JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
79699
View
1211
Reply

Kawan Untuk Pergi Melancong Part 7

[Copy link]

Author: nanie    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 18-9-2014 01:13 PM | Show all posts
Keenah posted on 18-9-2014 10:59 AM
chiangmai tepat tuh sejuk ker?maksud keenah mcm stail cameron highland ke??



yess.. flight kesana direct pn ade.. aku pnh baca dlm blog ..dia bwk wife dia honeymoon kt chiangmai..hehehe sllu org honeymoon gi bali..
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2014 01:18 PM | Show all posts
wulan_cinta posted on 18-9-2014 01:13 PM
yess.. flight kesana direct pn ade.. aku pnh baca dlm blog ..dia bwk wife dia honeymoon kt chi ...

flight AA kan?? rasanya xsilap chiang mai ni lebih byk budaya thai kat sana..yang leher panjang asal sini kan??

Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2014 01:36 PM | Show all posts
Keenah posted on 18-9-2014 01:18 PM
flight AA kan?? rasanya xsilap chiang mai ni lebih byk budaya thai kat sana..yang leher panjang as ...


tribe village..aah..kt sana le tu
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2014 04:07 PM | Show all posts
nadieya posted on 17-9-2014 08:31 PM
tu la... saya tak berapa suka pergi ramai2 sbb byk kerenah la
mcm2 kepala nak kena ikut.. payah.. ...

pehhh heavennyee..best jgk eh..sy suke tgk culture mcm2 ni..sy selalunye kalau g ramai2 travel ending mesti gado punye pastu berpuak2..tu sy decide travel solo..tp br start dlm malaysia je la..oversea xbrani lg. tp kalau ade geng cani best jgk..sy ajak kwn sy tp die xnk..die lg suke g ramai2.
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2014 05:22 PM | Show all posts
netto_ posted on 18-9-2014 04:07 PM
pehhh heavennyee..best jgk eh..sy suke tgk culture mcm2 ni..sy selalunye kalau g ramai2 travel end ...

oowhhh
kwn2 saya pulak jenis nak suka shopping pastu nak stay kat hotel yg class2...
saya mmg x la..
sbb hotel tu just tmpt tdo and mandi je
byk masa habis kat luar sbb tu x kisah sgt pasal hotel as long as tmpt hotel tu selamat dan toilet ok
mmg payah nak dpt mmbr yg suka benda yg sama...
byk kepala, byk peel nak pikir
cukup la sekali dieya arrange 8 org g bandung...
mcm2 kerenah
sorg nak pergi sini sorg xnak
end up pergi sorg puas
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2014 05:55 PM | Show all posts
nadieya posted on 18-9-2014 05:22 PM
oowhhh
kwn2 saya pulak jenis nak suka shopping pastu nak stay kat hotel yg class2...
saya mmg x  ...

kwn awk mcm kwn sy laaa..suke shopping..suke hotel klass2...pastu xsuke jln kaki...sy lg feel kalau jln kaki pusing bandar..nti sy nk pm awk..byk lg nk citer laa
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2014 11:11 PM | Show all posts
netto_ posted on 18-9-2014 05:55 PM
kwn awk mcm kwn sy laaa..suke shopping..suke hotel klass2...pastu xsuke jln kaki...sy lg feel kala ...

sama la... saya pun suka jalan2 kaki or sewa motor ronda2...
kalau x larat sgt baru naik pengangkutan awam...
boleh2.. nnti pm... kita share cerita... hik3


Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2014 09:34 AM | Show all posts
puccafan posted on 15-9-2014 10:42 AM
Nk cari member utk ke chiangmai

kami g chiangmai 25 dec 2015 ni..kalau nak jalan sesama ok jer..tapi hotel semua kami dah boking.
buat masa ni 3 org gegel.
route kitaorng kul - bangkok (AA)
Bangkok - lopburi ( train) nak tgk sunflower
lopburi - chiangmai (train sleeper berth - 10 hours +-) - nak tgk tulip kat chiangrai.
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2014 10:23 AM | Show all posts
ct39 posted on 19-9-2014 09:34 AM
kami g chiangmai 25 dec 2015 ni..kalau nak jalan sesama ok jer..tapi hotel semua kami dah boking.
...

menarik ni....
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2014 10:29 AM From the mobile phone | Show all posts
Ada yg pegi hiking kinabalu tak on 6-7oct ni tak?
Ada mmbr tanya pasal nk hiking kinabalu ni tp blom book apa2 lagi.
Anybody yg ada experince x?
Mmbr aku 2-3org ni.
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2014 10:55 AM From the mobile phone | Show all posts
ct39 posted on 19-9-2014 09:34 AM
kami g chiangmai 25 dec 2015 ni..kalau nak jalan sesama ok jer..tapi hotel semua kami dah boking.
...

Mcm best gak,awak pm sy itinerary bole x?
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2014 02:00 PM | Show all posts
ct39 posted on 19-9-2014 09:34 AM
kami g chiangmai 25 dec 2015 ni..kalau nak jalan sesama ok jer..tapi hotel semua kami dah boking.
...

berapa hari korang kat sana ?
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2014 02:10 PM | Show all posts
outcast posted on 19-9-2014 02:00 PM
berapa hari korang kat sana ?

5 hari 4 malam.
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2014 02:15 PM | Show all posts
puccafan posted on 19-9-2014 10:55 AM
Mcm best gak,awak pm sy itinerary bole x?

dah pm..
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2014 02:16 PM | Show all posts
pavlova posted on 19-9-2014 10:23 AM
menarik ni....

hehehe..harap2 menarik lah..tujuan utama nak tengok bunga2 tu..
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2014 02:29 PM | Show all posts
ct39 posted on 19-9-2014 02:16 PM
hehehe..harap2 menarik lah..tujuan utama nak tengok bunga2 tu..

pm kite itinerary bole? kot2 ade bajet lebih ujung thn leh join...
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2014 02:44 PM From the mobile phone | Show all posts
ct39 posted on 19-9-2014 02:10 PM
5 hari 4 malam.

Alamak,lamanya.aktiviti menarik dah
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2014 05:31 PM | Show all posts
ct39 posted on 19-9-2014 02:10 PM
5 hari 4 malam.

leh PM itineary



Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2014 10:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Kite pun every yr ada solo trip. Setakat ni dh travel solo g bali, medan, spore.. Msia plk selalu g langkawi n jb..
Thn dpn xtau nk g.mana lg.. Igt nk g medan lg.. Best stay kt samosir... Kali ni nk cycling kt sana...

Sape2 travel solo n nk cr teman leh pm kite yer... Kalau date ok, n cuti ok, kite leh join... Kite travel every mth. Suke budget type, xsuke shopping trip sgt... Suke nature n adventure..

Kite gegirl...
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2014 11:08 PM From the mobile phone | Show all posts
ct39 posted on 19-9-2014 09:34 AM
kami g chiangmai 25 dec 2015 ni..kalau nak jalan sesama ok jer..tapi hotel semua kami dah boking.
...

ct39,boleh x bg link info tulip kat chiangmai ni?kte plan nk pi bangkok
18-23dis.mmg plan nk pi lopburi..tp xtau lak ada tulip kat chiangmai.
sapa2 nk ikut meh la..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-9-2014 11:21 PM | Show all posts
ct39 posted on 19-9-2014 02:10 PM
5 hari 4 malam.

pm iti kak
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2014 11:57 PM From the mobile phone | Show all posts
afheyz posted on 19-9-2014 10:29 AM
Ada yg pegi hiking kinabalu tak on 6-7oct ni tak?
Ada mmbr tanya pasal nk hiking kinabalu ni tp bl ...

Saya hiking gunung kinabalu awal tahun hari tu.....
Best tempat dia..chantek sgt..cuaca di puncak sejok..cecah -ve..
Kami naik guna agen..dia uruskn segala...dr sampai airport hingga tron dr gunung...
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2014 12:00 AM | Show all posts
ct39 posted on 19-9-2014 09:34 AM
kami g chiangmai 25 dec 2015 ni..kalau nak jalan sesama ok jer..tapi hotel semua kami dah boking.
...



bebeh... pm iti ek..

lopburi chiangmai best tu
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2014 07:12 PM | Show all posts
acidburn1284 posted on 19-9-2014 11:57 PM
Saya hiking gunung kinabalu awal tahun hari tu.....
Best tempat dia..chantek sgt..cuaca di puncak ...

owh,ok. thanx acid
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2014 10:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Mcm ne nak join ni , sya bru je jumpa .....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.049112s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list