JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
135743
View
1921
Reply

AIR ASIA - PART 9

[Copy link]

Author: owen81       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 15-7-2014 12:10 PM From the mobile phone | Show all posts
nanie posted on 15-7-2014 11:10 AM
fee tu mase beli tiket lepas tarikh die announce tu eh? 2 bln lepas aku travel xde plak tp tiket d ...

Yela sebab you beli last yea. Fee tuh cuma berkuatkuasa bila Klia2 bukak so any ticket before that tak adala fee tu.
Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2014 10:00 AM | Show all posts
Minta maaf, nak tanya sikit, kalau kita tak ambil insuran airasia boleh ke...
Ada cadangan mana2 insuran kita boleh ambil selain airasia...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-7-2014 11:25 AM From the mobile phone | Show all posts
ApaiSigat posted on 16-7-2014 10:00 AM
Minta maaf, nak tanya sikit, kalau kita tak ambil insuran airasia boleh ke...
Ada cadangan mana2 in ...

Boleh je. It is not mandatory.
Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2014 11:51 AM | Show all posts
kalau kite dah beli tiket dewasa lepas tu nk tmbah tiket kanak2 xblh thru on9 erk..yg dekat manage booking tu blh add infant jer kanak2 xblh..klu bli kat kaunter mahal sgt2..uwaaa camne ni anak den nk ikut g jln
Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2014 05:12 PM | Show all posts
owen81 posted on 16-7-2014 11:25 AM
Boleh je. It is not mandatory.

Owen boleh cadangkan mana2 insuran yg boleh cover utk travel...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-7-2014 07:14 PM From the mobile phone | Show all posts
ApaiSigat posted on 16-7-2014 05:12 PM
Owen boleh cadangkan mana2 insuran yg boleh cover utk travel...

Maybe orang lain boleh tolong recommendkan sebab saya tak pernah beli insuran for travel nie.
Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2014 08:23 AM | Show all posts
ApaiSigat posted on 16-7-2014 05:12 PM
Owen boleh cadangkan mana2 insuran yg boleh cover utk travel...

haritu mase pi japan aku amik insurance from Multi Purpose ... tapi ni murahan punye laa ... coverage pun tak banyak ... kitorang bayar RM18 utk dua org for 1 week

https://www.mpionline.com.my/

other options:
Maybank , RHB, AXA ... to name a few ... sebenarnye banyak choice ... either u willing to pay ke tak jer
Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2014 05:35 PM | Show all posts
Terimakasih, tapi utk yg premium tu tak da yg gi australia....
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2014 01:07 AM | Show all posts
sharing pengalaman claim refund untuk flight cancellation... harap membantu...

http://blog3kaki.blogspot.com/20 ... llation-refund.html
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2014 12:29 PM | Show all posts
i hate aa kat klia2...aturan kelam kabut. beratur tak serupa beratur. hari tu saja je beli tiket aa ke langkawi sbb nak merasa klia2. pastu nyesal tak sudah sbb mas rege lagi murah dan all in
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2014 04:53 PM | Show all posts
ApaiSigat posted on 16-7-2014 05:12 PM
Owen boleh cadangkan mana2 insuran yg boleh cover utk travel...

Ved guna HSBC Amanah..boleh beli thru online, nanti dia akan hantar policy ke alamat yg kita kasi...rege dlm RM50 gitu..cover 10 hari..lebih murah banding Etiqa by Maybank
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2014 10:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Salam...agak2 bile la aa nak buat big sale lg ya?  Any idea...
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2014 11:31 AM | Show all posts
rinie87 posted on 16-7-2014 11:51 AM
kalau kite dah beli tiket dewasa lepas tu nk tmbah tiket kanak2 xblh thru on9 erk..yg dekat manage b ...

Anak semua umur bawah 12 Tahun ke? Kalau salah seorang umur 12 tahun masih boleh lagi online
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2014 12:00 PM | Show all posts
JuanM posted on 22-7-2014 11:31 AM
Anak semua umur bawah 12 Tahun ke? Kalau salah seorang umur 12 tahun masih boleh lagi online

rin dah beli tiket untuk rin n husband,
time tu anak xmo ikut dia nk dok dgn nenek..pastu aritu dia ckp dia nk ikut plak..
dia umur 5 thun..nak add tiket untk dia sorang je xboleh dekat managemmy booking tu.
nk beli tket baru system xallowed untk kanak2 je kne ada dewasa sorang..
ade spe2 blh bantu?klu beli kaunter tket mahal 3kali ganda
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2014 12:17 PM | Show all posts
auntie_girl posted on 20-7-2014 12:29 PM
i hate aa kat klia2...aturan kelam kabut. beratur tak serupa beratur. hari tu saja je beli tiket aa  ...

me too ...

jauh giler jalan nak ke gate kat klia2 .. 20 mins dari main terminal ke gate. ingatkan sampai gate tu, sempat la duduk2 dulu ke .. terus boarding. semput!

disebabkan nak jimat rm12 (banding harga air asia & mas) .. kena plak jalan jauh mcm tu.. nasib baik la bawak hand luggage kecik & beroda ..

lepas ni, naik MAS je la or any other airlines kat klia ..
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2014 01:29 PM | Show all posts
airisa posted on 22-7-2014 12:17 PM
me too ...

jauh giler jalan nak ke gate kat klia2 .. 20 mins dari main terminal ke gate. ingatk ...

kan???

auntie mmg pegi awal, tapi ala2 amazing raze je nak p tempat departure.

pastu dah la say pintu 4 utk boarding, tak nampak pon sign pintu 4 tu. terlindung dek kedai ke stall baskin robbin tu ha.

masa nak balik pon jauh gila menapak.

tapi tatau la auntie yg bebal baca tunjuk arah ke apa, tapi ada la terlepas ke toilet,haha.

despite apa yg jadi kat MAS recently, auntie rasa better la stick ke MAS atau mana2 syarikat lain yg lebih ok (sama macam uols konsepnya)
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2014 03:21 PM | Show all posts
auntie_girl posted on 22-7-2014 01:29 PM
kan???

auntie mmg pegi awal, tapi ala2 amazing raze je nak p tempat departure.

hahaha .. bab gate tersorok belakang stall pun iols perasan gak ..

masa iols sampai kat gate tu ckp la kat staff air asia tu, jauhhnyaaaa jalan. dia ckp, ha ah kak, sini semua jauh, kitorang pun penat jalan .. hihihi

pasrah je la kan ..

nasib baik tu sekali je i beli tiket air asia, yg trip minggu2 lain semuanya dpt better price from MAS.
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2014 09:15 PM | Show all posts
airisa posted on 22-7-2014 03:21 PM
hahaha .. bab gate tersorok belakang stall pun iols perasan gak ..

masa iols sampai kat gate t ...

Somehow i sedih lah jugak ni, lepas mh17, takde pulak deal mas buat. I tgh cuti sem ni la nak menyumbang ke mas, dah start belajo kang kena dok diam berkuntum.haha.

auntie pegi masa tu baru nak launch officially. Ada la nmpk rais yatim dan rombongan.

Saja je masa tu nak merasa klia2, dah , pasni kita jumpa kat klia je la ok? Hehe
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2014 01:52 PM | Show all posts
ade sesiapa yg pernah buat credit shell x??? tlg explain boleh ??
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2014 03:35 PM | Show all posts
korang..tumpang ty..
aku nak tukar date tiket mcm mana eh? from 2nd Aug  tapi nak tukar 21 july..
mcm mana eh procedure dia?
berapa kena byr..
aku penat la nak tunggu natang live chat tu..

tolong please..thanks..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-7-2014 07:02 PM From the mobile phone | Show all posts
dujuan posted on 24-7-2014 03:35 PM
korang..tumpang ty..
aku nak tukar date tiket mcm mana eh? from 2nd Aug  tapi nak tukar 21 july..
...


21 July 2015 ker. Kalau tahun nie confirm tak boleh ;)

First, tgk perbezaan harga yg you beli dulu dengan harga yg you nak tukar. Katala harga masa beli dulu rm50. Sekarang harga rm80, so kena topup lagi rm30.

Pastu tambah lagi fee untuk tukar flight.
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2014 10:53 AM | Show all posts
dujuan posted on 24-7-2014 03:35 PM
korang..tumpang ty..
aku nak tukar date tiket mcm mana eh? from 2nd Aug  tapi nak tukar 21 july..
...

pegi terus office AA... kena tambah duit different...
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2014 10:54 AM | Show all posts
rinie87 posted on 10-7-2014 01:57 PM
sy nk pegi phuket 3/8 sampi 6/8 ni
passport sy expired 8 feb 2015
rasa22 lepas ke? lg 2 ari cukup  ...

sama ngan my case..
travel 3/8 - 7/8
passport expired 28/2/2015.. boleh lagi travel.. asal lebih 6 bulan
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2014 10:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Salam raya suma
Tadi chck k.l -k.k for dec 2014..d lowerst dpt rm151.
Rasa2 AA akan buat promo lagitak lepas ni? Tengss
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2014 10:42 PM | Show all posts
suesz posted on 7-8-2014 10:14 PM
Salam raya suma
Tadi chck k.l -k.k for dec 2014..d lowerst dpt rm151.
Rasa2 AA akan buat promo  ...

Kalau tak silap esok hingga ahad dia org ada buat promo kat MV sempena travel fair.  Dia org bagi extra 20% discount utk tiket.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.048123s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list