Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
32781
View
167
Reply

Kolagen Pilihan Korang? Mengapa?

[Copy link]

Author: ohsemmm       Show all posts   Read mode

Post time 10-3-2017 09:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Iol pernah mkn collegen total image yg botol oren tu. Ok la. Lepas 3 hari dah boleh rasa kulit makin licin dan lembut. Tp yg tu smple je la. Now iol try collegen total image jugak tp yg botol pink. Yg ni murah sikit berbanding yg oren tu. Tp kesan dia slow. Iol dah mkn seminggu tp x de effect ape pon. Nak try habiskan dulu yg ni kalo tak try yg botol oren la plak.
Reply

Use magic Report

Post time 11-3-2017 12:21 AM | Show all posts
julia5094 replied at 25-2-2016 03:56 PM
Kolagen yang murah...kaki ayam..buat sup sedapppp!!!

sup kaki ayam? mcm mn nk mkn?
Reply

Use magic Report

Post time 11-3-2017 12:22 AM | Show all posts
sipot replied at 18-3-2016 02:54 PM
kcolly!!! jadi... tapi manis bangat... iols sempat 3 botol... sejak iols kurangkan gula dalam pemaka ...

kcolly? sedapek mcm mhl je
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2017 11:37 AM | Show all posts
memememem replied at 11-3-2017 12:21 AM
sup kaki ayam? mcm mn nk mkn?

Buat sup guna kaki ayam tu dik..rebus sampai terkeluar semua urat...slurp!! tengok rancangan korea. Diorang panggil mak cik2 yang nampak awet muda. Salah sorang acik ni amalkan makan sup kaki ayam...
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2017 11:20 AM | Show all posts
ROSMAWATIE replied at 3-8-2016 03:31 PM
ada saper2 ambk ATEEYA COLLAGEN  dari RD Beauty x...

atau pun dari produk 21st century  - elastin ...




sis, saya x mkn collagen apa apa--tp mmg consume..myk kelapa dara...( boleh googel, VCO Treenea) or apa apa product VCO...mmg sebelum ni mengalami masalah kulit kepala, dan rambut putus( rapuh)..selepas sebuln consume VCO oil..Alhamdulillah dah x der masalah kulit kepala, dan rambut kembali lebat dan cepat panjang dan berkilat.....cubalah..umur saya dh 38 thn nih..Alhamdulillah rambut subur panjang dan ikal kembali. Sbb minyak kelapa dara nih....mmg pure minyak kelapa yg ditanak....( kalau nak buat sendiri pun boleh..tapi rajin dgn x rajin jer).so saya beli yg dlm bentuk softgel nih...kalau treenea nih..rm75 tahan hampir 3 bulan..2 biji pagi..2 biji malam....tp kdg kdg lupa pun nk mkn...sbb tu tahan sampai 3 bln...dh repeat 3 botol..tapi kesanya dalam sebulan dah nampak hasil rambut tu...dah x putus lagi....bila sikat mmg x melekat pun rambut yg putus kt sikat tu..
Saya x jual, cuma koongsi pengalaman jer..
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2017 09:51 AM | Show all posts
memememem replied at 11-3-2017 12:22 AM
kcolly? sedapek mcm mhl je

saya pernah consume kcolly.. mmg ok nnti kulit muka macam pinkish gitu..
tapi tak abes mkn pon sebab makin lama malas pulak nk kena kemam serbuk tu..
dah mcam makan sabun.. hahahaha..

Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2017 12:12 AM | Show all posts
dzaraa replied at 16-3-2017 11:20 AM
sis, saya x mkn collagen apa apa--tp mmg consume..myk kelapa dara...( boleh googel, VCO Tree ...

thanks for sharing..boleh share tak beli kat mana? nak try lah..rambut dqh kritikal ni

sob sob aob..
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2017 09:45 PM | Show all posts
lavenderrr1 replied at 17-4-2017 12:12 AM
thanks for sharing..boleh share tak beli kat mana? nak try lah..rambut dqh kritikal ni

sob sob  ...

dkt cold storage ada. pharmacy pun dah ada skrg jual
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2017 09:49 PM | Show all posts
ROSMAWATIE replied at 3-8-2016 03:31 PM
ada saper2 ambk ATEEYA COLLAGEN  dari RD Beauty x...

atau pun dari produk 21st century  - elastin ...

makan daun kari 10 pcs hari2.. insyaallah boleh tumbuh balik.. makan jugak women's daily vit dari 21st century.
lps cuci rambut, letak la bio oil utk hilangkan kelumumur..

yg paling penting, stop semua process food. that is totally junk. tak memberi apa2 khasiat kpd badan.
Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2017 11:15 AM | Show all posts
swimswim replied at 7-5-2017 09:49 PM
makan daun kari 10 pcs hari2.. insyaallah boleh tumbuh balik.. makan jugak women's daily vit dari  ...

terima ksh bnyk2 tuk info yg sgt berguna ni

maaf, saya lambat reply.
nak tanya ni,

saya ada ambk vit e dan c...rasa saya perlu hbskan dulu vit e n c yg ada .
waktu yg terbaik tuk makan vit ni bila ek..
saya kdg2 ambk mlm, sebelum tido
ada org kata ..seeloknya pagi..dan ada org kata, bila2 masa jer..
pening2..tolong saya

selain bio oil, minyak apa lagi yg sesuai

terima ksh sekali lg
Reply

Use magic Report

Post time 28-12-2017 11:17 PM | Show all posts
dulu ada amal makan produk collagen dari korea .. tapi lepas dengar pengalaman dari org2 terdekat terus takut.. jiran sebelah rumah anak dia makan sbb nak putih semua alih2 ada ketumbuhan dalam perut.. dah banyak kali operate tpii still ada .. dia tumbuh yang baru.. sampai sekarang duk berulang ke hospital.. ada kawan akak tu dia kena apa erk org panggil cyst ke apa enth nama tu.. lepas dpt penerangan dari doc terus dia nyesal.. hari2 nangis jek
Reply

Use magic Report

Post time 28-12-2017 11:24 PM | Show all posts
lavenderrr1 replied at 17-4-2017 12:12 AM
thanks for sharing..boleh share tak beli kat mana? nak try lah..rambut dqh kritikal ni

sob sob  ...

kalau rajin buat stail traditional .. perap kepala dengan bancuhan (inai, aloe vera n daun bunga raya putih -blender semua) .. perap dalam 2 jam... lepas tu tiap2 pagi basuh rambut dengan air rendaman kacang hijau or air hampas teh yg lepas kita buat air tu.. kadang2 rambut kita gugur ni sbb kulit kepala panas.. pakai tudung semua tu kan .. rambut x tahan ..
Reply

Use magic Report

Post time 28-12-2017 11:26 PM | Show all posts
julia5094 replied at 13-3-2017 11:37 AM
Buat sup guna kaki ayam tu dik..rebus sampai terkeluar semua urat...slurp!! tengok rancangan korea ...

ehh betul2 dulu rajin jgk amalkan hehe.. lagi satu kalau x slp sup kaki ayam pon bagus utk sendi
Reply

Use magic Report

Post time 28-12-2017 11:29 PM | Show all posts
fara7351 replied at 30-3-2017 09:51 AM
saya pernah consume kcolly.. mmg ok nnti kulit muka macam pinkish gitu..
tapi tak abes mkn pon se ...

aah sama lah mmg dulu pon pernh consume kcolly .. pipi nmpk pinkish gitu . tpi lepas org ckp mcm2 terus x berani,, skrg minum susu mamadil jek
Reply

Use magic Report

Post time 28-12-2017 11:37 PM From the mobile phone | Show all posts
masmelon replied at 28-12-2017 11:29 PM
aah sama lah mmg dulu pon pernh consume kcolly .. pipi nmpk pinkish gitu . tpi lepas org ckp mcm2  ...

Susu mamadil tu sedap tak.. apa kandungan dia uols?
Reply

Use magic Report

Post time 29-12-2017 12:00 AM | Show all posts
fara7351 replied at 28-12-2017 11:37 PM
Susu mamadil tu sedap tak.. apa kandungan dia uols?

sedap .. iols minum yg perisa vanila .. yg perisa vanilla tu rase dia mcm uols makn aiskrim vanila.. dia ada dua perisa, 1 lagi coklat(coklat iols x suka sngt sbb sometime rse mcm berubat sikit) ... dia susu kambing plus kurma, madu etc .. bnyk lagi x ingt.. tpi klu uols minum waktu puasa mmg x letih.. iolls start minum puasa thun lepas .. sbb iolls ada gastrik yg teruk .. lepas minum mmg jarang kena gastriklah.. lagi 1 kalau uols jenis kulit yg bermasaalah mmg bagus lah minum ..

Reply

Use magic Report

Post time 29-12-2017 04:23 PM | Show all posts
masmelon replied at 29-12-2017 12:00 AM
sedap .. iols minum yg perisa vanila .. yg perisa vanilla tu rase dia mcm uols makn aiskrim vanila ...

yekee.. mcm best je uols..
nnti nak try lah, kebetulan baru start nak ganti puasa
meols mmg ada allergic, tapi sejak rajin buat jus mix fruit, allergic dah kurang..
thanks uolz..

Reply

Use magic Report

Post time 29-12-2017 05:34 PM | Show all posts
fara7351 replied at 29-12-2017 04:23 PM
yekee.. mcm best je uols..
nnti nak try lah, kebetulan baru start nak ganti puasa  
meols mmg  ...

iols thun lepas ganti puasa jgk.. waktu sahur minum mamadil  . lepas tu buat kerja gila g panjat bukit panorama hahahha.. alhamdulilah ptg tu pon still ok.. x letih mana pon.

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.098004s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list