Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
72513
View
692
Reply

Beijing, China [PART 5]

[Copy link]

Author: skuter_buruk146       Show all posts   Read mode

Post time 2-10-2014 10:47 PM | Show all posts
akughi posted on 2-10-2014 03:17 PM
bundle kat mane?

bagi lokasi sikit.....aku nak try usha.....

Bundle kt Selayang Baru...dkt simpang trafic light selepas Kompleks Renang Dewan Sri Siantan tu...kebetulan jumpa yg elok & berkenan so rembat je la...pakai masa travel je pastu tergantung dlm almari...
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2014 08:11 AM | Show all posts
forselab posted on 2-10-2014 10:47 PM
Bundle kt Selayang Baru...dkt simpang trafic light selepas Kompleks Renang Dewan Sri Siantan tu... ...

aku baru jumpe bundle mmg jual brg winter je...kedai kat jalan loke yew
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2014 02:55 PM | Show all posts
akughi posted on 3-10-2014 08:11 AM
aku baru jumpe bundle mmg jual brg winter je...kedai kat jalan loke yew

Waah good news tu....murah & elok x brg2 dia..?
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2014 03:47 PM | Show all posts
forselab posted on 3-10-2014 02:55 PM
Waah good news tu....murah & elok x brg2 dia..?

aku baru je gi sane....bukan bundle la....kedai barang baru...aku bace blok...katanye bundle.....tapi barang murah gak kalo nak compare ngan kedai kat shoping mall la....jauh gak murah kalo beli byk........pilihan mmg byk....longjohn pun murah gak....rm90 - 150
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2014 09:13 PM | Show all posts
30 Oct ... fly ke Beijing ... tapi rasa malas lak nak study

Sesapa yang dah ada itinerary tu ... mohon share plsss.....

tenkiu uols
Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2014 06:36 AM | Show all posts
uols.... nak tanya.... kat shah alam, TA mana yang ada service nolong wat visa ke CHN erk?

berapa rega visa ke chn dan berapa service charge kena bayar?
TA yang aku pi tu .. chg mahal giler ... RM185 termasuk upah RM50 = RM235 ... mahal giler
setahu iols... via masuk CHN less then RM100



Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-10-2014 11:58 AM | Show all posts
MissNigga posted on 7-10-2014 06:36 AM
uols.... nak tanya.... kat shah alam, TA mana yang ada service nolong wat visa ke CHN erk?

berapa ...

Aku baru buat visa china, tapi tak siap lagi..sebab China tengah cuti seminggu 1/10 hingga 7/10.so 8hb baru boleh ambik.tapi aku tak sempat gi lagi...
bayaran die RM85 per entry sekarang ni..

why not ko upah je kawan2 or adik beradik or sepupu sepapat pegi buat..
sbb aku pegi buat itu hari senang je, tak banyak songeh..tapi document kene prepare awal2 la..
fotostat pasport, tiket flight & itinerary kat dalam borang tu tulis je nama hotel yg kte nak duduk.
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2014 01:07 PM | Show all posts
sarinah posted on 10-7-2014 12:13 AM
dorby ni lelaki ke pompuan? tengah berkira2 nak ke beijing jugak ni

perempuan ..jom la join tgok tic baru ni 730 je
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2014 01:37 PM | Show all posts
skuter_buruk146 posted on 8-10-2014 11:58 AM
Aku baru buat visa china, tapi tak siap lagi..sebab China tengah cuti seminggu 1/10 hingga 7/10.so ...

lama ke nak tunggu sebelum kena panggil kat kaunter nk buat visa neh

Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2014 06:52 PM | Show all posts
dorby posted on 8-10-2014 01:07 PM
perempuan ..jom la join tgok tic baru ni 730 je

Dorby jd ke p beijing? Sy pn fly tarikh sama.berdua ngan kwn.
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2014 09:34 PM | Show all posts
skuter_buruk146 posted on 8-10-2014 11:58 AM
Aku baru buat visa china, tapi tak siap lagi..sebab China tengah cuti seminggu 1/10 hingga 7/10.so ...

iols anak rantau .... uols

dah dapat TA yang satu tu lak.. cuma charge RM110 ... tak apa ar bayar lebey RM35 ... upah utk deyols... tak kowser iols nak mendrive ke KL
yg 1st TA iols pi tu ... mmg cekik darah habisss...
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2014 08:48 AM | Show all posts
MissNigga posted on 8-10-2014 09:34 PM
iols anak rantau .... uols

dah dapat TA yang satu tu lak.. cuma charge RM110 ... tak apa ar ...

Miss... bole bagitau tak travel agent mana. saya pun nak buat jugak la. pergi Beijing awal november ni

Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2014 06:30 PM | Show all posts
dorby posted on 8-10-2014 01:07 PM
perempuan ..jom la join tgok tic baru ni 730 je

Ooi lambatnya jawab😁 dah beli tiket ke hangzhou pun
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-10-2014 12:51 PM | Show all posts
baru balik dari travel Beijing-Xian-Chengdu..
fuh!!China memang hebat..cultural shock kejap tengok attitude orang-orang die..hihi
btw, tempat-tempat melawat kat sane memang best..
tapi yang kurang best sebab sekarang ni asyik berkabus je..view-view cantik dah kene tutup dengan kabus..huhu


Summer Palace

Summer Palace


Summer Palace

Summer Palace




Great Wall

Great Wall


Great Wall

Great Wall


Reply

Use magic Report

Post time 31-10-2014 03:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Alhamdulillah ... kapal terbang safely landing kol 110am ... since sampai lewat malam ... so suasana agak peaceful dan tak ramai org. Imigresion dan kastam pun nmpk kija ngan rilex n santai ... x stress stress ... so clearance mmg smooth. Mlm ni titow kat airport ... esok baru gerak ke cbd pakai subway. Suhu kat luar 12 darjah celcius ... semuga dipermudahkan segalanya semasa iols jenjalan kat sini. Online ni pun pakai wifi free airport huhu
Reply

Use magic Report

Post time 31-10-2014 03:16 PM | Show all posts
bunick posted on 8-10-2014 06:52 PM
Dorby jd ke p beijing? Sy pn fly tarikh sama.berdua ngan kwn.

wahh sama la kita. jadi2 ni baru jek semalam ambik visa kat embassy... nnti halo2 la.. dah booking hotel ke? dorby belom lagi ni... tengah duk usha nak ddk mana
Reply

Use magic Report

Post time 31-10-2014 03:17 PM | Show all posts
MissNigga posted on 31-10-2014 03:05 AM
Alhamdulillah ... kapal terbang safely landing kol 110am ... since sampai lewat malam ... so suasana ...

wow awal bulan 11 dah 12c.. agaknye time dorby pergi berapa la gamak nye... sejukkkkkkkkkkkkkkkkkkk
Reply

Use magic Report

Post time 31-10-2014 03:22 PM | Show all posts
sarinah posted on 20-10-2014 06:30 PM
Ooi lambatnya jawab😁 dah beli tiket ke hangzhou pun

ala kita jrg on9,.. sorry la
Reply

Use magic Report

Post time 31-10-2014 04:44 PM | Show all posts
dorby posted on 31-10-2014 03:16 PM
wahh sama la kita. jadi2 ni baru jek semalam ambik visa kat embassy... nnti halo2 la.. dah booking ...

nanti kita say hai dlm flite ye. flite 21.11 kol 7pm gak kan?
kami dok kat f.e.e.l inn
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2014 11:52 PM From the mobile phone | Show all posts
dorby posted on 31-10-2014 03:17 PM
wow awal bulan 11 dah 12c.. agaknye time dorby pergi berapa la gamak nye... sejukkkkkkkkkkkkkkkkkk ...

Haah .. day getting cooler and cooler...masuk nov ni ... maka secara rasminya winter dah stat ...

Hari jumaat lepas .. iols dah cover jln niuje ... tiananmen square dan forbidden city ..

Hari sabtu lak .. dah cover great wall melalui badaling. Kat sini sangat sejuk pasai agak windy. Biler angin bertiup jer... terasa badan dihumban ke dalam ais ... tapi pengalaman kat great wall mmg terbaek ...

Hari ni lak cover summer palace. Cuaca elok ngan matahari bersinar terik tetapi sejuk giler. Pasai  kwsn ni pun agak windy gak ...

Lewat tgh hari... pi ke pusat sukan olimpik. Tapi area birdnest dan watercube ditutup sbb ada persidangan apek. Cuma mampu meliat dari jauh jer huhu

Esok ladt day ... ingat nak lepak kat wangfujing ... huhu

Overall beijing mmg best. Subway sistem beijing mmg terbaik. Semua tempat senang nak pi .. murah pun teramat murah. Pi mana mana pun rega tix tetap sama .. 2 Yuan ...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.084031s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list