Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
6197
View
155
Reply

[Pelbagai] 10 Perkara Tidak Boleh Anda Beli Dengan Duit !

[Copy link]

Author: uniq61    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 14-9-2017 02:21 PM | Show all posts
Berdoza replied at 13-9-2017 04:33 PM
1. Masa
Nyatanya masa memang tak boleh dibeli. Bayar la banyak mana pon 24jam tetap 24jam. Tak kan  ...

TQSM seribulan.

Comments

no prob  Post time 14-9-2017 03:44 PM
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 03:35 PM | Show all posts
Bila baca reply kemain suma ckp duit itu ini tp jgn terlalu taksub je. Duit boleh dicari tapi masa yg berlalu ingat boleh beli? Kan ada pepatah masa itu ibarat emas.

Bagi aku hidup ni sederhana je, kebahagiaan kita bukan pada duit. Ada orang duit & harta dia berkepuk tapi jiwa kosong, sebab masa muda dia kejar duittttttt je dah tua duit banyak tapi still tak bahagia.

Jadi gunakan masa yang ada ni, hargai sebaik mungkin bersama orang-orang tersayang sebab bila ia dah berlalu pergi bawak duit seguni pun tak mampu beli masa yang berlalu tu.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 04:28 PM | Show all posts
kesihatan tak boleh dibeli dengan duit
terbaca satu kisah kat China.. mengamuk siap tabur duit dekat hospital sebab tak dapat buah pinggang rasanya..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2017 04:29 AM From the mobile phone | Show all posts
Duit bagi memang penting dan sedikit sebanyak membantu kita beli masa, kebahagian, kesihatan. Contoh duit boleh beli masa, kalau orang kaya boleh holiday sana sini dgn family..tak payah kerja overtime org org lain. Kalau org yg takde duit terpaksa kerja sampai 10mlm, balik kerja anak dah tidur. Dari anak kecil sampai besar asyik kerja je tak dpt luang masa dgn keluarga. Kebahagiaan lak duit boleh buat kita happy kalau kita dpt holiday, spa, shopping utk hilangkan stress dan kesedihan. Contoh org tu sedih sebab putus cinta. Kalau ada duit g je cruise ke europe kot2 jumpa cinta baru contoh duit boleh beli kesihatan lak, kita sendiri tau tahap kesihatan org yang duduk slum area mcm mana.kotor dan senang dpt penyakit. Orang kaya dah la ada insurance..duit kepuk2 tu boleh beli mcm2 suppliment. Rumah pun bersih ada ada orang gaji cuci rumah hari2. Kalau sakit pun nak bayar duit operation pejam mata je.orang takde duit kena minta derma sana sini.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2017 02:27 PM | Show all posts
1. Masa
2.Kesihatan
3. Kebahagiaan..

Aku dpt 3 je baru..kang kalo jumpe lagi aku tambah sampai 10..hehe

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2017 09:39 AM From the mobile phone | Show all posts
Duit memang tak boleh beli masa, kebahagian dll. Tapi realistiknya, dubia sekarang perlukan duit. Air kosong pun 20 sen satu gelas sekarang.  
Tapi kita pun kena pandai manage duit. Jangan menjadi hamba duit. Nanti kena kejar along. Once dah terjebak dengan along, memang susah nak keluar. Macam kawan sekerja, hari-hari dapat panggilan telefon suruh bayar hutang. Dia nak buat kerja pun tak tenteram. Masuk pejabat dah nampak muka bermasalah. Kasihan gila.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.055065s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list