Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
6342
View
155
Reply

[Pelbagai] 10 Perkara Tidak Boleh Anda Beli Dengan Duit !

[Copy link]

Author: uniq61    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 4-3-2017 03:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Zaman skrg semua benda perlukan duit

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2017 07:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Cinta tak boleh dibeli dengan duit..tapi duit boleh dicari bersama dengan orang yang dicintai..afterall..money is not everything

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2017 08:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Sebagai main provider....laki cek x kerja...sebab sekolah x habih...cek yg ade degree gaji alhamdulillah..urusan wang mmg la dibahu cek.....bertabah la....tapi laki cek compensate laa jaga anak kemas umah....anak2 berjaga makan pakai dan solat.....cek dah redha....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2017 10:41 AM | Show all posts
masa muda dan masa sihat...
Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2017 03:59 PM | Show all posts
What money can buy:

- Bed... but not sleep
- Computer... but not brain
- Foods... but not appetite
- Finery... but not beauty
- House... but not home
- Medicine... but not health
- Luxuries... but not culture
- Amusements... but not happiness
- Acquaintance... but not friends
- Obedience... but not faithfulness
- Sex... but not love

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 27-4-2017 01:40 AM From the mobile phone | Show all posts
banyak duit jiwa kosong tetap terseksa,
hidup sederhana jiwa gembira in  Shaa Allah bahagia...kerana duit bukan segala-galanya...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 30-4-2017 11:43 AM | Show all posts
Kebaikan orang yang kita tinggalkan sebab merasa yang baru lebih baik.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 30-4-2017 11:02 PM From the mobile phone | Show all posts
50-50
Duit pentibg utk hidup. Tp duit bukan segala-galanya.

Institusi kekeluargaan boleh goyah jika tiada duit. Tp bila ada duit pun institusi kekeluargaan boleh goyah jg sbb berebut harta..

Yg penting hidup dalam kesederhanaan...dan jg banding kuantiti duit org dgn kuantiti duit kita.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 30-4-2017 11:06 PM | Show all posts
ikhlas dan jujur seseorang.. sbb bila ada duit kita x tahu sama ada dia baik sbb duit yg kita ada atau sbb dia betul2 baik

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2017 02:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Kasih sayang, kesetiaan, kejujuran

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 2-5-2017 03:34 PM | Show all posts
Duit memang segalanya nak2 dengan dunia sekarang. Banyak masalah yg timbul akibat tak cukup duit. Tapi duit tak boleh beli masa, kasih sayang, anak2. Ada orang duit banyak tapi tak bahagia. Ada orang biasa2 jee tapi hidup bahagia. Rezeki masing2

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2017 06:28 PM | Show all posts
semua pakai duit xtau la yg akan datang udara pun kena bayar kot zaman2 jibby mcm2 leh jadi kan...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2017 06:41 PM | Show all posts
KEPERCAYAAN!!

Sekali kau dah buat taik dgn aku, sampai sudah aku xcaya dah.
Bagi la duit byk mana pun.
no turning back.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2017 09:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Betul.
Tapi ada juga items listed yg partly boleh dibeli dgn duit..  masa saja tak boleh beli..but then again, kalau ada duit boleh upah org (eg..takyah kemas rumah, buat laundry etc)  and u can have more time to yourself.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2017 11:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by JoyahJay at 6-5-2017 11:36 PM

Duit bkn segalanya ,tapi takde duit segalanya diungkit......:zz:zz:zz

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2017 11:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by JoyahJay at 6-5-2017 11:36 PM

Duit duit dimana kau duit
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2017 11:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by JoyahJay at 6-5-2017 11:35 PM

Sorry triple send  
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2017 11:31 PM | Show all posts
i choose to differ.

duit boleh 'beli' benda2 tu. contoh plg senang: kita 'beli' masa dgn tak pyh iron baju susah, invest on seterika ajaib mahal2...

tapi, terpulang kpd owner duit tu utk salurkan ke mana dia nk invest.

bukan nk materialistik, tp tu lah hakikat dunia skrg. cumanya kita still blh happy walau xda duit, kalau cara kita betul.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2017 09:49 AM From the mobile phone | Show all posts
Duit tak kenal saudara mara.ada yg putus saudara dsebabkan duit

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2017 11:16 AM | Show all posts
Duit memang tak boleh beli 10 perkara seperti di atas  tapi duit perlu untuk hidup tanpa duit pun hidup boleh kucar kacir.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2017 11:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Duit bkn utk segala2nya tp sb duitlah byk benda blh tjadi.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2017 11:51 AM | Show all posts
duit cuma alat untuk capai impian hidup

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2017 04:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Kerana duit, org yg byk berjasa boleh disisihkan begitu saja. Supaya boleh diganti dgn org yg mendatangkan duit. Jadi pd saya, duit tak boleh beli keikhlasan. Cuma boleh tarik sesama spesis mata duitan je la

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2017 07:39 PM | Show all posts
kita tak boleh beli masa.. kalo boleh habis banyak dah duit ku hahah

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2017 12:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Kasih sayang, kepercayaan, kesetiaan, keluarga tidak dapat dibeli dgn duit

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.073685s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list