Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12Next
Return to list New
39166
View
37
Reply

Tinted mana yg lebih berkualiti ? 3m vs V-kool ?

[Copy link]

Author: changa=famri7       Show all posts   Read mode

Author
Post time 2-10-2014 05:26 PM | Show all posts |Read mode
Yg mana lebih berkualiti ?
Single Polls, Total 71 Users voted
19.72% (14)
80.28% (57)
Your User group have no permission to vote
Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2014 10:00 PM | Show all posts
v-kool la best....
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2014 01:16 PM | Show all posts
Harga yang mana lebih murah?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-10-2014 12:54 AM | Show all posts
mattzzx posted on 4-10-2014 01:16 PM
Harga yang mana lebih murah?

rasanya 3m lagi murah
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2014 02:26 PM | Show all posts
changa=famri7 posted on 6-10-2014 12:54 AM
rasanya 3m lagi murah

Kualiti 3m tu lebih kurang V Cool tak?
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2014 12:49 AM | Show all posts
Vkool S40 paling bagus
harga boleh cecah 3k,4k bergantung kepada size dan jenis kereta
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2014 03:20 PM | Show all posts
V-kool   
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2014 10:54 PM | Show all posts
V-Kool ada kualiti yg tinggi
Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2014 02:19 AM From the mobile phone | Show all posts
beli je kt grupon.my tu. banyak promo tint murah2. belambak2 plak tu. banyak juga yg bg quality tint. cuma kena pilih elok2. haritu aku buat security tint tak ingt brapa tebal.. damage rm168 (beli kt grupon) + charge tanggal tinted lama RM50. ddamage dlm RM220. warranty 7thn.
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2014 10:37 PM | Show all posts
Saya piiih vkool
Reply

Use magic Report

Post time 23-10-2014 09:44 AM | Show all posts
apalancut posted on 16-10-2014 02:19 AM
beli je kt grupon.my tu. banyak promo tint murah2. belambak2 plak tu. banyak juga yg bg quality tint ...

selalu waranty tuh waranty camana yg dier bg?

Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2014 10:52 PM | Show all posts
I'm v kool..
Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2014 08:56 AM | Show all posts
Ada tu sekali aku tumpang naik kereta Civic FD2 sedare mare jugak, dia baru ambik second kereta tu... kat tingkap belakang tu mmg adelah tempek sticker V-Kool tu... tapi yang aku musykil, aku duk dalam, aku still boleh rasa cahaya matahari yang bersinar direct kat aku dalam kereta walaupun time tu dah agak petang, dalam pukul 4.00 ptg gitu...

Itu tanda V-Kool tak elok ke atau macamana? Kalau tinted yang cap ayam kedai Brothers tu aku paham la...
Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2014 02:55 PM | Show all posts
matdue77 posted on 27-10-2014 08:56 AM
Ada tu sekali aku tumpang naik kereta Civic FD2 sedare mare jugak, dia baru ambik second kereta tu.. ...

vkool sendiri banyak gred , lagi mahal lagi bagus

atau dia pakai vkool tak ori kut ?
Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2014 03:15 PM | Show all posts
Darsitadara25 posted on 27-10-2014 02:55 PM
vkool sendiri banyak gred , lagi mahal lagi bagus

atau dia pakai vkool tak ori kut ?

Oh, really? Ade gred berbeza ke? Tak tahu plak yang tu...
Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2014 03:29 PM | Show all posts
matdue77 posted on 27-10-2014 03:15 PM
Oh, really? Ade gred berbeza ke? Tak tahu plak yang tu...

ada vkool elite, ada vkool s40 dll
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2014 05:19 PM | Show all posts
Saya lebih gemar keluarkan bajet utk tinted bagi mengurangkan haba kepanasan berbanding beli sport rims utk bergaya

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2014 08:46 AM | Show all posts
apalancut posted on 16-10-2014 02:19 AM
beli je kt grupon.my tu. banyak promo tint murah2. belambak2 plak tu. banyak juga yg bg quality tint ...

tinted murah tu biasanye kurang daya utk menghalang haba panas masuk melalui cermin keta tu.
ramai yg suka pasang tinted sbb nak gelapkan cermin je, bukannye utk kurangkan kepanasan dlm keta.

kalau nk pasang tinted 3m or v-kool ni , baik gi authorised agent  la .. sbb takut kena yg tipu punye tinted kalau gi kedai aksesori lain.
tinted ni pun ada tempoh hayat gak. Kalau yg mahal punye, utk 3 th pertama mmg ok la, pastu tahap keberkesanan akan semakin menurun.
biasanye aga bagi warranty 5,7 or 10 tahun tu.. hanya utk tinted tu tak terkopek atau gelembong je.


Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2014 09:06 AM | Show all posts
teknik pemasanganpun penting...
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2014 03:20 PM | Show all posts
Try also check on huper optic ceramic and Llumar, tint colour nampak cantik juga..Tenaga solar yang menyebabkan kepanasan disebabkan 54% infra red + 3 % ultra violet +43% visible light (cahaya yang boleh dilihat), kalau nak kurangkan panas try dapatkan maksimum rejection on IR and Visible light tu..UV rendah je..
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.089396s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list