JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
12Next
Return to list New
8436
View
28
Reply

Watak2 Anime Yang Beragama Islam

[Copy link]

Author: RED 666       Show all posts   Read mode

Author
Post time 16-11-2014 05:14 AM | Show all posts |Read mode
diam2 melayan anime tak sangka ada juga watak-watak anime yang dipercayai beragama islam berdasarkan latar belakang keturunan, negara dan gaya hidup mereka.

meh sini kita paparkan watak2 anime beragama islam yang korang tahu

setakat ni yang tau:

1) quatre raberba winner, pilot gundam sandrock dari gundam wing, dia ni orang arab dan ada satu babak dalam gundam wing, member dia ajak minum arak untuk meraikan kemenangan tapi dia kata boleh dengan syarat ianya tak beralkohol(arak memabukkan dan haram bagi org islam)




2) muhammad avdol dari jojo's bizzare adventure, dia ni kawan hero, jojo dari mesir




3) sousuke sagara dari full metal panic, dia ni orang jepun tetapi dibesarkan di afghanistan dgn budaya dan cara hidup islam oleh bapa angkatnya majid, namanya di afghanistan ialah kashim




Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-11-2014 05:23 AM | Show all posts
lagi watak2 anime yang dipercayai beragama islam

4) marina ismail dari gundam 00, puteri dari negara timur tengah bernama azadistan




5) pak lebai rasa massoud rahmadi dari gundam 00, imam dan ketua puak konservatif di negara azadistan




6) ali al saachez, juga dari gundam 00, ketua pengganas KPSA di negara timur tengah, krugis dan askar upahan yang diupah kumpulan innovator



Last edited by RED 666 on 16-11-2014 10:57 AM

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2014 11:19 AM | Show all posts
kira banyak watak dr anime gundam la erk..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-11-2014 11:50 AM | Show all posts
znuyul posted on 16-11-2014 11:19 AM
kira banyak watak dr anime gundam la erk..

memang siri gundam banyak watak muslim, yang aku tunjuk tu watak2 utama yang muslim, kalau tambah yang sampingan rasanya ada banyak lagi

lagi watak anime yang muslim, mark owairan, pemain utama pasukan arab saudi dari anime dan manga bola sepak captain tsubasa







Last edited by RED 666 on 16-11-2014 11:52 AM

Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2014 08:16 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-11-2014 11:16 PM | Show all posts
ra5101 posted on 16-11-2014 08:16 PM

anime dan manga magi ni kalau tgk kat video2 kat youtube memang bertempat di negara arab dan berdasarkan hikayat 1001 malam

hero dia pun nama aladdin dan ali baba



Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2014 11:22 PM | Show all posts
good info
thx bro


wondered gak kenapalah anime/manga jarang tunjuk scene masjid atau tgh solat dlm masjid kah

rupanya psl sensitiviti...

selalu church atau temple jah...
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2014 11:34 AM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-11-2014 12:26 PM From the mobile phone | Show all posts
dauswq posted on 17-11-2014 11:22 PM
good info
thx bro



Anime yugo the negiotator ada byk babak sembahyang dalam masjid. Hero dia siap baca surah al fatihah lagi masa nak lepaskan diri dari tahanan. Anime ni bertempat di pakistan.

Gundam 00 musim 1 episod 12 pun ada babak pak lebai berkhutbah dalam masjid

Tapi memang tak byk pun, kebykannya anime dan manga berlatar middle east dan ada watak muslim tak sentuh pasal islam pun. Dan aku rasa lebih baik mcm tu.

Anime yugo dan gundam 00 mmg buat aku rasa krg senang sbb ada sentuh psal islam

Last edited by RED 666 on 18-11-2014 12:29 PM

Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2014 01:15 AM | Show all posts
pernah tengok Manga Shojo ada watak putera Mahkota dari negara arab berketurunan Jepun-arab datang ke negara jepun lalu melarikan diri dari bodyguard..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-11-2014 01:05 PM From the mobile phone | Show all posts
HangPC2 posted on 19-11-2014 01:15 AM
pernah tengok Manga Shojo ada watak putera Mahkota dari negara arab berketurunan Jepun-arab datang k ...

Manga shojo byk jgak yg aku dgr pasal bercinta dgn putera arab

Mcm gmbr yg kat atas tu dr manga oujisama no kanojo, kisah dia psal gadis jepun dikejar 3 org putera arab

Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2014 08:38 PM | Show all posts
RED 666 posted on 19-11-2014 01:05 PM
Manga shojo byk jgak yg aku dgr pasal bercinta dgn putera arab

Mcm gmbr yg kat atas tu dr manga ...

yang saya pernah baca Gadis Jepun jatuh cinta dengan Putera Arab.. kebetulan Gadis Jepun itu jadi Attendent Lif
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2014 11:59 PM | Show all posts
sargent sagara sosuke ...fuh!! nak layan balik full metal panic
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-11-2014 05:11 AM | Show all posts
HangPC2 posted on 19-11-2014 08:38 PM
yang saya pernah baca Gadis Jepun jatuh cinta dengan Putera Arab.. kebetulan Gadis Jepun itu jadi  ...

lagi watak2 anime beragama islam

pasukan maganac corps dari gundam wing. pasukan tentera pengiring quatre. ahli2 utamanya dan paling menyerlah dalam siri gundam wing ialah rashid(yg macam wolverine tu), abdul(yg pakai spek tu), auda(yg duduk mencangkung sebelah kiri) dan ahmad(yang bermisai sebelah kanan tu)




shirin bakhtiar, pembantu marina ismail dari gundam 00



alibaba saluja dari magi, yg gambar watak magi kat atas sebelum ni tu nama dia aladdin





Last edited by RED 666 on 20-11-2014 05:15 AM

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-11-2014 05:19 AM | Show all posts
beberapa babak melibatkan islam dari anime yugo the negiotator






babak sembahyang dan azan dalam anime yugo the negiotator

http://www.youtube.com/watch?v=plMS0badGgU


Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2014 06:48 AM | Show all posts
RED 666 posted on 18-11-2014 12:26 PM
Anime yugo the negiotator ada byk babak sembahyang dalam masjid. Hero dia siap baca surah al fat ...

banyak lagi yg aku tak tau pasal manga dan anime jepun nie .... kot2 kat manga Strain pun ade sebab storyline dia banyak berkisar suasana di Malaysia ( aku dlm proses membaca lagi ) ..... manga dah lama habis .....
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2014 08:20 AM | Show all posts
Ada pula manga dan anime Islamik rupanya..
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2014 11:17 AM | Show all posts
Saja nak bg info. Ni bukan animation jepun tp animation dibuat di Malaysia tp pelakon suara melibatkan international.



Salah satu watak beragama islam iaitu Lieutenant Raja Iskandar Shah






Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-11-2014 07:57 AM | Show all posts
ra5101 posted on 21-11-2014 11:17 AM
Saja nak bg info. Ni bukan animation jepun tp animation dibuat di Malaysia tp pelakon suara melibatk ...

ini bukan setakat muslim, malah berketurunan melayu lagi

biasanya watak2 anime dan kartun yg muslim berasal dari timur tengah, berketurunan samada arab atau parsi(iran)



Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2014 04:03 PM | Show all posts
yugo the negiotator

pelukis dia byk kaji pasal agama Islam ni
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2014 01:02 PM | Show all posts
kawe ingat watak Onepiece dari Alabasta beragama Islam rupanya tak sbb ada cross kat kubur2 depa
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-11-2014 02:23 PM | Show all posts
zarcon_t posted on 19-11-2014 11:59 PM
sargent sagara sosuke ...fuh!! nak layan balik full metal panic

sousuke sagara@kashim dalam full metal panic walaupun dia islam tapi tetap juga makan babi dan minum arak



Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2014 08:31 AM | Show all posts
roblucci posted on 30-11-2014 01:02 PM
kawe ingat watak Onepiece dari Alabasta beragama Islam rupanya tak sbb ada cross kat kubur2 depa

Episod berapa anime ONE PIECE yang ada watak muslim?
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2014 03:46 PM | Show all posts
RED 666 posted on 30-11-2014 02:23 PM
sousuke sagara@kashim dalam full metal panic walaupun dia islam tapi tetap juga makan babi dan min ...

murtad kot haha
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-12-2014 03:49 PM From the mobile phone | Show all posts
zarcon_t posted on 1-12-2014 03:46 PM
murtad kot haha

Dia tak murtad tapi berfahaman sekular
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.063303s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list