Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12Next
Return to list New
12539
View
34
Reply

Swap or Sell - cotton fabric

[Copy link]

Author: Leo_Tigris       Show all posts   Read mode

Author
Post time 20-9-2014 06:15 PM | Show all posts |Read mode
Harap Mod Board benarkan Leo bukak thread nie ye.

Nampak sendu sikit board SKAC nie - board borak je yg nampak laju

Leo byk kumpul fabric cotton - because selalu beli bila berniat nak jahit quilt. Kadang2 tak guna pun - duduk tersengih je dlm bakul. Sekrg nie ada bisness kecik2 jahitkan kain cotton - and beli direct je dari US - cuma kalau tak beli remnant atau end of bolt, biasanya minima kena beli satu yard (satu yard nie sama dgn 36 inci).

Kalau beli kat kedai craft or online Malaysia, dpt jugak beli half yard - so takde la membazir sgt.

So - tujuan Leo buka thread nie - just nak tahu ada tak para ibu2 or isteri2 crafters sini yg ingin nak swap or sell of their excess fabric kat sini? Kalau takde sambutan, Leo maybe suruh tutup je la thread nie.

Leo ada beberapa fabric yg Leo beli byk and maybe nak let go....nak kena amik gbr and upload dulu ye.....tungguuuuu....



Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2014 09:58 PM | Show all posts
ok cepat2 upload gambar nak cuci mata
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-9-2014 03:11 PM | Show all posts
Kain semua cotton - semua bidang 45inci
Bila dah byk sgt, takde tpt nak simpan - and tak guna pun - baik jual - dpt gak modal beli lain....hehe...

IMG_0580.JPG

Designer US - Robert Kaufman - ada satu yard - nak let go half yard - kalau nak beli quarter yard pun boleh





Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-9-2014 03:15 PM | Show all posts

IMG_0579.JPG

Yang nie comel sgt - beli kat Spotlight - high quality cotton.
Ada satu yard - nak let go half yard


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-9-2014 03:20 PM | Show all posts
Edited by Leo_Tigris at 28-12-2015 10:06 AM


SOLD


IMG_0582.JPG
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-9-2014 03:21 PM | Show all posts
IMG_0586.JPG

American cotton - tak ingat designer - ada quarter yard

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-9-2014 03:25 PM | Show all posts
IMG_0581.JPG

Makower UK (Designer Cotton) - ada one yard - nak let go half yard

IMG_0603.JPG
SOLD

IMG_0593.JPG

US cotton - ada semeter - nak let go half meter

Semua kain bidang 44-45 inci - dah di prewash so tak payah cuci dah.
Sesuai untuk quilting. Leo nak let go at cost price je. So kalau cotton US or Designer cotton tu, rm22 per half yard and English cotton tu RM10 per half yard.

Ada byk lagi - tak sempat nak amik gbr je.




Last edited by Leo_Tigris on 25-11-2014 10:55 PM

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2014 11:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Leo. I berkenan nak beli yg makower tu. Ada lg ke yg cantik2? Whatsapp I gmbar blh? Kebetulan I pn tgh cari fabric
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-9-2014 01:06 PM | Show all posts
titiana posted on 21-9-2014 11:13 PM
Leo. I berkenan nak beli yg makower tu. Ada lg ke yg cantik2? Whatsapp I gmbar blh? Kebetulan I pn t ...

Titiana - anything specific in mind?


Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2014 03:10 PM | Show all posts
small abstract print or flower print or yg cute2 utk baju bby
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2014 12:16 PM | Show all posts
cantik2 kain disini..tapi tak reti nak jahit apa..

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-9-2014 10:11 PM | Show all posts
Tehbunga
Buat bib baby, buat barut, buat pencil case or make up pouch. Bykkkkkk sgt benda boleh buat.
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2014 08:51 AM | Show all posts
comeynyaa kain.. uhuh.. kaka leo jait pape tamo tepek sini ke huhhuhu...
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2014 12:22 PM | Show all posts
Leo_Tigris posted on 26-9-2014 10:11 PM
Tehbunga
Buat bib baby, buat barut, buat pencil case or make up pouch. Bykkkkkk sgt benda boleh bua ...

sis Leo..
dah lama sgt pencen menjahit, mengait, ngubah bunga ni..

keras sgt2 daa tangan ahkak ni...


ni anak2 dah besar, cam teringin nak mulakan balik..

mesin pun berabuk aje..tak berusik..nak masukkan benang pun dah lupo...sadisss



Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2014 03:05 PM | Show all posts
Leo_Tigris posted on 21-9-2014 03:20 PM
Yang nie English cotton - so murah sikit, and nipis sikit dari US cotton - nak let go quarter ya ...

Interested with this..so cute the design...ada lagi tak?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-11-2014 09:12 PM | Show all posts
Edited by Leo_Tigris at 28-12-2015 09:59 AM
Elle_mujigae posted on 7-10-2014 03:05 PM
Interested with this..so cute the design...ada lagi tak?
Kalau nak tgk lagi - sila la ke Facebook page Capz and Such - byk lagi kain situ - tapi kena confirm balik size sebab maybe dah takde.



catscomel.jpg
gajahcomel.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2014 08:57 AM | Show all posts
Leo_Tigris posted on 2-11-2014 09:12 PM
Elle - ada lagi - PM la ek...

Nak upload lagi sbb baru dpt delivery kain dari US - nak guna s ...

huhuhu tomeynyaaa....

half yard tu muat ke nak wat sarung bntl kecik ek? hahaha...
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2014 05:21 AM | Show all posts
Leo_Tigris posted on 2-11-2014 09:12 PM
Elle - ada lagi - PM la ek...

Nak upload lagi sbb baru dpt delivery kain dari US - nak guna s ...

orite...I dah pm..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-11-2014 03:04 PM | Show all posts
American designer cotton - 'blue mosaic'
Nak let go quarter yard, fat quarter or half yard

bluemosaic.jpg

Yang nie - american cotton - fat quarter
Beli kat Yee Button for RM11.25 - nak let go for RM10

IMG_0653 (2).jpg

Yg corak kereta kecik2 on navy background - also fat quarter
Bought at Yee Button - harga asal RM11.25 - nak let go for RM10

IMG_0686.jpg

Next one - kain English cotton - nak let go half metre - harga RM10

IMG_0659 (2).jpg


American cotton - 'night sky' - corak dia biru, tanah kain hitam
nak let go half yard

IMG_0673.jpg

Last edited by Leo_Tigris on 12-11-2014 06:47 AM

Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2014 08:34 AM | Show all posts
Leo_Tigris posted on 11-11-2014 03:04 PM
American designer cotton - 'blue mosaic'
Nak let go quarter yard, fat quarter or half yard

kaka leo.. smer yang nak let go ni da ada buyer ke?
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.094294s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list