Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
26627
View
154
Reply

Kolagen Pilihan Korang? Mengapa?

[Copy link]

Author: ohsemmm       Show all posts   Read mode

Author
Post time 9-7-2014 11:25 AM | Show all posts |Read mode
Kolagen oh Kolagen....ramai kan yang ambik kolagen ni?

Semua dengan tujuan nak cantik & tegangkan kulit; ke ada sebab lain?

So,

Apa kolagen pilihan korang?

Kenapa pilih tu?

And harga macamana?
Jom sama2 kita vote & share experience memasing!
Last edited by ohsemmm on 6-8-2014 05:40 PM

Multiple Polls: ( Maximum 2 choices ) , Show Result after voted, Total 186 Users voted
  (This Poll is open, your vote is visible)
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2014 11:56 AM | Show all posts
takde bujet nak beli benda2 tu..
ade sesape tau cara semulajadi yg boleh digunakan ??
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-7-2014 12:02 PM | Show all posts
khailya posted on 9-7-2014 11:56 AM
takde bujet nak beli benda2 tu..
ade sesape tau cara semulajadi yg boleh digunakan ??

vit c boleh menggalakkan penghasilan kolagen.

tapi kesan tu lambat sikit...orang pompuan ni kan bab cantik tak berapa nak sabar
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2014 12:27 PM | Show all posts
khailya posted on 9-7-2014 11:56 AM
takde bujet nak beli benda2 tu..
ade sesape tau cara semulajadi yg boleh digunakan ??

beli yang mcm rumpai laut tu....dulu ramai org jual kat FB...mcm2 grade ada...

murah tapi kena masak2 segala....cam leceh la pulak...
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2014 12:33 PM | Show all posts
ohsemmm posted on 9-7-2014 12:02 PM
vit c boleh menggalakkan penghasilan kolagen.

tapi kesan tu lambat sikit...orang pompuan ni kan ...

haa tau takpe...
da tua2 ni nampak  kulit muke pn da kedut...
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2014 12:33 PM | Show all posts
seri_mawr posted on 9-7-2014 12:27 PM
beli yang mcm rumpai laut tu....dulu ramai org jual kat FB...mcm2 grade ada...

murah tapi kena  ...

dlu2 penah gak buat..
pehtu ade yg kate benda tu takde kesan pape pun.. sabo jela...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-7-2014 12:54 PM | Show all posts
khailya posted on 9-7-2014 12:33 PM
haa tau takpe...
da tua2 ni nampak  kulit muke pn da kedut...

kena gak invest kalo gitu
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2014 01:54 PM | Show all posts
klu jenis yg malas dan takde masa nak masak segala rumpai laut tu harusla invest sikit utk benda2 ni.. dulu aku consume kinohimitsu.. bole tahan la kesannya..lps tu stop kjp..aku ambik glutaking plk..lps tu dah abis aku tak ambik apa2.. ni mcm plan nak amik K.Colly tu je sbb tngok testi mcm ok..lgpun si Fathia jadi duta dia kan.. harus terjebak jgk ni nti..
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2014 02:11 PM | Show all posts
khailya posted on 9-7-2014 11:56 AM
takde bujet nak beli benda2 tu..
ade sesape tau cara semulajadi yg boleh digunakan ??

hehehe  aku  bujet  tu ader  la. tp xder dlm senarai plak  hihihi




coco  kolagen - ader  ke  lg  org minum   


Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2014 02:43 PM | Show all posts
myakayina posted on 9-7-2014 01:54 PM
klu jenis yg malas dan takde masa nak masak segala rumpai laut tu harusla invest sikit utk benda2 ni ...

ohh K.colly tu collagen ker?
aku igt .. itu untuk bagi putih je..

anyway.. ade sesape amik Radiglow tak?????....
yg duta die irma hasmie tu..
aku tertarik sbb tgk Amoi Heaxa gune..
die ni bniaga online kt fb... klu tak salah aku cemtu la eja nama die

eh tp aku tak sure lak radiglow ni kategori collagen ke ape..huhu
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2014 02:49 PM | Show all posts
kalau laki makan ape eh

risau lak makan kolagen muka terlebih tegang plak ahaks

agak tak menggerutu sgt di hari umur 30 an ok sudah
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-7-2014 03:08 PM | Show all posts
kalam78 posted on 9-7-2014 02:11 PM
hehehe  aku  bujet  tu ader  la. tp xder dlm senarai plak  hihihi

kalau ada lagi senarai yang nak di letak bagitau le...iols ni pun bukan arif sangat dengan brand yang ada kat market.

coco colagen tu bukan cam 8 tahun dulu punya cerita?
pernah minum pastu stop...apsal stop tak ingat dah sebab dah lama sangat.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-7-2014 03:09 PM | Show all posts
kenyang_ posted on 9-7-2014 02:49 PM
kalau laki makan ape eh

risau lak makan kolagen muka terlebih tegang plak ahaks

ha ha ha takut terancam eh

kalo takmo bagi laki makan kolagen...vitamin c pun buleh gak & vit e sekali
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2014 03:14 PM | Show all posts
ohsemmm posted on 9-7-2014 07:09 AM
ha ha ha takut terancam eh

kalo takmo bagi laki makan kolagen...vitamin c pun buleh gak & vit ...

bahaye kak oi
sebab saye ni bukan la jenis muka jenis macho..tak pasal je kang

ooo trimas2
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-7-2014 03:17 PM | Show all posts
myakayina posted on 9-7-2014 01:54 PM
klu jenis yg malas dan takde masa nak masak segala rumpai laut tu harusla invest sikit utk benda2 ni ...

rasa macam nak terjebak jugak.....
kat rumah sebelah macam tak banyak yang citer pasal k colly ni
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2014 03:21 PM | Show all posts
ohsemmm posted on 9-7-2014 03:08 PM
kalau ada lagi senarai yang nak di letak bagitau le...iols ni pun bukan arif sangat dengan brand y ...

tu  jer pon  yg  tahu ..

mmg  lama   punya  citer  tp  la ni  aku  minum  on off  laa jgk  


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-7-2014 04:09 PM | Show all posts
kalam78 posted on 9-7-2014 03:21 PM
tu  jer pon  yg  tahu ..

mmg  lama   punya  citer  tp  la ni  aku  minum  on off  laa jgk

vitagen pun ada gak yang kolagen punya, tapi iols tak tau la kesannya macamana sebab kolagen dia 500mg sebotol; recommend amik 2 botol per day.
per pack tu (5 botol kalau tak silap lah) regenya dalam RM8 kot....kalo nak try boleh jugak ni, tambah pulak ada prebiotic culture; menggalakkan penyerapan.
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2014 04:13 PM | Show all posts
ohsemmm posted on 9-7-2014 03:17 PM
rasa macam nak terjebak jugak.....
kat rumah sebelah macam tak banyak yang citer pasal k colly ni

ada banyak testi kt tenet.. mcm nihaa..




Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2014 04:15 PM | Show all posts
khailya posted on 9-7-2014 02:43 PM
ohh K.colly tu collagen ker?
aku igt .. itu untuk bagi putih je..

yg ni ke nok? mcm2 la produk skrg ni kan.. rambang mata.. tapi  nak beli pastikan original, halal dan mendapat kelulusan KKM..



Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2014 04:20 PM | Show all posts
myakayina posted on 9-7-2014 04:15 PM
yg ni ke nok? mcm2 la produk skrg ni kan.. rambang mata.. tapi  nak beli pastikan original, halal  ...

ha yg ni la..
ko cube google name amoi heaxa...
tgk kulit die.. cantikkkk...taktau la kalau mmg dari dlu ke kulit die cantik..
aku tgk kat FB die dulu.. die kate die ade amik radiglow..
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2014 04:26 PM | Show all posts
ada tak kat sini yg menyusu baby n ambik collagen? boleh ke sbnrnya?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-7-2014 09:25 AM | Show all posts
tucenmeow posted on 9-7-2014 04:26 PM
ada tak kat sini yg menyusu baby n ambik collagen? boleh ke sbnrnya?


most of kolagen tak direcommend pada yang breasfeeding sebabnya takde kajian yang dibuat pada golongan ini.
so kebanyakkan manufacturer akan kate not recommend.

ni iols share apa yang iols tau ye.

most kolagen ni sourcesnya adalah dari marine + bahan2 tertentu....jadinya sumber marine ni boleh timbulkan allergy/panas effect kat baby. Tapi ada juga yang okay, takde masalah. Macam iols dulu ambik SCP (Shaklee Collagen Powder), Alhamdulillah baby okay, susu pulak jadi banyak.

tapi rege dia bit pricey, kalau tak kena gaya mau rabak poket.

ada certain2 kate ibu2 bf boleh amik kolagen once baby dah start solid food...wallahualam.

since takde scientific research pasal bf mommy vs collagen ni, maka kena try & error lag ikut kesesuaian badan Last edited by ohsemmm on 10-7-2014 10:35 AM

Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2014 09:27 AM | Show all posts
ohsemmm posted on 10-7-2014 09:25 AM
most of kolagen tak direcommend tapa yang breasfeeding sebabnya takde kajian yang dibuat pada golo ...

SCP tu apa?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-7-2014 09:37 AM | Show all posts
tucenmeow posted on 10-7-2014 09:27 AM
SCP tu apa?

shaklee collagen powder
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2014 09:38 AM | Show all posts
ohsemmm posted on 10-7-2014 09:37 AM
shaklee collagen powder

ooo..ok...tq
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.080372s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list