Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
47176
View
380
Reply

Hasad dengki adik beradik sendiri

[Copy link]

Author: nur_ieyfa       Show all posts   Read mode

Post time 12-12-2014 07:08 PM | Show all posts
tagas posted on 12-12-2014 08:54 AM
Family ko ni stok pemikiran tahap pprt jer..maybe faktor didikan parent ko kot sbb kn ur siblings jd ...

hahahaha
geng2 CI je selalu guna "PPRT" ni
jauh berjalan ?
hahahah

Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2014 07:16 PM | Show all posts
Sambung yea..                                            
So lepas je M dh tau sy dh xminum air y kak Indon tu bg dia marah sy n bising2..kebetulan masa tu saya ikut anak sedara sy balik kampung dia xbagi saya datang kat dia balik alasan dia cakap dekat adik bradik sy lg sorg y sy gelar H sb saya ni pemalas kat rumah dia xnak usaha cari kerja dah ada kerja elok berhenti..terkejut sangat2 bila saya dpt tau dia cakap saya mcm tu..sedangkan kat rumah dia saya dah mcm maid dia buat..kemas rumah masak semua saya buat..waktu tu saya baru sedar betapa bodoh nya saya ikut semua cakap dia n saya lansung xberfikir ape2..

H ni pulak dengar semua fitnah M kat saya..M fitnah saya nak rosakkan hubungan dia suami isteri kata saya nak mengorat suami dia..padahal saya anggap suami dia macam abg sy sendiri..M reka cerita kata saya tido dengan lelaki lain dekat rumah dia,saya keluar rumah xreti balik rumah..hakikatnya lelaki yang datang rumah tu kawan abg ipar saya,saya tidur dalam bilik dan lansung xde buat apa2 dengan kawan abg ipar saya tu..abg ipar saya berborak dgn kawan dia sampai ke pagi..time saya xbalik rumah saya keluar dgn suami dia n kawan2 suami dia ramai2..kami semua tido dalam kereta dgn anak dia sekali sebab M marah suami dia bawak anak keluar lewat malam so M kunci pintu rumah..M bawak cerita tu dekat semua family sy..waktu tu H sampai terus tak nak bercakap dengan sy..                                                            
Lepas saya balik kampung saya duduk dengan kakak saya y sy gelar sbgai Z,sb ayah saya duduk dekat bwh jagaan H walaupn sebenarnya H xdtg pn jenguk abah walau dekat sebelah rumah pn..so Z tolong sy dapatkan kerja sementara dekat pasaraya sebagai cashier sb sijil2 belajar sy semua M pegang..waktu tu saya baru dapat tahu Z pn sebelum ni dah kena dgn M mcm y saya kena and saya rasa lagi teruk dari saya..                                          
Pasal Z ni kejap lagi saya cerita yea sebab dah ada yang menjeling2 semacam kat saya ni..


senang sikit bacanya
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2014 10:13 PM | Show all posts
Menunggu cerita TT..hope dapat update ye...
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2014 11:01 AM | Show all posts
Mana ni tt
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-12-2014 12:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Maaf semalam ingat nak pergi keluar update cerita tapi last2 hujan turun lebat sampai lewat malam..saya ni rempit aje..kat rumah sewa ni tak ade internet..kalau update kat sini guna hp  nanti tak ade perenggan..hari ni mungkin saya tak dapat nak update cerita sebab saya kerja sampai malam..tapi kalau nak saya tulis jugak nanti kena tolong saya buat perenggan yea..hihi
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2014 05:45 PM | Show all posts
citer tt compare satu lagi citer yg diragui kelogikkan nye..kes PHD ni berada dimana2..sgt kesian utk tt sebab melibatkan adik beradik sendiri..yg sepatutnya jaga & protect awak lepas arwah mak awak meninggal..

Btw..hubungan dgn bf n his family camne?patutnya awak jaga relation tu elok2..bukan senang nak cari lelaki baik nowdays..family  dia plak care pasal awak compare adik beradik kandung awak..

Citer pasal h tu confuse skit..dia jaga ayah awak? Yg x jenguk ayah awak..dok sebelah menyebelah tu sapa?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-12-2014 06:40 PM From the mobile phone | Show all posts
berrygurl posted on 13-12-2014 05:45 PM
citer tt compare satu lagi citer yg diragui kelogikkan nye..kes PHD ni berada dimana2..sgt  ...

Family bf mmg mrh nak2 mak bf sb dia yang tolong saya kerja elok2 kat situ so macam memalukan dia sebab berhenti macam tu je kan..tapi nak bercerita kisah sebenarnya kat family dia takut family dia fikir saya saja mereka cerita..susah orang nak percaya bila adik bradik sendiri buat macam tu..kisah kami panjang lagi sebenarnya..tapi bab mistik tu dah tak ada atau diowang buat senyap2 saya tak pasti la..pasal H tu..kami duduk rumah kampung dalam kawasan pagar ada dua bijik rumah..H duduk satu rumah and abah duduk satu lagi rumah..sebelah menyebelah je..tapi dia memang tak jenguk pun abah kat rumah tu..makcik yang tengok tengokan abah..H marahkan abah sebenanya tapi yang tu ada kaitan dengan M jugak..
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2014 07:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Ya Allah..kesiannya baca kisah TT, Adik beradik kot..sanggup M buat mcm tu!
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-12-2014 09:11 PM | Show all posts
cahayahati posted on 13-12-2014 07:34 PM
Ya Allah..kesiannya baca kisah TT, Adik beradik kot..sanggup M buat mcm tu!

Ntah la..dia sebenarnya tak puas hati..yang saya perasan lah dia memang selalu hasut adik beradik bergaduh..saya ni anak bongsu umur muda baru habis belajar tapi gaji lagi tinggi dari dia yang dah ada anak ramai..dia memang tak boleh kalau ada orang yang lebih dari dia..kalau orang cakap nak bukak aib M ni ada banyak sangat2 tapi saya cuma cerita yang nak bagi pengajaran jelah..busuk2 pown adik bradik sendiri kan..dulu waktu saya kerja gov agency tu memang saya senang sangat beli barang semua branded sebab tak ada komitmen lain nak bayar so shopping jelah, dia jadi tak puas hati sebab dia tak dapat nak buat macam saya..saya cakap jugak saya tak ada anak boleh la macam ni, dah kawen nanti memang beli downtown jela..tapi dia anggap saya ejek dia..

Masing2 ada buat silap biasa la kan..tapi saya tak sangka sangat2 sampai macam tu sekali dia buat kat kami. Saya dengan Z kena paling teruk. H dah jadi satu geng dia dah..Nanti saya update yea cerita lain..Boleh plak terbercerita kat sini..hehe
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2014 09:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Pening ada nama panggilan h m z. Bf nama pggjlan apa lupa da.

Sy pun guna hp bole je buat perenggan. Last edited by din_atos on 13-12-2014 09:40 PM

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-12-2014 09:48 PM From the mobile phone | Show all posts
din_atos posted on 13-12-2014 09:38 PM
Pening ada nama panggilan h m z. Bf nama pggjlan apa lupa da.

Sy pun guna hp bole je buat pereng ...

Bf xde nama panggilan..saya punya memang tak bole buat..tak ada pown untuk enter..tak pe,nanti saya pkai laptop baru saya cerita dengan perenggan semua yea..
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2014 01:21 AM | Show all posts
nur_ieyfa posted on 13-12-2014 09:48 PM
Bf xde nama panggilan..saya punya memang tak bole buat..tak ada pown untuk enter..tak pe,nanti say ...

hubungan dgn bf still on ke putus?
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2014 05:43 AM From the mobile phone | Show all posts
leenaz posted on 12-12-2014 07:16 PM
senang sikit bacanya

set angin vespa dulu bro
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-12-2014 09:50 AM | Show all posts
berrygurl posted on 14-12-2014 01:21 AM
hubungan dgn bf still on ke putus?

hubungan kami waktu tu terputus..tapi sekarang Alhamdulillah dia yang tolong saya naik balik..dia yang tolong support saya time saya susah..walau macam-macam jadi dia still tunggu saya..tapi bab family dia, kami slow2 akan work out bagi family dia terima hubungan kami balik tanpa perlu bagitau ape yang dah jadi..
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2014 10:32 AM From the mobile phone | Show all posts
Hope tt ngsn bf tt dapat balik restu family bf TT....

Bukan senang nak dapat orang yang memahami macam bf TT tu...

Eh, cik komen guna hp ni boleh je buat perenggan...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-12-2014 10:42 AM | Show all posts
Cik_Andak posted on 14-12-2014 10:32 AM
Hope tt ngsn bf tt dapat balik restu family bf TT....

Bukan senang nak dapat orang yang memahami  ...

itu lah kan..tapi takut-takut jugak lah..sebab family bf ni garang-garang..

tak tau la kenapa hp saya tak boleh buat perenggan..lansung tak ada untuk enter..tapi sekarang tengah online guna laptop tu yang dah edit semua sekali..hehe
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2014 10:54 AM | Show all posts
nur_ieyfa posted on 14-12-2014 09:50 AM
hubungan kami waktu tu terputus..tapi sekarang Alhamdulillah dia yang tolong saya naik balik..dia  ...

Nasib baik la bf TT masih setia. Kalau tak frust gak baca.

btw orang mcm M tu tak patut hidup dlm muka bumi ni. Jahat sgt ni.

I hope u dapat jernihkan balik hubungan dgn family bf u.

lainkali jgn minum air org bagi. TT inesen sgt. Jgn mudah percaya org. Berhati2 lainkali. M tu dia tak boleh terima org lebih dari dia.
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2014 11:07 AM | Show all posts
Cik_Andak posted on 14-12-2014 10:32 AM
Hope tt ngsn bf tt dapat balik restu family bf TT....

Bukan senang nak dapat orang yang memahami  ...

betul tu @nur_ieyfa

btw tt m, h & z mana lelaki mana perempuan
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-12-2014 11:08 AM | Show all posts
Hi..Hari ini saya sambung pasal kisah Zara pulak..

   Zara ni sebenarnya wife no 2 tapi family saya tak tahu..Diowg kawen kat Thailand, waktu tu saya je yang tahu so saya diamkan je lah.. Sampai la satu time tu si Zara ni terlepas cakap dekat Maria, so Maria ape lagi bawak mulut la dekat Harun. Apa lagi Harun pown selaku abang mengamuk la sebab kawen lari. Time tu pulak Zara dah mengandung, Maria ni macam nak tolong la ajak si Zara ni datang kat tempat dia sebab Zara ni waktu tu ada masalah dengan suami dia sikit. Tapi saya tak bagi, sebab saya takut Maria ni ada muslihat sendiri. Tapi sebab waktu tu Maria ni beria-ria cakap nak tolong konon kalau Zara bersalin kat tempat dia pown tak ape dia sudi tolong jaga.

   Zara ni sebenarnya kerja dengan company yang besar dan sangat popular, tapi dia berhenti sebab dia cakap kerja dia sangat memenatkan balik tak tentu masa. Biasa la bila kerja dengan produksi filem ni.. Waktu tu Zara ni memang senang and mewah la tapi Maria selalu bawak cerita macam-macam..Kutuk si Zara ni konon duit banyak tapi tak reti jaga kecantikan diri. Macam-macam lah yang dia cerita. Bila dia dapat tahu Zara ni dah nikah lagi la macam-macam cerita dia canang.

   Kebetulan pulak masa tu Zara ni memang tengah berperang besar dengan suami dia, so si Maria ni masuk line la.. Di bawak nya Zara ni lari dari suaminya. Waktu tu suami ni Zaar ni cari dia merata-rata tapi tak jumpa. Maria suruh Zara tukar no telefon sampai saya pown tak boleh nak contact dia. Sebab Maria cakap nanti saya bagitau suami dia Zara ni ada kat mana.

  Maria waktu tu bagi Zara minum air yang sama macam dia buat kat saya, dia bawak jumpa kakak Indon tu, tak bagi si Zara ni cari kerja dengan alasan dia boleh tolong jaga Zara ni. Zara ni kena duduk rumah berehat tenang kan fikiran dulu. Dalam masa yang sama si Maria ni hasut Zara supaya bercerai dengan suami dia. Tak payah lah teruskan perkahwinan diowang lagipun family tak tahu so kalau bercerai pown Zara masih macam status anak dara. Yang pasal baby dalam kandungan tu Maria siap suruh gugurkan dengan di sponsor oleh dia.

  Zara waktu tu macam dah nak ikut dah cakap Maria tapi dia macam tersedar and dia stop minum air yang Maria bagi sebab stock dah habis. Dia tersalah minum air lain ingatkan air dia punya sebab Kak Indon tu letak air dalam botol air mineral so macam kalau tercampur dengan bekas yang lain jadi tak tahu yang mana satu. Mungkin masa tu tuhan nak selamatkan nyawa baby yang tak bersalah tu.

   Bila Zara tersedar dia bagitau Maria dia nak balik jumpa husband dia, Maria marah dia cakap laki kau dah buat kau macam-macam kau still nak balik kat laki kau?Kau ni perempuan bodoh lah! Lebih kurang macam tu lah Maria cakap. So lagi lah si Zara ni tersentap biasa la perempuan mengandung kan. So si Zara ni call suami dia suruh datang ambil. Zara ni menangis-nangis mintak ampun kat suami dia sebab jadi macam tu.

   Nasib baik la suami dia ni memahami emosi orang mengandung lagipun Zara cerita ape yang jadi sebenar-benarnya kat suami dia. Nasib baik semua dah settle Zara dah dapat baby girl y sangaaattt cute and kes kawen lari tu pown dah settle..Family saya dapat terima suami Zara and kitowg buat majlis diowang balik semula siap bersanding bawak baby atas pelamin..

   Kenapa Maria macam jeles sangat dekat Zara??Sebab suami si Zara ni pangkat tinggi dalam kakitangan kerajaan dan suami si Zara ni hensem..Boleh pulak si Maria ni reka cerita kata suami si Zara ni nak ngorat dia sebab Zara ni tak jaga kecantikan diri..Choii sungguh waktu tu..Saya dengan Zara bila dengar kami gelak sakan dengan cerita rekaan si Maria tu.. Bila difikirkan balik, time Zara si Maria cakap suami Zara nak mengorat dia. Time saya pulak di katanya saya nak mengorat suami dia..Macam-macam lah,,, Last edited by nur_ieyfa on 15-12-2014 08:44 PM

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-12-2014 11:40 AM | Show all posts
berrygurl posted on 14-12-2014 11:07 AM
betul tu @nur_ieyfa

btw tt m, h & z mana lelaki mana perempuan

M dengan Z perempuan. H plak lelaki
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2014 12:37 PM | Show all posts
sabar la yea sis..berat sungguh dugaan sis nie..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-12-2014 02:38 PM From the mobile phone | Show all posts
mrsav posted on 14-12-2014 12:37 PM
sabar la yea sis..berat sungguh dugaan sis nie..

Thanks yea..saya pasrah je..lagipun nak buat macam mana kan sikap orang berbeza masing2 bukan bole percaya even adik beradik pown kan..yang penting orang boleh amek pengajaran dari ape yang jadi kat saya ni
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2014 11:07 PM From the mobile phone | Show all posts
nur_ieyfa posted on 14-12-2014 11:40 AM
M dengan Z perempuan. H plak lelaki

Kalu ikut turutan plak..sapa tua..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-12-2014 11:23 PM | Show all posts
M dulu then H pastu ada yang lain tengah-tengah. Z ni atas saya je...
Reply

Use magic Report

Post time 15-12-2014 09:16 AM | Show all posts
Macam bukan adik beradik je. Sila siasat dengan mak dan ayah. Adakah si M ni benar2 kakak kandung? ntah2 mana datang si zalim ni.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.061549s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list