Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
73321
View
694
Reply

Beijing, China [PART 5]

[Copy link]

Author: skuter_buruk146       Show all posts   Read mode

Post time 17-1-2019 04:28 PM | Show all posts
Artemesiaa replied at 17-1-2019 12:10 PM
Kalau kul 9.30 malam kena betul2 urus masa nak balik semula ke Beijing dari Great Walls.  Betul tu ...

dari great walls tu ke hotel area dongsi tu dalam berapa jam ye art? jauh x? tu lah kena cek balik semua..mgkn buat trip ke great walls tu balik dari harbin ke..sb smpai smula ke beijing tu pagi..balik tu kami naik soft sleeper, selesa lah sikit tido & hope cukuplah rehat
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2019 05:39 PM | Show all posts
CikWaa replied at 17-1-2019 04:28 PM
dari great walls tu ke hotel area dongsi tu dalam berapa jam ye art? jauh x? tu lah kena cek balik ...


Dari Great wall nak ke Dongsi dalam lebih kurang 1.30 jam yet depends kat which section of Great Wall yang CikWaa nak gi.  Elok gi area lain dulu balik dari Harbin baru ke Great Wall takut terkejar2 worst kalau orang pun ramai hari tu pasti boleh melambatkan.


Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2019 06:50 PM | Show all posts
Artemesiaa replied at 17-1-2019 05:39 PM
Dari Great wall nak ke Dongsi dalam lebih kurang 1.30 jam yet depends kat which section of Great ...

baiklah..tq art
Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2019 12:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Nak pegi beijing nov ni,early winter. Nak cuaca sejuk je takde salji pun takpe. Stay beijing 4hari lepas tu naik bullet train pegi xian pulak. Stay xian 3hari then balik msia dari xian.

Baca aritu airport baru beijing start buka bulan9 ni. Kena rajin tengok vlog nanti, takut sesat tak tau arah.
Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2019 12:34 PM | Show all posts
amyza replied at 29-1-2019 12:24 PM
Nak pegi beijing nov ni,early winter. Nak cuaca sejuk je takde salji pun takpe. Stay beijing 4hari l ...

Jangan risau nanti ada high speed train 11 minit je dah sampai tengah town dari new airport.
Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2019 03:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Artemesiaa replied at 29-1-2019 12:34 PM
Jangan risau nanti ada high speed train 11 minit je dah sampai tengah town dari new airport.

Wow! Laju nyeee
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2019 07:15 PM | Show all posts
CikWaa replied at 17-1-2019 09:04 AM
Tq art..

actually dh pun beli tiket train ke harbin, train malam tu gerak 930 malam  da ...

yang Art suggest ni kan tadiCik wa
-Tiananmen square
- forbidden city
- Jingshan Park
- Wangfujing street
- Qianmen street (big starbucks/sephora/tram)
- niuji mosque


kalau cik waa skip Wangfujing street tu pun ok sebab bagi saya takde apa2 sangat..

Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 10:09 AM | Show all posts
cupcakes replied at 9-2-2019 07:15 PM
yang Art suggest ni kan tadiCik wa
-Tiananmen square
- forbidden city
...

ok tq cupcakes

berdebar2 gak ni hjg bln ni dah nak ke beijing/harbin..hrp2 sume berjalan lancar lah..
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 10:49 AM | Show all posts
cupcakes replied at 9-2-2019 07:15 PM
yang Art suggest ni kan tadiCik wa
-Tiananmen square
- forbidden city
...

pada u tempat2 kat beijing ape je yang wajib pergi & rugi kalau skip? selain great walls?
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2019 12:41 PM | Show all posts
CikWaa replied at 12-2-2019 10:49 AM
pada u tempat2 kat beijing ape je yang wajib pergi & rugi kalau skip? selain great walls?

Wangfujing Street sebelahan je dengan Qianmen Street kedua2 jalan ni lebih seronok kalau nak cover belah petang dan malam.  Wangfujing street ni jalan utama dan Qianmen street ni dibelakangnya jer.  Area tu amat besar dan panjang.  Ramai lebih prefer ke Wangfujing street belah malam bila kedai2 area lain dah tutup kalau belah siang tak ramai orang disitu.



Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2019 09:21 PM | Show all posts
CikWaa replied at 12-2-2019 10:49 AM
pada u tempat2 kat beijing ape je yang wajib pergi & rugi kalau skip? selain great walls?

Agak payah nak jawab..
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2019 09:55 AM | Show all posts
Artemesiaa replied at 14-2-2019 12:41 PM
Wangfujing Street sebelahan je dengan Qianmen Street kedua2 jalan ni lebih seronok kalau nak cover ...

OK tq art..
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2019 09:56 AM | Show all posts

hahaha ok xpelah, tgk mana yg sempat jelah pergi..kalau x, repeat lg
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2019 10:42 PM | Show all posts
CikWaa replied at 18-2-2019 09:56 AM
hahaha ok xpelah, tgk mana yg sempat jelah pergi..kalau x, repeat lg

yang wajib pergi kalau sampai kay Beijing of course lah
1.Great wall..

2. lps tu macam Art suggest tu:
-Tiananmen square
- forbidden city
- Jingshan Park
- Wangfujing street
- Qianmen street (big starbucks/sephora/tram)
- niuji mosque



Tiananmen square/forbidden city/jingshan park ni sekali harung...kat jingshan park tu boleh panjat bukit tgk view forbidden city dr atas. (kalau tak silap sbb dah lupa..haaaa...haaa)


wangfujing ni kalau nak tgk makann exotic macam kala jengking ke bolehla pi tp buka malam je kot..


Qianmen street bagi saya elok pi siang sebab boleh tgk bangunan and ambik gambar kat pintu gerbang yang femes itu.


sebab awak ada limited days je...





Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2019 04:23 PM | Show all posts
This post is so good and awesome.
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2019 02:02 PM | Show all posts
cupcakes replied at 19-2-2019 10:42 PM
yang wajib pergi kalau sampai kay Beijing of course lah
1.Great wall..

Meh...sy tambah...Summer Palace...rugi kalo sapa tk pegi...cantik sgt time nie...dgn sungai nak membeku I Miss Beijing
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2019 12:26 PM | Show all posts
i tak pernah rindukan Beijing hehehe, sekali pergi dah tak nak gi lagi...

Great wall best! naik lah sampai penghujung
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.102249s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list