JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
66138
View
692
Reply

Beijing, China [PART 5]

[Copy link]

Author: skuter_buruk146       Show all posts   Read mode

Post time 1-10-2014 09:44 AM | Show all posts
sape pernah beli jaket winter kat aliexpress?

sila share pengalaman kat sini......

harga mmg la murah tapi aku agak curiga la
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2014 01:06 PM | Show all posts
akughi posted on 1-10-2014 09:44 AM
sape pernah beli jaket winter kat aliexpress?

sila share pengalaman kat sini......

Winter clothing ni elok beli kat sana je lebih murah.  Mungkin spare sepasang dulu dari sini utk hari pertama selebihnya beli je kat sana.  Malaysia bukan negara 4 musim sebab tu benda2 cam ni jadi lebih mahal.  Misalnya satu set long john kat sini dlm RM80-90 yg paling murah.  Kalau kat sana boleh dapat dlm RM29 je utk yg 1st grade quality.
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2014 04:10 PM | Show all posts
Artemesiaa posted on 1-10-2014 01:06 PM
Winter clothing ni elok beli kat sana je lebih murah.  Mungkin spare sepasang dulu dari sini utk h ...

fuhhhh byk beza tu...sbb aku nak kene beli tuk anak n bini sekali.....

jaket down feather kat sane berape harge?

sbb aku gi bln 12 ni
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2014 04:19 PM | Show all posts
akughi posted on 1-10-2014 04:10 PM
fuhhhh byk beza tu...sbb aku nak kene beli tuk anak n bini sekali.....

jaket down feather kat s ...

Senang citer lebih kurang 70% lebih murah dari beli kat KL.  Harga beza2 ikut grade ngan quality.  Winter boots tu dia org jual longgok2 je kalau kat KL siap le beratus sepasang.
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2014 04:35 PM | Show all posts
Artemesiaa posted on 1-10-2014 04:19 PM
Senang citer lebih kurang 70% lebih murah dari beli kat KL.  Harga beza2 ikut grade ngan quality.  ...

aku dah usha dah jaket boot longjohn...mmg mahal gile...sbb tu aku nak beli kat aliexpress....

time aku gi sane......tamp antara 5 deg ke -5 deg.....ape pendapat ko..aku nak beli down feather kat sini terus atau boleh pakai jaket biase2 dulu

sementara nak beli kat sane
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2014 04:48 PM | Show all posts
akughi posted on 1-10-2014 04:35 PM
aku dah usha dah jaket boot longjohn...mmg mahal gile...sbb tu aku nak beli kat aliexpress....

...

Macam Art bagitahu elok spare selai je dari sini dulu nanti sampai sana baru tambah koleksi.  Sekadar selai rembat yg kat unilo pun dah ok.  Selalunya kalau kat sana by Dec dia org akan mula sale kan winter cothing ni.  Yang mahal sikit selalunya time nak mula winter je lebih kurang dlm end Nov.  Bila dah mula winter dia org mula bagi discount sebab masa tu demand dah kurang.  Time tu elok beli lebih sebab berguna mana tahu nak gi swiss lak lepas2 ni.  Time winter memang kena pakai winter clothing kalau tak nanti tak boleh tahan punya.  Yang paling penting long john sekadar jaket tak membantu sangat pun.  Yang paling hazab time tetiba berangin mau beku kaki tangan.
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2014 05:02 PM | Show all posts
Artemesiaa posted on 1-10-2014 04:48 PM
Macam Art bagitahu elok spare selai je dari sini dulu nanti sampai sana baru tambah koleksi.  Seka ...

dulu ko gi sane bulan bape?
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2014 05:13 PM | Show all posts
akughi posted on 1-10-2014 05:02 PM
dulu ko gi sane bulan bape?

Art selalu gi mana2 part di sana bulan December utk winter sbb proper sikit dressing dia orang time tu.
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2014 05:27 PM | Show all posts
Artemesiaa posted on 1-10-2014 05:13 PM
Art selalu gi mana2 part di sana bulan December utk winter sbb proper sikit dressing dia orang tim ...

nak tanye sikit...biasenye bln december dah ade snow ke?

sbb aku kali ni mmg nak cari snow......
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2014 05:44 PM | Show all posts
akughi posted on 1-10-2014 05:27 PM
nak tanye sikit...biasenye bln december dah ade snow ke?

sbb aku kali ni mmg nak cari snow.. ...

Selalu kalau dah mid December ada je snownya tu boleh le main ice kepal
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2014 05:50 PM | Show all posts
Artemesiaa posted on 1-10-2014 05:44 PM
Selalu kalau dah mid December ada je snownya tu boleh le main ice kepal

   betul ke......wahhhhhh cam jakun pulak aku ni......sblm ni aku gi musim luruh je....tak jumpe snow.....

sblm baby aku no.2 keluar....aku nak cari snow dulu kalo tak nak kene tggu baby umur 2thn baru bln gi cari snow...lambat sangat nak tggu....

kalo kat beijing time snow mmg tamp boleh turun smp -8 ke?
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2014 05:56 PM | Show all posts
akughi posted on 1-10-2014 05:50 PM
betul ke......wahhhhhh cam jakun pulak aku ni......sblm ni aku gi musim luruh je....tak ...

Kalau time winter memang lebih kurang cam tu le suhunya.  Time winter ni kat area yg tak turun snow suhu dlm 4 kebawah pun boleh rasa beku sejuk mengila.  Tapi kalau dah - 7 to 8 lagi le memang tak sanggup nak duduk lelama kat luar ngopi je rajinnya.
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2014 06:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Artemesiaa posted on 1-10-2014 05:56 PM
Kalau time winter memang lebih kurang cam tu le suhunya.  Time winter ni kat area yg tak turun sno ...

aku punye fligh 14hb...time ni br turun snow atau snow dah memutih
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2014 10:09 PM | Show all posts
akughi posted on 1-10-2014 06:37 PM
aku punye fligh 14hb...time ni br turun snow atau snow dah memutih

Dah turun rasanya time tu tasik pun membeku.
Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2014 03:19 AM | Show all posts
Sy dulu beli winter jaket kt bundle je...hehehe...ada jgk yg elok & cantik kt situ..& yg penting murah...!
Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2014 08:08 AM | Show all posts
forselab posted on 2-10-2014 03:19 AM
Sy dulu beli winter jaket kt bundle je...hehehe...ada jgk yg elok & cantik kt situ..& yg penting mur ...

murah ape nye bang.....dulu aku beli bundle RM30.....

jap lagi gi korea aku jumpe yg baru RM 30 duit kite....cehhh aku rase cam tertipu pulak....
Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2014 08:12 AM | Show all posts
Artemesiaa posted on 1-10-2014 10:09 PM
Dah turun rasanya time tu tasik pun membeku.

wahhhhh tak sabo aku nak tggu bln 12 ni.......

oooooo satu lagi aku nak tanye....kes jenayah kat sane cam ner? sbb aku bwk anak aku....dia kecik lagi...risau gak kalo2 ade yg nak amik kesempatan......
Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2014 08:43 AM | Show all posts
akughi posted on 2-10-2014 08:12 AM
wahhhhh tak sabo aku nak tggu bln 12 ni.......

oooooo satu lagi aku nak tanye....kes jenayah ka ...

Kat China tak yah nak risau sgt sebenarnya sebab tiap ceruk ada je polis yg berjaga.  Even kat mall tiap floor pun ada polis yg jaga belum campur yang ronda.  Jarang jumpa kes curi ke ragut ke hapa benda yg selalu dia org upload kat youtube tu bukan benda yg hari2 jadi.  Kes jenayah agak kurang mungkin sebab hukumannya berat kalau buat jenayah walaupun kecik.  Tapi kalau boleh bawak le card hotel kalau nak gi mana2 senang nak tunjuk kat teksi driver/subway sebab mostly dia org tak pandai berbahasa inggeris.  Kalau ada member cina elok gak mintak tolong dia tulis tempat yg kita nak gi tu in mandrin.  Byk membantu bila kat sana nanti.  Public toliet tak yah masuk le kalau emergency sgt cari hotel atau mall yg agak modern sikit.  Dia org ni agak kasar sikit tapi kalau kita ok dia org pun ok je dengan kita.  Kat Beijing ni byk kuat nipu je masa jual beli so kena hati2 sikit bab tu terutama kalau nak beli jade ke jewellery je hapa.
Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2014 02:46 PM | Show all posts
akughi posted on 2-10-2014 08:08 AM
murah ape nye bang.....dulu aku beli bundle RM30.....

jap lagi gi korea aku jumpe yg baru RM 30 ...

Ooh ye ke..? Sbb sy beli kt bundle belas2 ringgit je...2 helai dpt RM25...hehe..
Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2014 03:17 PM | Show all posts
forselab posted on 2-10-2014 02:46 PM
Ooh ye ke..? Sbb sy beli kt bundle belas2 ringgit je...2 helai dpt RM25...hehe..

bundle kat mane?

bagi lokasi sikit.....aku nak try usha.....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.046861s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list