JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
135738
View
1921
Reply

AIR ASIA - PART 9

[Copy link]

Author: owen81       Show all posts   Read mode

Post time 4-11-2018 08:51 AM | Show all posts
ichi replied at 3-11-2018 02:59 PM
aaah.. Kul-Icn blh je check-in..
flight balik tak leh...
cuak sket sbb dulu2 gi blh je check-in  ...

Macam Art bagitahu sesetengah negara ada aturannya mereka tersendiri walau dari syarikat penerbangan yang sama.  Mungkin mudah sikit mereka nak susun seat buat penumpang yang tak beli seat.  Ikut siapa yang terawal sampai.  Jadi kurang sikit masaalah untuk mereka uruskan bila penumpang dah masuk dalam pesawat nanti.  Contoh macam kes seat satu keluarga terpaksa terpisah2 etc.  Juga mereka lebih refer boarding pass yang di cetak dikaunter mereka berbanding yang dicetak sendiri.  Selalu kalau dah dicetak sendiri pun mereka tak akan guna yang itu, tetap mereka akan cetak boarding pass dari mereka.
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2018 08:27 AM | Show all posts
hi everyone,

Anyone heard that Air Asia will discontinue route to NZ..ada sapa2 tau kenapa y?
my heart broken k
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2018 12:01 PM | Show all posts
cacaumerba replied at 8-11-2018 08:27 AM
hi everyone,

Anyone heard that Air Asia will discontinue route to NZ..ada sapa2 tau kenapa y?

Bukan discontinue tapi jadual penerbangan dikurangkan dari 7 hari seminggu ke 4 hari seminggu je.  
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2018 04:51 AM | Show all posts
Artemesiaa replied at 8-11-2018 12:01 PM
Bukan discontinue tapi jadual penerbangan dikurangkan dari 7 hari seminggu ke 4 hari seminggu je.  ...

oh yeke..xdgr pulak part ni..cuma dpt email KUL - OOL still ada..cuma dr OOL ke AKL yg suspend.. so kalau jadual penerbangan kurang kenapa sume yg dah book tiket after 11 feb kena amik other options tu
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2018 09:36 AM | Show all posts
Artemesiaa replied at 8-11-2018 12:01 PM
Bukan discontinue tapi jadual penerbangan dikurangkan dari 7 hari seminggu ke 4 hari seminggu je.  ...

owh ye ke?
tgh kt group fb NZ dh ade  yg dpt email cancellation ni
80ecdb2d-3504-4be8-9410-de73fd3ceda6.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2018 10:47 AM | Show all posts
Edited by Artemesiaa at 9-11-2018 10:51 AM
pavlova replied at 9-11-2018 09:36 AM
owh ye ke?
tgh kt group fb NZ dh ade  yg dpt email cancellation ni

Dalam berita semalam ada diberitahu jadual dikurangkan dari 7 hari seminmggu ke 4 hari je.  So tak pasti pulak pasal fb ni.  Sebab tu Art lebih prefer naik premium airline untuk kesana rasa lebih selesa tak perlu transit ke hapa.
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2018 10:49 AM | Show all posts
cacaumerba replied at 9-11-2018 04:51 AM
oh yeke..xdgr pulak part ni..cuma dpt email KUL - OOL still ada..cuma dr OOL ke AKL yg suspend.. s ...

Mungkin reshedule semula bagi tarikh yang tak ada penerbangan kot.
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2018 10:14 AM | Show all posts
hi uols akak nak tanya..

bila kita book pakai smartphone, utk 6 fare promo, mmg tayah masukkan no passport eh.. masukkan nama n birthdate saja..

tq in advance..
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2018 11:48 AM | Show all posts
puanserama replied at 12-11-2018 10:14 AM
hi uols akak nak tanya..

bila kita book pakai smartphone, utk 6 fare promo, mmg tayah masukkan no ...

Selalunya kalau member info dah ada dengan mereka.  Juga boleh je guna manage by booking untuk letak no passport nanti.  Selain tu boleh je masukan info passport tu masa buat check in nanti.
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2018 11:51 AM | Show all posts
Artemesiaa replied at 12-11-2018 11:48 AM
Selalunya kalau member info dah ada dengan mereka.  Juga boleh je guna manage by booking untuk let ...

terimas kasih art..
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2019 11:54 AM | Show all posts
olaklempit replied at 4-6-2018 08:49 PM
Nak juga share pasal AA ni, lately rasanya AA agak strict dgn berat hand carry, kalau di KLIA 2 tu s ...

mmg strict. Dah terkena kt epot banda aceh 26/1 aritu. Sampai jem lane. Stuck. Xleh nk proceed ke imigresen.
deme suh cek in mna2 yg terlebih. 2 beg je yek. Plastik kepek, or kotak2 bingka or brownies pn kira.
Ha..termsuk handbag pn kira gak tuh..
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2019 12:30 PM | Show all posts

just nak tanya.anyone

boleh ke kita beli extra meal onboard tapi  bawa keluar sebab utk makan kemudian kelak.

ada masaalah tak.......
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2019 05:33 PM | Show all posts
wck7-2011 replied at 7-2-2019 12:30 PM
just nak tanya.anyone

boleh ke kita beli extra meal onboard tapi  bawa keluar sebab utk makan k ...

Boleh jer tapi tetap bergantung negara mana kita nak pergi sebab sesetengah kastam mereka benarkan dan sesetengah negara kastam mereka tak benarkan.
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2019 05:39 PM | Show all posts
Artemesiaa replied at 7-2-2019 05:33 PM
Boleh jer tapi tetap bergantung negara mana kita nak pergi sebab sesetengah kastam mereka benarkan ...

thanks for the info. nak ke hongkong...better skip the idea

Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2019 11:28 AM | Show all posts
wck7-2011 replied at 7-2-2019 05:39 PM
thanks for the info. nak ke hongkong...better skip the idea

Selalu kalau ke Hongkong lepas je tapi lately tak tahu macam mana.
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2019 09:31 AM | Show all posts
Artemesiaa replied at 8-2-2019 11:28 AM
Selalu kalau ke Hongkong lepas je tapi lately tak tahu macam mana.

thanks for the info....cadang bawa brahim for dinner and maggie for breakfast nanti

Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2019 09:37 AM | Show all posts
wck7-2011 replied at 9-2-2019 09:31 AM
thanks for the info....cadang bawa brahim for dinner and maggie for breakfast nanti

Kalau yang itu lepas je nak bawak sana.  Kebanyakan kastam diluar negara kalau barang makanan dari kilang boleh jer bawak melainkan yang mentah atau yang homecook jer tak boleh.
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2019 09:41 AM | Show all posts
Artemesiaa replied at 9-2-2019 09:37 AM
Kalau yang itu lepas je nak bawak sana.  Kebanyakan kastam diluar negara kalau barang makanan dari ...

okay thanks....

Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 02:53 PM | Show all posts
wck7-2011 replied at 7-2-2019 12:30 PM
just nak tanya.anyone

boleh ke kita beli extra meal onboard tapi  bawa keluar sebab utk makan k ...


penah tapaw nasi lemak pak nasser masa flight ke busan

bgtau FA..dorg akan tlg pack elok² utk kita



Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 06:10 PM | Show all posts
d_anne04 replied at 11-2-2019 02:53 PM
penah tapaw nasi lemak pak nasser masa flight ke busan

bgtau FA..dorg akan tlg pack elok&#178 ...

oh ye ke.....tqvm

Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2019 04:58 PM | Show all posts
boleh ke beli tiket infant tp fly blk date birthday 2 yrs? ke better beli ticket child? ada sape2 tau?
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2019 05:01 PM From the mobile phone | Show all posts
lady_sarah83 replied at 19-2-2019 04:58 PM
boleh ke beli tiket infant tp fly blk date birthday 2 yrs? ke better beli ticket child? ada sape2 ta ...

Cuba email airline untuk tanya. Rasanya better beli child ticket to avoid any unnecessary issues masa balik
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.045733s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list