Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
46845
View
380
Reply

Hasad dengki adik beradik sendiri

[Copy link]

Author: nur_ieyfa    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 12-12-2014 01:24 PM | Show all posts
Dah waktu rehat pon boss jaki jugak ke TT????
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-12-2014 01:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Cik_Andak posted on 12-12-2014 01:24 PM
Dah waktu rehat pon boss jaki jugak ke TT????

Waktu rehat time mkn n tido..hehe..
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2014 02:21 PM | Show all posts
prettyuglybabe posted on 12-12-2014 12:33 PM
ingatkan MN tt tadi

sian org tu.. x pasal2 jd 'qarin' tt...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-12-2014 02:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Sambung yea..                                            

   So lepas je Maria dah tau sy dah tak minum air yang kak Indon tu bagi dia marah saya dan bising2..kebetulan masa tu saya ikut anak sedara saya balik kampung dia tak bagi saya datang kat dia balik alasan dia cakap dekat adik bradik sy lagi sorang yang saya gelar Harun(bukan nama sebenar) sebab saya ni pemalas kat rumah dia tak nak usaha cari kerja dah ada kerja elok berhenti..terkejut sangat2 bila saya dapat tau dia cakap saya mcm tu..sedangkan kat rumah dia saya dah macam maid dia buat..kemas rumah masak semua saya buat..waktu tu saya baru sedar betapa bodoh nya saya ikut semua cakap dia dan saya lansung tak berfikir ape2..

   Harun ni pulak dengar semua fitnah Maria kat saya..Maria fitnah saya nak rosakkan hubungan dia suami isteri kata saya nak mengorat suami dia..padahal saya anggap suami dia macam abang saya sendiri..Maria reka cerita kata saya tido dengan lelaki lain dekat rumah dia,saya keluar rumah tak reti balik rumah..hakikatnya lelaki yang datang rumah tu kawan abang ipar saya,saya tidur dalam bilik dan lansung tak ade buat apa2 dengan kawan abg ipar saya tu..abang ipar saya berborak dengan kawan dia sampai ke pagi..time saya tak balik rumah saya keluar dengan suami dia dan kawan2 suami dia ramai2..kami semua tido dalam kereta dengan anak dia sekali sebab Maria marah suami dia bawak anak keluar lewat malam so dia kunci pintu rumah..Maria ni bawak cerita tu dekat semua family saya..waktu tu Harun sampai terus tak nak bercakap dengan saya..                                                            

   Lepas saya balik kampung saya duduk dengan kakak saya yang saya gelar sebagai Zara,Zara ni lah informer saya tolong bagitau kalau ada cerita yang tak elok si Maria ni reka..ayah saya duduk dekat bawah jagaan Harun walaupon sebenarnya Harun ni tak datang pown jenguk abah walau dekat sebelah rumah..so time ni Zara tolong saya dapatkan kerja sementara dekat pasaraya sebagai cashier sb sijil2 belajar saya semua Maria pegang..waktu tu saya baru dapat tahu Zara pown sebelum ni dah kena dengan Maria macam yang saya kena and saya rasa lagi teruk dari saya..                                          

   Pasal Zara ni kejap lagi saya cerita yea sebab dah ada yang menjeling2 semacam kat saya ni..


(dah edit jugak yea) Last edited by nur_ieyfa on 15-12-2014 08:35 PM

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-12-2014 02:28 PM From the mobile phone | Show all posts
halimi78 posted on 12-12-2014 02:21 PM
sian org tu.. x pasal2 jd 'qarin' tt...

Pembantu tu..nak buat cmne kan sy xdapat nak buat perenggan elok2..hehe
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2014 02:31 PM | Show all posts
nur_ieyfa posted on 12-12-2014 02:28 PM
Pembantu tu..nak buat cmne kan sy xdapat nak buat perenggan elok2..hehe

ok la tu.. ada org nk tlg buatkan..
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2014 02:55 PM | Show all posts
Subhanallah.. mengucap panjang baca citer kamu @nur_ieyfa .. sambung lg...
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2014 02:57 PM | Show all posts
nak lagi....


Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2014 03:00 PM | Show all posts
halimi78 posted on 12-12-2014 02:21 PM
sian org tu.. x pasal2 jd 'qarin' tt...

patutnya disclaimer patut letak atas
ni letak hujung-hujung
nasib baik perasan
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2014 03:02 PM | Show all posts
Aduhhhh...cete sambung2 jadi tension . Teruskan TT
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2014 03:04 PM | Show all posts
prettyuglybabe posted on 12-12-2014 03:00 PM
patutnya disclaimer patut letak atas
ni letak hujung-hujung
nasib baik perasan

tau xpe..

harap pasnih uols la tlg kopipes..
sure xdop yg tersalah sangka..
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2014 03:05 PM | Show all posts
halimi78 posted on 12-12-2014 03:04 PM
tau xpe..

harap pasnih uols la tlg kopipes..

iols redha sajok baca tak ada perenggan
cuma mak susah sikit nak paham ejaan BBNU ni


Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2014 03:06 PM | Show all posts
prettyuglybabe posted on 12-12-2014 03:05 PM
iols redha sajok baca tak ada perenggan
cuma mak susah sikit nak paham ejaan BBNU ni

BBNU apekah?
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2014 03:07 PM | Show all posts
halimi78 posted on 12-12-2014 03:06 PM
BBNU apekah?

alamak.. ini semua pengaruh thread spin
BBNU = budak baru nak up
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2014 03:17 PM | Show all posts
prettyuglybabe posted on 12-12-2014 03:07 PM
alamak.. ini semua pengaruh thread spin
BBNU = budak baru nak up

owh..... ok...
letih ok nk baca..
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2014 03:18 PM | Show all posts
Tambah lagi tt...pasni taip gune komputer pulak...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-12-2014 03:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Cik_Andak posted on 12-12-2014 03:18 PM
Tambah lagi tt...pasni taip gune komputer pulak...

Kerja kat sini tak pakai komputer..pakai telepon aje..tu yang nak menulis kat sini pown pakai hp aje..balik kerja nanti nak menyinggah Mcd la nak menaip kat laptop baru selesa nak taip panjang2 and tak guna short form..tapi tu pown kalau tak hujan la since sekarang ni petang2 je hujan kat selangor ni..maafkan kekhilafan ku semua
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-12-2014 03:46 PM From the mobile phone | Show all posts
aikee04 posted on 12-12-2014 03:02 PM
Aduhhhh...cete sambung2  jadi tension . Teruskan TT

Sabar yea..nanti lepas kerja sambung balik tulis panjang2..harap sabar menanti
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2014 03:47 PM | Show all posts
agak confuse hakak..
maksudnya skrg adik kerja dengan gov lagi ke tak ye....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-12-2014 04:02 PM From the mobile phone | Show all posts
puanlina posted on 12-12-2014 03:47 PM
agak confuse hakak..
maksudnya skrg adik kerja dengan gov lagi ke tak ye....

Saya dah tak kerja dengan gov agensi dah kak..kan tadi saya ada tulis tapi mungkin guna bahasa short form so akak tak perasan..M paksa saya berhenti maksudnya cabut dari kerja tu..so saya kena saman dengan gov agensi tu..sekarang ni saya baru menapak semula nak cari lubang2 kerja yang elok..saya sekarang kerja jadi call officer je kak..basic pown lepas bayar sewa bilik dengan makan tu pown puas tahan perut..baru nak up semula lepas jatuh tersungkur meniarap kak..
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2014 04:12 PM | Show all posts
Melayu oh Melayu,

Perasaan Hasad Dengki memang tak berpisah jua..hatta adik beradik sekalipun.

Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2014 04:43 PM | Show all posts
nur_ieyfa posted on 12-12-2014 04:02 PM
Saya dah tak kerja dengan gov agensi dah kak..kan tadi saya ada tulis tapi mungkin guna bahasa sho ...

xpe.. pelan2.. sesempit rasa kita dhimpit..
lg sempit org lain terhimpit...
yg pasti.. yg mberi rezeki cuma 1..
Allah yg bg kita rezeki.. sikit ke byk Dia yg bg..
Dia yg tentukan brp byk kita dpt..
yg ptg.. usaha dan doa mintak dr Dia..
sempit tu ujian.. lapang tu pon ujian...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-12-2014 05:14 PM From the mobile phone | Show all posts
halimi78 posted on 12-12-2014 04:43 PM
xpe.. pelan2.. sesempit rasa kita dhimpit..
lg sempit org lain terhimpit...
yg pasti.. yg mberi  ...

Tu lah tengah slowly mendaki la ni..sekarang ni plak tengah slowly cari tempat ada internet free..nak post cerita tanpa ada masalah short form atau perenggan..hehe
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2014 05:53 PM | Show all posts
pening arrr
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2014 05:54 PM From the mobile phone | Show all posts
nur_ieyfa posted on 12-12-2014 05:14 PM
Tu lah tengah slowly mendaki la ni..sekarang ni plak tengah slowly cari tempat ada internet free.. ...

xpe... pelan2 kayuh....

x lari gunung dkejar..
x runtuh bukit kalo x tarah...
ehehehe
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.067023s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list