Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12
Return to list New
26408
View
37
Reply

Wow Demak Skyline 200..

[Copy link]

Author: satriamerah       Show all posts   Read mode

Post time 2-12-2014 03:31 PM | Show all posts
Deff_Lepak posted on 2-12-2014 01:15 PM
takyah review la bro.. dh baca kt FB buk problem..

hampir setiap moto ada prolem..

hahaha...tautakpe..
sebabtu aku kata aku takkan beli...kalau bagi freepun belum tentu aku nak..
kat umah aku tu ader sorang jiran aku pakai..cina, dia kata dah beribu habis repair....tu pun rosak lagi
skang moto tu dah tesadai...siap nak bagi aku free lagi... aku ingat nk amik buat sarah lebah je...
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2014 03:43 PM | Show all posts
zulka posted on 2-12-2014 03:31 PM
hahaha...tautakpe..
sebabtu aku kata aku takkan beli...kalau bagi freepun belum tentu aku nak..
...

tu arrr... nk pakai moto atas 150cc & cantik..sexy.. tonggek & murah
tk mendapat la..

tu pun silap2 nnt bkn FZ150i tapi LC jer..
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2014 03:50 PM | Show all posts
Deff_Lepak posted on 2-12-2014 03:43 PM
tu arrr... nk pakai moto atas 150cc & cantik..sexy.. tonggek & murah
tk mendapat la..

kalau tinggi ko lebih pada 5 Kaki 2 inchi aku nasihatkan amik FZ la..
tapi kalau tinggi kurang pada 5 kaki takpelah amik LC..
letih bro bwa LC dengan jarak rumah ko lebih pada 60KM...lengguh pinggang....paling tak tahan, hari2 isi minyak....tank kecik

Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2014 05:08 PM | Show all posts
Deff_Lepak posted on 2-12-2014 12:55 PM
admin demak skyline dh approved aku kt FB

takottt wooo baca luahan hati dorg

apa kata citer lebih sikit... nak le tahu juga... share le sini...

Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2014 11:05 AM | Show all posts
aku senang je bab2 moto nih.... dlm kepala otak hanya yamaha dan honda.... yg lenlain mmg x masuk list walau gah  mcm mana sekalipun......
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2014 01:18 AM | Show all posts
jofizo posted on 3-12-2014 11:05 AM
aku senang je bab2 moto nih.... dlm kepala otak hanya yamaha dan honda.... yg lenlain mmg x masuk li ...

kawasaki, suzuki bro? x kan tade dlm list....

Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2014 09:49 AM | Show all posts
Deff_Lepak posted on 2-12-2014 01:15 PM
takyah review la bro.. dh baca kt FB buk problem..

hampir setiap moto ada prolem..

review agak menakutkan...
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2014 04:23 PM | Show all posts
otai_g posted on 6-12-2014 01:18 AM
kawasaki, suzuki bro? x kan tade dlm list....

ntah la.... mmg rasa tak terinzal pun model kawa dan suzuki

dari dulu lagi addict kat yamaha dan honda je
Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2015 05:58 PM | Show all posts
In my opinion.. Sy rasa kalau kita ni memang sdh minat dgn motor yg kita beli, mesti kita sayang dan jaga macam girlfriend atau bini kan.. Problem selalu akan ada biarpun ducati ka honda ka aprillia ka kawasaki ka memang la hancur kalau tdk di jaga mcmana pun..tau bawa saja tapi tak pandai service.. Dgn harga 8-9.5k kita tak boleh la complain sangat tentang kerosakan sebab dalam 10,000 yg dlm production, mesti ada 2-3 yg out sikit, tetapi tiada barang yang tak boleh repair.. org cerai pun boleh kahwin balik hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2017 10:57 AM From the mobile phone | Show all posts
Ok jaa motor demak skyline ni. Aku pakai da 2 tahun. Dia ada buat dua keluaran. V1 and v2 . Yang masalah nyaa byk v1. V2 dah tak ada masalah. Na tahu beza? Ekzos petak v1 . Ekzos ala leovinci tu v2 . Motor jenama lain pun ada rosak n problem . Dah nama pun mesin . Jgn jadi katak bwh tmpurung . Otak tak berkembang lansung .
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2017 10:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Deff_Lepak replied at 2-12-2014 01:15 PM
takyah review la bro.. dh baca kt FB buk problem..

hampir setiap moto ada prolem..

Itu v1 . V2 dah tak ada masalah semua ni
Reply

Use magic Report

Post time 29-12-2017 09:29 AM | Show all posts
zulka replied at 30-6-2014 08:24 AM
ok dah ni, cuma satu je aku tak suka dan pelik.....kenapala moto ni tak pakai Liquid Coolant

moto demak ni ok ke utk dipakai?
Reply

Use magic Report

Post time 29-12-2017 11:25 AM | Show all posts
syue86 replied at 29-12-2017 09:29 AM
moto demak ni ok ke utk dipakai?

boleh pakai la utk pegi balik kerja...yg penting minyak enjin kena jaga..
Reply

Use magic Report

Post time 29-12-2017 12:11 PM | Show all posts
zulka replied at 29-12-2017 11:25 AM
boleh pakai la utk pegi balik kerja...yg penting minyak enjin kena jaga..

tulah nk pkai utk tu jek
myk enjin n myk hitam tu lain ke sama?
Reply

Use magic Report

Post time 29-12-2017 12:27 PM | Show all posts
syue86 replied at 29-12-2017 12:11 PM
tulah nk pkai utk tu jek
myk enjin n myk hitam tu lain ke sama?

minyak itam, minyak enjin, minyak silinder..semua sama
Reply

Use magic Report

Post time 29-12-2017 02:27 PM | Show all posts
Okay juga utk guna pergi balik kerja
Reply

Use magic Report

Post time 29-12-2017 03:14 PM | Show all posts
palmolive replied at 29-12-2017 12:27 PM
minyak itam, minyak enjin, minyak silinder..semua sama

tq bgtau..kira betul la pemahaman saya..hahaha..noob sgt..tau naik je
Reply

Use magic Report

Post time 29-12-2017 03:14 PM | Show all posts
assaffah replied at 29-12-2017 02:27 PM
Okay juga utk guna pergi balik kerja

ok..nnt nk g usha2 sbb die je yg mampu milik n bukan moto panas
Reply

Use magic Report

12
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.102327s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list