CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 10662|Reply: 9

Otome games

[Copy link]
Post time 26-8-2014 02:20 AM | Show all posts |Read mode
Ada tak sesiapa kat sini yg main otome games?



Otome game
- is a story based video game that is targeted towards a female market.
- Generally one of the goals, besides the main plot goal, is to develop a romantic relationship between the female player character and  one of several male, or occasionally female characters.
- This genre is most established in Japan, and is mostly made up of visual novels and simulation games (particularly dating sims).

Aku baru nak berjinak2 main otome ni..
So, share2 la otome games yg best2 yg korang suka







Last edited by manganini on 10-9-2014 12:45 PM

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 26-8-2014 02:37 AM | Show all posts
Aku main guna smartphone aje. Nak gak main online or guna PC kalau ada, tapi tak reti lagi..huhu
Dan of course aku main yg dalam bahasa English aje lah..

Setakat yg pernah main, aku suka My Sweet Bodyguard..


Character lelaki pilihan aku ialah Mizuki..


Dia ni sweet and gentle sangat2..





Protective..




Aku rasa mcm betul2 jatuh cinta kat dia.. kui kui kui



Last edited by manganini on 26-8-2014 03:11 AM

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 26-8-2014 03:08 AM | Show all posts
Satu lagi yg aku suka ialah Celebrity Darling..



Dan pilihan aku ialah Kyosuke..

Dia agak misterius ..


..tapi sebenarnya sangat lembut hati..




Suka jugak kawan2 dia yg comel..


Sho paling comel..dan sengal..



K la.. tu je buat kali ni..
Sayangnya kebanyakan otome yg aku main tak habis, gara2 phone rosak.. sodihhh
Rindu kat Mizuki dan Kyosuke

Ha ha haa ...!


p.s Mod, kalau tak sesuai sila ambil tindakan ye. Saya budak baru belajar buka thread kat sini.
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2014 12:33 AM | Show all posts
kalau game jenis Ganguro Girl pula dipanggil apa?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 21-9-2014 11:41 PM | Show all posts
roblucci posted on 21-9-2014 12:33 AM
kalau game jenis Ganguro Girl pula dipanggil apa?

ganguro girl tu dating sims kot.. ?
otome mcm gabungan visual novel+dating sims..
tak mcm game sangat pun sebenarnya..
mcm baca novel jek, tapi bergambar.. pastu ada mission, kumpul items, decorate room, tuka baju semua..

Reply

Use magic Report

Post time 30-12-2020 02:25 PM | Show all posts
Is this for real?
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 10-1-2021 03:04 AM From the mobile phone | Show all posts
Nak ak share kan part parody..hahaha

Https://oke.io/wK0vHr
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2021 11:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Banyak sebenarnya otome yang best
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 26-5-2021 04:00 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 11:36 PM | Show all posts
otome paling legend ialah tokimeki girls side stories. game ni dah lama, ada banyak versi dan siri cuma release kat platform lain macam nds, psp. kalau mobile version ada tokimeki restaurant. siap ada idol lagi. tapi saya tak main sbb game tu dalam bahasa jepun and game tu dah ditutup kot.
tak silap ada siri baru nak release, dan seiyuu yg terlibat antaranya kaji yuuki

1 lagi game storm lover (psp). main sebab ada seiyuu favourite juga hihi.

lepastu game oz mafia (pc) artist dia yg lukis diabolik lovers. sy main 1 2 routes je sebab agak slowww tapi art lawa and laki2 ramai hensemmmm

kalau otome yg plot best, sweet fuse at your side (psp). plot dia agak menarik, lukisan dh lawa, tp character design tak besttt

btw yg mana platform dia psp/nds, semua tu saya main kat emulator je
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

14-7-2024 01:16 PM GMT+8 , Processed in 0.061678 second(s), 40 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list