JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
139843
View
1975
Reply

AIR ASIA - PART 9

[Copy link]

Author: owen81       Show all posts   Read mode

Post time 10-6-2014 03:25 PM | Show all posts
norizzah86 posted on 10-6-2014 03:17 PM
nak tanya effective bila luggage naik harga utk international?? sbb masih tgk 25kg masih RM55.00 y ...

international tu kemane? setahu aku, skang checked in luggage utk international ade mcm2 harga .. asean lain, north asia lain, aussie lain ... apparently aussie punye flight RM79 utk 20kg, whereas ke japan/korea still RM69 utk 20kg ... mcm2 la airasia nih


Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2014 03:53 PM From the mobile phone | Show all posts
curiouscat posted on 10-6-2014 03:10 PM
hahaha akak masih simpan dalam hati ke pasal tu. kan dah suruh tutup mata je ritu

ni la nak  ...

Mule2 dah pejam mata..,
tp bengang balik pasai excess baggage kene charge aud120....convert kan..rm360 ...bykkk tuh....
yg buat bengang..kitorg nak kuarkan few kilos utk jdkan hand carry..minahsalleh tu ckp xleh dah sbb die dh checkin kan beg tu...padahal beg tu dok ade tertonggok kat belt tu lagi...
saje je kan nk mkn duit passenger...
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2014 04:35 PM | Show all posts
azradiza posted on 10-6-2014 03:25 PM
international tu kemane? setahu aku, skang checked in luggage utk international ade mcm2 harga ..  ...

oo bergantung pada location kot.. bandung, HCM masih harga 25kg = rm50.00 tp bila ke Hanoi 25kg = RM60.00
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2014 04:42 PM From the mobile phone | Show all posts
ada lg ke tiket promo ni?

nk cr tiket ke trichy.
balik kg.
kwang kwang kwang
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2014 04:46 PM From the mobile phone | Show all posts
promo utk this coming nov abis dh ke?

ermmm....
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2014 10:39 PM | Show all posts
aisya_hadi posted on 10-6-2014 03:53 PM
Mule2 dah pejam mata..,
tp bengang balik pasai excess baggage kene charge aud120....convert kan.. ...

Lain kali bawa timbang skali, senang timbang siap2 so xkan kena excess baggage. Sy selalu buat camtu smp org yg kat counter ckp pandainya pack boleh dpt exact kg.
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2014 11:14 PM | Show all posts
bila lagi AA akan buat promo free seats ye utk travel next year? Rasa rugi pulak kalau tak grab ticket pegi perth ni..
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2014 12:06 AM | Show all posts
mrsbay posted on 10-6-2014 11:14 PM
bila lagi AA akan buat promo free seats ye utk travel next year? Rasa rugi pulak kalau tak grab tick ...

Extended lagi till 15 June. Haha kurang mendapat sambutan kah kali ni?
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2014 12:14 AM | Show all posts
mrsbay posted on 11-6-2014 12:06 AM
Extended lagi till 15 June. Haha kurang mendapat sambutan kah kali ni?

Extend pun tp harga sama bt apa
ada promo apa lg? Takleh tgk promo ah online phone je ni
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2014 07:47 AM | Show all posts
Salam..
nak tanya..Ved baru buat web check-in ..after print boarding pass semua..baru perasan tersilap click tarikh luput passport...patutnya 2018..tapi terclick 2016... camne nak buat ye..? Or benda tu x penting pun..?

Dah try adjust dlm manage my booking..tp xde option untuk betulkan semula tarikh passport tu..anybody can advise..?

Tq
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2014 01:50 PM | Show all posts
Tolong camne nak wat ni... saya dah booking tiket ke HCM 14 Jun... nak beli bag dan makan tapi tak boleh nak masuk Manage My Booking asyik2 keluar log in ID and password. Lps tu try nak check-in tetapi hanya ada itenari untuk balik 16 Jun utk pergi 14 Jun tak ada saya belum pernah check-in lagi butir2 pasopot tak masukkan lagi. Apa harus saya buat... pls...
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2014 02:14 PM | Show all posts
dah boleh nak check-in tapi tak boleh nak add meals ..
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2014 04:19 PM | Show all posts
mamasyairah77 posted on 10-6-2014 01:28 PM
korg2 bgtau la korg dpt brp tiket masa promos free seats baru2 ni...pe2 destination...akk kali ni x  ...

Hong Kong return RM418 not inclusive of bag+insurance... fly June 2015
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2014 04:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Nak tanye my hubby passport dia expired 15may2015. We ols nak travel 1 dec 2014. Rasa2 leh pakai lagi tak?
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2014 04:32 PM | Show all posts
rbmy posted on 11-6-2014 04:28 PM
Nak tanye my hubby passport dia expired 15may2015. We ols nak travel 1 dec 2014. Rasa2 leh pakai lag ...

tak lepas nak travel .. boleh travel 6 months before the expiry date date
Last edited by azradiza on 11-6-2014 05:01 PM

Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2014 04:41 PM | Show all posts
owen81 posted on 8-6-2014 10:31 PM
Yup, betul. Kalau beli tiket AirAsia make sure key in big ID. Dapatla point. Tapi point tuh hanya  ...

Atas nama sendiri ke? Atau if i beli tuk mom ?
Huwaa punya la banyak aku tak isi tang big point tu.. Sabau je la
kalau nk redeem guna akd kredit ke
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2014 04:44 PM | Show all posts
azradiza posted on 10-6-2014 03:25 PM
international tu kemane? setahu aku, skang checked in luggage utk international ade mcm2 harga ..  ...

Takpe aa pasni dgr nye mas pun kene charge jugaa
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2014 04:49 PM | Show all posts
Kalau flight dr vietnam smpai klia kul 12.15tghi sempat tak kejar flight ke labuan kul 3.25pm?? Aku dh terbeli tiket ni lupa klia2 tu jauhh.. Ke aku bole lepak dlam tu tak yah keluar dan masuk balik mcm kat lcct? Helpppp
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2014 04:58 PM From the mobile phone | Show all posts
azradiza posted on 11-6-2014 04:32 PM
tak lepas nak travel .. boleh travel within 6 months before the expiry date date

Oh ok tq dear
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2014 07:09 PM | Show all posts
Dimana Pejabat AirAsia di kawasan Petaling Jaya/Damansara ? yang dekat area curve tu dah tutup

Terima Kasih
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.055868s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list