Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12Next
Return to list New
13460
View
31
Reply

Kedai Used Car yg boleh dipercayai di ampang?

[Copy link]

Author: molan    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 20-10-2014 12:41 PM | Show all posts |Read mode
As salam dn salam sejahtera sume..

Nak tanya, kat area ampang, mana ya kedai kereta terpakai yg boleh dipercayai di? yela, ade org ckp kete terpakai byk yg menipu. xtau la btul ke idak..mayb depend on salesman tu jujur ke x kot...Tolong bagi info sume
Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2014 02:27 PM | Show all posts
mulan2.....masalahnya bukan area mana...tapi bagaimana anda memilih kete tersebut...
ko nak cari kete apa, meh bawa aku pegi pilih..insyaallah tak tertipu..
btw..bulan April lepas ada sorang forumer minta bantuan pegi tengok kete second hand...
lepas belek luar dalam, aku rasa kete takde masalah...alhamdulillah smpai skang kete ok..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-10-2014 02:40 PM | Show all posts
zulka posted on 20-10-2014 02:27 PM
mulan2.....masalahnya bukan area mana...tapi bagaimana anda memilih kete tersebut...
ko nak cari k ...

hahaha..terbaek la ko ni zulka..den nk area ampang tu sobab den dok kt ampang ni yo. senang sket nk tgk2 kete..dlm planning lg..tngu duit cukup..cuma kot2 sape yg ade pengalaman bli kete 2nd kt area ampang ni..leh tau dh pnh p kedai mana.hehe..nnti sng aku ricky kete kt kedai tu jek...haha..ko dok mana zulka?

Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2014 03:02 PM | Show all posts
used car yg aku pernah berurusan kat ampang, Bintang Auto, kat area Bandar Baru..
pastu Apek Auto kalau tak silap...area Taman Cahaya..
alhamdullilah takde masalah...
aku duk rawang  
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-10-2014 03:11 PM | Show all posts
molan posted on 20-10-2014 02:40 PM
hahaha..terbaek la ko ni zulka..den nk area ampang tu sobab den dok kt ampang ni yo. senang sket n ...

ooo dok rawang..jauh gak tu ngn ampang...huhu...tgk kt mudah tu byk gak kete nk jual..cume tgk milege die cm btul ke idak sbb rendah lor plak...orite aku cube ricky kedai2 ko state kn tu..tq2

Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2014 05:22 PM | Show all posts
molan posted on 20-10-2014 03:11 PM
ooo dok rawang..jauh gak tu ngn ampang...huhu...tgk kt mudah tu byk gak kete nk jual..cume tgk mil ...

setakat tengok milage tak cukup dik
kena tengok semua sudut....
pedal minyak dgn brekpun kena tengok, kalau dah haus banyak tu maknanya kete tu banyak jalan...
haus sikit maknanya kete tu tak bejalan sgt...
pedal minyak dgn brek tu biasanya used car takkan tukar...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-10-2014 05:46 PM | Show all posts
zulka posted on 20-10-2014 05:22 PM
setakat tengok milage tak cukup dik
kena tengok semua sudut....
pedal minyak dgn brekpun kena te ...

Sbb tu klu time aku nk gi bli kete nnti kene bwk org cm ko bang..kene ade org yg pndi check luar n dlm kete..hnya yg expert jek leh tau kete tu penah eksiden ke banjir ke.huhuhu.ade apa2 lg tips ke bro?

Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2014 08:56 AM | Show all posts
- tanya dah berapa org owner, kalau ko yg kedua - ok.
- buka bonet belakang, selak karpet, tengok sambungan antara bumper dgn body ada kesan welding/cat baru
  tak....kalau ada, takut kete eksiden..
- tengok dari tepi/sipi kete, peratikan body line dari depan smpai belakang...kalau masih align - ok, kalau mcm tak
  selari takut kete eksiden
- peratikan setiap cermin kete, kalau ada watermark...cari yg lain....kalau byk watermark maknanya owner lama  
  kete tu paking kat luar bukan dlm garaj, perlu diingat watermark ni sangat2 payah nak buang...dulu aku pernah
  beli kete wira yg byk watermark, mcm2 cara aku buat nk buang, sudahnya tukar cermin.
dan byk lagi....tak rajinla menaip ari ni bz sket

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-10-2014 09:50 AM | Show all posts
zulka posted on 21-10-2014 08:56 AM
- tanya dah berapa org owner, kalau ko yg kedua - ok.
- buka bonet belakang, selak karpet, tengok s ...

good info bro..tq2 sbb bz2 pn masih leh reply. ...
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2014 02:11 PM | Show all posts
bro zulka ni sangat membantu, terbaek.
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2014 02:57 PM | Show all posts
molan posted on 20-10-2014 03:11 PM
ooo dok rawang..jauh gak tu ngn ampang...huhu...tgk kt mudah tu byk gak kete nk jual..cume tgk mil ...

Apa susah, awak bayarlah consultation fee ke zulka  , untuk pengetahuan awak dulu AAM ada buat onsite pre purchased inspection service diorang cas rm 200-300 per inspection( sekarang tak pasti ada lagi ke tidak)
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2014 03:45 PM | Show all posts
batu_bergolek posted on 24-10-2014 02:57 PM
Apa susah, awak bayarlah consultation fee ke zulka  , untuk pengetahuan awak dulu A ...

haaa...betul..skang dh takde kot, kalau adapun depa charge mahai, sebab AAM upah org luar..
dan sebut pasal AAM
dulu sy pernah kerja dgn AAM - unit peronda/rescue (a.k.a pomen bergerak )..
(lama dah...zaman muda2 belia dulu..)
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2014 07:44 PM | Show all posts
zulka posted on 24-10-2014 03:45 PM
haaa...betul..skang dh takde kot, kalau adapun depa charge mahai, sebab AAM upah org luar..
dan s ...

terbaek bro!
kalu ade lobang accord 2.0 04/05 halu2 bro
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2015 07:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Faiz-t at 6-6-2015 07:40 PM
zulka replied at 20-10-2014 02:27 PM
mulan2.....masalahnya bukan area mana...tapi bagaimana anda memilih kete tersebut...
ko nak cari k ...


saya bercadang nk angkat camry 2008-2009 tgk market bawah 70k skrg.. sy nk ambik cash.. tp pelbagai kerisauan dtg bila berurusan dgn used car... Alang2 tuan ade buat service tlg tgk2 kereta ok laa,sbb x pnh beli dgn used car..hehehe.. saya akan inbox tuan dalam masa terdekat
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2015 02:18 PM | Show all posts
Used car dealer ni satu pun tak leh percaya. kalau ada yang dapat kereta yang tak dak masalah tu kira nasib baiklah kerana owner dulu jaga kereta tersebut bukannya sebab used car dealer yang jujur.
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2015 05:00 PM | Show all posts
Faiz-t replied at 6-6-2015 07:38 PM
saya bercadang nk angkat camry 2008-2009 tgk market bawah 70k skrg.. sy nk ambik cash.. tp pelba ...

insyaallah...
bantu setakat yg boleh..

Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2015 02:40 AM From the mobile phone | Show all posts
Sy pun tgh usha2 keta second gak, dah 3 4 tmpt dah cri. Sy nk tahu kos utk perukaran nama, runner sume tuh. Sbb ada yg cas 3500, ada yg 2500, mcm2 lg lah.
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2015 12:07 AM From the mobile phone | Show all posts
zulka replied at 20-10-2014 02:27 PM
mulan2.....masalahnya bukan area mana...tapi bagaimana anda memilih kete tersebut...
ko nak cari k ...

Bro baru2 ni aku ada pg usedcar CAR CITY dpn G-mart area kajang ada sebijik honda civic fd 1.8 kaler biru subaru (mybe dh cat baru)
Tgk dari pdgan kasar keter xde mslh.. klo bro ade klapangan masa bole tlg tgk2 kn tak..
Screenshot_2015-07-16-16-41-29.png
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2015 09:35 AM | Show all posts
haris1988 replied at 20-7-2015 12:07 AM
Bro baru2 ni aku ada pg usedcar CAR CITY dpn G-mart area kajang ada sebijik honda civic fd 1.8 kal ...

owh..boleh, tapi kena tggu sketla, buat masa ni takde pegi area kajang...kot2 ada lalu time raya2 ni, sy singgahla....
jauh gak tu rawang ke kajang..
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2015 11:19 AM From the mobile phone | Show all posts
zulka replied at 22-7-2015 09:35 AM
owh..boleh, tapi kena tggu sketla, buat masa ni takde pegi area kajang...kot2 ada lalu time raya2  ...

Xpe mna2 pon boleh.. kot2 lh boss rajin nk p tgk kn, hihihi
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.117440s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list