Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
54990
View
588
Reply

Beijing, China [PART 5]

[Copy link]

Author: skuter_buruk146       Show all posts   Read mode

Post time 10-8-2014 01:09 AM | Show all posts
owen81 posted on 8-8-2014 10:49 AM
Waktu nie permulaan musim luruh.

Cuaca camne??? Room temperature ke
Reply

Use magic Report

Post time 25-8-2014 04:32 PM | Show all posts
aku nak gi bln 12 ni....sape2 ade pengalaman gi bln 12 blh la cite....

aku nak bawak anak aku ni main salji
Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2014 11:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols p 17 dec. Kalau ikut weathet.. Temp dia antara 3degrees hingga -7
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2014 01:57 PM | Show all posts
adakah aku berpeluang bermain salji? sila share sape2 ade foto
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2014 05:51 PM | Show all posts
sarinah posted on 10-7-2014 12:13 AM
dorby ni lelaki ke pompuan? tengah berkira2 nak ke beijing jugak ni

tu la, x tau dorby ni laki ke pompuan
mcm nk join
tiket pn tgh murah ni, baru cek bleh dpt 800+- return
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2014 02:56 PM | Show all posts
Selalu salji trun ble temperature cecah brape ye?
Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2014 08:34 AM | Show all posts
Baru blik 18/9/2014 nak cecah musim luruh cuaca dingin. Bnyk penipuan kat sana terutana kat kedai mutiara...yg bg speech mengaku anak tokey kilang tu...jumpa group dari msia yg berlainan pun yg bg speech kta mereka ayat yg sama..berhati2 jgn termkn ayat mereka...
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2014 11:10 AM | Show all posts
bunick posted on 8-9-2014 05:51 PM
tu la, x tau dorby ni laki ke pompuan
mcm nk join
tiket pn tgh murah ni, baru cek bleh dpt 800+- ...

amboi murahnye......bile tarikh fly?
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2014 12:54 PM | Show all posts
akughi posted on 26-9-2014 11:10 AM
amboi murahnye......bile tarikh fly?

pegi 21.11 kol 7pm, then blk 25.11 kol 2.30am.
return dpt rm700, tp x msk luggage ngan mkn.
kalo msk mkn n luggage maybe jd dlm rm800++ sikit je.
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2014 03:34 PM | Show all posts
bunick posted on 26-9-2014 12:54 PM
pegi 21.11 kol 7pm, then blk 25.11 kol 2.30am.
return dpt rm700, tp x msk luggage ngan mkn.
kalo ...

oooooooo kalo rm700 tambah makan n 20kg luggage mau cecah rm 1+++
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2014 03:35 PM | Show all posts
akughi posted on 26-9-2014 03:34 PM
oooooooo kalo rm700 tambah makan n 20kg luggage mau cecah rm 1+++

x smpai rasanya. dlm 800++ je
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2014 03:37 PM | Show all posts
bunick posted on 26-9-2014 12:54 PM
pegi 21.11 kol 7pm, then blk 25.11 kol 2.30am.
return dpt rm700, tp x msk luggage ngan mkn.
kalo ...

nnt balik ko cite la pasal cuace kat sane cam ner.....

oooooo aku nak tanye la...ko standy longjohn tak nak mengadap winter season ni?
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2014 03:49 PM | Show all posts
akughi posted on 26-9-2014 03:37 PM
nnt balik ko cite la pasal cuace kat sane cam ner.....

oooooo aku nak tanye la...ko standy long ...

okey, inshaallah kalo selamat pegi n balik nt aku citer psl beijing
longjohn mmg nk kena stenbai sbb aku mmg x tahan sejuk
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2014 03:56 PM | Show all posts
bunick posted on 26-9-2014 03:49 PM
okey, inshaallah kalo selamat pegi n balik nt aku citer psl beijing
longjohn mmg nk kena stenbai  ...

ko beli jaket winter kat mane?

aku nak beli kat aliexpress...tapi takut pulak lepas aku bace review customer
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2014 05:34 PM | Show all posts
akughi posted on 26-9-2014 03:56 PM
ko beli jaket winter kat mane?

aku nak beli kat aliexpress...tapi takut pulak lepas aku bace re ...

belum beli apa2 lagi
ada jugak tgk yg online, tp x berani nk beli lg
ari tu ada dpt baucer jusco, so igt nk g cari kt jusco jek
x pun aku rembat jek winter jacket kakak aku
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2014 09:44 AM | Show all posts
sape pernah beli jaket winter kat aliexpress?

sila share pengalaman kat sini......

harga mmg la murah tapi aku agak curiga la
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2014 01:06 PM | Show all posts
akughi posted on 1-10-2014 09:44 AM
sape pernah beli jaket winter kat aliexpress?

sila share pengalaman kat sini......

Winter clothing ni elok beli kat sana je lebih murah.  Mungkin spare sepasang dulu dari sini utk hari pertama selebihnya beli je kat sana.  Malaysia bukan negara 4 musim sebab tu benda2 cam ni jadi lebih mahal.  Misalnya satu set long john kat sini dlm RM80-90 yg paling murah.  Kalau kat sana boleh dapat dlm RM29 je utk yg 1st grade quality.
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2014 04:10 PM | Show all posts
Artemesiaa posted on 1-10-2014 01:06 PM
Winter clothing ni elok beli kat sana je lebih murah.  Mungkin spare sepasang dulu dari sini utk h ...

fuhhhh byk beza tu...sbb aku nak kene beli tuk anak n bini sekali.....

jaket down feather kat sane berape harge?

sbb aku gi bln 12 ni
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2014 04:19 PM | Show all posts
akughi posted on 1-10-2014 04:10 PM
fuhhhh byk beza tu...sbb aku nak kene beli tuk anak n bini sekali.....

jaket down feather kat s ...

Senang citer lebih kurang 70% lebih murah dari beli kat KL.  Harga beza2 ikut grade ngan quality.  Winter boots tu dia org jual longgok2 je kalau kat KL siap le beratus sepasang.
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2014 04:35 PM | Show all posts
Artemesiaa posted on 1-10-2014 04:19 PM
Senang citer lebih kurang 70% lebih murah dari beli kat KL.  Harga beza2 ikut grade ngan quality.  ...

aku dah usha dah jaket boot longjohn...mmg mahal gile...sbb tu aku nak beli kat aliexpress....

time aku gi sane......tamp antara 5 deg ke -5 deg.....ape pendapat ko..aku nak beli down feather kat sini terus atau boleh pakai jaket biase2 dulu

sementara nak beli kat sane
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2014 04:48 PM | Show all posts
akughi posted on 1-10-2014 04:35 PM
aku dah usha dah jaket boot longjohn...mmg mahal gile...sbb tu aku nak beli kat aliexpress....

...

Macam Art bagitahu elok spare selai je dari sini dulu nanti sampai sana baru tambah koleksi.  Sekadar selai rembat yg kat unilo pun dah ok.  Selalunya kalau kat sana by Dec dia org akan mula sale kan winter cothing ni.  Yang mahal sikit selalunya time nak mula winter je lebih kurang dlm end Nov.  Bila dah mula winter dia org mula bagi discount sebab masa tu demand dah kurang.  Time tu elok beli lebih sebab berguna mana tahu nak gi swiss lak lepas2 ni.  Time winter memang kena pakai winter clothing kalau tak nanti tak boleh tahan punya.  Yang paling penting long john sekadar jaket tak membantu sangat pun.  Yang paling hazab time tetiba berangin mau beku kaki tangan.
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2014 05:02 PM | Show all posts
Artemesiaa posted on 1-10-2014 04:48 PM
Macam Art bagitahu elok spare selai je dari sini dulu nanti sampai sana baru tambah koleksi.  Seka ...

dulu ko gi sane bulan bape?
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2014 05:13 PM | Show all posts
akughi posted on 1-10-2014 05:02 PM
dulu ko gi sane bulan bape?

Art selalu gi mana2 part di sana bulan December utk winter sbb proper sikit dressing dia orang time tu.
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2014 05:27 PM | Show all posts
Artemesiaa posted on 1-10-2014 05:13 PM
Art selalu gi mana2 part di sana bulan December utk winter sbb proper sikit dressing dia orang tim ...

nak tanye sikit...biasenye bln december dah ade snow ke?

sbb aku kali ni mmg nak cari snow......
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2014 05:44 PM | Show all posts
akughi posted on 1-10-2014 05:27 PM
nak tanye sikit...biasenye bln december dah ade snow ke?

sbb aku kali ni mmg nak cari snow.. ...

Selalu kalau dah mid December ada je snownya tu boleh le main ice kepal
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.049026s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list