Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
68036
View
1318
Reply

JOGJA @ YOGYAKARTA PART 3

[Copy link]

Author: nizamjogja       Show all posts   Read mode

Post time 13-9-2017 10:53 AM | Show all posts
ainunaina replied at 13-9-2017 10:39 AM
Dia orang kenakan caj macam tu memang dah dapat kelulusan dari Msian Tourism  kot...
tapi terukla ...

Harap2 ada forumer dari Sarawak boleh tolong bagi info harga ticket masuk sebenar untuk setiap category pelancong.  Kalau ada yang salah caj boleh le report kepada mereka yang berkenaan supaya benda yang sama tak berulang.  Lama tak gi Sarawak dan lama tak cuti2 Malaysia.  Sesetengah tempat tu costnya lebih kurang sama je dengan cikcur overc so gi overc je.
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2017 11:00 AM | Show all posts
Yup..kadang2 terasa kenapa pulak mahal sangat padahal kita satu negara...lebih baik jalan2 ke obesi kalau dalam negara sendiri pun dah lebih mahal.
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2017 12:10 PM | Show all posts
ainunaina replied at 13-9-2017 10:39 AM
Dia orang kenakan caj macam tu memang dah dapat kelulusan dari Msian Tourism  kot...
tapi terukla ...

what i know we have to pay that price RM60. kecuali student tapi mesti ada kad pelajar.
walaupun satu malaysia tapi tak sama .kita kena ada passport atau ic kena tulis kad entry masuk negeri mereka.
itu undang2 mereka tetapkan semasa bersetuju join malaysia.so we are consider outsider to them.

Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2017 09:09 PM | Show all posts
@NE_KO study thread ni please
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2017 09:27 PM From the mobile phone | Show all posts
noraidil_06 replied at 13-9-2017 09:09 PM
@NE_KO study thread ni please

insya allah.saya tak pernah sampai kat sini.
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2017 09:32 PM From the mobile phone | Show all posts
NE_KO replied at 13-9-2017 09:27 PM
insya allah.saya tak pernah sampai kat sini.

Nice place. I want to retire there
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2017 09:37 PM From the mobile phone | Show all posts
noraidil_06 replied at 13-9-2017 09:32 PM
Nice place. I want to retire there

dah duduk sana jgn ngada2 nak balik.jgn ngada2 nak layan forom.com ingat tu
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2017 09:42 PM | Show all posts
NE_KO replied at 13-9-2017 09:37 PM
dah duduk sana jgn ngada2 nak balik.jgn ngada2 nak layan forom.com ingat tu

encik hantu, jgn ganggu mimpi indah sy pls.

untuk x off topic,, nanti i post gmbr2 ms i kat sn. 5 hari x cukup. kena duduk selama2nye.kikiki. @NE_KO tinggal mls nk usung hantu galah.
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2017 09:45 PM From the mobile phone | Show all posts
noraidil_06 replied at 13-9-2017 09:42 PM
encik hantu, jgn ganggu mimpi indah sy pls.

untuk x off topic,, nanti i post gmbr2 ms i kat sn. ...

jangan laaa.saya tak mampu nak melancong.jgn la pggil hantu tu.nanti saya kena hina dgn forumer.
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2017 10:00 PM | Show all posts
hutan pinus

hutan pinus

hutan pinus

Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2017 10:02 PM | Show all posts
pantai timang

pantai timang

pantai timang

Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2017 10:04 PM | Show all posts
NE_KO replied at 13-9-2017 09:45 PM
jangan laaa.saya tak mampu nak melancong.jgn la pggil hantu tu.nanti saya kena hina dgn forumer. ...

baiklah @NE_KO  enjoy my photo ye. jenuh nak cari blk gambar2 tu. pegi nov. last year.rase mcm baru je lg
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2017 10:05 PM From the mobile phone | Show all posts
noraidil_06 replied at 13-9-2017 10:04 PM
baiklah @NE_KO  enjoy my photo ye. jenuh nak cari blk gambar2 tu. pegi nov. last year.rase mcm bar ...

uish santeknya norrr..
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 12:19 PM | Show all posts

Sekarang Pantai Timang dah makin cantik, Art ada ke sana baru2 ni.  Gondolanya pun dia orang dah upgrade tak lapuk macam dulu2 lagi.  Tali2nya pun dah ditukar kepada yang baru yang mendapat pengesahan keselamatan dari pihak keselamatan.  Tapi masih guna cara manual juga macam dulu.  Kalau tak nak cuba naik Goldola boleh cuba naik jambatan gantung je.  Tapi dua2 cara tetap ada rasa gayatnya sebab ombak yang kuat dan tinggi tu.  Tak lama lagi jalan nak masuk pun akan diperbaiki sebab dia orang tengah bina pengkalan jeep baru, mungkinnya akan tak seteruk sekarang yang agak mencabar dengan 4WD jeepnya tu.
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 12:58 PM | Show all posts
Artemesiaa replied at 14-9-2017 12:19 PM
Sekarang Pantai Timang dah makin cantik, Art ada ke sana baru2 ni.  Gondolanya pun dia orang dah u ...

u buat hati sy mengebu2 semula. ms sy pegi x de lg jambatan gantung.oh my. i wanna go again. u makan tak lobster?
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 01:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Borubodur
FB_IMG_1505341889207.jpg
FB_IMG_1505341884897.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 02:30 PM | Show all posts
noraidil_06 replied at 14-9-2017 12:58 PM
u buat hati sy mengebu2 semula. ms sy pegi x de lg jambatan gantung.oh my. i wanna go again. u mak ...

Tiap kali gi sana memang Art tak kan miss makan lobster sebab murah berbanding kalau kat KL.  Tapi selalu makan lepas naik gondola baru kenyang makan hahaha.
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 02:39 PM | Show all posts

Nak naik Boribudur pun dah ada wooden stairs sekarang ontop of stone stairs tu, siap ada tempat pegang so senang le sikit nak naik dan turun. Hanya sekarang dah tak boleh sentuh patung Budda tu lagi.  Nampak ada kerja2 proces pembaikan juga dia orang tengah buat.  Pas tu welcome drinks sekarang kena pilih sama ada nak hot tea or coffee je atau nak bottle mineral water tu jer.  Dah tak boleh ambik dua2 sekali.  Dulu2 semua boleh minum free flow and kalau nak rembat air mineral sekali pun boleh.  Rega ticket dah naik dah kedekut lak.
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 02:41 PM | Show all posts

Sekarang sebelah hutan pinus dah ada hutan batu/rumah hobbits.
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 02:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Artemesiaa replied at 14-9-2017 02:41 PM
Sekarang sebelah hutan pinus dah ada hutan batu/rumah hobbits.

U sll ke jogja ke?
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 03:06 PM | Show all posts

Dah few time sebenarnya.  Art lebih prefer gi Jogja sebab banyak tourist attraction, nature dan advanture pas tu makan murah, dari sekadar jalan2 untuk soping.  Lagi pun setiap kali pergi ada je new tourist attraction.  Area hutan pinus. jurang tembelang, kali biru tu pun dah nampak banyak yg on constrauction untuk dijadikan new tourist attractions.
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2017 11:56 AM | Show all posts
baru balik trip ke jogja...jogja memang wisata alam yang mendamaikan buat sang pencita alam..
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2017 03:15 PM | Show all posts
Artemesiaa replied at 14-9-2017 03:06 PM
Dah few time sebenarnya.  Art lebih prefer gi Jogja sebab banyak tourist attraction, nature dan ad ...

mohon pasni art hajak iols jugak
pening gak nak cari geng travel coz semua kawan2 dah kawen ni

p/s : art jgn risau sis sempoi je #jogjakotunggumbakdtg
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2017 04:32 PM | Show all posts
ctsueraya replied at 19-9-2017 03:15 PM
mohon pasni art hajak iols jugak
pening gak nak cari geng travel coz semua kawan2 dah kawen ni:lo ...

Hadoi ler .   Ni Art share citer masa kat Jogja k.  Semua orang tahu malam2 kat Jalan Malioboro tu memang happening dengan macm2 benda.  Yang ada tambahan sejak dua menjak ni ada lak Pocong ngan Akak Ponti gigih tunggu sapa2 nak selfie dengan theols.  Makeup dia excellent uols.  Elok je dia tercegat kat signboard depan jalan railway crossing dkt pondok polis tu.  Stregik je location theols pilih sebab mesti ramai akan lalu situ untuk cross railway kalau nak cari kopi joss atau makan kat area seberang sana, masyukkk tu.  Bila beca lalu elok je dia tunjuk2 muka dia kat yang tengah naik beca, siap le acik2 ada je yang melatah.  Yang naik andong selamat sebab tak lalu depan dia.  Nak jadi citer masa Art tengah tunggu nak cross railway sebab ada train nak lalu ada lak segroup utz janggut jemput dalam 5-6 orang gi arah theols.  Art ingatkan theols nak rukyah kan kat yg 2 ekor tu.  Tapi bila dia orang dah makin dekat dengan yang dua ekor tu tup tup elok lak dia org buat pusing U lepas nampak akak ponti gigih dok lambai.  Apa lagi bantai gelak ler masing2.  So kalau gi sana dan teringin nak selfie dengan 2 ekor ni malam2 selain situ kat area Tugu pun ada sekor.  Kat situ siap pakej dengan geng Hanuman, Panji Semerang, askar lama bagai.  
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2017 08:50 AM | Show all posts
Artemesiaa replied at 19-9-2017 04:32 PM
Hadoi ler  .   Ni Art share citer masa kat Jogja k.  Semua orang tahu malam2 kat Jalan Maliob ...

hahahhaha hadoiii mmg lawaklah art
tapi kalau depa rukyahkan lagi lawak kot sebab tu bukan hantu..org kene rukyah mana takut kan ...kecualilah mmg ada benda dalam badan
art iols serius if tiket murah uols roger je
suka lagi pergi dgn org yang pernah g sebab mesti ada bende yang uols leh tau best
sekiranya uols sudi travel ngn iols
iols pernah 2 kali gi bandung berdua je..senang nak gerak n sopink
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.047667s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list