JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
79744
View
1211
Reply

Kawan Untuk Pergi Melancong Part 7

[Copy link]

Author: nanie    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 26-8-2014 06:21 AM | Show all posts
teringin sgt nk jd solo traveler tapi tak tau tpt yg selamat and best utk jln sensorg. Ada yg bole suggets tak?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-8-2014 11:18 AM | Show all posts
comel_5 posted on 26-8-2014 06:21 AM
teringin sgt nk jd solo traveler tapi tak tau tpt yg selamat and best utk jln sensorg. Ada yg bole s ...

klo nak dekat tp oversea gitu cer try sgpore dulu.

Reply

Use magic Report

Post time 26-8-2014 01:31 PM | Show all posts
nanie posted on 26-8-2014 11:18 AM
klo nak dekat tp oversea gitu cer try sgpore dulu.

Singapore dh pg walaupun hanya pg universal studio jer. hihi
Reply

Use magic Report

Post time 26-8-2014 04:43 PM | Show all posts
nanie posted on 19-8-2014 02:25 PM
Thread mencari partner / travel buddies utk pergi melancong secara berjemaah

haihai uolsss. tolong updateee

TRIP:  LANGKAWI - KOHLIPE, THAILAND - LANGKAWI
TARIKH:  07.03.2015 (Sabtu) - 14.03.2015 (Sabtu)



07/03 - off to langkawi
08/03 - naik feri ke kohlipe, thailand
09/03 - kohlipe, thailand (full day trip)
10/03 - balik ke langkawi

11/03 - langkawi
12/03 - langkawi
13/03 - langkawi
14/03 - pulang ke pangkal jalan

Sekarang ni ada 4orang gegel, diutamakan 4orang lagi jemaah gegel.. kalo laki nak join boleh jugak.
#serius je eh, pasal tiket feri nak beli end of thisDecember.

Nota kaki:  
kami ber4 dah beli tiket flight KOLUMPO C LANGKAWI.  So, sape nak join tu boleh cari alternative lain,contoh naik bas ke, drive sendiri ke ape ke, janji 08/03/2015 (PAGI BUTO) tu semua dah ada untuk naik feri ke Kohlipe.
Kalau nak naik flight pon boleh, tiket tengah promo tu..

Sape nak join PM yer, nanti kita bincang lebih lanjut....

Kalau taktau kohlipe tu ade ape, refer this link http://mforum.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid=460293

TQ nanie



Last edited by ciklala on 26-8-2014 04:58 PM

Reply

Use magic Report

Post time 26-8-2014 08:11 PM From the mobile phone | Show all posts
sapa nak travel cameron? release tension. 27-29/8/14.

haha
Reply

Use magic Report

Post time 26-8-2014 08:21 PM | Show all posts
Sape ade plan nak g krabi next year? Nak joinn..
Reply

Use magic Report

Post time 26-8-2014 08:23 PM | Show all posts
adzzhahar posted on 26-8-2014 08:11 PM
sapa nak travel cameron? release tension. 27-29/8/14.

haha

Nak nak....
Reply

Use magic Report

Post time 26-8-2014 08:24 PM From the mobile phone | Show all posts
emerald-jade posted on 26-8-2014 08:23 PM
Nak nak....

u pompuan ke laki?


memang nak lari dari kerja. stress semua. hehe
Reply

Use magic Report

Post time 26-8-2014 09:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Salam... me nak car member ke kunming., aku da beli tix.. perlukan sorang lagi..

Tarikh: 22.4-26.4
Rege tix aku beli: rm480
Bajet: tak tau lagi sebab tak plan
Sekrg da ada brapa jemaah yg kompem: 2 org (km gegel)
Nak bape lagi: 1-2 org...

Jommmmmmmmmmmmm... spring time tu kat kunming...
Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2014 02:23 AM From the mobile phone | Show all posts
Cari member ke melben... ujung bulan 8, awal bulan 9...harga tix rm803... pm me asap ok...
Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2014 05:06 AM From the mobile phone | Show all posts
nanie posted on 26-8-2014 11:18 AM
klo nak dekat tp oversea gitu cer try sgpore dulu.

Kak... mih la ke mekben.... sy nak g, member tak do... tix rm803,bulan 8..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-8-2014 10:40 AM | Show all posts
kelapamuda posted on 27-8-2014 05:06 AM
Kak... mih la ke mekben.... sy nak g, member tak do... tix rm803,bulan 8..

bulan 8 taun dopan ke? xsure lg ade trip lain ke tak. haha. akan diupdate nnt.

Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2014 05:40 PM | Show all posts
anyone nak ke korea mac/april 2015?
Reply

Use magic Report

Post time 2-9-2014 09:20 AM | Show all posts
sape nak join kite gi aussie (mel-syd-bne-gc) 5-15 nov bole pm nak share itinerary
Reply

Use magic Report

Post time 4-9-2014 11:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited.... Last edited by kelapamuda on 6-9-2014 07:47 AM

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-9-2014 09:47 AM | Show all posts
mohon mod @owen81 kasi bold title. tq
Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2014 01:09 PM | Show all posts
Ade sesiape gi bangkok, hongkong, krabi oct to dec 14 nie.
Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2014 02:34 PM | Show all posts
phuket tahun depan....ada sesape nak g tak??
Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2014 07:01 PM | Show all posts
nanie, masuk saya punya sekali


nak pergi UK, Swiss dan paris

28 october 2014 - 6 november 2014



sebelum ini ada member join, tai terpaksa tarik diri sebab ada kena attach projek saat akhir
so terpaksa gerak seorang
ada siapa nak join sekali?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-9-2014 07:48 PM | Show all posts
Keenah posted on 7-9-2014 02:34 PM
phuket tahun depan....ada sesape nak g tak??

bulan berapa? ari tu nak beli dah ujung bulan 1 tp pikir2 balik time tu high season. cam rugi plak

Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2014 08:29 AM | Show all posts
nanie posted on 7-9-2014 07:48 PM
bulan berapa? ari tu nak beli dah ujung bulan 1 tp pikir2 balik time tu high season. cam rugi plak ...

bajeknye tahun depan la...depends pada rege tiket..tp kalo blh antara bln 2-6 2015...

Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2014 08:36 AM | Show all posts
ciklala posted on 26-8-2014 04:43 PM
haihai uolsss. tolong updateee

TRIP:  LANGKAWI - KOHLIPE, THAILAND - LANGKAWI

lamanya..hampir seminggu..nampak cam menarik..i gugel2 kohlipe...memang nice place..

Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2014 10:50 AM | Show all posts
Keenah posted on 8-9-2014 08:36 AM
lamanya..hampir seminggu..nampak cam menarik..i gugel2 kohlipe...memang nice place..


yup.. tu la.. kena simpan cuti la kan..huhuu
kalau nak join trip ke kohlipe pon boleh jugak keenah. date dia ni jela

07/03 - off to langkawi
08/03 - naik feri ke kohlipe, thailand
09/03 - kohlipe, thailand (full day trip)
10/03 - balik ke langkawi

kitorang ke langkawi tu pon sebab alang2 sampai langkawi kan..

jom la join memeriahkan majlis. jemaah yang lain semua sporting. jangan risau, mesti boleh masuk punya..

Last edited by ciklala on 8-9-2014 11:17 AM

Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2014 12:33 PM | Show all posts
ciklala posted on 8-9-2014 10:50 AM
yup.. tu la.. kena simpan cuti la kan..huhuu
kalau nak join trip ke kohlipe pon boleh jugak kee ...

alamak!!! bln 3 tahun depan keenah plan nak ke bali...sebab 1 of kawan keenah pergi matta fair semalam n dapat rege mmg terbaikkkk la ke bali....xpe next trip jangan lupa roger2 keenah yer...
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2014 08:28 AM From the mobile phone | Show all posts
puteri_szaza posted on 28-8-2014 05:40 PM
anyone nak ke korea mac/april 2015?

Jom2..cadang nk ke sana 26/4/2015 - 1/5/2015...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.044826s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list