Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
2368
View
4
Reply

[Komunikasi] Kursus bahasa Inggeris di Kota Bharu

[Copy link]

Author: cikgutuition       Show all posts   Read mode

Author
Post time 15-10-2014 12:02 PM | Show all posts |Read mode
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua

Cikgu bercadang nak buat kursus bahasa Inggeris di Kota Bharu Disember ini tetapi nak tanya mereka yang berada di KB tentang kursus bahasa Inggeris yang macam mana yang mereka berminat untuk sertai dari segi:-

1. kandungan kursus

2. Lokasi

3. Yuran

4. Latihan2 pemantapan

5. Khidmat bimbingan selepas tamat kursus

Kepada mereka yang sudi memberi pendapat dan cadangan, cikgu ucapkan jutaan terima kasih dan Jazakallah.

Cikgu Yusoff
0193090711

Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2014 01:31 PM | Show all posts
cikgu nak buat tuition kat area mana cikgu? area wakaf che yeh ada tak?

sy ni sudah bekerja, tp berminat nak belajar bahasa inggeris sebab tuntutan kerja..

nak tau jugak berapa yuran bulanan, berapa kali kelas dlm seminggu, waktu kelas dan sebagainya..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-10-2014 02:42 PM | Show all posts
pelangisenja posted on 15-10-2014 01:31 PM
cikgu nak buat tuition kat area mana cikgu? area wakaf che yeh ada tak?

sy ni sudah bekerja, tp b ...

Kursus ni cikgu plan buat dua hari setiap Modul. Kita akan mula dengan Modul Asas dulu di mana cikgu akan ajar aspek2 berikut:-

1. Tips dan petua memahirkan bahasa Inggeris dalam masa yang singkat
2. Penggunaan kamus untuk meningkatkan penguasaan tatabahasa dan juga kosakata bahasa Inggeris.
3. Penggunaan kamus untuk mengetahui sebutan perkataan-perkataan bahasa Inggeris
4. Penggunaan thesaurus untuk meningkatkan kosakata bahasa Inggeris.
5. Memahami peranan Nouns dan Pronouns dalam ayat-ayat bahasa Inggeris
6. Penggunaan Verb TO BE untuk melengkapkan ayat-ayat bahasa Inggeris
7. Latihan-latihan individu dan berkumpulan

Selepas tamat Modul Pertama, InsyaAllah akan disambung dengan Modul Kedua tahun depan tetapi peserta akan dibimbing melalui emeil dan Whatsapp selepas tamat Modul Satu.

Plannya buat di Paloh Inn di Kg Pintu Gang.

Kalau berminat, WhatsApp cikgu di 0193090711

Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2014 09:31 AM | Show all posts
berapa harga kursus cikgu?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-10-2014 10:51 AM | Show all posts
pelangisenja posted on 29-10-2014 09:31 AM
berapa harga kursus cikgu?

Ni kandungan kursus

Kandungan Kursus Asas-AsasKomunikasi bahasa Inggeris

Hari Pertama
1. Tips dan petua mudah mahir bahasa Inggeris dalam masa yang singkat.
2. Teknik menggunakan kamus untuk meningkatkan kosakata bahasa Inggeris.
3. Cara mudah menggunakan kamus untuk faham Grammar  bahasa Inggeris.
4. Teknik menggunakan kamus untuksebutan bahasa Inggeris yang sempurna.
5. Kaedah Menggunakan thesaurus untuk meningkatkan kosakata bahasa Inggeris.
6. Penggunaan Nouns dalam bahasaInggeris.
6.1 Functionof a noun -Fungsi penggunaan nouns
6.2 Count in nouns - Countable dan uncountable nouns
6.3 Konsep  Singular dan Plural Nounsdalam bahasa Inggeris
6.4 Spelling of plural nouns - Cara mengeja Plural Nouns dengan betul
6.5 Subject Verb Agreement - Penggunaan nouns dengan auxiliary verb
seperti am/is/are, was/were, do/does/did, have/has/had.
6.6 Possessive Nouns - Bagaimana untuk menggunakan possessive nouns
untuk menunjukkan pemilikan dengan penggunaan apostrophe s ('s) atau
apostrophe (') sahaja.
6.7Collective nouns - Collective nouns untuk nouns dalam kumpulan
Hari Kedua
7. Fungsi dan penggunaan pronouns yang betul
7.1 Functionsof a pronoun -Macam mana menggunakan pronouns dengan tepat
7.2 Singular pronouns and Plural pronouns - Apa itu singular pronouns danplural pronouns?
7.3 Subjectpronoun - Apa itu subject pronoun dan fungsinya dalam ayat?
7.4 Objectpronoun - Apa itu Object pronoun dan kaitannya dengan
Subject Pronoun?
7.5Possessive pronouns - Penggunaan possessive pronouns seperti mine, yours, hersdan sebagainya untuk menunjukkan pemilikan.
7.6 Reflexivepronouns - Cara yang betul untuk menggunakan reflexive pronouns seperti myself,herself, ourselves dan sebagainya.
7.7Demonstrative pronouns - Penggunaan demonstrative pronouns seperti this/thesedan that/those untuk menunjukkan nouns.
7.8Indefinite pronouns - Penggunaan indefinite pronouns seperti everyone, each dansebagainya.
8. Adjectives
8.1 What is anadjective? -Apa itu adjective?
8.2Characteristics of an adjective - Ciri-ciri adjective
8.3Adjectives of quality C Apa itu Adjectives of quality dan
bagaimana nakmenggunakan ia?
8.4Adjectives of quantity C Apa itu adjectives of quantity dan
bagaimana nakmenggunakan ia?
8.5Possessive adjectives C untuk menunjukkan pemilikan dan perbezaanya denganpossessive pronouns.
8.6 Positive,comparative and superlative adjectives C Penggunaan
positive,comparative dan superlative adjectives seperti tall, taller
dan tallestuntuk menunjukkan perbandngan.
9. Verb
9.1 Verbfunction - Fungsi verb dalam bahasa Inggeris
9.2 What isVerb TO BE?
9.3 Usage ofam, is, are, was dan were in Verb To BE
9.4 Present  tense, Past tense and Future tense - Konseppresent
tense, pasttense dan future tense dalam menggunakan Verb TO BE
9.5 Bentuk2verb TO BE untuk ayat positif, ayat nafi dan pertanyaan.
9.6Penggunaan Verb TO BE
10. Ringkasankursus dan sesi soal jawab.
Butiran lanjut kursus:-
1. Tarikh C 19 dan 20hb Disember di Paloh Inn, PintuGeng, Kota Bharu
2. Masa C 9 pagi hingga 5 petang.
3. Yuran Kursus - RM450 untuk kursus 2 hari tetapi ada diskaun untuk pendaftaran awal!
4. Diskaun C Daftar pada atau sebelum 1 Disember danyuran cuma RM390. Daftar selepas 1 Disember tetapi sebelum/pada 10 Disember  yuran cuma RM420.Daftar selepas 11 Disember danyuran penuh RM450 dikenakan.

5. Jumlah pelajar dihadkan kepada 20 orang sahaja
Telefon/sms/whatsapp saya segera di 0193090711 ataudi cikgutuition@yahoo.comatau di cikgutuition@gmail.com
Cikgu Yusoff
     


Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.091974s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list