Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
62031
View
1245
Reply

JOGJA @ YOGYAKARTA PART 3

[Copy link]

Author: nizamjogja       Show all posts   Read mode

Post time 4-3-2015 09:27 AM | Show all posts
trijogja replied at 2-3-2015 08:41 PM
kalu ade request nak pegi kilang Dowa pasti akan saya hantar.
terimakasih

kilang dowa tu ape ek?
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2015 10:31 AM | Show all posts

askum...selamat pagi..semoga sihat dan ceria selalu..
Kilang Dowa :  tempat pembuatan bag rajut, Dowa nama bag, bag ini khusus buat perempuan. yang punya orang Indonesia ( Yogyakarta ), namanya  Delia Murwihartini, bag ini hand made, memang bag Dowa ini specialis bag rajut untuk perempuan.

Dowa ini sudah ade di sebuah butik di Fifth Avenue di New York. Terpampang sebuah tas rajut ngan nama The Sak. khusus Untuk  eropa, tas dowa ini berada dibawah market The Reads. di Indonesia tetap menggunakan nama Dowa yang berarti doa dalam bahasa sansekerta ( jawa kuno )

terimakasih
salam



Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2015 03:18 PM | Show all posts
trijogja replied at 5-3-2015 10:31 AM
askum...selamat pagi..semoga sihat dan ceria selalu..
Kilang Dowa :  tempat pembuatan bag rajut,  ...

noted and thanks

Reply

Use magic Report

Post time 9-3-2015 02:27 PM | Show all posts
2012 kasi hadiah beg the sak from dowa kt rakan.. sampai sekarang masih nampak baru..
Reply

Use magic Report

Post time 11-3-2015 12:06 PM | Show all posts
trijogja replied at 5-3-2015 10:31 AM
askum...selamat pagi..semoga sihat dan ceria selalu..
Kilang Dowa :  tempat pembuatan bag rajut,  ...

kat sana byk tak jual brg2 vintage?
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2015 08:44 AM From the mobile phone | Show all posts
Nak tanya perkhidmatan supir di jogja berapa chage utk 1 hari
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2015 08:44 AM From the mobile phone | Show all posts
Nak tanya perkhidmatan supir di jogja berapa chage utk 1 hari
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2015 01:49 PM | Show all posts
PABLOQUE777 replied at 11-3-2015 12:06 PM
kat sana byk tak jual brg2 vintage?

Kat sana paling banyak barang2 antik siap ada pasar barang antik
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2015 01:50 PM | Show all posts
els replied at 12-3-2015 08:44 AM
Nak tanya perkhidmatan supir di jogja berapa chage utk 1 hari

Refer kat page2 belakang dah byk yg menjawap
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2015 04:19 PM | Show all posts
Artemesiaa replied at 12-3-2015 01:49 PM
Kat sana paling banyak barang2 antik siap ada pasar barang antik

kat area mana yeh?
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2015 04:45 PM | Show all posts

Pasar Klithikan Pakunan area Pakunan dkt dgn masjid kuncen.  Kalau bagitahu kat supir dia tahu je nak gi sini.  Kat area alun2 pun ada ramai omputih je suka gi tgk benda2 antik ni.
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2015 10:14 PM | Show all posts
Askum..selamat malam semua warga forum cari....semoga semua sihat dan ceria selalu...
salam dari Yogya...
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2015 09:47 AM | Show all posts
Artemesiaa replied at 12-3-2015 04:45 PM
Pasar Klithikan Pakunan area Pakunan dkt dgn masjid kuncen.  Kalau bagitahu kat supir dia tahu je  ...

okay...thx yer
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2015 03:39 PM | Show all posts
baru balik dr jogja last month. buat trip bajet je.
supir guna mas trihan. hotel 1001 mlm. hotel dgn kenderaan mmg puas hati xde pape masalah.

tempat yg sempat cover

Day 1
Ramayan Ballet @candi Prambanan - harga tiker idr 175.000 sorg utk klas 2. klas 1 sold out waktu nih
Dinner di Rama Shinta Garden Resto idr 92.000/pax (buffet)

Day 2

Istana kraton - idr 12.500/pax (tips utk guide idr 50.000) kamera idr 1.000
Taman Sari - idr 12.000/pax
Borobudur - idr 235.000/pax
Merapi tour - idr 300.000 (satu jeep : 1 1/2 jam)

day 3

Gua Pindul - idr 35.000 /pax
rafting Oyo - idr 45.000/pax
tukang amek gmbr 2 port idr 200.000

Day 4

balik..

ada rezeki nk datang lg untuk cover tempat2 yg xsempat nk pergi
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2015 11:05 PM | Show all posts
assalam, tmpat2 shopping dimana ye kat jogja ni
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2015 11:27 PM | Show all posts
Nak Tanya, pada 15 Mac 2015 ni ade apa2 event tak kat jogja
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2015 11:36 PM | Show all posts
ummy43 replied at 13-3-2015 11:05 PM
assalam, tmpat2 shopping dimana ye kat jogja ni

Sepanjang Jln Malioboro, Beringharjo, Alun2 kalau nak cari barang2 kulit cari kat manding area
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2015 11:48 PM | Show all posts
ummy43 replied at 13-3-2015 11:27 PM
Nak Tanya, pada 15 Mac 2015 ni ade apa2 event tak kat jogja

Yogya kat Pantai  Parangtritis ade event " Yogya air show"
Event ini mulai tanggal 13-15 Mac 2015
sila datang,

terimakasih
salam

Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2015 11:55 PM | Show all posts
aloynr replied at 13-3-2015 03:39 PM
baru balik dr jogja last month. buat trip bajet je.
supir guna mas trihan. hotel 1001 mlm. hotel dg ...

terimaksih sudah datang ke Yogya, "welcome and leave Jogja withsmile" salam buat kawan kawan..rindu,,, teringat buah..Ciku...??


Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2015 02:27 PM | Show all posts
Artemesiaa replied at 13-3-2015 11:36 PM
Sepanjang Jln Malioboro, Beringharjo, Alun2 kalau nak cari barang2 kulit cari kat manding area

Manding tu jauh ke dr jln malioboro?
Reply

Use magic Report

Post time 15-3-2015 04:24 PM | Show all posts
ummy43 replied at 14-3-2015 02:27 PM
Manding tu jauh ke dr jln malioboro?

Area tu jauh sikit dari Jln Malioboro kiranya otw nak ke Pantai Pangaritis.  Tapi barang2 kulit dia cantik2 cantik dari yg ada kat BDO quality pun baik.
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2015 10:32 PM | Show all posts
selamat malam ....
yang suke ngan adventure :  trekking, expedition and climbing mountain, rafting sila pm
Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2015 10:47 PM | Show all posts
ade sesiapa yang suka ini ? ( rafting ) sila PM..

[img]%5BURL=http://s1043.photobucket.com/user/pilotgue/media/rafting.jpg.html%5D[/URL][/img]

[img]%5BURL=http://s1043.photobucket.com/user/pilotgue/media/raft.jpg.html%5D[/URL][/img]
Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2015 09:06 AM | Show all posts
trijogja replied at 13-3-2015 11:55 PM
terimaksih sudah datang ke Yogya, "welcome and leave Jogja withsmile" salam buat kawan kawan..rind ...

salam dr malaysia juga.. hahaha.. ingat lagi buah ciku ya.

Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2015 11:15 PM | Show all posts
info Yogya :: Yogya ..hari hari ini panas...
untuk bulan April ade special price untuk sewa keta di Yogya. sila PM
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.048245s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list