JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
79349
View
1405
Reply

JOGJA @ YOGYAKARTA PART 3

[Copy link]

Author: nizamjogja       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 3-1-2015 10:34 AM From the mobile phone | Show all posts
Hari ni 3 jan 2015
cite sikit.
high season di jogja start 22hb des 2014 till 4hb jan 2015
hotel pun penuh dan mahal.
cuaca cukup cantik di jogja on des-jan..panas,mendung ,hujan kuat sekejap je
book kan hotel di horison ultima 1 km from malioboro rate high season 1 juta/night bolih dapat 850k/night.bfast include..day 2 stayed kat hotel trickle rate high season idr.550k no discount ,hotel ni pon full booked
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2015 10:37 AM | Show all posts
saper pernah pegi spa kat jogja.  boleh rekomen tmpt yg best tak?
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2015 11:39 AM | Show all posts
se7enstarz replied at 2-1-2015 10:32 AM
kain beli kat pasar mana?  kwn2 seben nih minat gak kain2.  dorg jual mcm kat bandung jgk ke?  sil ...

pasar beringharjo ade banyak. pergi kat depan2 je.
lepas tu on the way dr airport ke hotel mata ni memang meliar dok usha kedai kain. ade 1 jalan ni nama nye Jalan Urip Sumohardjo. masa nak suruh supir hantar situ puas dok mention kat die jalan yg banyak kedai kain! hahaha...

Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2015 03:07 PM | Show all posts
saisamal replied at 6-1-2015 11:39 AM
pasar beringharjo ade banyak. pergi kat depan2 je.
lepas tu on the way dr airport ke hotel mata  ...

worait!  mekasih for the info nnti nak terjah klu ada yg berkenan blh rembat hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2015 11:10 PM | Show all posts
Edited by trijogja at 7-1-2015 11:13 PM

selamat malam....A warmest greeting from Yogyakarta "
yang nak melancong ke Jogja, sila PM, get special price..bulan January..
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2015 12:58 PM | Show all posts
trijogja replied at 7-1-2015 11:10 PM
selamat malam....A warmest greeting from Yogyakarta "
yang nak melancong ke Jogja, sila PM, get ...

jogja pi semarang pi pekalongan pastu pi solo..berapa rupiah??


Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2015 11:42 PM | Show all posts
lavagitar replied at 8-1-2015 12:58 PM
jogja pi semarang pi pekalongan pastu pi solo..berapa rupiah??

sila check PM terimakasih, salam

Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2015 10:34 PM From the mobile phone | Show all posts

Ada sesapa dah pernah mendaki gunung Prau, cua share experience sikit

Thanks
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2015 10:33 AM | Show all posts
Assalamualaikum dan selamat sejahtera dan Selamat pagi pada semua.....
Weather in Yogyakarta, day-by-day , Morning bright C the sun is hiding.. mostly cloudy....

Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2015 01:36 PM | Show all posts
ade sape2 penah stay novotel yogya x?sudden trip ni..da la bwk baby adehhh
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2015 01:38 PM | Show all posts
trijogja replied at 13-1-2015 10:33 AM
Assalamualaikum dan selamat sejahtera dan Selamat pagi pada semua.....
Weather in Yogyakarta, day-b ...

ade wat perkhidmatan supir ke?
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2015 02:42 PM | Show all posts
ada sesapa bole rekemen mana2 supir yg bagus di jogja ni
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2015 03:09 PM | Show all posts
rimau_belang replied at 15-1-2015 01:38 PM
ade wat perkhidmatan supir ke?

iya, sila check PM, terimakasih

Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2015 03:40 PM | Show all posts


Borobudur temple is the largest Buddhist temple in the world.
you can find many of awesome views like this..
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2015 05:53 PM | Show all posts
rimau_belang replied at 15-1-2015 01:36 PM
ade sape2 penah stay novotel yogya x?sudden trip ni..da la bwk baby adehhh

Apa yg Art boleh cakap hotel ni area jln sudirman memang kurang favourate buat tourist sbb jauh sikit dari happening favourate tourist area Jln Maliboro.
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2015 05:59 PM | Show all posts
suesz replied at 12-1-2015 10:34 PM
Ada sesapa dah pernah mendaki gunung Prau, cua share experience sikit

Thanks

Ni area Dieng so kalau nak hike kena mula awal subuh dan kena over night kat Dieng.  Byk je guesthouse utk overnight dan guide service utk trakking kat pekan Dieng boleh deal direct dgn dia org kat sana.
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2015 12:07 PM | Show all posts
Artemesiaa replied at 15-1-2015 05:59 PM
Ni area Dieng so kalau nak hike kena mula awal subuh dan kena over night kat Dieng.  Byk je guesth ...




thanks Art..
ingatkan nak try2 Mt. Prau ni.. nampak dr blog semua lawa2 hehhe


@curiouscat  Mt. Prau masuk dlm iti Jogja mau? hahahha

http://www.tyovan.com/blog/pendakian-gunung-prau-wonosobo/

http://www.setapakkecil.com/2013 ... mpan-di-gunung.html
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2015 09:14 PM | Show all posts
Artemesiaa replied at 15-1-2015 05:53 PM
Apa yg Art boleh cakap hotel ni area jln sudirman memang kurang favourate buat tourist sbb jauh si ...

tq art, dah book hotel kt malioboro ni dah hehe
3malam n zero lg knowledge,nk kene selak2 ni adeh
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2015 12:38 PM | Show all posts
suesz replied at 16-1-2015 12:07 PM
thanks Art..
ingatkan nak try2 Mt. Prau ni.. nampak dr blog semua lawa2 hehhe

okeh cantikkkkkkk
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2015 05:15 PM | Show all posts




hahha boleh suda start jogging ni.. training hehhee


Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.045651s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list