Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
54989
View
588
Reply

Beijing, China [PART 5]

[Copy link]

Author: skuter_buruk146       Show all posts   Read mode

Post time 1-10-2014 05:50 PM | Show all posts
Artemesiaa posted on 1-10-2014 05:44 PM
Selalu kalau dah mid December ada je snownya tu boleh le main ice kepal

   betul ke......wahhhhhh cam jakun pulak aku ni......sblm ni aku gi musim luruh je....tak jumpe snow.....

sblm baby aku no.2 keluar....aku nak cari snow dulu kalo tak nak kene tggu baby umur 2thn baru bln gi cari snow...lambat sangat nak tggu....

kalo kat beijing time snow mmg tamp boleh turun smp -8 ke?
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2014 05:56 PM | Show all posts
akughi posted on 1-10-2014 05:50 PM
betul ke......wahhhhhh cam jakun pulak aku ni......sblm ni aku gi musim luruh je....tak ...

Kalau time winter memang lebih kurang cam tu le suhunya.  Time winter ni kat area yg tak turun snow suhu dlm 4 kebawah pun boleh rasa beku sejuk mengila.  Tapi kalau dah - 7 to 8 lagi le memang tak sanggup nak duduk lelama kat luar ngopi je rajinnya.
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2014 06:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Artemesiaa posted on 1-10-2014 05:56 PM
Kalau time winter memang lebih kurang cam tu le suhunya.  Time winter ni kat area yg tak turun sno ...

aku punye fligh 14hb...time ni br turun snow atau snow dah memutih
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2014 10:09 PM | Show all posts
akughi posted on 1-10-2014 06:37 PM
aku punye fligh 14hb...time ni br turun snow atau snow dah memutih

Dah turun rasanya time tu tasik pun membeku.
Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2014 03:19 AM | Show all posts
Sy dulu beli winter jaket kt bundle je...hehehe...ada jgk yg elok & cantik kt situ..& yg penting murah...!
Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2014 08:08 AM | Show all posts
forselab posted on 2-10-2014 03:19 AM
Sy dulu beli winter jaket kt bundle je...hehehe...ada jgk yg elok & cantik kt situ..& yg penting mur ...

murah ape nye bang.....dulu aku beli bundle RM30.....

jap lagi gi korea aku jumpe yg baru RM 30 duit kite....cehhh aku rase cam tertipu pulak....
Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2014 08:12 AM | Show all posts
Artemesiaa posted on 1-10-2014 10:09 PM
Dah turun rasanya time tu tasik pun membeku.

wahhhhh tak sabo aku nak tggu bln 12 ni.......

oooooo satu lagi aku nak tanye....kes jenayah kat sane cam ner? sbb aku bwk anak aku....dia kecik lagi...risau gak kalo2 ade yg nak amik kesempatan......
Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2014 08:43 AM | Show all posts
akughi posted on 2-10-2014 08:12 AM
wahhhhh tak sabo aku nak tggu bln 12 ni.......

oooooo satu lagi aku nak tanye....kes jenayah ka ...

Kat China tak yah nak risau sgt sebenarnya sebab tiap ceruk ada je polis yg berjaga.  Even kat mall tiap floor pun ada polis yg jaga belum campur yang ronda.  Jarang jumpa kes curi ke ragut ke hapa benda yg selalu dia org upload kat youtube tu bukan benda yg hari2 jadi.  Kes jenayah agak kurang mungkin sebab hukumannya berat kalau buat jenayah walaupun kecik.  Tapi kalau boleh bawak le card hotel kalau nak gi mana2 senang nak tunjuk kat teksi driver/subway sebab mostly dia org tak pandai berbahasa inggeris.  Kalau ada member cina elok gak mintak tolong dia tulis tempat yg kita nak gi tu in mandrin.  Byk membantu bila kat sana nanti.  Public toliet tak yah masuk le kalau emergency sgt cari hotel atau mall yg agak modern sikit.  Dia org ni agak kasar sikit tapi kalau kita ok dia org pun ok je dengan kita.  Kat Beijing ni byk kuat nipu je masa jual beli so kena hati2 sikit bab tu terutama kalau nak beli jade ke jewellery je hapa.
Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2014 02:46 PM | Show all posts
akughi posted on 2-10-2014 08:08 AM
murah ape nye bang.....dulu aku beli bundle RM30.....

jap lagi gi korea aku jumpe yg baru RM 30 ...

Ooh ye ke..? Sbb sy beli kt bundle belas2 ringgit je...2 helai dpt RM25...hehe..
Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2014 03:17 PM | Show all posts
forselab posted on 2-10-2014 02:46 PM
Ooh ye ke..? Sbb sy beli kt bundle belas2 ringgit je...2 helai dpt RM25...hehe..

bundle kat mane?

bagi lokasi sikit.....aku nak try usha.....
Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2014 10:47 PM | Show all posts
akughi posted on 2-10-2014 03:17 PM
bundle kat mane?

bagi lokasi sikit.....aku nak try usha.....

Bundle kt Selayang Baru...dkt simpang trafic light selepas Kompleks Renang Dewan Sri Siantan tu...kebetulan jumpa yg elok & berkenan so rembat je la...pakai masa travel je pastu tergantung dlm almari...
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2014 08:11 AM | Show all posts
forselab posted on 2-10-2014 10:47 PM
Bundle kt Selayang Baru...dkt simpang trafic light selepas Kompleks Renang Dewan Sri Siantan tu... ...

aku baru jumpe bundle mmg jual brg winter je...kedai kat jalan loke yew
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2014 02:55 PM | Show all posts
akughi posted on 3-10-2014 08:11 AM
aku baru jumpe bundle mmg jual brg winter je...kedai kat jalan loke yew

Waah good news tu....murah & elok x brg2 dia..?
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2014 03:47 PM | Show all posts
forselab posted on 3-10-2014 02:55 PM
Waah good news tu....murah & elok x brg2 dia..?

aku baru je gi sane....bukan bundle la....kedai barang baru...aku bace blok...katanye bundle.....tapi barang murah gak kalo nak compare ngan kedai kat shoping mall la....jauh gak murah kalo beli byk........pilihan mmg byk....longjohn pun murah gak....rm90 - 150
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2014 09:13 PM | Show all posts
30 Oct ... fly ke Beijing ... tapi rasa malas lak nak study

Sesapa yang dah ada itinerary tu ... mohon share plsss.....

tenkiu uols
Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2014 06:36 AM | Show all posts
uols.... nak tanya.... kat shah alam, TA mana yang ada service nolong wat visa ke CHN erk?

berapa rega visa ke chn dan berapa service charge kena bayar?
TA yang aku pi tu .. chg mahal giler ... RM185 termasuk upah RM50 = RM235 ... mahal giler
setahu iols... via masuk CHN less then RM100



Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-10-2014 11:58 AM | Show all posts
MissNigga posted on 7-10-2014 06:36 AM
uols.... nak tanya.... kat shah alam, TA mana yang ada service nolong wat visa ke CHN erk?

berapa ...

Aku baru buat visa china, tapi tak siap lagi..sebab China tengah cuti seminggu 1/10 hingga 7/10.so 8hb baru boleh ambik.tapi aku tak sempat gi lagi...
bayaran die RM85 per entry sekarang ni..

why not ko upah je kawan2 or adik beradik or sepupu sepapat pegi buat..
sbb aku pegi buat itu hari senang je, tak banyak songeh..tapi document kene prepare awal2 la..
fotostat pasport, tiket flight & itinerary kat dalam borang tu tulis je nama hotel yg kte nak duduk.
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2014 01:07 PM | Show all posts
sarinah posted on 10-7-2014 12:13 AM
dorby ni lelaki ke pompuan? tengah berkira2 nak ke beijing jugak ni

perempuan ..jom la join tgok tic baru ni 730 je
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2014 01:37 PM | Show all posts
skuter_buruk146 posted on 8-10-2014 11:58 AM
Aku baru buat visa china, tapi tak siap lagi..sebab China tengah cuti seminggu 1/10 hingga 7/10.so ...

lama ke nak tunggu sebelum kena panggil kat kaunter nk buat visa neh

Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2014 06:52 PM | Show all posts
dorby posted on 8-10-2014 01:07 PM
perempuan ..jom la join tgok tic baru ni 730 je

Dorby jd ke p beijing? Sy pn fly tarikh sama.berdua ngan kwn.
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2014 09:34 PM | Show all posts
skuter_buruk146 posted on 8-10-2014 11:58 AM
Aku baru buat visa china, tapi tak siap lagi..sebab China tengah cuti seminggu 1/10 hingga 7/10.so ...

iols anak rantau .... uols

dah dapat TA yang satu tu lak.. cuma charge RM110 ... tak apa ar bayar lebey RM35 ... upah utk deyols... tak kowser iols nak mendrive ke KL
yg 1st TA iols pi tu ... mmg cekik darah habisss...
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2014 08:48 AM | Show all posts
MissNigga posted on 8-10-2014 09:34 PM
iols anak rantau .... uols

dah dapat TA yang satu tu lak.. cuma charge RM110 ... tak apa ar ...

Miss... bole bagitau tak travel agent mana. saya pun nak buat jugak la. pergi Beijing awal november ni

Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2014 06:30 PM | Show all posts
dorby posted on 8-10-2014 01:07 PM
perempuan ..jom la join tgok tic baru ni 730 je

Ooi lambatnya jawab😁 dah beli tiket ke hangzhou pun
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-10-2014 12:51 PM | Show all posts
baru balik dari travel Beijing-Xian-Chengdu..
fuh!!China memang hebat..cultural shock kejap tengok attitude orang-orang die..hihi
btw, tempat-tempat melawat kat sane memang best..
tapi yang kurang best sebab sekarang ni asyik berkabus je..view-view cantik dah kene tutup dengan kabus..huhu


Summer Palace

Summer Palace


Summer Palace

Summer Palace




Great Wall

Great Wall


Great Wall

Great Wall


Reply

Use magic Report

Post time 31-10-2014 03:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Alhamdulillah ... kapal terbang safely landing kol 110am ... since sampai lewat malam ... so suasana agak peaceful dan tak ramai org. Imigresion dan kastam pun nmpk kija ngan rilex n santai ... x stress stress ... so clearance mmg smooth. Mlm ni titow kat airport ... esok baru gerak ke cbd pakai subway. Suhu kat luar 12 darjah celcius ... semuga dipermudahkan segalanya semasa iols jenjalan kat sini. Online ni pun pakai wifi free airport huhu
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.053147s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list