Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
54889
View
588
Reply

Beijing, China [PART 5]

[Copy link]

Author: skuter_buruk146    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 8-11-2014 02:10 AM | Show all posts
masa nak balik ... punyalah ramai orang dah menunggu train nak lik beijing. Iols dah tak sanggup nak menunggu.. last last menapak ke bas station dan berbaris ngan orang lain yang dah Q nak naik bas 877 lik Beijing. Bas makin sedikit.. hati dah gundah .. last last ... naik jer ler bas yang dah penuh .. dan berdiri sepanjang jalan nak lik beijing. Penattttt weeehhhhhhhhhhhhh berdiri .. huhuhu... tiket train 6Y burn ... terpaksa bayar 12Y lak naik bas balik baijing... sampai beijing... naik subway, turun kat wangfujing. having my dinner kat restaurant halal ... jenjalan sekitar wangfujing waktu malam.. dan menapak dari wangfujing menuju ke dongsi... utk lik hotel...
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2014 02:22 AM | Show all posts
2hb November - Iols melawat Summer Palace dan Olympic Sport Center lak. Kalo nak ke Summer Palace, naik line 4 danturun kat Xiyuan. berjalan sedikit untuk pergi ke Summer palace. kalo tak silap iols, caj masuk 20Y .. kalo tak silap. Summer Palace punyalah besau... mau ambik separuh hari kalo nak cover suma. Dan suasana kat Summer Palace agak windy dan sejuk gilerr....

Lepas cover summer palace, iols menuju pulak ke Olympic Sport Center... tapi area Birdnest Stadium an Water Cube stadium ditutup pasai ada persidangan APEC . Cuma mampo meliat Birdnest dari jauh jer.. Watercube lak tak nampak... so, lepak lepak jer ler sekitar taman surrounding area:

Summer Palace ...














View beijing dari atas bukit yang terletak kat Summer palace:




kalo nak ronda ronda Beijing, make sure bawak bekalan air dan makanan sebab halal food susah kalo dah on the move. Iols selalu beli party pack of Snicker (12 mini pack dalam satu bungkus). Kenyang dan supply energy ... kalo pegi tyme hujung autumn n winter... jgn luper bawak sun glasses erk.. cahaya matahari bersinar terang silau .. dan jgn luper bawak losyen dan lip bum. Kalo tak mereka kulit dan bibir...







Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2014 02:27 AM | Show all posts
Olympic Sport Centre ... closed.. so jenjalan kattaman sekitar stadium sajork:









Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2014 02:40 AM | Show all posts
3hb Nov - jenjalan kat street sekitar hotel .. baru perasan, ada food court yang serve 100% halal food tak jauh dari hotel. then terserempak ngan beberapa street hawker yang jual halal food... Beli dumpling 2 ketoi ngan sorg ankle muslim.

Lepas check out tengah hari ... tinggalkan bag kat hotel dulu sebab nak jenjalan ke niujie road. Spend the whole jalan puas puas sebab flight balik kol 230 pagi (4hb Nov).

Morning market kat sekitar hotel...





























Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2014 02:55 AM | Show all posts
Food court yang serve 100% halal food ... dan muslim hawker yang berniaga tepi jalan .. tak jauh dari hotel...






Yang pakai topi putih tu .. ankle islam yang jual dumpling.. seketoi 1Y. Beli 2 ketoi ... dalam dumpling tu ada buah jeruk...




Some more hawker Islams ... berniaga tepi jalan ... senang jer nak kenal peniaga islam.. signbod deyols kaler hijau dan ada tertulis perkataan arab ...













Antara makanan yang iols dah try kat food court niie ...



Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2014 03:02 AM | Show all posts
Pic berikut ni lak.. masjid niujie...














Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2014 03:10 AM | Show all posts
Surrounding area of Niujie road ... senang nak dapat bekalan makanan halal kat area nie... Majoriti yang dok area ni muslim cina...

















Iols sempat ler beli roti ni. Garing sedap bangat. Berintikan mixed vege ngan daging didalamnya.. rega 5Y. Hambboiiii..tangan jantan bangat


Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2014 03:12 AM | Show all posts
esok iols sambung lagi .. nak tepek pic side street food kat wangfungjing... exostic food ...

momod... nak tacanggggg ...
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2014 12:48 PM | Show all posts
MissNigga posted on 8-11-2014 03:10 AM
Surrounding area of Niujie road ... senang nak dapat bekalan makanan halal kat area nie... Majoriti  ...

Uols ni jejanz kah? Aiols mati2 igt uils ni gegel...
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2014 05:06 PM | Show all posts
bunick posted on 8-11-2014 12:48 PM
Uols ni jejanz kah? Aiols mati2 igt uils ni gegel...

iols gegerl arr... tak caya.. tanya kak bedah kat CI nun
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2014 12:34 AM From the mobile phone | Show all posts
MissNigga posted on 8-11-2014 05:06 PM
iols gegerl arr... tak caya.. tanya kak bedah kat CI nun

nigga .. iols p beijing 17 dec ni... kengkawan kata waktu tu sangat sejuk... kengkawan yang pergi trip 5 ngan 6 nov lepas memasing kata asik gadoh je ngan pekedai sana..
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2014 12:47 AM From the mobile phone | Show all posts
dorby posted on 31-10-2014 03:17 PM
wow awal bulan 11 dah 12c.. agaknye time dorby pergi berapa la gamak nye... sejukkkkkkkkkkkkkkkkkk ...

uols nak p beijing ekkk....
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2014 01:32 AM | Show all posts
ellynorman posted on 14-11-2014 12:34 AM
nigga .. iols p beijing 17 dec ni... kengkawan kata waktu tu sangat sejuk... kengkawan yang pergi  ...

ayo uols...time tu waktu kemuncak musim sejuk...

tyme iols pi ... waktu malam sejuk bangat ... siang cuaca very pleasant .. tapi kat great wall dan summer palace, cuaca agak sejuk sebab very windy ...
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2014 01:36 AM | Show all posts
iols pi beijing tak menyopping sangat ...
tapi kalo nak beli souvenier ....nampak jer cam muka tourist ... mmg deyols akan cekik darah...
cam iols.. tyme pi GW ... nak beli fridge magnet... seketoi deyols jual 30Y ... (RM15) ... mahal nak mampos...
runding runding... last last dapat 10Y seketoi (RM5) ... iols angkat 20 ketoi
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2014 08:34 AM From the mobile phone | Show all posts
MissNigga posted on 14-11-2014 01:32 AM
ayo uols...time tu waktu kemuncak musim sejuk...

tyme iols pi ... waktu malam sejuk bangat ...  ...

errkkk...
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2014 11:00 AM | Show all posts
MissNigga posted on 14-11-2014 01:32 AM
ayo uols...time tu waktu kemuncak musim sejuk...

tyme iols pi ... waktu malam sejuk bangat ...  ...

ai baru cek weather forecast, ujan nampaknya masa aiols p sana. ist day je sunny, 2 ari lg mmg shower
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2014 01:16 PM From the mobile phone | Show all posts
bunick posted on 14-11-2014 11:00 AM
ai baru cek weather forecast, ujan nampaknya masa aiols p sana. ist day je sunny, 2 ari lg mmg sho ...

Bunick how come ujan..i tgok just mendung n sunny jek..u tgok forecast mana ye? Then forecast tuk rain 0%?? I dh book hotel stay kat xiao yuan alley courtyard hotel..looks like cine sangat hotel die.hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2014 01:17 PM From the mobile phone | Show all posts
ellynorman posted on 14-11-2014 12:47 AM
uols nak p beijing ekkk....

Yup mnggu depan nnk terbang dah
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2014 01:20 PM | Show all posts
dorby posted on 14-11-2014 01:16 PM
Bunick how come ujan..i tgok just mendung n sunny jek..u tgok forecast mana ye? Then forecast tuk  ...

aiols tgk kat accuweather. last week tgk mmg x ujan, tp smlm tgk blk dh start ujan on saturday & sunday.
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2014 01:24 PM From the mobile phone | Show all posts
bunick posted on 14-11-2014 01:20 PM
aiols tgk kat accuweather. last week tgk mmg x ujan, tp smlm tgk blk dh start ujan on saturday & s ...

Oh yeke...waa sedeh
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2014 01:25 PM | Show all posts
dorby posted on 14-11-2014 01:24 PM
Oh yeke...waa sedeh

hopefully ramalan tu x tepat wpun nama web nya accuweather
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2014 01:27 PM From the mobile phone | Show all posts
MissNigga posted on 4-11-2014 08:53 PM
Liptop iols rosak. Nnti dlm masa 2-3 hari .. iols share siap tepek pic erk.

Public dorg ade jalan tk pagi2 buta..i smpi eport kul 2 pagi.
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2014 01:28 PM From the mobile phone | Show all posts
bunick posted on 14-11-2014 01:25 PM
hopefully ramalan tu x tepat wpun nama web nya accuweather

Haha betul2..nnti smpi beijing pukul berapa..dorby smpi kul 2 pagi..ingat nak terus pg hotel..tp auh dorg pickup mahal la pulak..
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2014 01:30 PM | Show all posts
dorby posted on 14-11-2014 01:28 PM
Haha betul2..nnti smpi beijing pukul berapa..dorby smpi kul 2 pagi..ingat nak terus pg hotel..tp a ...

smpai dlm kol 2 pg gak. tp kami stay kt epot je l tggu 1st train gerak ke hotel.
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2014 01:35 PM From the mobile phone | Show all posts
bunick posted on 14-11-2014 01:30 PM
smpai dlm kol 2 pg gak. tp kami stay kt epot je l tggu 1st train gerak ke hotel.

Hehe dah tak sabar..ni mmber nak pg greatwall tp nak pg kat bahagian yang boleh nampak dragon head tu pulak..takmo naik kat bandaling
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.056445s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list