JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
79184
View
1405
Reply

JOGJA @ YOGYAKARTA PART 3

[Copy link]

Author: nizamjogja       Show all posts   Read mode

Post time 22-1-2015 02:06 PM | Show all posts
ade sape2 naek andong x kt sane?
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2015 02:45 PM | Show all posts
rimau_belang replied at 22-1-2015 02:06 PM
ade sape2 naek andong x kt sane?

Byk je dia org ni kat Jln Maliboro tu mlm2 kalau tak ada buat apa boleh le naik.  Nanti dia akan bawak pusing2 dekat2 area tu juga.  Hanya satu je kdg jln jam jadi slow le sikit perjalanannya.
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2015 04:11 PM | Show all posts
Artemesiaa replied at 22-1-2015 02:45 PM
Byk je dia org ni kat Jln Maliboro tu mlm2 kalau tak ada buat apa boleh le naik.  Nanti dia akan b ...

oh brape die cas ek art slalunye?
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2015 04:12 PM | Show all posts
Artemesiaa replied at 22-1-2015 02:45 PM
Byk je dia org ni kat Jln Maliboro tu mlm2 kalau tak ada buat apa boleh le naik.  Nanti dia akan b ...

oh brape die cas ek art slalunye?
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2015 04:17 PM | Show all posts
rimau_belang replied at 22-1-2015 04:12 PM
oh brape die cas ek art slalunye?

Selalunya between Rp90k to Rp140k.
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2015 02:08 PM | Show all posts
salam..apartment or homestay ada tak sekitar jalan maliboro tuh..plan nak stay 11 hari
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-1-2015 02:22 AM From the mobile phone | Show all posts
http://www.tripadvisor.co.id/ShowUserReviews-g2304084-d6876805-r221988535-RoundJava_Private_Day_Tours-Bantul_Yogyakarta_Java.html#REVIEWS
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-1-2015 09:49 AM From the mobile phone | Show all posts
Surabaya pagi ni panas,cerah
09:30am 4 malaysian airport tansfer out trus back to Jogja
9 hours drive by car
route
surabaya - mojokerto - jombang - madiun tepi - sragen - solo - klaten - prambanan - jogja
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2015 10:47 AM | Show all posts
suesz replied at 19-1-2015 05:15 PM
hahha boleh suda start jogging ni.. training hehhee

hiyakkkk mana suda kasut ku tu aaaaa
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2015 12:02 PM | Show all posts
curiouscat replied at 26-1-2015 10:47 AM
hiyakkkk mana suda kasut ku tu aaaaa


barefoot seja bahh hahahha... bingungg tu kaki hahaha..

cua ko check pm mu adik manis....

macam sana sini hiking juga iti aku tu hahaha... bromo tu ok kali ahh.. Ijen pun mau hike dlm 3km kunu..
ni Mt. Prau lagii wakakkaka.... cua komen dulu iti siuk sendree tuu hahaha...

ada juga yang pingsan nanti.

P/s: aku nampak org paragliding di Parangtitis, Jogja,, murah. less than RM100 (98+)... hmmmmm macaaaaam mau hahahha
aku stay lama kali laa ni sini jogja.. kamu balik 5/5 kan..
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2015 02:05 PM | Show all posts
suesz replied at 26-1-2015 12:02 PM
barefoot seja bahh hahahha... bingungg tu kaki hahaha..

cua ko check pm mu adik manis....

Kakaka yang penting ijen sama bromo kena naik. yang lain mungkin boleh kiv dulu. ya 5/5 balik suda sobs, panjangnya cuti anda jeles. para para tu aku rasa menarik juga
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2015 03:10 PM | Show all posts
curiouscat replied at 26-1-2015 02:05 PM
Kakaka yang penting ijen sama bromo kena naik. yang lain mungkin boleh kiv dulu. ya 5/5 balik suda ...




ok suda sent email. bole revise tu iti. heheh takut OOT.


Jogja, ok paragliding masuk iti hahahha...
Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2015 10:22 AM | Show all posts
Ada sesiapa ambik agen dgn Enny Tours & Trans.?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-2-2015 12:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Finished allready
uruskan 2 group malaysian.
1st group,10 malaysian
solo airport-tawangmangu waterfall-telaga sarangan-kediri-kota batu-bromo-surabaya.balik k.l semalam
2nd group 3 malaysian.
surabaya-kota malang-batu city-bromo-surabaya.airport transfer pagi tadi.petang ni nizam from surabaya akan drive keta balik jogja.
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2015 07:02 PM | Show all posts
nizamjogja replied at 4-2-2015 12:02 PM
Finished allready
uruskan 2 group malaysian.
1st group,10 malaysian

ada board makassar nggak?>.aku mahu jumpa bangsa bugis plsss
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2015 01:36 PM | Show all posts
Ada sesiapa pernah stay di Hotel Ibis & Hotel Whiz tk?
Bleh bagi review
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2015 01:44 PM | Show all posts
tempat yg kitorg g last 2 weeks..
banyu tibo.. pertemuan antara air laut dgn air terjun.. syiok giler tauuu
banyu tibo1.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2015 01:46 PM | Show all posts
pantai klayar ni kt tengah2 batu tu ada lubang..
so bila ombak menghempas pantai ( ceewahh) ada air akan mancut dr lubang tu

pantai klayar

pantai klayar
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2015 01:49 PM | Show all posts
1 Family hari ini back to KL, semoga sampai KL selamat..nice flight...
thanks sudah melancong kat Jogja..
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2015 04:50 PM | Show all posts
kt sana silalah makan nasi kucing.. heheh sedap mcm nasi ambeng

nasi kucing

nasi kucing
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.054606s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list