Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
54991
View
588
Reply

Beijing, China [PART 5]

[Copy link]

Author: skuter_buruk146    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 31-10-2014 03:16 PM | Show all posts
bunick posted on 8-10-2014 06:52 PM
Dorby jd ke p beijing? Sy pn fly tarikh sama.berdua ngan kwn.

wahh sama la kita. jadi2 ni baru jek semalam ambik visa kat embassy... nnti halo2 la.. dah booking hotel ke? dorby belom lagi ni... tengah duk usha nak ddk mana
Reply

Use magic Report

Post time 31-10-2014 03:17 PM | Show all posts
MissNigga posted on 31-10-2014 03:05 AM
Alhamdulillah ... kapal terbang safely landing kol 110am ... since sampai lewat malam ... so suasana ...

wow awal bulan 11 dah 12c.. agaknye time dorby pergi berapa la gamak nye... sejukkkkkkkkkkkkkkkkkkk
Reply

Use magic Report

Post time 31-10-2014 03:22 PM | Show all posts
sarinah posted on 20-10-2014 06:30 PM
Ooi lambatnya jawab😁 dah beli tiket ke hangzhou pun

ala kita jrg on9,.. sorry la
Reply

Use magic Report

Post time 31-10-2014 04:44 PM | Show all posts
dorby posted on 31-10-2014 03:16 PM
wahh sama la kita. jadi2 ni baru jek semalam ambik visa kat embassy... nnti halo2 la.. dah booking ...

nanti kita say hai dlm flite ye. flite 21.11 kol 7pm gak kan?
kami dok kat f.e.e.l inn
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2014 11:52 PM From the mobile phone | Show all posts
dorby posted on 31-10-2014 03:17 PM
wow awal bulan 11 dah 12c.. agaknye time dorby pergi berapa la gamak nye... sejukkkkkkkkkkkkkkkkkk ...

Haah .. day getting cooler and cooler...masuk nov ni ... maka secara rasminya winter dah stat ...

Hari jumaat lepas .. iols dah cover jln niuje ... tiananmen square dan forbidden city ..

Hari sabtu lak .. dah cover great wall melalui badaling. Kat sini sangat sejuk pasai agak windy. Biler angin bertiup jer... terasa badan dihumban ke dalam ais ... tapi pengalaman kat great wall mmg terbaek ...

Hari ni lak cover summer palace. Cuaca elok ngan matahari bersinar terik tetapi sejuk giler. Pasai  kwsn ni pun agak windy gak ...

Lewat tgh hari... pi ke pusat sukan olimpik. Tapi area birdnest dan watercube ditutup sbb ada persidangan apek. Cuma mampu meliat dari jauh jer huhu

Esok ladt day ... ingat nak lepak kat wangfujing ... huhu

Overall beijing mmg best. Subway sistem beijing mmg terbaik. Semua tempat senang nak pi .. murah pun teramat murah. Pi mana mana pun rega tix tetap sama .. 2 Yuan ...
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2014 11:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Owh .. beronline sbb hotel bagi wifi free huhu
Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2014 05:51 PM | Show all posts
bunick posted on 31-10-2014 04:44 PM
nanti kita say hai dlm flite ye. flite 21.11 kol 7pm gak kan?
kami dok kat f.e.e.l inn

oh macam tu dorby pegi dulu
flight dorby 20hb petang jam 7.. balik 25 jam 2 pagi.. tkpa kita jumpe kat beijing nnti
nak usha jugak la hotel tu senang nnti mana tau leh pg sama2
Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2014 05:52 PM | Show all posts
MissNigga posted on 2-11-2014 11:52 PM
Haah .. day getting cooler and cooler...masuk nov ni ... maka secara rasminya winter dah stat ...
...

huhu habis la bekuuuuu
tak sabarnye 2 minggu je lagi
Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2014 10:03 PM | Show all posts
dorby posted on 3-11-2014 05:51 PM
oh macam tu dorby pegi dulu
flight dorby 20hb petang jam 7.. balik 25 jam 2 pagi.. tkpa kita jump ...

Xpe, nt jumpa kt sana je.bunick sbb tersalah booking tiket blk, so mmg pack la kt sana sbb dh jd 3 ari je.huhuhu
nt bunick inbox no tpon. Mna tau ada rezeki bleh jln sama2 kt sana. 1st day plan nk g mna?
Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2014 10:06 PM | Show all posts
MissNigga posted on 2-11-2014 11:52 PM
Haah .. day getting cooler and cooler...masuk nov ni ... maka secara rasminya winter dah stat ...
...

Miss pegi backpackers jugak ke?
Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2014 11:43 PM From the mobile phone | Show all posts
dorby posted on 3-11-2014 05:52 PM
huhu habis la bekuuuuu
tak sabarnye 2 minggu je lagi

Kalo tyme berangin ... terasa sejuk bangat. Telinga terasa kebas. Kalo pki baju berhud mmg elok sesangat..
Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2014 11:45 PM From the mobile phone | Show all posts
bunick posted on 3-11-2014 10:06 PM
Miss pegi backpackers jugak ke?

Haah uols .. mmg iols suka travel back pack. Cuba travel pada kos yg paling murah yang boleh huhu.. la ni tgh q utk check in. Lik malaysia kol 230am nanti .. rasa nak stay longer huhu
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2014 01:30 PM | Show all posts
MissNigga posted on 3-11-2014 11:45 PM
Haah uols .. mmg iols suka travel back pack. Cuba travel pada kos yg paling murah yang boleh huhu. ...

bg itti..mana tahu leh follow u punya itti.. pg back pack jugak ni.
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2014 01:31 PM | Show all posts
bunick posted on 3-11-2014 10:03 PM
Xpe, nt jumpa kt sana je.bunick sbb tersalah booking tiket blk, so mmg pack la kt sana sbb dh jd 3 ...

ok..nnti kita roge2 kat sana.. dorby pegi pun tersalah tic.. bila kira hari macam tk cukup pulak sbb flight balik pg kan.. rugi pulak rasanye
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2014 02:09 PM | Show all posts
nak pg great wall..view mane ek yang paling superb sekali?? sapa2 dah pg boleh sahre tak
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2014 02:35 PM | Show all posts
MissNigga posted on 3-11-2014 11:45 PM
Haah uols .. mmg iols suka travel back pack. Cuba travel pada kos yg paling murah yang boleh huhu. ...

sama ler, pegi ngan TA ni xleh nk suka2 ati g situ g sini.
kalo pegi sdiri, agak2 penat nk jln tido je kat bilik
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2014 02:36 PM | Show all posts
dorby posted on 4-11-2014 01:31 PM
ok..nnti kita roge2 kat sana.. dorby pegi pun tersalah tic.. bila kira hari macam tk cukup pulak s ...

sama ler salah kira ari. pening mengira ari dan malamnya. x psl2 dpt 3 ari je kat sana. iti sume member yg buat. tp great wall tu memang destinasi wajib la. kedai2 gomen sume dh pangkah besar2 x mo pegi.
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2014 02:39 PM | Show all posts
bunick posted on 4-11-2014 02:36 PM
sama ler salah kira ari. pening mengira ari dan malamnya. x psl2 dpt 3 ari je kat sana. iti sume m ...

bunick share awak punya itti... mana tahu kita leh pg sekali ke nnti
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2014 02:41 PM | Show all posts
dorby posted on 4-11-2014 02:39 PM
bunick share awak punya itti... mana tahu kita leh pg sekali ke nnti

nk kena tanya member sbb dia yg buat iti. nt kita share iti ye.
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2014 04:51 PM | Show all posts
dorby posted on 3-11-2014 05:51 PM
oh macam tu dorby pegi dulu
flight dorby 20hb petang jam 7.. balik 25 jam 2 pagi.. tkpa kita jump ...

nnt blh la share cuace kat sane.....dah ade snow atau belum
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2014 04:57 PM | Show all posts
MissNigga posted on 2-11-2014 11:54 PM
Owh .. beronline sbb hotel bagi wifi free huhu

sekarang bape suhu kat sane?

snow bile turun?
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2014 08:53 PM From the mobile phone | Show all posts
dorby posted on 4-11-2014 01:30 PM
bg itti..mana tahu leh follow u punya itti.. pg back pack jugak ni.

Liptop iols rosak. Nnti dlm masa 2-3 hari .. iols share siap tepek pic erk.
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2014 08:55 PM From the mobile phone | Show all posts
dorby posted on 4-11-2014 02:09 PM
nak pg great wall..view mane ek yang paling superb sekali?? sapa2 dah pg boleh sahre tak

Ikut badaling uols ... shantrk bangat dan quite windy ... sejuk ... nanti iols tepek pic erk huhu
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2014 09:00 PM From the mobile phone | Show all posts
bunick posted on 4-11-2014 02:35 PM
sama ler, pegi ngan TA ni xleh nk suka2 ati g situ g sini.
kalo pegi sdiri, agak2 penat nk jln ti ...

Betul .. setujuk bangat. Iols dok hostel happy dargon kat dongsi. Dekat ngan subway dan dekat jer ngan food court yg jual halal food. Ada morning market some more dan ada org islam berniaga kat situ gak. By the way sistem subway beijing mmg terbaek. Senang nak gerak mana mana dan ngan 2 ... leh pi mana mana. Dan tak akan sesat punya. Iols commute pi mana mana secara solo langsung tak rasa takut or was was pun ... terbaek ar beijing
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2014 09:04 PM From the mobile phone | Show all posts
akughi posted on 4-11-2014 04:57 PM
sekarang bape suhu kat sane?

snow bile turun?

Awal winter .. siang suhu leh naik sampai 12-15 tapi kali berangin mmg sejuk giler. Kalo malam... suhu jatuh sampai 6-8 darjah celcius tapi kalo berangin .. mmg kebas telinga dan tangan. Tapi kalo lewat mlm dan awal pagi .. mmg membeku badan uols. Kena pakai hud tutup kepala dan telinga dan sarung tangan ...  baru rasa selesa sesangat ...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.049947s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list