Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
59253
View
1171
Reply

JOGJA @ YOGYAKARTA PART 3

[Copy link]

Author: nizamjogja       Show all posts   Read mode

Post time 5-2-2015 01:36 PM | Show all posts
Ada sesiapa pernah stay di Hotel Ibis & Hotel Whiz tk?
Bleh bagi review
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2015 01:44 PM | Show all posts
tempat yg kitorg g last 2 weeks..
banyu tibo.. pertemuan antara air laut dgn air terjun.. syiok giler tauuu
banyu tibo1.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2015 01:46 PM | Show all posts
pantai klayar ni kt tengah2 batu tu ada lubang..
so bila ombak menghempas pantai ( ceewahh) ada air akan mancut dr lubang tu

pantai klayar

pantai klayar
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2015 01:49 PM | Show all posts
1 Family hari ini back to KL, semoga sampai KL selamat..nice flight...
thanks sudah melancong kat Jogja..
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2015 04:50 PM | Show all posts
kt sana silalah makan nasi kucing.. heheh sedap mcm nasi ambeng

nasi kucing

nasi kucing
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2015 04:51 PM | Show all posts
ni banyu tibo yg laut.. air die kaler turqoise.. ombak besoooo sgttt

banyu tibo laut.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2015 04:53 PM | Show all posts
banyu tibo air terjun... best air die sejukkkkk

banyu tibo air terjun.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2015 12:18 AM | Show all posts
aryn_mz replied at 5-2-2015 01:36 PM
Ada sesiapa pernah stay di Hotel Ibis & Hotel Whiz tk?
Bleh bagi review

whiz 2 * , terletak kat jalan dagen , tengah2 malioboro area, bilik sempit, breakfast so simple, harga mahal juga [compare to 3 star hotel area sana]ibis , blakang mailoboro mall, hotel dah lama, bilik sempit, harga lumayan tinggi

ibis style [former all season ]hujung jalan dagen, bilik ok, breakfast ok, harga bagus
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2015 09:47 PM | Show all posts
slalu korang booked supir dgn sape ye?
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2015 06:41 PM | Show all posts
aderahmasty...tq for review...tgh carik hotel yg murah n ok sb budget terhad..
Mana2 hotel budget yg bleh recommend selain dr ibis style?
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2015 11:10 PM | Show all posts
aryn_mz replied at 8-2-2015 06:41 PM
aderahmasty...tq for review...tgh carik hotel yg murah n ok sb budget terhad..
Mana2 hotel budget y ...

Art pun prefer Ibis style nak kemana2 senang hotel pun agak baru.  Jln kedepan sikit tak sampai 6-7 minit dah sampai Jln Maliboro.  Nak makan senang byk pilihan area tu.  Nak cari local tours operator utk daily trips, supir atau sewa motor pun byk area tu.  Nak gi area kraton dan biharjo market pun dah tak jauh boleh jln kaki je.  Jimat bab transportation.
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2015 11:15 AM | Show all posts
Artemesiaa replied at 8-2-2015 11:10 PM
Art pun prefer Ibis style nak kemana2 senang hotel pun agak baru.  Jln kedepan sikit tak sampai 6- ...

Art, tq for info...agak2 kalo tk book dulu supir...senang tk?
Bleh recommend supir yg murah2 tk?
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2015 11:20 AM | Show all posts
aryn_mz replied at 10-2-2015 11:15 AM
Art, tq for info...agak2 kalo tk book dulu supir...senang tk?
Bleh recommend supir yg murah2 tk?
...

Ikut suka lah, tak book pun boleh sebenarnya sebab kat sana byk local TA yg provide supir nak sewa motor pun boleh.  Merata2 ada dia org ni sebeleh2 hotel pun byk.  Jogja ni yg jauhnya area2 pantai, borobudur, parambanan, merapi dll tu je.  Kalau cam area shopping, makan2, keraton n kolam keraton tu jalan kaki pun sampai.
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2015 11:26 AM | Show all posts
Artemesiaa replied at 10-2-2015 11:20 AM
Ikut suka lah, tak book pun boleh sebenarnya sebab kat sana byk local TA yg provide supir nak sewa ...

Keraton, kolam2 & pasar bleh jln kaki yer...ok...tp tu ler my HB nie tk brapa nk adventure...
malas jalan kaki...geram jer...
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2015 11:34 AM | Show all posts
aryn_mz replied at 10-2-2015 11:26 AM
Keraton, kolam2 & pasar bleh jln kaki yer...ok...tp tu ler my HB nie tk brapa nk adventure...
mal ...

Keraton ngan kolam tu hujung Jalan Malioboro tu je sambil2 tengok kedai2 sepanjang jalan tu tup2 dah sampai.
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2015 11:58 AM | Show all posts
Artemesiaa replied at 10-2-2015 11:34 AM
Keraton ngan kolam tu hujung Jalan Malioboro tu je sambil2 tengok kedai2 sepanjang jalan tu tup2 d ...

ya ke? Art, supir yg plg murah ke Borobudur, Prambanan & Merapi slalunya diorang letak harga berapa?
Tgh kumpul2 quotation...ada dpt yg mahal...sedang2...tk tau mana satu nk pilih...
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2015 12:34 PM | Show all posts
aryn_mz replied at 10-2-2015 11:58 AM
ya ke? Art, supir yg plg murah ke Borobudur, Prambanan & Merapi slalunya diorang letak harga berap ...

Dia org selalunya charge ikut area coverage.  Kalau just dlm town lain.  Kalau sampai ke ke Borobudor, Perambanan atau jauh sikit macam area Merapi atau area pantai2 lain.  Sebab area2 semua dah terletak luar bandar Jogja dlm lebih kurang 1 1/2 jam perjalanan sebab tu charges pun lain.  Kalau nak gi sampai Daeng lebih le sikit lagi sebab dah jauh lagi mau 3 jam perjalanan.  Tapi supir Jogja ok tak macam supir BDO byk yg suka ambik kesempatan.
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2015 12:48 PM | Show all posts
Artemesiaa replied at 10-2-2015 12:34 PM
Dia org selalunya charge ikut area coverage.  Kalau just dlm town lain.  Kalau sampai ke ke Borobu ...

tq Art...ngeri lak fees nk masuk ke Borobudur, Prambanan semuanya mahal belaka...
bila kira2...harga fees lagi mahal dr sewa kete
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2015 12:57 PM | Show all posts
aryn_mz replied at 10-2-2015 12:48 PM
tq Art...ngeri lak fees nk masuk ke Borobudur, Prambanan semuanya mahal belaka...
bila kira2...ha ...

Kalau tak pernah gi elok le masuk sekali menarik gak sebenarnya byk sejarah lama yg kita boleh tahu.  Harga ticket tu termasuk minuman yg dia orang bagi sebenarnya.  Ada teh, kopi atau air mineral.  Minum le berapa cawan pun free flow je pas tu jgn lupa bawak masuk mineral water yg dia org bagi sebab panas kat dlm tu.  Ada tram juga kalau malas nak jalan dari entrence hingga ke kaki area.  Tapi tu kena bayar lain.  Area2 ni amat ramai pelancong caucasian berbas2 dia org dtg.  Hanya kat Borobudur ada byk pejual kaki lima yang suka kejar pelancong pujuk beli FM Key chain etc tapi kalau cakap elok2 dia tak ikut dah.  
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2015 02:35 PM | Show all posts
Artemesiaa replied at 10-2-2015 12:57 PM
Kalau tak pernah gi elok le masuk sekali menarik gak sebenarnya byk sejarah lama yg kita boleh tah ...

bila pikir2 baik gi sekali tempat nie...alang2 dh smpi sana...
nxt trip tk tau lg biler kan...
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2015 11:55 AM | Show all posts
Sape sini tau supir2 yang ok, saya nak ke jogja bawa parents saya...
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2015 12:44 PM | Show all posts
saya amek dgn bapak nizamjogja..
alhamdulillah all went well.
kali kedua g jogja tak sempat nak jumpa bapak nizam.. sempat calling2 saja.. hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2015 04:39 PM | Show all posts
yamapi replied at 11-2-2015 12:44 PM
saya amek dgn bapak nizamjogja..
alhamdulillah all went well.
kali kedua g jogja tak sempat nak ju ...

pegi berapa hari? melawat ke mana jer?
Overall cost ke sana berapa?
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2015 04:45 PM | Show all posts
aryn_mz replied at 11-2-2015 05:39 PM
pegi berapa hari? melawat ke mana jer?
Overall cost ke sana berapa?

aku g 3d2n sampai ke dieng..
lupa da sbb lama sgt.. 2011 ke 2012 seblom rega minyak dorg naik...
aku g sorg2 pompuan.. alhamdulillah selamat semuanya.

Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2015 04:55 PM | Show all posts
Bukak je yogyes.com banyak je info supir kat situ
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.052637s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list