Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12
Return to list New
14373
View
30
Reply

BEADS/ MANIK III

[Copy link]

Author: anasue    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 19-3-2017 06:52 PM | Show all posts
sharlenetexas replied at 25-2-2017 11:30 AM
buat gelang manik je. x sanggup jahit manik baju. kecik bebenor
oh..ingatkan manik kat baju...hehe.. kita pernah beli gelang handmade...cantik that girl buat..tapi lama2 yg part kaler chrome tu jadi gelap..dah tak cantik... huhu...   tapi tengok gelang yg sharlene buat takde part kaler chrome tu so okay la..boleh kena air...




Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2017 07:51 PM | Show all posts
Elle_mujigae replied at 19-3-2017 06:52 PM
oh..ingatkan manik kat baju...hehe.. kita pernah beli gelang handmade...cantik that girl buat..tapi ...

kristal cina ada byk jenis. warna biasa yg nmpk pucat tu, opal, ombre, metalik dan byk lagi. tu la ada sesetengah warna lama2 nmpk kusam mcm warna kuning/coklat/gold. kena pandai cari kombinasi warna supaya dapat menaikkan seri antara satu sama lain.
thanks bagi kacang
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 02:02 PM | Show all posts
sharlenetexas replied at 19-3-2017 07:51 PM
kristal cina ada byk jenis. warna biasa yg nmpk pucat tu, opal, ombre, metalik dan byk lagi. tu la ...

sama-sama sharlene...   ohh okay baru tahu ada banyak jenis juga kristal ni rupanya......  

ni gelang yg kita beli dulu...



so sweet kan kombinasi kaler gelang ni... tapi yg benda kaler emas tu yg jadi gelap... tak tahu nama dia..stopper kot?...rasanya tak boleh kena air gelang ni tapi susah la kalau gelang tak boleh kena air... nak buat pakai harian...
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2017 02:21 PM | Show all posts
Iols kongsi gambar dari internet antara warna-warna kristal China. Bukan setakat warna, ada macam2 jenis bentuk dan saiz.




Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2017 03:09 PM | Show all posts
Elle_mujigae replied at 20-3-2017 02:02 PM
sama-sama sharlene...   ohh okay baru tahu ada banyak jenis juga kristal ni rupanya... ...

metal warna emas tu jadi pudar ke?
Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2017 03:37 PM | Show all posts
Edited by Elle_mujigae at 22-3-2017 03:38 PM
sharlenetexas replied at 21-3-2017 03:09 PM
metal warna emas tu jadi pudar ke?

part metal tu jadi tak berkilat dan jadi gelap.. mcm metal kat anting2 ni..



http://www.agalil.com/jewelry-turn-black.html#.WNIl6TuGO00



Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2017 05:07 PM | Show all posts
Elle_mujigae replied at 22-3-2017 03:37 PM
part metal tu jadi tak berkilat dan jadi gelap.. mcm metal kat anting2 ni..

oxidation kot
Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2017 05:10 PM | Show all posts
Kita berdua aje ke kt sini @Elle_mujigae ? Mana otai manik yg lain?
Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2017 01:30 AM | Show all posts
sharlenetexas replied at 22-3-2017 05:10 PM
Kita berdua aje ke kt sini @Elle_mujigae ? Mana otai manik yg lain?

otai manik forum dah tak memanik lagi kot.....huhu...


Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2017 09:27 AM | Show all posts
salam,

ada x kat sini yg ambil tempahan jahit manik pada baju kurung di sekitar area bangi, bandar seri putra or bukit mahkota?
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2019 10:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Reply

Use magic Report

12
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.083099s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list