Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
19186
View
12
Reply

Ada tak kedai boleh buat Credit Card 0% interest installment?

[Copy link]

Author: nalis       Show all posts   Read mode

Author
Post time 11-8-2014 09:13 AM | Show all posts |Read mode
Nak tanya warga CNM(MB),

Ada tak sapa2 tau mana-mana kedai motor yang boleh buat 0% interest installment scheme menggunakan Credit Card? Preferable kawasan selangor dan lembah kelang. Aku terdesak nak beli motor ni sbb baru pindah keje kat KL. Nak travel dari shah alam setiap hari guna keta mmg sakit la.. Nak ngadap jem satu hal, minyak satu hal, tol lagi.
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2014 09:24 AM | Show all posts
brp limit kad kredit ko?

kalo harga moto baru around 5k n kredit kat leh support that amount ok la.

aku x sure, tp 0% installment using kredit kad aku pnh buat kat courts mamoth.

court mamoth kan ada jual motor.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-8-2014 09:26 AM | Show all posts
otai_g posted on 11-8-2014 09:24 AM
brp limit kad kredit ko?

kalo harga moto baru around 5k n kredit kat leh support that amount ok l ...

setakat motor kapcai boleh lepas la... cuma court mammoth punya rege motor mahal sangat la bro... kalau ada kedai2 biasa je, xmo gi cort mammoth dulu
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2014 09:56 AM | Show all posts
nalis posted on 11-8-2014 09:26 AM
setakat motor kapcai boleh lepas la... cuma court mammoth punya rege motor mahal sangat la bro...  ...

kdi moto biasa srh apply aeon kredit jerk. aeon kredit interest mahal nak mampus.

tp rsnya kalo kredit kat sapot easy payment. leh je kot. tp bkn easy payment max 2 tahun jer kot. silap2 setahun je. hehe...

rsnya boleh. sbb kalo ko wat easy payment kira ko beli cash la moto tu. kdi moto da lps tgn, then tinggal hal ko dgn bank lah...

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-8-2014 02:28 PM From the mobile phone | Show all posts
otai_g posted on 11-8-2014 09:56 AM
kdi moto biasa srh apply aeon kredit jerk. aeon kredit interest mahal nak mampus.

tp rsnya kalo ...

Aeon credit x sanggup bro. Cekik darah. Baik utang kedai dr aeon. Klu ada byr setaun pun xpe. Aku bajet x lebih 400 sebulan. Masalhnye interest free installment ni boleh buat kat merchant yg join ikut bank pengeluar kad je. Aku dh check dua2 bank kad aku, mcm xde merchant jual motor. Sbb tu aku tny kat sini kot2 ada yg tau mana2 kedai boleh buat ni. X kesah kad kredit mane pun coz klu xde, aku bley apply kad tu dr bank. Insyaallah xde mslh.

Dulu ada kemudahan tukar jumlah pembelian melalui kad kredit kpd monthly instalment dgn tanpa faedah, cuma byr service charge dlm 6% sekali je. Tp skrg kemudahan dh xde pulak... Haihhh
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2014 04:51 PM | Show all posts
nalis posted on 11-8-2014 02:28 PM
Aeon credit x sanggup bro. Cekik darah. Baik utang kedai dr aeon. Klu ada byr setaun pun xpe. Aku  ...

boleh mana2 kedai yg terima kad kredit.... sama mcm beli barang... ko call dulu bank... tanya nak convert ke instalment plan... kalau boleh.. gi kedai motor kata je nak bayar full guna kad kredit... kawtimmm...

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-8-2014 07:32 AM From the mobile phone | Show all posts
ryo_takahashi1 posted on 11-8-2014 04:51 PM
boleh mana2 kedai yg terima kad kredit.... sama mcm beli barang... ko call dulu bank... tanya nak  ...

Bank dh x support convert pembelian ke 0% installment plan skang.cuma merchant2 tertentu je yg boleh buat buat 0% interest (ikut bank). Tp ni bkn convert tp mmg participating merchant. Yg ada buat conversion ke installment cuma citibank tp tu kena faedah - boleh thn tinggi gak.

Btw, tgk list 0% interest merchant utk maybank cc mcm ada kedai moto. Tp aku xde cc maybank pulak
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2014 02:05 PM | Show all posts
ko CC bank mane bro?

Public bank ngan citibank je sekarang yang ada 0% untuk semua
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-8-2014 09:09 PM | Show all posts
skycrew posted on 12-8-2014 02:05 PM
ko CC bank mane bro?

Public bank ngan citibank je sekarang yang ada 0% untuk semua

citi ngan cimb.. tadi call cimb mintak list merchant yg boleh buat zero interest ni tp dia ckp mmg xde list yg tetap sbb boleh berubah2. So mmg kena cari kedai yg nk beli dan tanya terus... Sbb tu gak la aku tanya kat sini dulu
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2019 03:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Kedai motosikal icity motoworld boleh buat. Try cari kedai nih.
Dpt info dr group motor kata pakai cc citibank. Aku dh siap apply cc, tanya kedai xbleh plak cc nih. Bleh Public
Maybank
Uob
Aeon
Am bank
Bank rakyat je Blh
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2019 03:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Public
Uob
Aeon

Senarai 3 cc tu bleh buat 3tahun max. Selain tu 2tahun je
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2019 05:05 PM | Show all posts
JamilKhir replied at 24-6-2019 03:52 PM
Kedai motosikal icity motoworld boleh buat. Try cari kedai nih.
Dpt info dr group motor kata pakai  ...

ko pegi reply thread 5 tahun lepas
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2019 09:57 PM | Show all posts
Dia baru terbaca kot
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.093175s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list