Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
27766
View
158
Reply

Kolagen Pilihan Korang? Mengapa?

[Copy link]

Author: ohsemmm       Show all posts   Read mode

Post time 24-7-2014 07:47 AM | Show all posts
NH Colla Plus ! terbaekkk
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2014 08:41 AM | Show all posts
azz_azza posted on 22-7-2014 08:22 AM
haaa... bole plak...


ok.. ni mmg btl2 jd kat aku..

ms czer anak 1st gigih telan segala benda pati ikan haruan la.. gamat healin yg color merah tu jugak..
ms czer 2nd baby.. kecoh kat dlm OT tu.. smpai diorg x boleh nk tlg 'bersih'kan.. pakar je blh buat katanya..
diorg letak liquid color biru sbb takut tersalah potong.. huhu

esok nye aku diinterview oleh pakar2 adalah dlm 4 org dtg.. tnya pasal gamat & ikan haruan ni..
diorg siap lukis kat aku.. dh mcm hutan rimba kat dlm tu..

so pantang kali ni.. aku mkn buah oren je 2 biji sehari.. supplement aku start lps sebulan..
scary ok kalau ingat blik..

P/s : sorry ter OT.. hehe
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2014 09:19 AM | Show all posts
@zaddiszz

xbole quote ur reply, nappe tah...

xpela, lesson learnt... memang petua org dulu tp evidence based byk jugak jd... luar mmg nmpk cantek dlm kelaut abis...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-7-2014 11:37 AM | Show all posts
ina124 posted on 24-7-2014 07:47 AM
NH Colla Plus !  terbaekkk

citer la experience dengan nh colla ni ...berapa lama nak nampak kesan?
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2014 12:06 PM | Show all posts
azz_azza posted on 24-7-2014 09:19 AM
@zaddiszz

xbole quote ur reply, nappe tah...

btl tu.. before operation doctor puji scar kat luar cantik..

sekali kat dlm.. boleh pengsan.. huhu
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2014 12:13 PM From the mobile phone | Show all posts
zaddiszz posted on 24-7-2014 08:41 AM
ok.. ni mmg btl2 jd kat aku..

ms czer anak 1st gigih telan segala benda pati ikan haruan la.. ...

Uik ni lagi bahaya ni... Aku takut la dah la msh ada lagi pil ikan haruan n jely gamat x abis lg ni..lps ni aku mkn vit c gan b-complex jer la.. Takut lak aku.. Nak mkn oren tiap2 ari ssh sikit anak ku bf...
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2014 12:23 PM | Show all posts
poyohabis posted on 24-7-2014 12:13 PM
Uik ni lagi bahaya ni... Aku takut la dah la msh ada lagi pil ikan haruan n jely gamat x abis lg n ...

aku pon bf jugak.. anak aku dh 1 thn 7 bln fully breastfeed lg ni..
ok je mkn oren.. aku mkn dlm kul 11pg & 5ptg..
kalo x salah aku untuk luka elok mkn zink kan.. tp aku x mkn pon..

aku ada tnya doctor.. mmg diorg x recommend bf mom mkn collagen
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2014 12:48 PM | Show all posts
gambar no 2 kat page 1 tu kan...saya penah tgk dh muka dia...kata nya makan maixara c sential...so hati2 la...takut copy n edit je...skrg ni mcm blh buat...guna camera 360 lah...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-7-2014 12:58 PM | Show all posts
poyohabis posted on 24-7-2014 12:13 PM
Uik ni lagi bahaya ni... Aku takut la dah la msh ada lagi pil ikan haruan n jely gamat x abis lg n ...

kalau anak bf okay je makan oren....anak ada allergic dengan citrus ke?
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2014 02:33 PM From the mobile phone | Show all posts
ohsemmm posted on 24-7-2014 12:58 PM
kalau anak bf okay je makan oren....anak ada allergic dengan citrus ke?

X de pulak cuma penah makan oren lps tu anak x nak bf.. Dia siap buat muka terkemik2 lagi.. Suami ckp mungkin anak x suka buat oren.. Makan tembikai ok lak suka je dia bf... Pum Susu badan ms makan oren pun anak x nak minum... Minum sikit dia kuarkan balik gan muka kemik2 dia..
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2014 02:40 PM From the mobile phone | Show all posts
zaddiszz posted on 24-7-2014 12:23 PM
aku pon bf jugak.. anak aku dh 1 thn 7 bln fully breastfeed lg ni..
ok je mkn oren.. aku mkn dlm  ...

Aku penah mkn oren lps tu bf anak aku x suka oren terkemik2 muka dia menghisap susu badan...

Aku pun ada doc bg zink tuk mkn tp x makan pon.. Cuba sekali ari tu nak muntah kuat sgt bau dia... Aku makan vit yg beli kat gnc katanya sesuai tuk wanita semua vit dah di satukan... Aku mkn yg tu gan jely gamat malam tp pagi aku makan vit yg doc bg cuma makan b-complex,folid n vit c gan pil ikan haruan...nak perabihkan jely gamat gan pil ikan haruan lps ni x bak sambung dah.. Dah la aku ms operate ari tu doc pakar kata daging dlm perut aku melekat2 mcm nasi siam... Trauma2...

Tp tu la time skrg ni tgh kumain sale kolagen kat farmasi buat sakit hati jer.. Harga terlajak murah.. Adeh la
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2014 04:17 PM | Show all posts
poyohabis posted on 24-7-2014 02:40 PM
Aku penah mkn oren lps tu bf anak aku x suka oren terkemik2 muka dia menghisap susu badan...

A ...


klakor baby ko tak suka buah oren..  

tak yah habis kan la.. seriau aku dgr pon.. aku mkn jugak pil ikan haruan dulu.. x ingat brand ape..
pati ikan haruan polleney trus mkn lps czer .. 2 bulan aku dok pulun.. pil aku sambung lps polleney ni.. tamak btl aku.. hehe..
ko tau lps diorg masukkan liquid biru tu 1st urine aku color hijau.. ko hado?? heheh

aku pon mengigil je nk g shopping collagen.. dh survey mcm2.. tapi nk pilih yg mn pon x tau lg ni..
sabar2 ada 5 bulan lg.. hehe
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2014 04:20 PM From the mobile phone | Show all posts
zaddiszz posted on 24-7-2014 04:17 PM
klakor baby ko tak suka buah oren..  

tak yah habis kan la.. seriau aku dgr pon.. aku mkn jug ...

Tu la baby aku ni nak mkn yg manis2jdr yg masam2 reject...hehehe...

Uik sampai hijau warna air kencing ko... Aku ari tu ceaser emergency nsb baik dah mmg doc pakar yg bedahkan... Tp tu la melekat2 kan... X terfkr lak sebab ikan haruan n gamat...

Ko menganndung ke kn tunggu 5 bulan lg.. Aku tgh dlm pantang tp anak aku x nak susu formula jd kalo dia terus bf sampai umur 2 tahun la x boleh aku nak berkolegen2 ni... Dah la ni baby boy kang takut mkn kolegen takut nanti auw2 lak jdnya... Huk3x
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2014 04:33 PM | Show all posts
poyohabis posted on 25-7-2014 04:20 PM
Tu la baby aku ni nak mkn yg manis2jdr yg masam2 reject...hehehe...

Uik sampai hijau warna air  ...


tgg 5 bulan sbb nk cukupkan bf 2 thn...
aku amik depo injection start anak aku 2 bulan lg..
doctor dh warning x leh cepat2 sbb czer br ni ada kes placenta abruption jugak..
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2014 04:50 PM From the mobile phone | Show all posts
zaddiszz posted on 25-7-2014 04:33 PM
tgg 5 bulan sbb nk cukupkan bf 2 thn...
aku amik depo injection start anak aku 2 bulan lg..
do ...

Oooo aku kn tunggu 2 thn lg la mcm ni.. Iss... Doc yg rawat aku ari tu srh pakai implan... Dia x bg dah pakai iucd coz apa aku pun x ingat coz ms dia ckp tu aku tertido.. Cucuk mls la aku... Ko cadang nak makan kolegen apa... Aku penah try kinometsu bgs gak seminggu dah nampak kesan...
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2014 04:54 PM | Show all posts
poyohabis posted on 25-7-2014 04:50 PM
Oooo aku kn tunggu 2 thn lg la mcm ni.. Iss... Doc yg rawat aku ari tu srh pakai implan... Dia x b ...

memula nh cola..
pastu ramai yg cakap boleh naikkan berat badan..
pastu cm nk try kinohimitsu diamond 5300 tu..
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2014 04:59 PM From the mobile phone | Show all posts
zaddiszz posted on 25-7-2014 04:54 PM
memula nh cola..
pastu ramai yg cakap boleh naikkan berat badan..
pastu cm nk try kinohimitsu di ...

Oooo kinometsu diamond tu bgs  tuk aku x naik pon berat badan x tau la org lain kan.. Metabolisma bdn kita x sama kan..
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2014 09:06 PM | Show all posts
poyohabis posted on 25-7-2014 04:59 PM
Oooo kinometsu diamond tu bgs  tuk aku x naik pon berat badan x tau la org lain kan.. Metabolisma  ...

tu la... kalau x serasi x psl2 membesar bagai johan plak...
kinohimitsu tu nape ko x continue..
terpregnant ke.hehe
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2014 10:46 PM | Show all posts
dlu sbelum kes dkt fukushima ioll ambik brand meiji from japan..tp lepas case fukushima..ioll dah tak berani beli lgi..
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2014 10:46 PM | Show all posts
seri_mawr posted on 9-7-2014 12:27 PM
beli yang mcm rumpai laut tu....dulu ramai org jual kat FB...mcm2 grade ada...

murah tapi kena  ...

kolagen ada dlm tumbuhan??biar betul uoll..
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2014 10:47 PM | Show all posts
khailya posted on 9-7-2014 12:33 PM
dlu2 penah gak buat..
pehtu ade yg kate benda tu takde kesan pape pun.. sabo jela...

rumpai laut tak ada collagen..tp dia ada acid apa tah..yg cantikkn kulit..
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2014 10:28 AM From the mobile phone | Show all posts
zaddiszz posted on 25-7-2014 09:06 PM
tu la... kalau x serasi x psl2 membesar bagai johan plak...
kinohimitsu tu nape ko x continue..
...

sebab termengandung kalo x mn leh stop... Hehehe
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-8-2014 05:42 PM | Show all posts
discover lennox firm up  tu collagen jugak rupenya..
siap ada whitening effect plus hargannya boleh tahan murah.
ada sesiapa penah guna?
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2014 09:38 PM | Show all posts
x percaya dgn semua tu..i buat colagen homemade..i minum sup seeweed fresh, minum air suam byk... kulit cantik..minum jus buah je..penganti kolagen..
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2014 09:46 AM | Show all posts
ada aku terbaca kat mana tah.. sup kaki ayam tu pun kaya dengan kolagen.. sup kaki ayam ni kalu sejuk je terus jadi jelly.. tu yg kolagen tu..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.062863s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list