JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
79348
View
1405
Reply

JOGJA @ YOGYAKARTA PART 3

[Copy link]

Author: nizamjogja       Show all posts   Read mode

Post time 26-7-2017 01:19 PM | Show all posts

keenah p mid sept...

Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2017 03:48 PM | Show all posts

Berapa hb..ingat nak cuti2 indo Sept ni tapi tak tahu nak p area mana. Berapa orang pergi
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2017 08:39 AM | Show all posts
Voucher replied at 26-7-2017 03:48 PM
Berapa hb..ingat nak cuti2 indo Sept ni tapi tak tahu nak p area mana. Berapa orang pergi

13-16 sept...sekarang berempat...hotel n supir seme dah book..

Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2017 12:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Akan ke jogja 2-5august 2017 kl ikutkan minggu depan je ni,  Ni kali ketiga ke jogja..jogja mmg cantik
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2017 04:12 PM | Show all posts
perlu x nak tambah luggage ni dr jog-kl??keenah rasa cam xnak sopim..tapi besenya time g pun dah 7kg...
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2017 12:47 AM From the mobile phone | Show all posts
Keenah replied at 1-8-2017 04:12 PM
perlu x nak tambah luggage ni dr jog-kl??keenah rasa cam xnak sopim..tapi besenya time g pun dah 7kg ...

Kat beringharjo tu byk jual kain cantik2,  Murah pulak tu...
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2017 08:43 AM | Show all posts
adeqqq replied at 2-8-2017 12:47 AM
Kat beringharjo tu byk jual kain cantik2,  Murah pulak tu...

ala...mencabar keimanan dan duit ni... dah plan cam nak cari kain batik..so nampak gayanya kena amik la kan..minimum 20kg..share ngan member..

Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2017 09:26 AM From the mobile phone | Show all posts
Keenah replied at 2-8-2017 08:43 AM
ala...mencabar keimanan dan duit ni... dah plan cam nak cari kain batik..so nampak gayanya kena  ...

Xpe...shopping sikit dr dh sampai malaysia menyesal x shopping
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2017 10:25 AM | Show all posts
adeqqq replied at 2-8-2017 09:26 AM
Xpe...shopping sikit dr dh sampai malaysia menyesal x shopping

tula kan....nanti termimpi2 sebab xdpt sopim...org pompuan mulut je kata xnak sopim..sampai sana tgk murah2 mau rabak luggage..
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2017 10:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Keenah replied at 2-8-2017 10:25 AM
tula kan....nanti termimpi2 sebab xdpt sopim...org pompuan mulut je kata xnak sopim..sampai s ...

Kl perempuan shopping x sah kl beg x beranak
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2017 11:19 AM | Show all posts
adeqqq replied at 2-8-2017 10:50 AM
Kl perempuan shopping x sah kl beg x beranak

kihkihkih... yang tu wajib..
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2017 02:50 PM | Show all posts
aku baru je balik travel ke jogja..4 hari 3 malam. Stay sakanti malioboro dgn pesonna malioboro.. so far okla hotel2 ni, pesonna tu dekat sangat ke jalan malioboro tu..jalan kaki je..

aku pegi Merapi lava tour..naik jeep tu..mmg best walau jalan nya yang adventure gituw.. brader yg bawak jeep tu pun ketawa je tengok gelagat aku dgn member..belajar speaking jawa lagi sikit2..
sampai atas tu kabus tutup pulak merapi peak tu tapi still view cantik..sejuk.. bergamabr sakan kat atas tu..kat batu alien..bergambar dgn owl kat situ..comel giler walau muka garang.. rindu dah kat owl tu..

aku pegi borobudur, prambanan, keraton palace, kalibiru..taman sari, candi yg sebelum borobudur tu pun aku pegi gak..just ambik gambar dan masuk kat dalam..gereja ayam dgn punthuk setumbu tak sempat..then tak worth it la pegi lewat..better pegi time sunrise.. naik gondola kat timang pun tak sempat dowh.. aku lagi prefer candi prambanan dari borobudur..

aku shopping cobek batu, bakar batu kat area prambanan, lagi murah dari tempat lain..boleh tawar..shopping better kat prambanan lagi compare kat borobudur tuh..malioboro street pun ok je shopping tawar sampai last price..tapi jgn tak jadi beli plak, marah dorang nti, bakpia tak dilupa memborong selain aku borong avocado sbb murah..

malam jalan2 kat malioboro mmg aku layan angklung street performance tula..best giler dorg main.. ada dua group situ..aku try the best pizza in town katanya..nanamia pizzeria..mmg sedap pizza dia..pizza hut sana pun sedap gak..beza sangat dgn kat sini..nasi gudeg aku try boleh la..tapi tak boleh masuk sangat tekak ni..

next trip in sya Allah nak explore hutan pinus, dieng dgn a few tempat lain lagi.. cuma kena pandai manage sbb ada tempat yg jaraknya agak jauh..kena bertolak malam..ada satu tempat kat imogiri namanya pintu langit pun cantik jgk time sunrise.. aku borong sambal bawang bu rudy gak..buat stok..



Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2017 02:54 PM | Show all posts
adeqqq replied at 2-8-2017 09:26 AM
Xpe...shopping sikit dr dh sampai malaysia menyesal x shopping

aku konon2 tak nak tambah luggage utk return flight, tak nak shopping sangat.. last2 tambah jela.. 25kg ..member2 lain tak nak tambah sudahnya tumpang luggage aku.. konon tak nak shopping..
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2017 02:57 PM From the mobile phone | Show all posts
myakayina replied at 2-8-2017 02:54 PM
aku konon2 tak nak tambah luggage utk return flight, tak nak shopping sangat.. last2 tambah jela.. ...

Kat malaysia mmg konon x nak shopping smpi sana terbuntang mata tgk brg murah terus shopping sakan.  Member sy pun ade cmni
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2017 02:59 PM | Show all posts
adeqqq replied at 2-8-2017 02:57 PM
Kat malaysia mmg konon x nak shopping smpi sana terbuntang mata tgk brg murah terus shopping sakan ...

betul..mmg menggoda..lagi pulak murah2.. rugi klu tak beli..
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2017 08:36 PM From the mobile phone | Show all posts
suka Borobudur n Candi Prambanan , kalau d beri masa lama, blh duk sehari suntuk  d tempat ni....
Reply

Use magic Report

Post time 17-8-2017 01:20 AM | Show all posts
assalamualikum..selamat malam kawan forum cari...

terimakasih sudah datang melancong ke Yogya...untuk yang ade plan pegi ke Yogya sila PM...untuk tanya about Yogya...senang saya akan bantu

terimaksih
salam
Reply

Use magic Report

Post time 31-8-2017 07:40 PM From the mobile phone | Show all posts
myakayina replied at 2-8-2017 02:50 PM
aku baru je balik travel ke jogja..4 hari 3 malam. Stay sakanti malioboro dgn pesonna malioboro.. so ...

Tumpang tanya, sambal bu rudy tu beli kt mana area jogja tu
Reply

Use magic Report

Post time 4-9-2017 10:41 AM | Show all posts
.N.A. replied at 31-8-2017 07:40 PM
Tumpang tanya, sambal bu rudy tu beli kt mana area jogja tu

i beli kat kedai yg jual bakpia pathok tu, dia ada jual sambal tu.. 25 ribu satu botol..
Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2017 08:47 AM | Show all posts
myakayina replied at 2-8-2017 02:54 PM
aku konon2 tak nak tambah luggage utk return flight, tak nak shopping sangat.. last2 tambah jela.. ...

nampak gayanya mcm kena add on luggage je...chuols batik2 nya cantik ngak??

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.046393s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list