JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
79700
View
1211
Reply

Kawan Untuk Pergi Melancong Part 7

[Copy link]

Author: nanie       Show all posts   Read mode

Post time 20-9-2014 10:44 PM From the mobile phone | Show all posts
nanie posted on 19-8-2014 02:25 PM
Thread mencari partner / travel buddies utk pergi melancong secara berjemaah

Sya nak join tpi tak tau camne . For 2015 sya ada bajet around 2k. Gi ikut je mne2 janji murah....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-9-2014 11:21 PM | Show all posts
alias7735 posted on 20-9-2014 10:44 PM
Sya nak join tpi tak tau camne . For 2015 sya ada bajet around 2k. Gi ikut je mne2 janji murah....

byk tu 2k. awk tgk la kat list page 1.  klo berminat pm nama diorg bgtau awk nak join.
or
awk ade destinasi yg nak pegi if nak carik travel buddies leh la post kat sini.

Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2014 12:58 PM | Show all posts
hazryka posted on 19-9-2014 10:00 PM
Kite pun every yr ada solo trip. Setakat ni dh travel solo g bali, medan, spore.. Msia plk selalu g  ...

Kau ade gi mane2 dlm thn ni ke.


Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2014 10:32 PM From the mobile phone | Show all posts
kodokke posted on 21-9-2014 12:58 PM
Kau ade gi mane2 dlm thn ni ke.

Thn ni dah xde dh...Start awl tahun dpn plk... Skg tgh pk2 mana nk g hujung thn ni... Mcm nk naik starcruise dr pen 1mlm..
Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2014 08:19 AM | Show all posts
peachcobler posted on 19-9-2014 11:08 PM
ct39,boleh x bg link info tulip kat chiangmai ni?kte plan nk pi bangkok
18-23dis.mmg plan nk pi  ...

peach
saya pun tak banyak info tulip kat chiang mai ni,
salah satu info yg kami ada, tulip garden ni terletak di Nak nakara hotel chiang rai.walking distance je.
info dr member group BBM di FB.
sorry sangat2 tak dapat membantu.  


Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2014 08:21 AM | Show all posts
@outcast, nanie, wulan_cinta  
Dah PM yer...
Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2014 09:22 AM | Show all posts
ct39 posted on 22-9-2014 08:21 AM
@outcast, nanie, wulan_cinta  
Dah PM yer...



dah dpt dh tq
Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2014 02:45 PM | Show all posts
hazryka posted on 19-9-2014 10:00 PM
Kite pun every yr ada solo trip. Setakat ni dh travel solo g bali, medan, spore.. Msia plk selalu g  ...

Assalammualaikum hazryka.
Pernah ke Kota Kinabalu?

Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2014 06:48 PM | Show all posts
Den teringin nak travel sorang2.. Tapi xberkesampaian laie...
For the time being,nak poie area malaysia dulu la...
Tengok macam member2 kat sini ramai yo sekepalo dongan den..
Salam perkonalan den ucapkan kek kamu semuo..
Kalau korang ada trip best,nanti den pm korang semua yo.. Last edited by syazwan89 on 22-9-2014 06:50 PM

Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2014 08:33 PM From the mobile phone | Show all posts
tediber posted on 22-9-2014 02:45 PM
Assalammualaikum hazryka.
Pernah ke Kota Kinabalu?

Xpenah... Tp dh beli tiket pen-kk 2-4okt thn dpn. G 2org... Plan nk snorkeling pulau2 sana... Ritu dpt tiket 160 return dr penang..
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2014 02:58 PM | Show all posts
hazryka posted on 22-9-2014 08:33 PM
Xpenah... Tp dh beli tiket pen-kk 2-4okt thn dpn. G 2org... Plan nk snorkeling pulau2 sana... Ritu ...

setahun lagi..
hehehehe...
berkobar2 pulak nak pergi KK bila rajin google2.
Ingat nak cuba pergi solo.
he he he he

So, next plan nak ke mana?

Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2014 04:30 PM | Show all posts
sapa ada nak gi mana2 cuti skolah ujung tahun ni?
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2014 04:32 PM | Show all posts
half posted on 15-9-2014 10:08 AM
22/10-25/10/14 plan ke bandung
saya dan asben.

alamak, awal sgt le pulak
kalau cuti skolah, mau gak nak join.
pasal tak pnh lagi gi sana.
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2014 04:35 PM | Show all posts
Nak carik kawan ke Holland & Belgium tahun depan... so far aku sorang je, hehehehe..
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2014 05:54 PM From the mobile phone | Show all posts
tediber posted on 23-9-2014 02:58 PM
setahun lagi..
hehehehe...
berkobar2 pulak nak pergi KK bila rajin google2.

Hi... Kite borak kt pm la nanti... Ni list yg sy p thn dpn
3-5jan langkawi sorg
24-29jan hong kong 5org
19-22 feb krabi 3org
14-15mac medan 2org shopping
23-26apr lombok n bali 2org girl
30may - 2jun tioman 6org
6-8jun jakarta bandung 2org shopping
15-16ogos jb jpo 2org
2-4okt kota kinabalu 2org snorkeling
29-31 ogos perhentian/redang 4-6org
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2014 11:24 PM | Show all posts
hazryka posted on 23-9-2014 05:54 PM
Hi... Kite borak kt pm la nanti... Ni list yg sy p thn dpn
3-5jan langkawi sorg
24-29jan hong ko ...

Hang tak kerja tiap bln gi melancung. Kaya kaya kaya. Hihihi
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2014 11:25 PM | Show all posts
iznanaziz posted on 23-9-2014 04:30 PM
sapa ada nak gi mana2 cuti skolah ujung tahun ni?

Nak gi thailand.....????
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2014 12:19 AM | Show all posts
iznanaziz posted on 23-9-2014 04:30 PM
sapa ada nak gi mana2 cuti skolah ujung tahun ni?



ko ade plan nak gi mana2 ke..
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2014 12:23 AM | Show all posts
hazryka posted on 23-9-2014 05:54 PM
Hi... Kite borak kt pm la nanti... Ni list yg sy p thn dpn
3-5jan langkawi sorg
24-29jan hong ko ...




mak aih..sakan ko..hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2014 08:50 AM | Show all posts
kodokke posted on 23-9-2014 11:25 PM
Nak gi thailand.....????

thailand ok ke?
maksudnya, tak ada rusuhan atau apa ke?
awak stori le skit



Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2014 08:52 AM | Show all posts
wulan_cinta posted on 24-9-2014 12:19 AM
ko ade plan nak gi mana2 ke..

tu le plan nak gi KK, lepas tu tengok flight, satu famili, ada le RM2000.
tu ke blm hotel, makan dan sebagainya.
hati tu rasa nak pergi sgt
kena fikir2 lagi ni
kalau sekadar nak bawak anak2, ingat nak gi Sunway Lagoon la, tu pun tak pnh pergi lagi

awak ada planning ke?
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2014 10:24 AM From the mobile phone | Show all posts
nak cari geng ke kuching untuk tarikh antara 17-19okt..
mas tgh buat promo rm260 return...
trip ni lebih kpd makan2 jer...
nak cati geng sbb blh jimat kos sewa keta..
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2014 11:05 AM | Show all posts
mijot posted on 24-9-2014 10:24 AM
nak cari geng ke kuching untuk tarikh antara 17-19okt..
mas tgh buat promo rm260 return...
trip ni ...

ko pegi bape org beb?
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2014 11:38 AM From the mobile phone | Show all posts
setakat ni aku sorang je beb...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-9-2014 11:48 AM | Show all posts
mijot posted on 24-9-2014 10:24 AM
nak cari geng ke kuching untuk tarikh antara 17-19okt..
mas tgh buat promo rm260 return...
trip ni ...

part makan2 ni menarik
tp date xbole la plak. 23 nak cuti dah
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.058420s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list