JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
12
Return to list New
10963
View
43
Reply

BMW 3 series VS Mercedes CLA200 VS Audi A3

[Copy link]

Author: changa=famri7       Show all posts   Read mode

Post time 28-8-2014 11:40 AM | Show all posts
Hehe ..wah top gear malaysian version...bravo bmw...its just 316i..and price is way cheaper than the merc or audi..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-8-2014 01:12 AM | Show all posts


putih lebih cantik daripada merah
Reply

Use magic Report

Post time 2-9-2014 09:52 AM | Show all posts
changa=famri7 posted on 30-8-2014 01:12 AM
putih lebih cantik daripada merah




The only other rings that excite me beside diamond solitaire is the 4 rings of an Audi.   










Reply

Use magic Report

Post time 2-9-2014 04:47 PM | Show all posts
intriQue posted on 2-9-2014 09:52 AM
The only other rings that excite me beside diamond solitaire is the 4 rings  ...

its an olympic ring intriQue...hehe..majulah sukan untuk negara
Reply

Use magic Report

Post time 2-9-2014 04:48 PM From the mobile phone | Show all posts
zafir posted on 2-9-2014 04:47 PM
its an olympic ring intriQue...hehe..majulah sukan untuk negara

Olympic ring doesn't excite me at all.....hahaha...
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2014 10:55 PM | Show all posts
Suka design cla, design baru dan sporty
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2014 07:26 PM | Show all posts
shodaime posted on 11-8-2014 02:05 AM
dengar cerita tempoh masa yang lama waiting list untuk mendapatkan CLA

skrg ni .. 8 bulan wait list!!

tapi katanya, 17sept ni new C200 unveil, mungkin ramai melompat ke C200 ... atau GLA yg akan launch in Oct

i pun tgh tunggu C200 baru & GLA .. lepas tu baru nak buat decision
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2014 08:32 PM | Show all posts
airisa posted on 15-9-2014 07:26 PM
skrg ni .. 8 bulan wait list!!

tapi katanya, 17sept ni new C200 unveil, mungkin ramai melompat  ...

C class baru pun cantik....tapi bagi saya CLA ni special kerana nampak lain dari yg lain
Last edited by shodaime on 15-9-2014 08:44 PM

Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2014 09:20 AM From the mobile phone | Show all posts
Test driven x1 dan 320i semlm .. i rasa 320i lagi best driving experience ... aiyohh .. goyah lagi .. 320i no navigation but x1 comes with navigation.
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2014 12:26 PM | Show all posts
saya biasa drive BMW F30 328 dan Mercedes CLA 200, salah satu kelebihan CLA200 yang tidak ada pada BMW F30 ialah ada function "hold" , di traffic light atau di tempat yg jam, kita tak payah tukar gear,maintain "D", tekan brek lama sedikit...akan keluar "hold" ,seolah-olah kita dah masuk N , bila dah "hold" ,boleh lepas minyak dan brek dan kereta takkan bergerak,bila traffic light dah hijau, tekan sahaja minyak dan kereta terus pergi tanpa perlu tukar gear

Last edited by ambok on 17-9-2014 12:28 PM

Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2014 10:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Drooling tgk c200 baru ... kena tunggu 6 mth for ckd ...
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2014 11:21 PM | Show all posts
Salah satu benda yg aku suka pada BMW F30 berbanding Merc CLA200 adalah tempat simpan barang kat dashboard tu boleh kunci,senang nak simpan ipad ka, duit cash ka....CLA takde kunci
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2014 11:56 AM | Show all posts




dari segi suspension, BMW F30 328 lebih sedap berbanding Merc CLA200 yang sedikit 'keras'

dari segi pemanduan di siang hari, Merc CLA200 kurang silau kerana potongan cermin depan yg menyebabkan kurang cahaya matahari masuk
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2014 04:25 PM | Show all posts
CLA ni wayang je tmpat duduk belakang tu..sempit gile. haha
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2015 04:38 AM | Show all posts
jgn ambik audi,spare part mahal gila
ada member pakai A5, tukar brek pad sahaja kena rm1k
Reply

Use magic Report

Post time 30-4-2015 04:16 PM | Show all posts
kayanya korang dlm ni...

nak tanya, berapa hrga mercedez benz yg sedan cantik tu? tahan lasak kan? service berapa sekali?


Reply

Use magic Report

Post time 2-5-2015 06:17 AM | Show all posts
wanitajelita replied at 30-4-2015 04:16 PM
kayanya korang dlm ni...

nak tanya, berapa hrga mercedez benz yg sedan cantik tu? tahan lasak kan ...

C class yg paling low spec rm270k
E class yg paling low spec rm365k

Harga brand new

Sekali service biasa - rm700-rm1000

Major service - rm3k

Kalau dihantar kpd workshop luar lebih murah,warranty xcover
Reply

Use magic Report

Post time 2-5-2015 09:57 PM | Show all posts
Tgk harga, telah ayaq liur je le..
Reply

Use magic Report

Post time 23-12-2018 02:48 AM | Show all posts
Every of these cars is really good. But if we are going to buy one of them we should check the price of the car insurance first.  Cause it costs differently. You can check the price for your car here https://www.americaninsurance.com/auto-insurance
Reply

Use magic Report

12
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.044431s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list