paham ...

maksudnya.. iols cuma dpt point kalo purchased on line sajor ...

Yup, betul. Kalau beli tiket AirAsia make sure key in big ID. Dapatla point. Tapi point tuh hanya masuk to your account after you dah balik from your trip. Kalau you burn the ticket tak dapat point rasanya. Hahaha, rugila point2 sebelum nie.
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2014 12:27 PM | Show all posts
nak tanye AA insurance travel tu utk time pegi je ke? klo nak time balik je cemane?
or cover both? sbb smlm nak add on tp die add on mase time pegi.
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2014 02:08 PM | Show all posts
nanie posted on 9-6-2014 12:27 PM
nak tanye AA insurance travel tu utk time pegi je ke? klo nak time balik je cemane?
or cover both?  ...

kalau mase beli tiket tu ko dah beli tiket pegi balik, then boleh la beli utk insurance utk both ways .. kalau ko beli tiket pegi saje, then beli insurance utk pegi saje.. but kalau ko beli tiket dari XXX to KUL, setahu aku mmg takde option utk beli insurance ... sebab aku penah beli tiket balik saje dari incheon ke kul, mmg takde option utk add insurance
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2014 04:22 PM | Show all posts
owen81 posted on 8-6-2014 10:31 PM
Yup, betul. Kalau beli tiket AirAsia make sure key in big ID. Dapatla point. Tapi point tuh hanya  ...

kaka, klu nak buat payment utk add on ade processing fee tak if byr pkai CC?
kan beli tix ade processing fee..
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2014 04:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Yeay dah bukak rumah baru hehe
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2014 08:03 PM | Show all posts
agak2 ada tak lagi harga promo untuk terbang bulan ogos/sept ni?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-6-2014 10:36 PM | Show all posts
schababe posted on 9-6-2014 04:22 PM
kaka, klu nak buat payment utk add on ade processing fee tak if byr pkai CC?
kan beli tix ade pro ...

Kalau add on takde fee tuh...
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2014 01:28 PM | Show all posts
korg2 bgtau la korg dpt brp tiket masa promos free seats baru2 ni...pe2 destination...akk kali ni x dpt beli...sbb bz..bila x bz mahal plk tiketnya.huhuh..waaaa..sedihnya...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-6-2014 01:48 PM From the mobile phone | Show all posts
mamasyairah77 posted on 10-6-2014 01:28 PM
korg2 bgtau la korg dpt brp tiket masa promos free seats baru2 ni...pe2 destination...akk kali ni x  ...


Saya dapat KL-Beijing rm299. Beijing-KL rm425. Ok la kot. Domestik dapat rm 78 return sebab yg rm29 dah habis. Last edited by owen81 on 10-6-2014 01:55 PM

Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2014 02:39 PM | Show all posts
owen81 posted on 10-6-2014 01:48 PM
Saya dapat KL-Beijing rm299. Beijing-KL rm425. Ok la kot. Domestik dapat rm 78 return sebab yg r ...

woww...kira murah la tue...
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2014 02:59 PM From the mobile phone | Show all posts
mamasyairah77 posted on 10-6-2014 02:39 PM
woww...kira murah la tue...

Promo extended lagi 48 jam....byk lagi le tu kot x laku :d
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2014 03:01 PM From the mobile phone | Show all posts
curiouscat posted on 9-6-2014 08:03 PM
agak2 ada tak lagi harga promo untuk terbang bulan ogos/sept ni?

Promo raya kot...
kalau byk je seat kosong...sure ade jualan runtuh cma baru2 ni....bengang je tgk...rm0 seat utk flight gi aussie utk fly date 26june onwards nye
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2014 03:05 PM | Show all posts
mamasyairah77 posted on 10-6-2014 01:28 PM
korg2 bgtau la korg dpt brp tiket masa promos free seats baru2 ni...pe2 destination...akk kali ni x  ...

seoul dpt 900 inclusive suma utk nxt yr jan...klau amik jun nxt yr lg murah smpai 700 rasanya
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2014 03:10 PM | Show all posts
aisya_hadi posted on 10-6-2014 03:01 PM
Promo raya kot...
kalau byk je seat kosong...sure ade jualan runtuh cma baru2 ni....bengang je tg ...

hahaha akak masih simpan dalam hati ke pasal tu. kan dah suruh tutup mata je ritu

ni la nak beli tiket siem reap-kl. now 93 dolar. agak mahal huhu. takut kalau takde promo nanti makin mahal pulak, nangis la kenang duit terbang
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2014 03:17 PM | Show all posts
owen81 posted on 6-6-2014 11:56 PM
FEE BY AIR ASIA & AIR ASIA X


nak tanya effective bila luggage naik harga utk international?? sbb masih tgk 25kg masih RM50.00 yang 20kg masih RM44.00.. klu naik mcm nie kena beli luggage awal2 nie.. Last edited by norizzah86 on 10-6-2014 04:35 PM

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.047581s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list