Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
26096
View
91
Reply

[Tempatan] Abdul Rani Kulup Adalah Seorang Pemain Drum Yang Berbakat!

[Copy link]

Author: berun       Show all posts   Read mode

Author
Post time 20-11-2014 12:56 PM | Show all posts |Read mode
Facebook dijadikan platform untuk memaki hamun?

Merata jugalah sekarang ini 'Page Troll' , di mana-mana  pun ada. Di Twitter ada sebuah akaun 'SRKL' sampah remaja Kuala Lumpur, boleh tahan kelakar juga semua isu yang di kongsikan.

Manakala di Facebook pula, lambakan 'page' palsu itu memang tidak dapat dibendung lagi. Rajin pula yang tukang 'update' itu.

Di Malaysia ini sudah menjadi trend asal jadi sesuatu isu yang agak panas atau kelakar, 'page' untuk melahar pasti diwujudkan, yang hairannya ramai pula yang mengikuti setiap 'update dari page tersebut.

Masyarakat di Malaysia ini seolah-olah gemar mengutuk dan dalam masa yang sama, sekadar untuk bergelak ketawa. Ada juga yang turut melepaskan geram, marah dan maki hamun. Selepas itu mulalah di cop sebagai "keyboard warrior".

Selain itu di Facebook juga terdapat banyak maklumat-maklumat yang tidak tepat dan palsu, berdasarkan gambar dan video diguna berulang kali dengan info yang berlainan.

Setiap benda dijadikan pasti ada keburukan dan kebaikannya, bergantung pada pengguna.


Abdul Rani Kulup dijadikan bahan KETAWA "Spec mana ayah"


Siapa dia Abdul Rani Kulup sehingga dijadikan bahan lawak, lagi-lagi bab 'Spec' beliau. Apa jawatan dia ini sebenarnya? Bukan ke dia cuba mempertahankan hak melayu? Fungsi dia ni bukan ke sama macam PERKASA?

kulup 5.jpg

Kulup 4.jpg

Salam 1 Takbur jemaah2 ayah ///..Seperti biasa kalau bukan report apa lagi ayah nak buat kan..2 Laporan polis telah ayah buat tengah hari ini berkenaan kehilangan sahabar karib ayah Mydin (Bersongkok Bertinted Gelap) yang dikhabarkan hilang setelah ditahan oleh sepasukan penguatkuasa JPJ..Jangan lah kerana tidak mengikot spek yang ditetapkan beliau disita begitu saja..Kehilangan beliau amat2lah dirasai oleh jemaah2 yang lain..Jika pihak JPJ tidak melepaskan beliau dalam masa 24jam ayah dan ahli2 berbai'ah akan turun kejalanraya..Ingat fans ayah sudah menjangkau 12K..mohon JPJ gerun serta merta..Takbur

10330395_1492222901065272_1671817995454560131_n.jpg

10636214_1489255024695393_3523817610623738458_n.jpg


Photo: Salam 1 Takbur jemaah2 ayah ///..Seperti biasa kalau bukan report apa lagi ayah nak buat kan..2 Laporan polis telah ayah buat tengah hari ini berkenaan kehilangan sahabar karib ayah Mydin (Bersongkok Bertinted Gelap) yang dikhabarkan hilang setelah ditahan oleh sepasukan penguatkuasa JPJ..Jangan lah kerana tidak mengikot spek yang ditetapkan beliau disita begitu saja..Kehilangan beliau amat2lah dirasai oleh jemaah2 yang lain..Jika pihak JPJ tidak melepaskan beliau dalam masa 24jam ayah dan ahli2 berbai'ah akan turun kejalanraya..Ingat fans ayah sudah menjangkau 12K..mohon JPJ gerun serta merta..Takbur


kULUP.jpg

kulup 3.jpg

KULUP 1.jpg

1508064_1494795320808030_9157036237252971972_n.jpg

1385973_1488974854723410_3266991534627698995_n.jpg





Last edited by berun on 21-11-2014 01:06 AM

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-11-2014 12:57 PM | Show all posts
Sama kes macam amran ni
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2014 12:58 PM | Show all posts
aku lebih tertarik dgn seluar singkat beliau...
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2014 01:00 PM From the mobile phone | Show all posts
berun posted on 20-11-2014 04:57 AM
Sama kes macam amran ni

meran popular dehhh!
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2014 01:06 PM | Show all posts
lebih tertarik dgn abam berbaju purple
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-11-2014 01:09 PM | Show all posts
Spec dengan misai sama naik


10710599_1479684942319068_987238988135935867_n.jpg
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-11-2014 01:10 PM | Show all posts
10653660_1493054577648771_3222008553936108171_n.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2014 01:12 PM | Show all posts
awat tak hensem sgt
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-11-2014 01:15 PM | Show all posts
Kulup 6.jpg

Yang ni lawak
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2014 01:16 PM | Show all posts
geli tgk lemak dagu berlapis gitu
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2014 01:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Yg nk jd pembela melayu pon.... :Q
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-11-2014 01:21 PM | Show all posts
Nah video dia, cakap pun macam  xjelas je bab seluar senteng aku baru perasan

VIDEO



Kulup senteng.jpg
Last edited by berun on 20-11-2014 07:04 AM

Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2014 01:21 PM | Show all posts
Aku tengok die ni rase macam segan nak mengaku melayu
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2014 01:27 PM | Show all posts
pakcik ni rajin buat report polis...
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2014 01:29 PM | Show all posts
amran tu yelah muda lagi....ni dah tua tuapun gila glemer. Dia ni dari persatuan apa ni??
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2014 01:30 PM | Show all posts
bengong betul... terkulat-kulat nak tahan gelak
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2014 01:32 PM | Show all posts
spec dia aku kurang nampak...tapi tali pinggang leather aku perasan..sana sini tak ngam pesen pun dia pakai....
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2014 02:14 PM | Show all posts
erm apa fungsi utama kumpulan2 picisan ni?
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2014 02:24 PM | Show all posts
pakcik ni eloklah berumah dalam balai polis..hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2014 03:07 PM | Show all posts
kadang-kadang i terpikir, apa la yg ada dlm pemikiran golongan-golongan gini. Poyo ke? Mental disorder ke? Kuat berhalusinasi ke? Boleh plak ada berpangkat-pangkat, medal di dada bagai. Tak boleh nak hadam
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list