JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
79554
View
1211
Reply

Kawan Untuk Pergi Melancong Part 7

[Copy link]

Author: nanie       Show all posts   Read mode

Author
Post time 19-8-2014 02:24 PM | Show all posts |Read mode
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-8-2014 02:25 PM | Show all posts
Edited by nanie at 18-3-2015 03:07 PM

Planning trip utk tahun 2014/2015
(pls tag/PM so me can update kat sini)

2014:

October

@celza_patzzi          28 Oct - 04 Nov 2014             Korea
@10q                      28 Oct - 06 Nov 2014              UK, Swiss & Paris

November

@LiaCarissa             19 Nov - 02 Dec 2014            Japan   

December
@suesz                   04 Dec - 10 Dec 2014            Myanmar
@Hairul_Azhar         24 Dec - 28 Dec 2014            Krabi           whatsapp 0193787746


2015:

January
@zul82                   16 Jan - 19 Jan 2015             Krabi (male je. female dah cukup)
LiaCarissa               22 Jan - 26 Jan 2015             Guangzhou
@Hairul_Azhar        22 Jan - 25 Jan 2015             Ho Chi Minh      whatsapp 0193787746
LiaCarissa               29 Jan - 04 Feb 2015             Hanoi
Nanie                     30 Jan - 02 Feb 2015             Siem Reap

February
@chentadearhati     06 Feb - 09 Feb 2015            Bali (mencari 4 org)
@Dia_Yuni              12 Feb -15 Feb 2015             Krabi
@Faina                  15 Feb - 22 Feb 2015             Boracay - Manila

March
@ciklala                  07 Mar - 14 Mar 2015             Langkawi - Koh Lipe (details refer to post #29)

April
@kelapamuda         22 Apr - 26 Apr 2015            Kunming
@suesz                 28 Apr - TBC                        Surabaya
zul82                    30 April - 16 May 2015           Europe (male je. female dah cukup)

September
@mijot                   02 Sep - 07 Sep 2015           Jogjakarta  
chentadearhati        13 Sep - 19 Sep 2015          Lombok
zul82                     16 Sep - 19 Sep 2015           Medan (male je. female dah cukup) Last edited by nanie on 18-12-2014 06:38 PM
     

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-8-2014 02:25 PM | Show all posts
Thread mencari partner / travel buddies utk pergi melancong secara berjemaah   Last edited by nanie on 19-8-2014 02:42 PM

Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2014 03:30 PM | Show all posts
ke europe kah?
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2014 04:06 PM | Show all posts

sesapa sini yang dah p Myanmar bebaru ni?
nak gi early Dec 2014, tix semua dah beli
now masih cari agent utk visa (nak cari visa murah)

Surabaya 2015 end of April ada sesapa di sana masa tu? jommm
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-8-2014 04:08 PM | Show all posts
rosevelvet posted on 19-8-2014 03:30 PM
ke europe kah?

nak pegi mana2 pon bole
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-8-2014 04:09 PM | Show all posts
suesz posted on 19-8-2014 04:06 PM
sesapa sini yang dah p Myanmar bebaru ni?
nak gi early Dec 2014, tix semua dah beli
now masih c ...

can give exact date? kite update kat planning trip tu

Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2014 04:28 PM | Show all posts
nanie posted on 19-8-2014 04:09 PM
can give exact date? kite update kat planning trip tu


Myanmar 4/12/2014 - 10/12/2014
Surabaya 28/4/2015 - tix balik sengaja tak beli coz nak jalan sampai jakarta (yang trip ni sesapa nak joinn marii bajet2 jer)
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2014 11:46 PM | Show all posts
suesz posted on 19-8-2014 04:06 PM
sesapa sini yang dah p Myanmar bebaru ni?
nak gi early Dec 2014, tix semua dah beli
now masih c ...

saya baru dok survey2 tiket nak pergi surabaya...
ingt nak pergi tahun ni lepas blk dari bandung...
suesz pergi next year pulak...
kalau x boleh follow...
tp dieya solo backpacker...
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2014 12:11 PM | Show all posts
wah... kalo ada rezeki lebih nnt bole la join...
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2014 03:35 PM | Show all posts
nadieya posted on 19-8-2014 11:46 PM
saya baru dok survey2 tiket nak pergi surabaya...
ingt nak pergi tahun ni lepas blk dari bandung. ...


bila ke Bandung?
saya suka naik train JKT-Bdo-JKT.. cantik scenery dengan paddy field tingkat2 hehe..
Solo backpacker pun ok bah.. u'll never rasa boring or sunyi tu..
ada ja kwn2 travel dlm bas/train bawa u borak
sampai nak tidur/rest pun susah hahhaha..
have fun k..


Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2014 05:27 PM From the mobile phone | Show all posts
nanie posted on 19-8-2014 02:25 PM
Planning trip utk tahun 2014/2015
(pls tag/PM so me can update kat sini)


beb, tolong letak kt depan ye..

korea 2 mei 2015 hingga tak tau lg..
tak tau nak g seminggu atau 2 minggu..
tq.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-8-2014 06:11 PM | Show all posts
mijot posted on 20-8-2014 05:27 PM
beb, tolong letak kt depan ye..

korea 2 mei 2015 hingga tak tau lg..

noted

bestnyee korea. klo ko nak cover main attractions kat seoul je...sminggu tu ok dah.

Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2014 07:35 PM From the mobile phone | Show all posts
nanie posted on 20-8-2014 06:11 PM
noted

bestnyee korea. klo ko nak cover main attractions kat seoul je...sminggu tu ok  ...

cadang nk cover jeju skali....
semuanya bergantung kpd bajet awal tahun dpn...
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2014 08:00 PM | Show all posts
nak g jepun time sakura berkembang!!!!sape2 ada hajat y serupa??
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2014 08:45 PM | Show all posts
suesz posted on 20-8-2014 03:35 PM
bila ke Bandung?
saya suka naik train JKT-Bdo-JKT.. cantik scenery dengan paddy field tingkat2  ...

mungkin hujung bulan september ni...
tiket tak beli lagi, sbb selalu beli last minute...
saya pergi bulan 5 hari tu pun naik train dari jakarta...
tak tidur sepanjang perjalanan...
cantik dan rasa gayat sbb tinggi train tu... hik3...
dieya mmg selalu travel solo...
pernah pergi dgn kwn2, tp rasa x berapa best sbb ada yg x sekepala...
solo backpacker best sikit, sbb boleh ikut kepala sendiri
nak tidur mana, makan apa, semua senang...
tp teringin nak cari kwn yg x kenal utk travel sekali...
mcm menarik bila sama2 x kenal tp ada minat yg sama...



Reply

Use magic Report

Post time 21-8-2014 01:07 PM | Show all posts
me pergi kunming 29/9-7/10 2014..masa raya haji..beli tiket x tgk date
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2014 02:10 PM | Show all posts
amey posted on 21-8-2014 01:07 PM
me pergi kunming 29/9-7/10 2014..masa raya haji..beli tiket x tgk date

mcm mana boleh raya kat kunming tu amey.. hahahaha...
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2014 02:12 PM | Show all posts
tak de sape ke nak g travel bulan 4 tahun depan ke laos ke... kunming ke...
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2014 09:09 PM From the mobile phone | Show all posts
AA tengah zero point tu...marii
Reply

Use magic Report

Post time 25-8-2014 03:59 PM | Show all posts
nadieya posted on 20-8-2014 08:45 PM
mungkin hujung bulan september ni...
tiket tak beli lagi, sbb selalu beli last minute...
saya pe ...

Jomm Siem Riep...selalu juga solo..tapi SR ni macam segan je nak g solo..heheh!...pernah lah juga janji dengan salah sorang forumer untuk seharian jalan2 sama..sebab tiket balik masing2 beza & iti pun masing2 dan susun...
Reply

Use magic Report

Post time 25-8-2014 04:02 PM | Show all posts
nanie posted on 19-8-2014 02:25 PM
Planning trip utk tahun 2014/2015
(pls tag/PM so me can update kat sini)

Nanie tolong update...KL>Guangzhou>KL 22/1/14 -26/1/14   dan  KL>Hanoi>KL 29/1/14-4/2/2014
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-8-2014 04:04 PM | Show all posts
LiaCarissa posted on 25-8-2014 04:02 PM
Nanie tolong update...KL>Guangzhou>KL 22/1/14 -26/1/14   dan  KL>Hanoi>KL 29/1/14-4/2/2014

2014 ke 2015? mcm dah lepas je klo 2014
Reply

Use magic Report

Post time 25-8-2014 05:21 PM | Show all posts
nanie posted on 25-8-2014 04:04 PM
2014 ke 2015? mcm dah lepas je klo 2014

ngeh2...sorry 2015
Reply

Use magic Report

Post time 25-8-2014 08:55 PM | Show all posts
LiaCarissa posted on 25-8-2014 03:59 PM
Jomm Siem Riep...selalu juga solo..tapi SR ni macam segan je nak g solo..heheh!...pernah lah juga  ...

ooowhhh...
bila nak pergi SR?
schedule travel dieya semua dah berubah sbb tiba2 jadual exam dgn class semua berubah...
ni dieya kena susun balik semua iti utk travel...
tension betul...


Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.278720s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list