JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
140003
View
1978
Reply

AIR ASIA - PART 9

[Copy link]

Author: owen81       Show all posts   Read mode

Post time 8-7-2014 12:16 PM | Show all posts
Hari ni start offer ke Narita !
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2014 04:16 PM | Show all posts
nak tanye, bole tak time depart (international), beli 1 bag of 20kg (under 1 name), tapi time check-in 2 bag? or 1 nama, 1 bag gitu?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-7-2014 04:30 PM From the mobile phone | Show all posts
bonita posted on 8-7-2014 04:16 PM
nak tanye, bole tak time depart (international), beli 1 bag of 20kg (under 1 name), tapi time check- ...

Boleh combine beberapa beg asalkan jumlah dia 20kg.
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2014 04:31 PM | Show all posts
bonita posted on 8-7-2014 04:16 PM
nak tanye, bole tak time depart (international), beli 1 bag of 20kg (under 1 name), tapi time check- ...

bolehh... aku selalu buat
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2014 04:32 PM | Show all posts
nak tanya pada sesaper yg penah refund tiket dgn AA,
baper lama ya duit masuk semula ke akaun..
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2014 01:57 PM | Show all posts
sy nk pegi phuket 3/8 sampi 6/8 ni
passport sy expired 8 feb 2015
rasa22 lepas ke? lg 2 ari cukup 6 bulan
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-7-2014 02:04 PM From the mobile phone | Show all posts
rinie87 posted on 10-7-2014 01:57 PM
sy nk pegi phuket 3/8 sampi 6/8 ni
passport sy expired 8 feb 2015
rasa22 lepas ke? lg 2 ari cukup  ...

Patut ok. I pernah pegi Aussie cukup2 6 bulan nak expired masa balik ke Malaysia. Lepas je, cuma kena tegur dengan orang Airasia dekat sana yg pasport dah nak expired.
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2014 04:50 PM | Show all posts
Inaz69 posted on 8-7-2014 04:32 PM
nak tanya pada sesaper yg penah refund tiket dgn AA,
baper lama ya duit masuk semula ke akaun..

penah few times refund airport tax, masuk account after 30 - 40 working days
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2014 05:56 PM | Show all posts
owen81 posted on 10-7-2014 02:04 PM
Patut ok. I pernah pegi Aussie cukup2 6 bulan nak expired masa balik ke Malaysia. Lepas je, cuma k ...

so time masuk thailand tu sepatutnye xde masalah kan?
mls plak nk g sambung pasport..skrg msti rmi org kt imi tu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-7-2014 09:40 PM From the mobile phone | Show all posts
rinie87 posted on 10-7-2014 05:56 PM
so time masuk thailand tu sepatutnye xde masalah kan?
mls plak nk g sambung pasport..skrg msti rm ...

Yes asalkan waktu you balik from Phuket to KL masih berbaki 6 bulan dari waktu pasport expiry date.
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2014 10:45 PM | Show all posts
Inaz69 posted on 8-7-2014 04:32 PM
nak tanya pada sesaper yg penah refund tiket dgn AA,
baper lama ya duit masuk semula ke akaun..

saya nyer duit dapat dalam masa lebih kurang 2 minggu
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2014 07:46 AM | Show all posts
dzuhata posted on 10-7-2014 10:45 PM
saya nyer duit dapat dalam masa lebih kurang 2 minggu

cepatnya...saya punya claim ne dah masuk bulan ke 3..bulan pertama, email masuk kata dalam proses...bulan kedua, derang email minta detail account dan sebagainya..pastu terus senyap sampailah ne...huhuhu..

Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2014 10:23 AM | Show all posts
melur_30 posted on 11-7-2014 07:46 AM
cepatnya...saya punya claim ne dah masuk bulan ke 3..bulan pertama, email masuk kata dalam proses. ...

Kena setiap minggu follow up sis..
Ved nye case claim flight delay..RM200 je pun..bulan sept 2013...baru dapat bayaran bulan Mei 2014..itu pun setiap minggu Ved follow up by email. Baru derang bayar, infact pada bulan Dec 2013, staff AA dah call Ved cakap akan hantar cheque within 1 month..tunggu sampai bulan Feb 2014..x sampai2 cheque tu...so follow up semula untill derang transfer duit direct ke account on Mei 2014.


Moralnya : Bukan senang nak claim dari AA ni
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2014 10:52 AM | Show all posts
Vedder9 posted on 11-7-2014 10:23 AM
Kena setiap minggu follow up sis..
Ved nye case claim flight delay..RM200 je pun..bulan sept 2013 ...

Ved email ke derang guna email yg mana satu ya?? yang aax_refundchannel tu ke??

Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2014 11:05 AM | Show all posts
melur_30 posted on 11-7-2014 10:52 AM
Ved email ke derang guna email yg mana satu ya?? yang aax_refundchannel tu ke??

Vednye case claim insurans..so isi borang claim thru Tune Insure..once dia reply..dia akan kasi number case dan contact email, so gunakan contact email tersebut untuk berurusan..

Selain drpd tu, guna number case kita dan always post dalam FB air asia or FB Big Point (post in public okay )...kira macam keep on pressuring them laa.....kalau kita buat senyap je, mmg x jalan claim kita tu

Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2014 11:12 AM | Show all posts
Vedder9 posted on 11-7-2014 11:05 AM
Vednye case claim insurans..so isi borang claim thru Tune Insure..once dia reply..dia akan kasi nu ...

tq ved..nampak gayanya saya pun kena start agresif jugalah ne hehehe...maklumlah dah nak masuk bulan ke 3..dok nanti2 gak bila masuknya...

Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2014 11:47 AM | Show all posts
melur_30 posted on 11-7-2014 07:46 AM
cepatnya...saya punya claim ne dah masuk bulan ke 3..bulan pertama, email masuk kata dalam proses. ...

Actually kes minta detail ni mmg byk kali Ved kena..setiap kali tanya status..derang minta kita hantar semula detail spt surat flight delay dari AA dan Booking Itinerary + Insurans Itinerary..mmg annoying lah, nampak spt derang x alert benda2/dokumen yg kita dah kasi previously...or derang mmg sengaja nak lengah2 kan masa...
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2014 02:55 PM | Show all posts
azradiza posted on 10-7-2014 04:50 PM
penah few times refund airport tax, masuk account after 30 - 40 working days

huhuhu..lamanya..
kena sabar menanti lah nampak gayanya..


Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2014 02:55 PM | Show all posts
dzuhata posted on 10-7-2014 10:45 PM
saya nyer duit dapat dalam masa lebih kurang 2 minggu

oh ya....dapat email dari AA kata refund dah approved 1st July ari tu..
kena tengok next week ler kut ada..
Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2014 10:18 AM | Show all posts
salam uolsss...tadi ai buat payment utk add on, pastuh air asia debit my m2u  dua kali , so camne nak mintak rebat yer? message kaluar, my booking tuh ada negative balance, dia suh contact call centre, tapi call centre nya contact no tuh utk air asia X jer, utk kes ai nih camner erkkk? tolong..tolong...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.043472s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list